hkropinski Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Witam! chciałbym poprosić o pomoc w wyborze myszki do 40 zł. Mam na oku kilka modeli, biorę przedewszystkim pod uwagę: - ułozenie myszy w dłoni - lekkośc wciskania przycisków - precyzja ruchu kursora - i moze zeby troszke modeli wytzrymała:D Znalazłem takie myszki narazie: A4-TECH Navigator Opto BW-5UP oceny bardzo pozytywne Logitech (M-BT58) podobno są z nią kłopoty:/ A4-TECH Navigator Opto 013 PS/2 (SWOP-3) czarno-srebrna 2 xclick Oczywiscie jeszcze taka jak miałem tylko czarna;) ps. świetnie mi sie na niej pracowało... Może inne propozycje?? co byście wybrali? szczerze to zbierałem sobie kase na logitecha mx400 ale moja a4tech sie popsuła i jestem zmuszony wymienić jak najszybciej myszke... pozdarwaim
patry Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Hmmm... ta 1 myszka jest moim zdaniem najlepsza :)
voyager Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Wszystko, tylko nie A4tech. mam do nich uraz, po tym jak mi się po dwu miesiącach spsuła. Polecam za to Geniusa. Mam model netscroll+optical - świetnie leży w dłoni i sie nią nieźle gra. A przez dwa lata nic się nie zawiesiła.
voyager Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 o_O Ja mam 800, a to typowa mysz do neta. Ma 5 przycisków i nieźle dopracowane sterowniki.
Shogun 3D Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Ja mam tą pierwszą i mi bardzo ładnie śmiga, polecam. :)
RA Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25535 A czemu nie ta? Mam i liczę na parę lat niezawodnej pracy, bo już kiedyś najtańszego logitecha miałem i tylko teflon się starł. Natomiast A4Tech, to... no nie będę przeklinać. ;) Te myszki są brzydkie, źle wykonane (a na pewno gorzej niż logitech) i są brzydkie. ;)
Gość User190 Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 A4-TECH Navigator Opto 013 PS/2 (SWOP-3) - mam i nie narzekam :) Jedyne, co bym w niej zmienił to to, że świeci i zabiera niepotrzebnie przez to prąd :) A tak poza tym bardzo przyjemna mysz, do której nei trzeba mieć podkładki :)
hkropinski Napisano 10 Wrzesień 2006 Autor Napisano 10 Wrzesień 2006 w ostatniej chwili znalazłem coś takiego- jak to nie wyjdzie to chyba wezme logitecha o ktorym pisal ra;) zawsze logitech to logitech http://www.allegro.pl/item126180293__logitech_mx_500_bcm_.html
hcpiter Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Hmmm... ta 1 myszka jest moim zdaniem najlepsza :) Bzdura :) że ma duzo niepotrzebnych guzikow i innych bajerow ktore niedosc ze wyglądają wiesniacko to swiecą lepiej niz zarowka 100Watowa, Moim skromnym zdaniem ostatnia jest dobra, wystarczy ze ma scrolla i dwa ewentualnie 3 guziki i wystarczy do 3d i neta , przynajmniej masz komfort pracy.
Destroyer Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 hkropinski ja mam mniej więcej taką jak osatnio podałeś i poza tym że od bezustannego klikania farba zaczeła sie ścierać z przycisków działa raczej spoko ;) hcpiter3d gdzie ci ta pierwsza myszka świeci to ja nie wiem ;) może pod spodem na czerwono :)
JunioR Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 piterowi zapewnie chodziło o przykład a nie o tą konkretną myszke jezeli chodzi o świecenie!
Master Kiełbaster Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Nie bierz a4 techa :* Jako że to syf i po jakimś czasie kursor sam zaczyna podróżować po ekranie...
KLICEK Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 jezeli mialbym kupowac myszke za 40 zl to wolal bym juz kupic 0,75 i sam wypic taki sam byl by z tego pozytek czyli kac rano ;) uzbieraj wiecej siana i kup cos "dobrego" mx 510 nawet dla graczy za 130 zl wydatek jeden na 10 lat
batonx Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 hmmm ja mam ta A4-TECH Navigator Opto 013 PS/2 (SWOP-3) juz prawie 1,5 roku i wszystko chodzi jak powinno, wedlug mnie jest bardzo dobra i tania :)
mirach Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Ja mam takiego Logitecha jakiego tam pokazałeś w pierwszym poście, tylko że czarny. Może model ciut inny, bo swoją kupiłem jakies 1,5 roku temu, działa piknie, fajnie leciutko świeci na czerwono, z tego co pamietam 800 lpi dokładności. Pamiętam że jak kupowałem to się zastanawialem miedzy logitechem a A4-T, bo byly bardzo podobne cenowo :)
vv3k70r Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 A4 tech sa najlepsze, niestety do Polski trafia masa podrobek co strasznie popsulo im renome, polecam kupic u autoryzowanego sprzedawcy, albo kupic myszke za 12pln i za 3 msc wyrzucic, sa one dobre, dokladne, po kwartale, maksymalnie pol roku padnie przycisk... wydawanie dziesiatek czy setek zlotych zeby sie pozniej uzerac z gwarancja i bylejakim wykonaniem pod znana marka nei jest tego warte...
RA Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 [...] i po jakimś czasie kursor sam zaczyna podróżować po ekranie...Eee, a to nie wina któregoś service packa do windowsa przypadkiem? ;)
hkropinski Napisano 10 Wrzesień 2006 Autor Napisano 10 Wrzesień 2006 dzięki wszystkim za porady i komentarze;) kupiłem logitecha mx-500;) pozdr
Destroyer Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 RA to napewno nie wina SP czy czegoś takiego, 2 moich kumpli miało takie zdezelowane mychy że z odległości 3 km w pełnym mroku można było powiedzieć że szitowe podróbki i kursor zawsze uciekał do górnego prawego rogu ja tam miałem kilka A4Tech i nie narzekałem raz mi sie sypneła bo kilka razy spadła z biurka i powiesiła sie na kablu a takie przeżycia pozostawiją trwałe ślady w psychice myszki ;))
mathix Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 dzięki wszystkim za porady i komentarze;) kupiłem logitecha mx-500;) pozdrDobry wybór, sam mam 510 od roku i chodzi bezproblemowo, kumpel natomiast ma pięćsetkę już kilka latek i nadal ładnie chodzi. Jedyny problem to ślizgi, które się zetrą jeśli będziesz jeździł po biurku, dlatego warto do tej myszy dokupić choćby najtańszego pada. Ja mam Steelpada Qck, ale to bardziej dla graczy (chociaż w grafice oczywiście też się sprawdza, poza tym można wykorzystać go jako talerz do jedzeniu śniadania :P ).
hcpiter Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Eee, a to nie wina któregoś service packa do windowsa przypadkiem? ;) hhehe a dokładnie ? Bo własnie mam takie dziwy na ekranie z moim kursorem, myslałem ze tu bardziej chodzi o kalibracje ale jestem zielony w tym :)
RA Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Przeżyłem 4 myszki i każda robiła takie wygibasy z Windowsem XP SP2. :) Stąd wniosek. To były 3 myszy logitecha i 1 microsoftu.
hcpiter Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 HA ! Dzięki :* mam to samo i ten sam system z SP2 :] a da sie to jakos rozwiązać ?
piotrek Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 hah, a ja mam taką http://www.nt.ru/products/mouse/a4-tech_www-10_combo_neteasy_4dmouse.html od pięciu lat i nigdy nie narzekałem :D :D Kółeczka trochę głośno chodzą, ale rzadko ich używam. Łapa nidgy nie boli - dobrze wyprofilowana. Kiedyś kosztowała jakieś 50 zł, teraz pewnie z 5 zł, więc się zmieści w budżecie xD
RA Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 HA ! Dzięki :* mam to samo i ten sam system z SP2 :] a da sie to jakos rozwiązać ?Da się, trzeba zainstalować inny system. :D 2000, 2003 server, x64. :) Innej drogi chyba nie ma.
hkropinski Napisano 15 Wrzesień 2006 Autor Napisano 15 Wrzesień 2006 witam;) chciałbym powiadmoić ze za waszymi poradami stałem się posiadaczem logitecha mx-500. pisze ponieważ jezeli ktoś by mial dylemat w wyborze myszki, to niech tu zajrzy;) myszka jest świetna, ogromna ilośc konfiguracji, wspaniale się przesówa i na podkładce i na śliskich powierzchniach i na gładkich matowych powierzchniach. Doskonale lezy w dłoni, ale tylko u osób praworęczych. przyciski wciskają sie bardzo dobrze, troszke tylko rolka jako dodatkowy przycisk się cięzko wciska, ale to nie przeszkadza. nie ma klopotów typu uciekający kursor itd, mam ją juz troche i takie są pierwsze wrazenia;) edit. w maxie tez superancka:D
Rekomendowane odpowiedzi