max_1989 Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 Witam, chciałbym przedstawic dzisiaj scene "bitewną" nad jaką przyszło mi pracowac od dłuższego czasu, miałem z nią wiele problemów ale o tym za chwilke :). Na samym początku chciałbym szczerze podziękowac takim osobom jak: Klicek, mrw ---> bez was zapewne displace'ów bym nigdy nie opanował. vorek ---> dzięki Tobie moja praca nabrała klimatu. koniu, salvator i wielu wielu innych ----> wielkie thx :) + dziękuje, tym którzy odwiedzali mój wątek i nabili mi nieco ponad 800 odwiedzin. Natomiast co do problemów to przede wszystkim te przeklete displejsy :\ ciągle wyskakujące errory podczas ich renderowania. Czesto bywalo tak ze displacy na głównej brylie sie renderowaly natomiast na szczegółach ich nie było i na odwrót. Zmusiło mnie to do zmontowania tego na warstwach w PS co wyszlo według mnie przyzwoicie :). Dla przypomnienia legenda: W większości indiańskich wierzeń pojawia się Wielki Duch, czyli niezbadana siła obecna we wszystkich formach życia. Znany jest on również jako Kreator, lub Wielki Stwórca, i przypisuje mu się stworzenie wszystkiego, co składa się na wszechświat. Pomagają mu w tym inne duchy, które powiązane są z różnymi elementami przyrody. Każde indiańskie plemię miało dla Wielkiego Ducha swoje własne określenie: Algonkinowie nazywali go „Gitche Manitou”, Czejenowie – „Heammawihio”, a Szaunisi – „Finisher”. Indianie wierzyli, że ziemia i ludzie są ze sobą powiązani mistyczną współzależnością. Opowiadań o duchach nigdy nie zapisywano, lecz przekazywano je ustnie z pokolenia na pokolenie. Przekazy te wyjaśniały też wiele naturalnych zjawisk, począwszy od tego, skąd wziął się ludzki płacz, a skończywszy na tym, jak powstały rzeki i góry. wątek do wipa: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=29547 SOFT: 3ds max, Zbrush, Photoshop Pozdrawiam :*
piotrek Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 Super! Szkoda, że taka mała rozdziałka :|
Vorek Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 można było jeszcze posiedzieć nad teksturkami i dopracować detale. Chyba na końcu zabardzo się pospieszyłeś. Tak czy inaczej wyszło nieźle, fajnie rozegrałeś światełko w jaskini, chociaż dalej nie czuć tej "głębi" o której Ci mówiłem :) Pozdrawiam
chveti Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 max - daj jakąś siatkę i clay ...dla mnie wygląda to jak matte :)
hkropinski Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 no fajne;) tylko siatke jeszcze pokaz i jesteś wolny;) pozdr
brumugun Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 Siatka bez displejsa pewnie nie jest za ciekawa hk. Ta biała plama bardziej przyciąga wzrok niż ten bajerek w centrum, ogólnie podoba mi się, takie hmm oryginalne. P.S. Dlaczego ta pracka ląduje tutaj, hmm, ja rozumiem na przykład ktoś się nie wyrobił w bitwie, dopracował w wipie i wrzucił do galerii, a tak hmmm, gdzie jest sens , a gdzie logika? gdzie jest pieprz, a gdzie papryka?
max_1989 Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 chveti, hkropinski: thx, matte to napewno nie jest :) łapajcie siateczke: brumugun: w zeszłorocznej edycji tak właśnie robili, wiec pomyslalem sobie ze tez sobie posta nabije :]
Mrw1980 Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 super pracka i ciekawy klimacik :) pozdrowionka i tylko tak dalej :)
chveti Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 Oł :) kul...ja tylko przestrzeni nie czuje :) klimatem nadrabia :) Pozdrawiam.
mrkrzysiek Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 bardzo fajna pracka, brawo max kawał dobrej roboty
max_1989 Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Napisano 27 Wrzesień 2006 dzięki bardzo za komentarze :* :) mrw1980: dzięki :* :) chveti: wieczorkiem zbiore gromadke krasnoludków i wrzucimy ciebie do tej jaskini to wtedy poczujesz "głębie" :D thx :) mrkrzysiek: danke :)
Ania Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 no wielkiego ducha moze nie przypomina jak na mnie, ale za to wyglada swietnie, bardzo mi sie podoba.
!Ewert Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 no tak bardzo fajnie to wyszło, nie moje klimaty ale szacunek dla Ciebie
satanicus1991 Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 bardzo ladna praca :D podoba mi sie!
jasiek311 Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 pracka bardzo pozytywna i czuc klimat indianski :D bardzo mi sie podoba woda( a w zasadzie te kamienie ) po prawej stronie na dole... ps- tez jestem za, zeby wrzucic do galerii :) pozdro
max_1989 Napisano 3 Listopad 2006 Autor Napisano 3 Listopad 2006 dzięki za miłe słowa :) na złotą to moze jeszcze za mało ale w przyszłosci kto wie :]
Rekomendowane odpowiedzi