arev Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 witam, oto dwa ujecia z lazieneczki, ktora robilem przez ostatnie dwa dni. praca inspirowana tym: http://katalog.tubadzin.pl/kolekcje/kuba2.jpg zdaje sobie sprawe, ze sporo rzeczy moznaby jeszcze poprawic, dodac troche pirdol, etc. ale dopiero sie wkrecam w wizualizacje :) soft: max8, vray 1.5 1 ujecie - ok 3h - ze zmniejszonym o polowe noisem w rQMC 2 ujecie - 1,5 h - z normalnym noisem pozdrawiam
Zbychowaty Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Witam:) Łazienka brzydka jak diabli ale wykonanie mi sie podoba :) Troche nie podoba mi sie uklad kafelkow na scianach na styku z podłoga, bowiem sa uciete, a jesli sa to kafeteczli na zasadzie cokoliku to tego nie widac. Pozdrawiam:)
arev Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Napisano 28 Wrzesień 2006 mnie sie wlasnie cholernie podoba ta lazienka :D a ten "cokolik" to taki dekor:
siwy Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Kolekcja z firmy Tubądzin? Łazienka taka sobie, bez rewelacji. Wykonanie poprawne, chociaż na pierwszym jakieś rozmyte się wydaje
hcpiter Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 wykonanie ciekawe mozna by było pomeczyc troszke jeszcze render bo troszke taki blady jest byc moze przez te kafelki, ale projekt sam w sobie jest bardzo nie przemyslany, szczegolnie wanna przed oknem :| ciekwe jak sie dostac do okna jak tam wogole nie ma miesca by przejsc obok a kwiatka tez trzeba podlewac ;) Pozdro
piotrek Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Chyba troszkę perspektywa wypaczona jest.
makbol Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 ee te płytki wyglądaja o wiele lepiej w rzeczywistości :P Wiem bo takie mam w łazience. Wykonanie srednie. Bardzo rozmazany pierwszy render. Drugi juz lepszy.
arev Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Napisano 28 Wrzesień 2006 @hcpiter3d: kwiatek podlewa sie podczas kapieli. nabieramy wody w usta, po czym celnie pllujemy do doniczki :p @piotrek: o co konkretnie Ci chodzi z ta perspektywa?
DOOMEL Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 renderki fajne, mozna jeszcze sporo porawic np. widok za oknem i material zaslonki, pozbadz sie trzeciego zbiegu w tych perspektywkach (apply camera correction modifier) pewnie o to chodzilo piotrkowi :). I tak przy okazji wiem ze to nie ten dzial, ale jezeli chodzi o architekture samej lazienki to w swojej pracy wywaliłeś wszystko co bylo fajne w twojej inspiracji. pozdr
MaGuu Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 @piotrek: o co konkretnie Ci chodzi z ta perspektywa? Zdaje mi się ze o to: W pierwszym renderku masz perspektywe jednozbiegową...gdzie wszystkie piony powinny być równoległe...a u ciebie piony wyglądaja jak by miały własną perspektywe. Użyj Camera Correction W drugim renderku to samo, tylze ze przy perspektywie dwuzbiegowej ;) Uzyj Camera Correction :D
arev Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Napisano 28 Wrzesień 2006 zbadalem ten modyfikator - faktycznie lepiej :] dzieki za krytyczne komentarze, bedzie lepiej w przyszlosci ;) @dol: sciana :>
Liber Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Drugi render o wiele lepszy, bardziej realistyczny. Dałbym większy glassines na kaflekach. I co jest za kamerą na pierwszym ujęciu?
!Ewert Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 mi sie podoba tak jak jest troche małe te twoje rendery...2 o wiele lepszy;]
Bacry Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 na pierwszym renderze koszmarnie wygląda czarne tło odbijające się w lustrach(brak ściany zamykającej pomieszczenia). albo za mała ilość odbić ustawiona w materiale lustra.
Vorek Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 kadry z deczka nie przemyślane, nie pokazują całości pomieszczenia, trudno się w nim odnaleźć.
arev Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Napisano 28 Wrzesień 2006 w cale nie brakuje sciany. po prostu lustra maja przwie czarny w diffuse color. z bialym bylo widac sciane, ale niezbyt mi sie to podobalo.
Bacry Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 czyli za mała ilość odbić (lustra zawsze mają czarny diffuse).
CzAk1 Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Ale tych łazienek pełno ostatnio na forum. Wykonanie poprawne...nie ma się czego czepiać specjalni...może jedynie firanki i woddy:) Dziwne jest to rozmycie obrazu. No a te kafeleczki wokół umywalki to straszny fetysz:)
Pawelkos Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Nawet ladne te rendery, z ta perspektywa to juz wiesz co nie tak, nie podoba mi sie material firanki, taki jakby foliowy i czemu ten pierwszy render taki rozmazany
arev Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Napisano 29 Wrzesień 2006 to rozmazanie chyba przy rozjasnianiu sie pojawilo :/ link do pierwotnej wersji - ciemniejszej i nierozmazanej.
Master Kiełbaster Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 Referka miała ładniejsze kolorki. Wyostrz trochę render.
hkropinski Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 lazienka ladna, ale wykonanie mi sie nie podoba;)
byku92 Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 cienko... nie podoba mi sie render, a woda wygląda jak zamrożona.
Rekomendowane odpowiedzi