Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam,

oto dwa ujecia z lazieneczki, ktora robilem przez ostatnie dwa dni.

mk1.jpg

mk2.jpg

praca inspirowana tym: http://katalog.tubadzin.pl/kolekcje/kuba2.jpg

zdaje sobie sprawe, ze sporo rzeczy moznaby jeszcze poprawic, dodac troche pirdol, etc. ale dopiero sie wkrecam w wizualizacje :)

soft: max8, vray 1.5

1 ujecie - ok 3h - ze zmniejszonym o polowe noisem w rQMC

2 ujecie - 1,5 h - z normalnym noisem

pozdrawiam

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam:) Łazienka brzydka jak diabli ale wykonanie mi sie podoba :) Troche nie podoba mi sie uklad kafelkow na scianach na styku z podłoga, bowiem sa uciete, a jesli sa to kafeteczli na zasadzie cokoliku to tego nie widac. Pozdrawiam:)

Napisano
  • Autor

mnie sie wlasnie cholernie podoba ta lazienka :D

a ten "cokolik" to taki dekor:

l-valadero1.jpg

Napisano

Kolekcja z firmy Tubądzin? Łazienka taka sobie, bez rewelacji. Wykonanie poprawne, chociaż na pierwszym jakieś rozmyte się wydaje

Napisano

wykonanie ciekawe mozna by było pomeczyc troszke jeszcze render bo troszke taki blady jest byc moze przez te kafelki, ale projekt sam w sobie jest bardzo nie przemyslany, szczegolnie wanna przed oknem :| ciekwe jak sie dostac do okna jak tam wogole nie ma miesca by przejsc obok a kwiatka tez trzeba podlewac ;)

Pozdro

Napisano

ee te płytki wyglądaja o wiele lepiej w rzeczywistości :P Wiem bo takie mam w łazience. Wykonanie srednie. Bardzo rozmazany pierwszy render. Drugi juz lepszy.

Napisano
  • Autor

@hcpiter3d: kwiatek podlewa sie podczas kapieli. nabieramy wody w usta, po czym celnie pllujemy do doniczki :p

@piotrek: o co konkretnie Ci chodzi z ta perspektywa?

Napisano

renderki fajne, mozna jeszcze sporo porawic np. widok za oknem i material zaslonki, pozbadz sie trzeciego zbiegu w tych perspektywkach (apply camera correction modifier) pewnie o to chodzilo piotrkowi :). I tak przy okazji wiem ze to nie ten dzial, ale jezeli chodzi o architekture samej lazienki to w swojej pracy wywaliłeś wszystko co bylo fajne w twojej inspiracji. pozdr

Napisano
@piotrek: o co konkretnie Ci chodzi z ta perspektywa?

Zdaje mi się ze o to:

W pierwszym renderku masz perspektywe jednozbiegową...gdzie wszystkie piony powinny być równoległe...a u ciebie piony wyglądaja jak by miały własną perspektywe. Użyj Camera Correction

W drugim renderku to samo, tylze ze przy perspektywie dwuzbiegowej ;) Uzyj Camera Correction :D

Napisano
  • Autor

zbadalem ten modyfikator - faktycznie lepiej :]

dzieki za krytyczne komentarze, bedzie lepiej w przyszlosci ;)

@dol: sciana :>

Napisano

Drugi render o wiele lepszy, bardziej realistyczny.

Dałbym większy glassines na kaflekach. I co jest za kamerą na pierwszym ujęciu?

Napisano

mi sie podoba tak jak jest troche małe te twoje rendery...2 o wiele lepszy;]

Napisano

na pierwszym renderze koszmarnie wygląda czarne tło odbijające się w lustrach(brak ściany zamykającej pomieszczenia). albo za mała ilość odbić ustawiona w materiale lustra.

Napisano

kadry z deczka nie przemyślane, nie pokazują całości pomieszczenia, trudno się w nim odnaleźć.

Napisano
  • Autor

w cale nie brakuje sciany. po prostu lustra maja przwie czarny w diffuse color. z bialym bylo widac sciane, ale niezbyt mi sie to podobalo.

Napisano

Ale tych łazienek pełno ostatnio na forum. Wykonanie poprawne...nie ma się czego czepiać specjalni...może jedynie firanki i woddy:) Dziwne jest to rozmycie obrazu. No a te kafeleczki wokół umywalki to straszny fetysz:)

Napisano

Nawet ladne te rendery, z ta perspektywa to juz wiesz co nie tak, nie podoba mi sie material firanki, taki jakby foliowy i czemu ten pierwszy render taki rozmazany

Napisano

cienko... nie podoba mi sie render, a woda wygląda jak zamrożona.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności