Bruneq Napisano 13 Październik 2006 Share Napisano 13 Październik 2006 Bruneq - jako, że modelujesz to auto i dajesz update'y w tym wątku to muszę Cię zapisać od tej mini-bitwy dobra to zapisuj!:)...moze bitwe podzielimy na 2 kategorie?Starzy Wyjadacze i BruneQ? ;) I mentaller ma racje! troceh odstaje od rzeczywistosci!:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 13 Październik 2006 Autor Share Napisano 13 Październik 2006 mentaller & bruneq - moglibyście zaznaczyć gdzie jest źle?? Bo zaznaczanie to najlepsze co może być, żeby zrozumieć błędy w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 13 Październik 2006 Share Napisano 13 Październik 2006 popatrz na pierwsza z brzegu refkę ;P (np. miejsce łączenia błotnika ze zderzakiem i światłem jest inne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Październik 2006 Share Napisano 13 Październik 2006 moze bitwe podzielimy na 2 kategorie?Starzy Wyjadacze i BruneQ? ;) hmm tylko kto bedzie w starych wyjadaczach :) kuba dzieki :D hk buahahaha to sie usmialem ;P myslalme ze cala fura bedzie na czerwono ehhhh zawiodlem sie na tobie ;P [joke] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Październik 2006 Share Napisano 14 Październik 2006 No ladnie chlopaki ladnie!! Ciagnac to dalej nie obijac sie ;P Jak wszystko pojdzie zgodnie z planem to sie dolacze w poniedzialek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 14 Październik 2006 Share Napisano 14 Październik 2006 jeżli wiktor sie dołącza, to ja rezygnuję ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 14 Październik 2006 Share Napisano 14 Październik 2006 hmm nie moge się zdecydowac kto lepszy nielot czy bruneq ale coś mi się wydaje że jednak praca nielota mi się bardziej podoba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Październik 2006 Share Napisano 14 Październik 2006 mentaller: tylko sprobuj ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 14 Październik 2006 Autor Share Napisano 14 Październik 2006 urban - a czemu nic o mojej pracy nie powiedziałeś?? :> mentaller - patrzę i patrzę na refki i nadal nie wiem gdzie jest, aż tak źle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 14 Październik 2006 Autor Share Napisano 14 Październik 2006 Nekst apdejt :) ..:: Wiktor ::.. - zapisać Cię teraz?? Czy dopiero w poniedziałek?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Październik 2006 Share Napisano 14 Październik 2006 patry rob wolniej i dokladniej!! :) napewno widzisz bledy wiec jak je widzisz to je popraw a nie robisz dalej ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 14 Październik 2006 Autor Share Napisano 14 Październik 2006 Tylko, że ja mam tak, że (ale zdanie ukleciłem :*) jak widzę błędy to próbuję je poprawić, a jeśli mi się po ok. 1h nie udaje tego poprawić to sobie odpuszczam, a te błędy których nie widzę nie poprawiam, bo... nie widzę ich :P Więc proszę zaznaczcie mi wszystkie błędy w modelu, a te które będę umiał poprawić to poprawię, a tych których nie będę umiał poprawić to zaznaczę je i spytam się na forum jak to poprawić, ok?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 14 Październik 2006 Share Napisano 14 Październik 2006 no co ty nielot:P przecierz mi sie po prostu nie chcialo tyle myszką machać:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 14 Październik 2006 Share Napisano 14 Październik 2006 Nie zapisze sie bo musze nissana skończyć poza . to jeszcze po aucie zrobię wizke potem kilka tutków dla podszkolenia i dopiero potem kolejne auto . Ale życzę wszystkim którzy się zapisali powodzenia. (Założycielowi bitwy też ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 14 Październik 2006 Share Napisano 14 Październik 2006 no narazie updejtów dawac nei bede...bo w weekend to potrzebuje czasowstrzymywacza zeby cos zrobic!:) patry wg mnie cały tył do wymiany!! urban niespodziewalem sie ze ktos moze moja pracke porównywac z czyjąś!:O ale milo z twojej strony!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 15 Październik 2006 Autor Share Napisano 15 Październik 2006 Trochę "odbugowałem" modelik :) I siatka w miejscach bugów (proszę, powiedzcie co zrobić, żeby tych bugów nie było!!) Jeśli znajdziecie jeszcze jakieś bugi to proszę o ich zaznaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 15 Październik 2006 Autor Share Napisano 15 Październik 2006 "odbugowywania" ciąg dalszy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 15 Październik 2006 Share Napisano 15 Październik 2006 dałeś ciemne i nic nie widać. w sumie to też pewien sposób na odbugowanie ;P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 15 Październik 2006 Autor Share Napisano 15 Październik 2006 Dałem ciemne, bo w FW dam czarny lakier i chcę, żebyście w tej mini-bitwie zaznaczali mi tylko te bugi które są widoczne na czarnym materiale (bo po co się innymi przejmować?? :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 15 Październik 2006 Share Napisano 15 Październik 2006 patry - jesli na tym etapie ( tzn na poczatku modelowania pojazdu ), masz do tego takie podejscie, to wedlug mnie szkoda czasu. jesli juz cos robisz a ty dopiero zaczynasz ten model to zrob to do konca, moze pozniej jak juz nie bedziesz mial sil do tego modelu to bedziesz kombinowal. poza tym to jest mini-bitwa i jak sam napisales liczy sie sam model, a nie koncowy efekt z lakierem. Wiec sie zastanow co chcesz osiagnac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 15 Październik 2006 Share Napisano 15 Październik 2006 patry, nie idź na łatwiznę. trzeba być hardcorowym :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 15 Październik 2006 Autor Share Napisano 15 Październik 2006 Dobra to jutro (bo już dzisiaj nie mam siły poprawiać) dam normalny szary model i będzie jazda!! :D PS ale na tym czarnym materiale też możecie bugi poznajdywać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 15 Październik 2006 Share Napisano 15 Październik 2006 patry - szczerze powiedziawszy to ładnie, biorąc pod uwagę twoje poprzednie modele, widac progres :) ale bugów i tak jest dużo, nie zaznacze bo mi się nie chce i sam napewno je widzisz :p "proszę, powiedzcie co zrobić, żeby tych bugów nie było!!" re: move, cut, delte, weld, create, chamfer itp itd :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 16 Październik 2006 Share Napisano 16 Październik 2006 a więc słowo się rzekło. pierwsze postępy: i siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 16 Październik 2006 Share Napisano 16 Październik 2006 no no chudy nice shoot!!jak narazie to wydaje mi sie najlepszy twoj! mój dzisiajszy progras! wiecej dzisiaj juz chyba nie zrobie!:) jutro cos podłube! dużo czasu do konca jest!! nie zwracajcie uwagi na "gryl" bo go musze od nowa zrobic bo mnie dizsaij wQrzył!;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 16 Październik 2006 Share Napisano 16 Październik 2006 no to przód chyba skończony: i siatka: a co tam reszta porabia, halo!!!! ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 16 Październik 2006 Share Napisano 16 Październik 2006 Bruneq -> Ty tak na User widok pracujesz? Dobryś :) chudy -> chyba tylko coś tam na dole pod światłami przy ziemi babra się. Chłopaki jedziecie z tym koksikiem, kull jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SereCk Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 witam, jestem tu nowy, ale sprobooje swoich sil w tym konkursie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 ja tak tylko w celu podtrzymania zywotnosci tematu!:) krzywy tył jak cholera...mam mały kłopot z tylnim nadkolem...ale poprawie w najbliższym czasie!:P jeszcez mówcie co nie tak...chocaiz wiele błędów wychwyciłem sam..jednakże coś mogłem przeoczyc SereCK wilkommen!! i pokazuj co zrobiles...bo wiem ze zrobiles!:) BTW...ma ktos dobre referki tylniego nadkola ii drzwi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 http://www.autohaus-helmering.de/Alfa_159.jpg ja w sumie z tego głównie korzystam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 18 Październik 2006 Autor Share Napisano 18 Październik 2006 SereCk - jesteś dopisany. PS ach, ale szybko lecicie... ja teraz mam mało czasu i będzie mało update'ów :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 no panowie starać się bo do alfy loozacka jeszcze troche brakuje!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 Witam!! eee tam alfa loozacka byla biedna :D:D ok update :D zrobilem to pare dni temu sorki ze taki duzy ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 nielot -> loozacka model moze i byl biedny ale wasze to są jakieś dziewczynki z zapałkami:D a co do twojego to ja juz sam niewiem... ty chyba wogule nie widziales zdjęcia które osobiście ci wymalowałem:D zadnych bledow nie poprawiles a wiedz ze doszly kolejne, najbardziej co sie rzuca w oczki to chromowana listwa i znaczek na alfe- co one tak przechylone do srodka?? :D noo... to do roboty;) zrobilem to pare dni temu hehe... ja tez tak zawsze robie:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 ehehe nie bede tego poprawial ;P a jesli chodzi o znaczek i .... nie wiem moze wina ujecia cos w tym musi byc ;P tak poza tym mialem tego nie wrzucac ale sie domagales wiec dalem abys sie mogl troche popastwic :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 nielotku niebobry....popraw to co cie grzecznie HK prosi!:) na dodatek przedni zderzak na samym dole tez nie trzyma sie oryginału!! BTW...prosze nie porównywac mojego auta do pracy Loozacka!! Chociaz ziomek jest....to On ma w tym doswiadczenie!!!Zresztą..to jeszczenie koniec!!:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 Cos wam to powoli sie modeluje... ;P A tak serio to mozna smialo powiedziec, ze poziom jest w miare wyrownany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 ale "wyrównany" oznacza "na poziomie" ??:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 19 Październik 2006 Share Napisano 19 Październik 2006 Bruneq: powiem to inaczej - wszyscy jada na tym samym wozku tylko ze niektorzy siedza blizej woznicy a kto jest tutaj woznica to nie powiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 19 Październik 2006 Share Napisano 19 Październik 2006 albo mi się zdaje albo strasznie się tu obijacie:P do roboty do roboty panowie i starć się bardziej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 to już koniec?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 to dopiero początek hk mialem mala neidyspozycje kompa prezz weekend! jutro dam Upka!!Dziwie sie ze niektorzy sie opierniczaja!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 24 Październik 2006 Autor Share Napisano 24 Październik 2006 Ehhh, mało teraz mam czasu na 3D :/ no ale coś tam doskrobałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 ych....po co daje skoro jest krzywo i brzydko....ale alfa moja stoi teraz u blacharza i ją klepiemy!:) tj tylnie nadkole i drzwi!! patry twoje dzwi zdaja mi sie za plaskie..pozatym krzwyo tam gdzie bylo!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 No widze chlopaki ze ruszyliscie troszke temat :) No postepy sa choc Bruneq sie troszke spieszy i ma krzywo w niektorych miejscac - popracuj nad tym a efekt bedzie super bo bryla auta jest jak najbardziej poprawna. Patry - ladnie wyszla ci linia boczna tego autka i wogole powierzchnie sa rowniutkie. Pracujcie dalej yyy tzn. bijcie sie grzecznie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 patry - od zewnatrz, swiatla sa zupelnie inaczej wmontowane w karoserje, przypatrz się, bo jest plaski, za plaski w oryginale powinien byc nieco wypukly, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 25 Październik 2006 Autor Share Napisano 25 Październik 2006 Bruneq - ale nikt mi bugów nie zaznaczył i skąd mam wiedzieć gdzie wcześniej (i Twoim zdaniem też teraz) jest źle?? ..:: Wiktor ::.. - niespodziewałem się, że mnie pochwalisz. BIG THX!!! :* hkropinski - hmmm... nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 no tak, niech inni odwala moja robote, zaznacza w paintcie a ja i tak nie poprawie. Masz rendery bardzo dobrych modeli od Loozacka i nielota, "nieskonczenie wiele" referek w necie, w czym problem? Krytykuje cie dlatego, ze dobija mnie twoje zachowanie... wszystko ci trzeba zaznaczyc? przesun vertex nr. 327 na X: -45,353 Y:242,5 Z: 31,204? Siedzisz w 3d przez te [jak mowisz] 2 lata, wiec powinienes umiec samemu wychaczyc bugi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 zgadzam się z Kr3tz, to ma być twoja praca w to włożona i musisz troszke pomyśleć nad siatką jak ją wyprostować a nie żeby ktoś za ciebie to robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 takie lekkie dzisiejsze dłubanie!!i pierwsza próba wydziergania klameczki...chyba wyszła niezle?!:>zaraz zrobie drugą...poprostowałem to co mialem wczoraj klrzywo...cos jeszcze? EDIT: Coby nie zasmiecac... Dzieki tommi84 wystarczylo usunac 1 edgeloopa z nadkola i juz jest tak jak powinno!!;) a klamka....na blueprintach jest okragla...ale juz jest prawidlowo!:) Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi