Napisano 13 Październik 200618 l patry napisał: Bruneq - jako, że modelujesz to auto i dajesz update'y w tym wątku to muszę Cię zapisać od tej mini-bitwy dobra to zapisuj!:)...moze bitwe podzielimy na 2 kategorie?Starzy Wyjadacze i BruneQ? ;) I mentaller ma racje! troceh odstaje od rzeczywistosci!:P
Napisano 13 Październik 200618 l Autor mentaller & bruneq - moglibyście zaznaczyć gdzie jest źle?? Bo zaznaczanie to najlepsze co może być, żeby zrozumieć błędy w modelu.
Napisano 13 Październik 200618 l popatrz na pierwsza z brzegu refkę ;P (np. miejsce łączenia błotnika ze zderzakiem i światłem jest inne).
Napisano 13 Październik 200618 l Bruneq napisał: moze bitwe podzielimy na 2 kategorie?Starzy Wyjadacze i BruneQ? ;) hmm tylko kto bedzie w starych wyjadaczach :) kuba dzieki :D hk buahahaha to sie usmialem ;P myslalme ze cala fura bedzie na czerwono ehhhh zawiodlem sie na tobie ;P [joke]
Napisano 14 Październik 200618 l No ladnie chlopaki ladnie!! Ciagnac to dalej nie obijac sie ;P Jak wszystko pojdzie zgodnie z planem to sie dolacze w poniedzialek :)
Napisano 14 Październik 200618 l hmm nie moge się zdecydowac kto lepszy nielot czy bruneq ale coś mi się wydaje że jednak praca nielota mi się bardziej podoba ;)
Napisano 14 Październik 200618 l Autor urban - a czemu nic o mojej pracy nie powiedziałeś?? :> mentaller - patrzę i patrzę na refki i nadal nie wiem gdzie jest, aż tak źle...
Napisano 14 Październik 200618 l Autor Nekst apdejt :) ..:: Wiktor ::.. - zapisać Cię teraz?? Czy dopiero w poniedziałek?? :)
Napisano 14 Październik 200618 l patry rob wolniej i dokladniej!! :) napewno widzisz bledy wiec jak je widzisz to je popraw a nie robisz dalej ;P
Napisano 14 Październik 200618 l Autor Tylko, że ja mam tak, że (ale zdanie ukleciłem :*) jak widzę błędy to próbuję je poprawić, a jeśli mi się po ok. 1h nie udaje tego poprawić to sobie odpuszczam, a te błędy których nie widzę nie poprawiam, bo... nie widzę ich :P Więc proszę zaznaczcie mi wszystkie błędy w modelu, a te które będę umiał poprawić to poprawię, a tych których nie będę umiał poprawić to zaznaczę je i spytam się na forum jak to poprawić, ok??
Napisano 14 Październik 200618 l no co ty nielot:P przecierz mi sie po prostu nie chcialo tyle myszką machać:P:P
Napisano 14 Październik 200618 l Nie zapisze sie bo musze nissana skończyć poza . to jeszcze po aucie zrobię wizke potem kilka tutków dla podszkolenia i dopiero potem kolejne auto . Ale życzę wszystkim którzy się zapisali powodzenia. (Założycielowi bitwy też ;)
Napisano 14 Październik 200618 l no narazie updejtów dawac nei bede...bo w weekend to potrzebuje czasowstrzymywacza zeby cos zrobic!:) patry wg mnie cały tył do wymiany!! urban niespodziewalem sie ze ktos moze moja pracke porównywac z czyjąś!:O ale milo z twojej strony!:)
Napisano 15 Październik 200618 l Autor Trochę "odbugowałem" modelik :) I siatka w miejscach bugów (proszę, powiedzcie co zrobić, żeby tych bugów nie było!!) Jeśli znajdziecie jeszcze jakieś bugi to proszę o ich zaznaczenie
Napisano 15 Październik 200618 l dałeś ciemne i nic nie widać. w sumie to też pewien sposób na odbugowanie ;P.
Napisano 15 Październik 200618 l Autor Dałem ciemne, bo w FW dam czarny lakier i chcę, żebyście w tej mini-bitwie zaznaczali mi tylko te bugi które są widoczne na czarnym materiale (bo po co się innymi przejmować?? :P)
Napisano 15 Październik 200618 l patry - jesli na tym etapie ( tzn na poczatku modelowania pojazdu ), masz do tego takie podejscie, to wedlug mnie szkoda czasu. jesli juz cos robisz a ty dopiero zaczynasz ten model to zrob to do konca, moze pozniej jak juz nie bedziesz mial sil do tego modelu to bedziesz kombinowal. poza tym to jest mini-bitwa i jak sam napisales liczy sie sam model, a nie koncowy efekt z lakierem. Wiec sie zastanow co chcesz osiagnac.
Napisano 15 Październik 200618 l Autor Dobra to jutro (bo już dzisiaj nie mam siły poprawiać) dam normalny szary model i będzie jazda!! :D PS ale na tym czarnym materiale też możecie bugi poznajdywać :)
Napisano 15 Październik 200618 l patry - szczerze powiedziawszy to ładnie, biorąc pod uwagę twoje poprzednie modele, widac progres :) ale bugów i tak jest dużo, nie zaznacze bo mi się nie chce i sam napewno je widzisz :p "proszę, powiedzcie co zrobić, żeby tych bugów nie było!!" re: move, cut, delte, weld, create, chamfer itp itd :p
Napisano 16 Październik 200618 l no no chudy nice shoot!!jak narazie to wydaje mi sie najlepszy twoj! mój dzisiajszy progras! wiecej dzisiaj juz chyba nie zrobie!:) jutro cos podłube! dużo czasu do konca jest!! nie zwracajcie uwagi na "gryl" bo go musze od nowa zrobic bo mnie dizsaij wQrzył!;)
Napisano 16 Październik 200618 l no to przód chyba skończony: i siatka: a co tam reszta porabia, halo!!!! ;]
Napisano 16 Październik 200618 l Bruneq -> Ty tak na User widok pracujesz? Dobryś :) chudy -> chyba tylko coś tam na dole pod światłami przy ziemi babra się. Chłopaki jedziecie z tym koksikiem, kull jest
Napisano 17 Październik 200618 l ja tak tylko w celu podtrzymania zywotnosci tematu!:) krzywy tył jak cholera...mam mały kłopot z tylnim nadkolem...ale poprawie w najbliższym czasie!:P jeszcez mówcie co nie tak...chocaiz wiele błędów wychwyciłem sam..jednakże coś mogłem przeoczyc SereCK wilkommen!! i pokazuj co zrobiles...bo wiem ze zrobiles!:) BTW...ma ktos dobre referki tylniego nadkola ii drzwi?
Napisano 17 Październik 200618 l http://www.autohaus-helmering.de/Alfa_159.jpg ja w sumie z tego głównie korzystam ;]
Napisano 18 Październik 200618 l Autor SereCk - jesteś dopisany. PS ach, ale szybko lecicie... ja teraz mam mało czasu i będzie mało update'ów :(
Napisano 18 Październik 200618 l Witam!! eee tam alfa loozacka byla biedna :D:D ok update :D zrobilem to pare dni temu sorki ze taki duzy ;P
Napisano 18 Październik 200618 l nielot -> loozacka model moze i byl biedny ale wasze to są jakieś dziewczynki z zapałkami:D a co do twojego to ja juz sam niewiem... ty chyba wogule nie widziales zdjęcia które osobiście ci wymalowałem:D zadnych bledow nie poprawiles a wiedz ze doszly kolejne, najbardziej co sie rzuca w oczki to chromowana listwa i znaczek na alfe- co one tak przechylone do srodka?? :D noo... to do roboty;) nielot napisał: zrobilem to pare dni temu hehe... ja tez tak zawsze robie:D pozdr
Napisano 18 Październik 200618 l ehehe nie bede tego poprawial ;P a jesli chodzi o znaczek i .... nie wiem moze wina ujecia cos w tym musi byc ;P tak poza tym mialem tego nie wrzucac ale sie domagales wiec dalem abys sie mogl troche popastwic :D
Napisano 18 Październik 200618 l nielotku niebobry....popraw to co cie grzecznie HK prosi!:) na dodatek przedni zderzak na samym dole tez nie trzyma sie oryginału!! BTW...prosze nie porównywac mojego auta do pracy Loozacka!! Chociaz ziomek jest....to On ma w tym doswiadczenie!!!Zresztą..to jeszczenie koniec!!:P
Napisano 18 Październik 200618 l Cos wam to powoli sie modeluje... ;P A tak serio to mozna smialo powiedziec, ze poziom jest w miare wyrownany :)
Napisano 19 Październik 200618 l Bruneq: powiem to inaczej - wszyscy jada na tym samym wozku tylko ze niektorzy siedza blizej woznicy a kto jest tutaj woznica to nie powiem :P
Napisano 19 Październik 200618 l albo mi się zdaje albo strasznie się tu obijacie:P do roboty do roboty panowie i starć się bardziej:)
Napisano 23 Październik 200618 l to dopiero początek hk mialem mala neidyspozycje kompa prezz weekend! jutro dam Upka!!Dziwie sie ze niektorzy sie opierniczaja!:)
Napisano 24 Październik 200618 l Autor Ehhh, mało teraz mam czasu na 3D :/ no ale coś tam doskrobałem :)
Napisano 24 Październik 200618 l ych....po co daje skoro jest krzywo i brzydko....ale alfa moja stoi teraz u blacharza i ją klepiemy!:) tj tylnie nadkole i drzwi!! patry twoje dzwi zdaja mi sie za plaskie..pozatym krzwyo tam gdzie bylo!!
Napisano 24 Październik 200618 l No widze chlopaki ze ruszyliscie troszke temat :) No postepy sa choc Bruneq sie troszke spieszy i ma krzywo w niektorych miejscac - popracuj nad tym a efekt bedzie super bo bryla auta jest jak najbardziej poprawna. Patry - ladnie wyszla ci linia boczna tego autka i wogole powierzchnie sa rowniutkie. Pracujcie dalej yyy tzn. bijcie sie grzecznie ;P
Napisano 25 Październik 200618 l patry - od zewnatrz, swiatla sa zupelnie inaczej wmontowane w karoserje, przypatrz się, bo jest plaski, za plaski w oryginale powinien byc nieco wypukly, pozdr
Napisano 25 Październik 200618 l Autor Bruneq - ale nikt mi bugów nie zaznaczył i skąd mam wiedzieć gdzie wcześniej (i Twoim zdaniem też teraz) jest źle?? ..:: Wiktor ::.. - niespodziewałem się, że mnie pochwalisz. BIG THX!!! :* hkropinski - hmmm... nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi...
Napisano 25 Październik 200618 l no tak, niech inni odwala moja robote, zaznacza w paintcie a ja i tak nie poprawie. Masz rendery bardzo dobrych modeli od Loozacka i nielota, "nieskonczenie wiele" referek w necie, w czym problem? Krytykuje cie dlatego, ze dobija mnie twoje zachowanie... wszystko ci trzeba zaznaczyc? przesun vertex nr. 327 na X: -45,353 Y:242,5 Z: 31,204? Siedzisz w 3d przez te [jak mowisz] 2 lata, wiec powinienes umiec samemu wychaczyc bugi...
Napisano 25 Październik 200618 l zgadzam się z Kr3tz, to ma być twoja praca w to włożona i musisz troszke pomyśleć nad siatką jak ją wyprostować a nie żeby ktoś za ciebie to robił
Napisano 25 Październik 200618 l takie lekkie dzisiejsze dłubanie!!i pierwsza próba wydziergania klameczki...chyba wyszła niezle?!:>zaraz zrobie drugą...poprostowałem to co mialem wczoraj klrzywo...cos jeszcze? EDIT: Coby nie zasmiecac... Dzieki tommi84 wystarczylo usunac 1 edgeloopa z nadkola i juz jest tak jak powinno!!;) a klamka....na blueprintach jest okragla...ale juz jest prawidlowo!:) Dzieki