Napisano 15 Październik 200618 l Witka. Kolejny wip... wiem, wiem ze mam same wipy i 0 finished, ale postanowilem ze wszystko co zaczalem to skoncze, i tak sie stanie! (moze i nawet za rok, ale skoncze..) Dzisiaj prezentuje Wam moj pomysl - Mafia Life, najpierw concepcik: http://www.photosy.freehost.pl/concept.jpg Facecik jest z gry Sting!, chce tu tez wymodelowac pierwsze moje autko:P Narazie nic nie wymodelowalem, no oprocz tego kawalka postaci: Kolejny update wkrotce. pzdr :) update: Edytowane 15 Lipiec 200816 l przez Leleń
Napisano 16 Październik 200618 l a bedzie tam 2pac?:D jako autko polecam Mercedesa SSK/SSKL http://home.freeuk.net/mgussin/plans/Mercedes-SSKL-1929.jpg
Napisano 16 Październik 200618 l Autor Radzisz dzieki, ano fajne fajne, najlepsza gra z gazety dla mnie ^^ KLICEK a dziekowac dziekowac :D dariusz nie bedzie 2paca, a autko tak jak ustalismy na gg to bedzie na 90% ten merc concepcik:
Napisano 16 Październik 200618 l No naprawde fajny design postaci :) Coś mi nie gra przy ustach ale ogólnie jest ok :)
Napisano 17 Październik 200618 l Autor max_1989 - dzieki, nad glowka jeszcze popracuje a dzis taki sobie hydrant i kosz wydlubalem
Napisano 17 Październik 200618 l Powiem Ci , że cartoon style dużo lepiej Ci idzie niż postacie realne.Zostań w tym , do twarzy Ci :) Póki co , podoba mi się. Pozdrawiam.
Napisano 18 Październik 200618 l Autor chveti - no moze i masz racje :p dzieki Radzisz - dzieki, lebek pojdzie do poprawy :] na dzisiaj latarnie: i mysle nad chodnikiem, cos takiego http://www.turbosquid.com/FullPreview/Index.cfm/ID/267272/SID/279646/blFP/1 bedzie dobre? albo jakies proste kafelki, niewiem, poradzcie cos. pzdr czasami cos serwer mi nawala, tutaj alternatywa do latarni: http://img174.imageshack.us/img174/7669/latarniamn5.jpg
Napisano 19 Październik 200618 l Autor nowy max, i nowy vray :D poprawilem troche glowe i pierwsze (raczej malo udane) podejscie do wlosow..
Napisano 19 Październik 200618 l a mi sie wloski nawet podobaja :P heh tylko trzeba je troszke poprawic i beda git, wpasowuja sie w klimat
Napisano 19 Październik 200618 l Ha - The Sting! - to były czasy, aż się łezka kręci w oku ;> Koleś, jak i pozostałe modele bardzo dobre, oby tak dalej.
Napisano 22 Październik 200618 l Autor skiki - no zobacze, dzieki piotrek - ano sting rzadzil, i dzieki ;] ktory chodnik lepszy? (cegielki nie beda takie jednolite, chodzi mi tylko o ksztalt) btw. texturki moje, jeszcze cieplutkie z mojej minolty:P
Napisano 22 Październik 200618 l hmmm zalezy jaki chcesz miec klimat chyba... ale ja osobiscie podniszczylbym te drufie, bo te piwerwsze sa "za polskie" , a co za tym idzie, zle mi sie kojarza ;)
Napisano 22 Październik 200618 l Modelik fajny. Niezły kilmat się zapowiada. Teksturki widze standardowe. Zastanawiałeś się nad Ink'n Paintem?;)
Napisano 22 Październik 200618 l Autor ozzyslip - klimat lat 30 ;] Radzisz - cegly srednio bo za duzo kombinowalem z specularami ;P CzAk1 - dzieki, ink paint odpada:P bardziej chce zrobic klimat stinga, mafi, 30 lata niz jakiegos cartona. pozatym jakby byl ink paint to i modele by musialy byc super hiper detal - to nie dla mnie:p pzdr
Napisano 23 Październik 200618 l Autor kurde hipek dosiega latarni, no ale ma byc cartonowo wiec chyba mozna nagiac pare regulek :P
Napisano 23 Październik 200618 l hmm co prawda w stinga nie gralem... ale praca jak narazie podoba mi sie. moze wrzuc tam jeszcze 2paca;)
Napisano 23 Październik 200618 l super to jest tylko takie wrazenie, ze w rolach glownych wystepuja: lampa the orange i hydrant yellowsow :) ciagnij to. I love cartoon :)
Napisano 23 Październik 200618 l uuu, a co się dzieje na renderku z tą taką skrzynką od prądu (nie wiem jak to nazwać), trochę się jakieś szlaczki robią...
Napisano 24 Październik 200618 l Autor Matti - dzieki, a 2paca zostawcie w spokoju ;( ... :P JunioR - probowalem ja obnizyc, zmieniac kadr, zmieniac wielkosci ludka i jakos mi to nie idzie.. nie chce zmniejszac ludka (glowna postac przeciez) kadr juz wyzej nie moge dac, bo bedzie pol kadru z budynkami, a te pewnie za ciekawe nie beda, wole wiecej kadru na ziemi miec, moge tez z lampy sam slup zostawic, ale szkoda mi mojej gornej czesci lampy chowac. zobaczymy na koncu, jakos to bedzie.. dom_in moze to przez tego dofa ;) dzieki Arxis render byl bez AA, to dlatego, pozatym ta skrzynka i tak tam nie bedzie. a tutaj render probny z AA i troche latarnie podwyzylem. btw. ten zielony kosz tez pewnie usune, zrobie nowy, nie pasuje mi tam..
Napisano 24 Październik 200618 l fajne:) jak byś odchudził dół lampy to by od razu wydawało sie mniejsze[?]:) pozdro i dawaj dalej
Napisano 29 Październik 200618 l Autor pierwszy domek jeszcze wymaga poprawek.. Radzisz no sprobujemy, thx FAlcom dzieki :)
Napisano 29 Październik 200618 l jak dla mnie to proporcjami nie musisz sie aż tak przejmować. to w końcu ma być cartoonowy styl, a więc proporcje tak naprawde zależą od ciebie ;] oczywiście jakiś umiar trzeba zachować. pozdrawiam aha zapomniałem. podoba mi sie ;]
Napisano 29 Październik 200618 l Leleń - fajnie ci to idzie ;] Moge wiedziec w czym robisz te probne renderki ? jakies takie "burdne" sie wydaja :)
Napisano 29 Październik 200618 l No extra domek:) jak robiłeś ten płot? spliny czy co?:) a i drzwi są chyba bez klamki:P
Napisano 30 Październik 200618 l Autor chudy - no dokladnie ^^ dzieki ZiBi_PL - wszystko brazil, ale co render to inne ustawienia;p i dzieki Radzisz - zapomnialem o klamce :P tak, plotek to splajny, thx. jakas tam proba materialow: ...tylko proba :p
Napisano 30 Październik 200618 l ja bym mu dała inne buty, jakieś czarne lakierowane. czemu tak schowałeś za nim ten czajnik? czajników nie trzeba się wstydzić. fajnie się zapowiada.
Napisano 30 Październik 200618 l Autor Ania - czy ja wiem, oryginalnie mial takie buty, czarne mu nie beda pasowaly do garniturka i dzieki :] dariusz - a na czajniku to testowalem material asfaltu :p tu wersja z normalna i z czarnymi (szarowatymi) bucikami - btw. i zrigowany juz.
Napisano 31 Październik 200618 l Autor dobry. musze sie przyznac, chodnik mi nie daje spac! niewiem od ktorej strony sie za niego zabrac. tymczasowo mam na mysli taka wersje ewentualnie mniejsze te boxy dam. dobre? w sumie to sory, bo ani to update i jeszcze post pod postem, no ale... btw. odchudzilem dol latarni :P
Napisano 31 Październik 200618 l No jedno jest pewne ze proporcje chodnik- ludek cokolwiek do poprawy :P Oczko latarni, a właśiwie to i poprzeczka tez jakieś przyduze...ja wiem ze toonowo ma być ale pseudo "ordung mast zajn" ;) Pzdr Ps: Ciekawe czy skończysz :P
Napisano 1 Listopad 200618 l Autor JmTm00 no w sumie, zawsze mialem problem z proporcjami;o no co nie co sie jeszcze poprawi, a dzisiaj sciana, bedzie stac z boku jeszcze dodam do niej jakies skrzynki, pierdoly...
Napisano 2 Listopad 200618 l no tak fajnawo, dosyp jeszcze detalu :) i nie dokońca rozumiem okna przy podłodze ;D
Napisano 2 Listopad 200618 l chveti - te okienka to chyba piwnice jakies ;] fajnie wyglada. ciekawe jak to wyjdzie na koncu
Napisano 2 Listopad 200618 l Autor chveti dzieki, okna przy podlodze to z piwnic, detale jeszcze pojda ZiBi_PL dzieki, na koncu.. hmm bedzie koniec jakis? :P chveti #2 to jest parter, tamto zejscie schodami wlasnie jest do piwnic. pracuje nad kolejnym domkiem, w sumie to tylko zaczalem, jutro sie za niego wezne, dzis juz sily nie mam, caly dzien nad chodnikiem pracowalem z miernym skutkiem :|
Napisano 4 Listopad 200618 l Autor az mnie ciarki przechodza jak pomysle ze musze to wszystko otexturowac jeszcze :p
Napisano 4 Listopad 200618 l fajniutko :) tylko ta szpara miedzy plotem a schodami mi sie nie podoba - moglbys to zlat bedotem ;)
Napisano 4 Listopad 200618 l dekiel od kanalizacji nie powinien być tak wysoko (robi się nawet ciut niżej od poziomu chodnika żeby woda spływała) słupek płotu tuż przy schodach bym przesunęła pod schody i przekrztałciła w podpórkę na schody. albo odsunąć od schodów.
Napisano 10 Listopad 200618 l Autor dzieki za komenty ZiBi_PL chodzi ci o ta pod schodami? z drugiej strony jest zlana cementem, z tej tez musi byc? :p Ania no racja, ta studzienka sluzyla tylko jako dodatek, zrobie tam jakies wglebienie w drodze i wsadze ta kanalizacje. co do plotu - no widzisz tu zlac dziure, tu wsadzic tam ten plot ;p a tu troszke zmodyfikowany concepcik:
Napisano 10 Listopad 200618 l bardyo fajnnie lelen!! ay wspomnienia wracaja pryzpomniala mi sie gra the sting :) pozdro i powodzenia
Napisano 10 Listopad 200618 l Hej.Nie wiem czy już ktoś to pisał, ale popracowałbym nad uciekawieniem konspektu.Sam stojący mafiozo nie wygląda jakoś ciekawie.Nie koniecznie musi być to dwapak ;D (może snoop - żenujący żart prowadzącego), ale może dodaj jakieś giwery, trupa w worku, ludzi przemycających alkohol (rozumiem że to mafia amerykańska).Samo wykonanie bardzo fajne.Bedę obserwował wątek.pozdro
Napisano 12 Listopad 200618 l Autor nielot007 dzieki, btw. mam juz tego tutka ;) MaJKel_zmc nie nie zadnych trupow/giwer, sting to carton, sting to zlodziej, ewentualnie moge zrobic tam z tylu na ulicy jak 2 typa niosa telewizor, no i thx hmm na dzis szczur, bedzie niedaleko nog bohatera (w chodniku bedzie dziura, szczur w niej mieszka). caly urok szczura wyjdzie po zrobieniu materialu :p
Napisano 14 Listopad 200618 l Autor Ania masz na mysli stinga czy szczura? ;p 3 domek yy i taki wstepny texturing kosza ... tylko nie po twarzy!