Leleń Napisano 15 Październik 2006 Share Napisano 15 Październik 2006 (edytowane) Witka. Kolejny wip... wiem, wiem ze mam same wipy i 0 finished, ale postanowilem ze wszystko co zaczalem to skoncze, i tak sie stanie! (moze i nawet za rok, ale skoncze..) Dzisiaj prezentuje Wam moj pomysl - Mafia Life, najpierw concepcik: http://www.photosy.freehost.pl/concept.jpg Facecik jest z gry Sting!, chce tu tez wymodelowac pierwsze moje autko:P Narazie nic nie wymodelowalem, no oprocz tego kawalka postaci: Kolejny update wkrotce. pzdr :) update: Edytowane 15 Lipiec 2008 przez Leleń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 15 Październik 2006 Share Napisano 15 Październik 2006 Powodzenia :) ps The Sting było całkiem fajowe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Październik 2006 Share Napisano 16 Październik 2006 no bardzo fajnie jest ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 16 Październik 2006 Share Napisano 16 Październik 2006 a bedzie tam 2pac?:D jako autko polecam Mercedesa SSK/SSKL http://home.freeuk.net/mgussin/plans/Mercedes-SSKL-1929.jpg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 16 Październik 2006 Autor Share Napisano 16 Październik 2006 Radzisz dzieki, ano fajne fajne, najlepsza gra z gazety dla mnie ^^ KLICEK a dziekowac dziekowac :D dariusz nie bedzie 2paca, a autko tak jak ustalismy na gg to bedzie na 90% ten merc concepcik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 16 Październik 2006 Share Napisano 16 Październik 2006 No naprawde fajny design postaci :) Coś mi nie gra przy ustach ale ogólnie jest ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 17 Październik 2006 Autor Share Napisano 17 Październik 2006 max_1989 - dzieki, nad glowka jeszcze popracuje a dzis taki sobie hydrant i kosz wydlubalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 Powiem Ci , że cartoon style dużo lepiej Ci idzie niż postacie realne.Zostań w tym , do twarzy Ci :) Póki co , podoba mi się. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 modele fajne :P łebek troche do poprawy:P za mały uśmiech:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 18 Październik 2006 Autor Share Napisano 18 Październik 2006 chveti - no moze i masz racje :p dzieki Radzisz - dzieki, lebek pojdzie do poprawy :] na dzisiaj latarnie: i mysle nad chodnikiem, cos takiego http://www.turbosquid.com/FullPreview/Index.cfm/ID/267272/SID/279646/blFP/1 bedzie dobre? albo jakies proste kafelki, niewiem, poradzcie cos. pzdr czasami cos serwer mi nawala, tutaj alternatywa do latarni: http://img174.imageshack.us/img174/7669/latarniamn5.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 19 Październik 2006 Autor Share Napisano 19 Październik 2006 nowy max, i nowy vray :D poprawilem troche glowe i pierwsze (raczej malo udane) podejscie do wlosow.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 19 Październik 2006 Share Napisano 19 Październik 2006 a mi sie wloski nawet podobaja :P heh tylko trzeba je troszke poprawic i beda git, wpasowuja sie w klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 19 Październik 2006 Share Napisano 19 Październik 2006 Ha - The Sting! - to były czasy, aż się łezka kręci w oku ;> Koleś, jak i pozostałe modele bardzo dobre, oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 22 Październik 2006 Autor Share Napisano 22 Październik 2006 skiki - no zobacze, dzieki piotrek - ano sting rzadzil, i dzieki ;] ktory chodnik lepszy? (cegielki nie beda takie jednolite, chodzi mi tylko o ksztalt) btw. texturki moje, jeszcze cieplutkie z mojej minolty:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzyslip Napisano 22 Październik 2006 Share Napisano 22 Październik 2006 hmmm zalezy jaki chcesz miec klimat chyba... ale ja osobiscie podniszczylbym te drufie, bo te piwerwsze sa "za polskie" , a co za tym idzie, zle mi sie kojarza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 22 Październik 2006 Share Napisano 22 Październik 2006 no chyba te drugie:) btw te teksturki cegły wyszły tu tak średnio:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 22 Październik 2006 Share Napisano 22 Październik 2006 Modelik fajny. Niezły kilmat się zapowiada. Teksturki widze standardowe. Zastanawiałeś się nad Ink'n Paintem?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 22 Październik 2006 Autor Share Napisano 22 Październik 2006 ozzyslip - klimat lat 30 ;] Radzisz - cegly srednio bo za duzo kombinowalem z specularami ;P CzAk1 - dzieki, ink paint odpada:P bardziej chce zrobic klimat stinga, mafi, 30 lata niz jakiegos cartona. pozatym jakby byl ink paint to i modele by musialy byc super hiper detal - to nie dla mnie:p pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 23 Październik 2006 Autor Share Napisano 23 Październik 2006 kurde hipek dosiega latarni, no ale ma byc cartonowo wiec chyba mozna nagiac pare regulek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 hmm co prawda w stinga nie gralem... ale praca jak narazie podoba mi sie. moze wrzuc tam jeszcze 2paca;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 ogolnie bardzo fajnie sie zapowiada ale lampa jest za nisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dom_in Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 super to jest tylko takie wrazenie, ze w rolach glownych wystepuja: lampa the orange i hydrant yellowsow :) ciagnij to. I love cartoon :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arxis Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 uuu, a co się dzieje na renderku z tą taką skrzynką od prądu (nie wiem jak to nazwać), trochę się jakieś szlaczki robią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 24 Październik 2006 Autor Share Napisano 24 Październik 2006 Matti - dzieki, a 2paca zostawcie w spokoju ;( ... :P JunioR - probowalem ja obnizyc, zmieniac kadr, zmieniac wielkosci ludka i jakos mi to nie idzie.. nie chce zmniejszac ludka (glowna postac przeciez) kadr juz wyzej nie moge dac, bo bedzie pol kadru z budynkami, a te pewnie za ciekawe nie beda, wole wiecej kadru na ziemi miec, moge tez z lampy sam slup zostawic, ale szkoda mi mojej gornej czesci lampy chowac. zobaczymy na koncu, jakos to bedzie.. dom_in moze to przez tego dofa ;) dzieki Arxis render byl bez AA, to dlatego, pozatym ta skrzynka i tak tam nie bedzie. a tutaj render probny z AA i troche latarnie podwyzylem. btw. ten zielony kosz tez pewnie usune, zrobie nowy, nie pasuje mi tam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 fajne:) jak byś odchudził dół lampy to by od razu wydawało sie mniejsze[?]:) pozdro i dawaj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 lol nieno gralem kiedys w The Sting ;P fajnie fajnie tak dalej :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 29 Październik 2006 Autor Share Napisano 29 Październik 2006 pierwszy domek jeszcze wymaga poprawek.. Radzisz no sprobujemy, thx FAlcom dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 jak dla mnie to proporcjami nie musisz sie aż tak przejmować. to w końcu ma być cartoonowy styl, a więc proporcje tak naprawde zależą od ciebie ;] oczywiście jakiś umiar trzeba zachować. pozdrawiam aha zapomniałem. podoba mi sie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 Leleń - fajnie ci to idzie ;] Moge wiedziec w czym robisz te probne renderki ? jakies takie "burdne" sie wydaja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 29 Październik 2006 Share Napisano 29 Październik 2006 No extra domek:) jak robiłeś ten płot? spliny czy co?:) a i drzwi są chyba bez klamki:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 30 Październik 2006 Autor Share Napisano 30 Październik 2006 chudy - no dokladnie ^^ dzieki ZiBi_PL - wszystko brazil, ale co render to inne ustawienia;p i dzieki Radzisz - zapomnialem o klamce :P tak, plotek to splajny, thx. jakas tam proba materialow: ...tylko proba :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 ja bym mu dała inne buty, jakieś czarne lakierowane. czemu tak schowałeś za nim ten czajnik? czajników nie trzeba się wstydzić. fajnie się zapowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 Ania dobrze mówi, pokaż ten czajnik:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 30 Październik 2006 Autor Share Napisano 30 Październik 2006 Ania - czy ja wiem, oryginalnie mial takie buty, czarne mu nie beda pasowaly do garniturka i dzieki :] dariusz - a na czajniku to testowalem material asfaltu :p tu wersja z normalna i z czarnymi (szarowatymi) bucikami - btw. i zrigowany juz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 31 Październik 2006 Autor Share Napisano 31 Październik 2006 dobry. musze sie przyznac, chodnik mi nie daje spac! niewiem od ktorej strony sie za niego zabrac. tymczasowo mam na mysli taka wersje ewentualnie mniejsze te boxy dam. dobre? w sumie to sory, bo ani to update i jeszcze post pod postem, no ale... btw. odchudzilem dol latarni :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 No jedno jest pewne ze proporcje chodnik- ludek cokolwiek do poprawy :P Oczko latarni, a właśiwie to i poprzeczka tez jakieś przyduze...ja wiem ze toonowo ma być ale pseudo "ordung mast zajn" ;) Pzdr Ps: Ciekawe czy skończysz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 1 Listopad 2006 Autor Share Napisano 1 Listopad 2006 JmTm00 no w sumie, zawsze mialem problem z proporcjami;o no co nie co sie jeszcze poprawi, a dzisiaj sciana, bedzie stac z boku jeszcze dodam do niej jakies skrzynki, pierdoly... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 no tak fajnawo, dosyp jeszcze detalu :) i nie dokońca rozumiem okna przy podłodze ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 chveti - te okienka to chyba piwnice jakies ;] fajnie wyglada. ciekawe jak to wyjdzie na koncu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 ale na wysokości łydek i to na 2 piętrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 2 Listopad 2006 Autor Share Napisano 2 Listopad 2006 chveti dzieki, okna przy podlodze to z piwnic, detale jeszcze pojda ZiBi_PL dzieki, na koncu.. hmm bedzie koniec jakis? :P chveti #2 to jest parter, tamto zejscie schodami wlasnie jest do piwnic. pracuje nad kolejnym domkiem, w sumie to tylko zaczalem, jutro sie za niego wezne, dzis juz sily nie mam, caly dzien nad chodnikiem pracowalem z miernym skutkiem :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 4 Listopad 2006 Autor Share Napisano 4 Listopad 2006 az mnie ciarki przechodza jak pomysle ze musze to wszystko otexturowac jeszcze :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 fajniutko :) tylko ta szpara miedzy plotem a schodami mi sie nie podoba - moglbys to zlat bedotem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 dekiel od kanalizacji nie powinien być tak wysoko (robi się nawet ciut niżej od poziomu chodnika żeby woda spływała) słupek płotu tuż przy schodach bym przesunęła pod schody i przekrztałciła w podpórkę na schody. albo odsunąć od schodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 10 Listopad 2006 Autor Share Napisano 10 Listopad 2006 dzieki za komenty ZiBi_PL chodzi ci o ta pod schodami? z drugiej strony jest zlana cementem, z tej tez musi byc? :p Ania no racja, ta studzienka sluzyla tylko jako dodatek, zrobie tam jakies wglebienie w drodze i wsadze ta kanalizacje. co do plotu - no widzisz tu zlac dziure, tu wsadzic tam ten plot ;p a tu troszke zmodyfikowany concepcik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 bardyo fajnnie lelen!! ay wspomnienia wracaja pryzpomniala mi sie gra the sting :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaJKel_zmc Napisano 10 Listopad 2006 Share Napisano 10 Listopad 2006 Hej.Nie wiem czy już ktoś to pisał, ale popracowałbym nad uciekawieniem konspektu.Sam stojący mafiozo nie wygląda jakoś ciekawie.Nie koniecznie musi być to dwapak ;D (może snoop - żenujący żart prowadzącego), ale może dodaj jakieś giwery, trupa w worku, ludzi przemycających alkohol (rozumiem że to mafia amerykańska).Samo wykonanie bardzo fajne.Bedę obserwował wątek.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 nielot007 dzieki, btw. mam juz tego tutka ;) MaJKel_zmc nie nie zadnych trupow/giwer, sting to carton, sting to zlodziej, ewentualnie moge zrobic tam z tylu na ulicy jak 2 typa niosa telewizor, no i thx hmm na dzis szczur, bedzie niedaleko nog bohatera (w chodniku bedzie dziura, szczur w niej mieszka). caly urok szczura wyjdzie po zrobieniu materialu :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 fajny, ale lepiej by wyglądał z muszką. poważniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 14 Listopad 2006 Autor Share Napisano 14 Listopad 2006 Ania masz na mysli stinga czy szczura? ;p 3 domek yy i taki wstepny texturing kosza ... tylko nie po twarzy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi