jacekdrze Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 taki test, walcze z lisciami w onyx tree, jak wy to ustawiacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 o dziwo lewa strona daje rade w przeciwienstwie do prawej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 jaka dziwo ? ;) no to po prawej to tak na szybkosci zrobione, wiec prosze jak wyzej patrzec na lewo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 Kolejna walka z Vrayem. Prosze o krytyke i dalszą pomoc w nauce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 Ja moze nie o vrayu.1Tło zmienić trzeba za oknem. 2 wyobraz sobie, ze siedisz na fotelu i chcesz sięgnąć po kawę, która stoi na stoliku :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 co z tym tłem? No i kubkiem? Nie chwytam? Sylwester i inne. Problemy z koncentracją. A jak z technicznego punktu widzenia to wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 eh z tłem chodzi o to, że linia lasu jest tak wysoko, ze dom musiałby lezeć w jakiejs dziurze. A z kubkiem chodzi o to ze ostatnio na forum jest moda na kompletnie nieuzyteczne stoliki. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2007 A z kubkiem chodzi o to ze ostatnio na forum jest moda na kompletnie nieuzyteczne stoliki. pozdro Przejdź się do sklepu mebowego. Teraz wszędzie są minimalistyczne i mini rozmiarowe stoliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 No dobra, mea culpa, ale widoku za oknem z pakudnymi drutami nie odpuszcze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 ok. Widok poleciał. Generalnie cały komplet mebli to wymysł i zależało mi na zachowaniu obłości. Trochę zbyt wszechobecny jest ten trend w tej scenie. Jak mi moja kobieta mówi meble dobre byłyby do poczekalni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 mam problem ze studiem. Dwa Vray lights i chamska linia przez środek rendera. Nie wiem od czego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 W wolnej chwili, męczę do upadłego;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 Szczesliwego Nowego Roku!!! gordy wrzuc jakas HDR'ke do ENV touch przepalone, i podloga nie fajna test: reactora, disp'a, swiatla i materialow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 1 Styczeń 2008 Share Napisano 1 Styczeń 2008 Dopiero teraz jak patrzę to widzę, że ostro przejarałem, ale to PS;) Ładne światło od lampek, narzuta sprawia wrażenie zesztywniałego, ciężkiego pledu;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackVasi Napisano 1 Styczeń 2008 Share Napisano 1 Styczeń 2008 Mały teścik, ale oczywiście nie tak jak miało być. po raz 4 probuje wizke skończyć. ale i tak pewnie nie wyjdzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 1 Styczeń 2008 Share Napisano 1 Styczeń 2008 piekny modeling = ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 1 Styczeń 2008 Share Napisano 1 Styczeń 2008 Kolejne krzaczory. DraB-> Miały wyjsć tulipany ale skoro pytasz to chyba nie wyszły :D No kolekcja kiedyś moze wyjdzie. ale tym razem z Dosha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 1 Styczeń 2008 Share Napisano 1 Styczeń 2008 A co to za "kwiaty"? Fajne, ale róże ładniejsze, wyjdzie kolekcja? EDIT Aha, tulipany, no też tak czułem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 Lis --> rządzisz!;D Nierówności na liściach to disp? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 raczej mapa diffuse :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 Kiełbasa- czemu skóra w okolicach piersi jest jaśniejsza? a jak sie podoba te oswietlenie? http://img104.imageshack.us/my.php?image=sxrecover2kopiapf3.jpg Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 Tomuś - niby ładnie ale nie czuje się że światło wpada przez okna tylko jakby było jakieś oświetlenie rozproszone pod sufitem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 inne mebelki, ISO zmienione, mocniejsze światła. Jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 slabo. stol i sciany przepalone, wyglada jakbys dal VrayLight pod sufitem. refka EDIT: meble na renderach ktore zapodales nie sa inne maja tylko inne materialy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 Wiem że wizki nie sa prawidłowe, ale takie maja być..musze sie dostosować do szefa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 2 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2008 Tekstura skóry na kończynkach jak przy silnym uczuleniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Styczeń 2008 Share Napisano 2 Styczeń 2008 wylacz tego speculara Masterze :) pokaz lajt setup, bo jakos jest nierownomiernie oswietlona babka, chyba ze to wina textury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Tomuś: zaleciało mi tam vraylight'em przy suficie :P Nie za mocny? I chyba bardziej mi pasowała wersja z VraySun'em. Ale rozumiem że nie zawsze jest tak jak byśmy tego chcieli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Test ściany po prawej i oświetlenia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 co te cienie takie ostre? Dobra to coś dam od siebie... ostatni render tej wizki..w ogóle jaka porażka...wizke robiłem 2 dni..;/ co wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Tomuś gdzie masz źródło (źródła) światła?? bo ja nie wiem skąd światło pada :P heheheh ehhhh chyba mam jakieś problemy ze wzrokiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 chudy -a jaką prace robił chveti ostatnio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 pionix ta sciana to tylko bump czy tez displace ? fajnie wyszla - moze troche za gelbokie te dziury ale to rzecz gustu Tomuś ja bym dal czarna ramke zamiast tej wsciekle żółtej, bedzie sie lepiej eksponować wnetrze jesli już koniecznie chcesz ramke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Tomuś - no nie zmianie zdania i zamontowałbym jakieś oświetlenie świetlówkowe pod sufitem albo wpuszczone w sufit. Wtedy to światło byłoby uzasadnione a dodatkowy detal na suficie mógłby urealnić render. Wiem....meble,meble i jeszcze raz meble ;) A ogólnie to całkiem git:) Loki - displace i też mam wrażenie że zbyt "porowato" wyszło Tomuś - czy nie podniosłes kamery znowu troche do góry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 szef nie zobaczy z kąd jest swiatło i o to chodzi:) a pomarańczowy to jego chyba ulubiony kolor:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 2dni na taka wizualizacje to chyba za dugo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Pionix- nic nie zmieniałem jeśli chodzi o kamerę Junior- No napisałem wcześniej że długo na maxa, myśle że w sumie robiłem ja maxymalnie 15h z tymi wszystkimi renderami...a powinno byc o co najmniej 5-6h szybciej..wiem o tym ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 3 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2008 chudy -a jaką prace robił chveti ostatnio? żadną, wydaje się :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 hi :) Swieta sie skonczyly i trzeba tyrac... Jeden dzen/ dach do poprawy ale pokaze: elo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 fajna makieta ale coś z podłogą Ci się dziwnego dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Ale właśnie dobry pomysł, niech każdy mówił ile robił swój projekt! A co do domku Juniora to nie wiem co mam powiedzieć..za mało jeszcze jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 kosmiczna łazienka ;) męczę się z tymi kamykami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 JunioR jak robisz to nad oknami? modelujesz to w glownej bryle czy "doklejasz" ? - fajna makieta (takie pytanie na boku :) - fajna makieta pionix mnie sie kamienie podobają, dalbym tylko jakis tiling na to szkło nad nimi - zeby wyglądało jak z płyt - fajny pomysł z tym swoją drogą, kiedyś o takim czymś myślałem ale nie mogłem fajnego zdjęcia kamieni znaleźć i jakos zapomniałem :) - lustro na całą ścianę też fajnie się prezentuje, da sie takie wielkie wyciąc w ogóle ? a tu moj test malutki, co myślicie o szkle - połączenie zwykłego i mlecznego (taki pseudo ornament) swiatla to IES'y, ale widze ze poza tym ze sie pierońsko długo liczyły niewiele zmieniły :/ czas hmm godzina modelowania (z poprawkami, bo sam nie wiedzialem dokladnie co chce wymodelowac) i 2 rendery po 20-30min (zlecialo szybko bo oglądałem film - polecam serial Californication tak btw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 Taka prosta scenka...render testowy...trzeba poprawić parę rzeczy :) Soft:Cinema 4D + Vray + PS Czas:2h 30min Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 pionix dzieki, a podloga to takie tam wiesz...:p tomus a co ma byc do makiety dodatkowo ? ludzie i samochody juz sie nudza :) Loki doklejam oczywiscie, Twoje szklo przypomina mi troche zamarznieta szybe ale ladnie sie prezentuje. elo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 Cornelius Scipio - podłoga zbyt szklista i za bardzo w zieleń jak dla mnie wpada. Czy to było renderowane w LWFie? Kilka rzeczy dopracować i wyjdzie jak fotka. Loki - wnioskuję, że to było do mnie ;) tomus a co ma byc do makiety dodatkowo ? ludzie i samochody juz sie nudza :) JunioR - czyżby robiło Ci się bleee na myśl o czystej, komercyjnej, soczystej wizce? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 Pionix - ten efekt w PS wrzuciłem(levele).Jeżeli chodzio o podłogę to zmniejszę bumpa i ten połysk.Wrzucę jeszcze pionowe żaluzje. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 erm - nie wiem jak to sie stalo ze pomylilem nicki :) (dzizas ale wstyd :D) btw co do kamieni próbowałeś moze Advanced Painter'a ? (tam jest opcja "malowania" kamieniami) - nie mialem czasu zeby sie tym pobawić, ale moglo bywyglądać lepiej (tzn bardziej naturalnie, bo teraz widać ze te kamienie są jakieś płaskie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 JunioR - czyżby robiło Ci się bleee na myśl o czystej, komercyjnej, soczystej wizce? ;) nie, zaraz do takiej bede sie zabieral, tylko szukam roweru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi