Napisano 21 Grudzień 200618 l no no naprawdę wypas:) pojechałeś na maxa :) nie moge się na to napatrzeć pozdro
Napisano 13 Marzec 200718 l ^_^ no marchewkołak... wymiękam hahaha xD P.S. Ale na wegetarianina to mi nie wygląda... no ale nie sądźmy po pozorach ;)
Napisano 3 Wrzesień 200717 l Autor dawno nic nie wrzucałem tu, troche szkicy co ostatnio robiłem zatem wrzucam tu.
Napisano 3 Wrzesień 200717 l Autor i jeszcze takie starsze i jeszcze taki projekcik planszy do gry na komorke aha, komentujcie i radzcie bo potrzebuje pomocy mam wrazenie ze sie cofam ostatnio
Napisano 3 Wrzesień 200717 l animacja rewelacyjna. napiszeszo o niej cos wiecej? bedzie w kolorze? ps3? jak warsztatowo do tego podchodzisz? fajne te domki z westernu. choc troche sypie sie perspektywa. domyslam sie ze wszystko powinno byc orto jednak lokalnie czasto pojawia sie wrazenie rozbiegania lini hmm zbiegu.
Napisano 3 Wrzesień 200717 l Autor dzieks :) no z tą perspektywą to troche chujnia jest, kombinowałem tak zeby mozna było odbijac horyzontalnie na komórce obiekty, no i oswietlenie tez przy tym takie nie konsekwentne, do tego chyba dosc krzywo mi to wychodziło ale generalnie na komórce po pocięciu i poskładaniu nie bedzie widoczne wszystko na raz i zakładam ze powinno byc ok jak sie poustawia odpowiednio obiekty. Animacja była w fotoszopie robiona z uzyciem okna animacji w starszych fotoszopach to okno jest w image ready, w kolorze juz nie bede chyba robił bo niestety ten projekt smignął mi koło nosa i ktos inny go zrobił. warsztatowo to nie ma tu za duzo do opowiadania rysowałem kazdą klatke ludzika, istotne zeby nie poprawiac na skopiowanej klatce, bo tak kiedys z lenistwa robiłem i zle to mi wychodziło tylko kazdą klatke od zera przemyslec i narysowac nawet jak ruch jest niewielki. mysz co ją tam wczesnie wrzucałem
Napisano 3 Wrzesień 200717 l szkice rewelka powiedz ile czasu robisz taki jeden szkic ?? jak sie do tego zabierasz itd ?
Napisano 3 Wrzesień 200717 l niezle te olowkowe szkice, swietna plansza no i rewelacyjne animacje :D brawo!
Napisano 4 Wrzesień 200717 l Dałeś do pieca teraz, ciekawa plejada charakterów . . . szczególnie ten kolo z dwururką git. ;) . . . Pozdr.
Napisano 4 Wrzesień 200717 l Ja bym chętnie przylookał więcej takich animacji...masz może jeszcze jakieś? ;)
Napisano 4 Wrzesień 200717 l Autor grass: dzieki, szkice zajmują mi różnie czasem jakies poł godziny jak np pani z parasolem, a czasem 3 godziny jak drętwa siedząca babcia. zazwyczj jak juz długo rysuje taki drętwy szkic to moj poziom frustracji doprowadza do zniszczenia go :/ ostatnio jakos czesto. Zabieram sie tak ze biore kartke i ostry ołówek :p najpierw zarys robie twardym h albo 2h a potem poprawiam miekkim jakims 2b 3b DaRoz: dzieki :D miriam: dzieki :D CzAk1: mam sporo animacji w sumie, ale wiekszosc w pixelartach i w formacie takim specjalnym na komorki, ze troche za duzo pieprzenia zeby to jakos na gify przerobic, ale moze cos odgrzebie jeszcze. pzdr
Napisano 5 Wrzesień 200717 l Autor nad takim artworkiem teraz siedze i kombinuje i juz nie wiem czy czegos nie zjebałem ogolnie z ustawieniem perspektywą itp. wydaje mi sie ze jest ok, ale wole popytac zanim podokanczam
Napisano 6 Wrzesień 200717 l Autor tak udało mi sie go podkręcic tylko bo juz i tak za długo robilem :/
Napisano 6 Wrzesień 200717 l Fajne pracki... jakbys niekojażył - to mi tlumaczyles w Breakpoin jak sie pracuje przy grafice do gier na kom. ;] W koncu niewyszło z tymi zleceniami - ale to dlatego ze sytuacja jest dosyc skomplikowana (poprostu pracuje w innej firmie, ale suma sumarum dla tej samej osoby co wy w breakpoint - tyle ze ja mam robote nudna jak flaki z olejem).
Napisano 6 Wrzesień 200717 l Fajny ten skoczek ;) Niepodoba mi się tylko jego lewa ręka. Coś z nią nie tak...
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Autor obo: tez mi cos z tym kolesem nie tak, widze juz co jest z jego prawą reką, ale i tak jakis taki dziwny mi wyszedł :/ Marduk: kojaże jak najbardziej ;) miło zobaczyc zacnego forumowicza na żywo :). Sytuacja jest niestety skomplikowana i w sumie nieciekawa w tej firmie i w sumie nic tu nie wiadomo, sama robota poki co ciekawa, ale nic tu nie jest pewne.
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Autor kombinowałem jeszcze troche z tą reką i glowe popoprawiałem bo kolegi powiedzieli ze wygląda jak troglodyta :P
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Nadal nie podoba mi się lewa ręka ;) A dokładnie chodzi mi o to, że biceps jakoś zabardzo jest przeciągnięty. Zielona linia pokazuje miejsce łokcia, a czerwona pokazuje biceps. Moim zdaniem to nie powinno tak wyglądać ;)
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Autor dzieki za pomoc, przesunąłem za tem łokiec troche bo jak bym skrócił biceps to przedramie by bylo za długie chyba, wiec moze tak troche lepiej?
Napisano 7 Wrzesień 200717 l WWWoj napisał: Marduk: kojaże jak najbardziej ;) miło zobaczyc zacnego forumowicza na żywo :). Sytuacja jest niestety skomplikowana i w sumie nieciekawa w tej firmie i w sumie nic tu nie wiadomo, sama robota poki co ciekawa, ale nic tu nie jest pewne. A to słyszałem... ze odkąd MNI was przejęło to nieciekawie jest... tzn. odkąd Nowak (jeden z moich obecnych szefów) sprzedał tyle udziałów, że ma praktycznie niewiele do powiedzenia...
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Autor no dokładnie ostatnio jak przyszedłem z urlopu to sie dowiedziałem ze zwolniono jakies 7 osób, a juz wczesniej sporo nazwalniali wiec atmosfera jest bynajmniej zjebana i w sumie to nie jestem pewien czy za jakis czas bedziemy jeszcze robic giery... Dobra nie pisze bo jeszcze ktos kto nie powinien to przeczyta i tez polece :p bo reklamy bynajmniej nie robie chmm.. moze skasuj nazwy firm w swoich postach ;) taki pojedynek pixelowy:
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Autor jakies takie speedowe twarze se próbuje wymyslac. Zainspirowałem sie przeglądając teczke Marduka :)
Napisano 10 Wrzesień 200717 l Autor ten mi sie w sumie podobał wiec w nagrode domalowałem mu cielsko :]
Napisano 10 Wrzesień 200717 l Autor i jeszcze pokolorowałem go po pracy i sie zme...zmę.. czy.. łe. mmmm
Napisano 11 Wrzesień 200717 l Hello. Nie będę się nazbyt czepiał. Sympatyczny w odbiorze bardzo. To dobrze :) Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy to te wykrojone cienie. Coś nie tak z nimi. Nie idą razem z formą i mają chyba za ciemny walor. Zobacz, że światła kładziesz inaczej. Mniej odważnie ( jakoś niepewnie), ale tak nie rażą, jak te ciemne plamy z lewej. Generalnie bardzo sympatyczny koncept. Koleś ma wyraz ( określiłeś cechy postaci), a o to chyba chodzi. Gratki :)
Napisano 11 Wrzesień 200717 l a mi sie wydaje, że pomimo tego waloru ciemnego to, naprawdę świetnie podkeślają fakturę płaszczu, to mi się właśnie rzuciło w oczy na początku, aż czuć taką sztywność tego pobłyskującgo materiału... za to mam "ale" do podłoża- poprostu nie mam pojęcia co to jest, a gość zasłużył na jakąś lepszą podłogę i cienia brak;)
Napisano 11 Wrzesień 200717 l Autor :) dzieki wielkie Lacedemon: z tymi cieniami to tak mi wyszło bo żeby se przyspieszyc różczką zaznaczałem białe i po tym jechałem nieodważnie, a potem czarne i tez nieodwaznie i pewnie przez to taki efekt :) purple: to fakt podłoge pokpiłem konkretnie i zwazywszy ze na gostku są ciemne plamy to tym bardziej razi brak cienia na psełdopodłodze :) postaram sie z tym jakos powalczyc
Napisano 11 Wrzesień 200717 l Fajna Animka...a ten koleś Hmm...Mi tam bardzie podoba sie w wersji czarno-białej. :)
Napisano 11 Wrzesień 200717 l Autor CzAk1: dzieki :) moja dziewczyna tez powiedziała ze czarnobiały lepszy, a nad tym kolorowym sporo dłuzej siedziałem.. ehh :/ maronski: dzieki :) a takie jakies wypociny pod tytułem "w mc donalds spotkajmy sie"
Napisano 11 Wrzesień 200717 l WWWoj napisał: CzAk1: dzieki :) moja dziewczyna tez powiedziała ze czarnobiały lepszy, a nad tym kolorowym sporo dłuzej siedziałem.. ehh :/ maronski: dzieki :) a takie jakies wypociny pod tytułem "w mc donalds spotkajmy sie" Haha niezly Mc'donald
Napisano 13 Wrzesień 200717 l Autor obo: thnx tez tak sądze jeszcze koncepcje wstępne plansz do platformowki:
Napisano 13 Wrzesień 200717 l koncepty bardzo ładne takie malarskie, zgodze się z przedmówcą (2 i 3) co do plansz to wyglądają zaawansowanie (no może kolory bym wzbogacił ale możliwe że ma być mrocznie ;]) ale zastanawiam sie czy nie za bardzo, na tym pierwszym trochę nie wiadomo będzie gdzie można biegać a gdzie nie, można by uporządkować trochę ale i tak jak na platformówki to pierwsza klasa, mają klimat ;] Pozdrawiam!
Napisano 13 Wrzesień 200717 l Autor masz)rum dzieki. Własnie dlatego pisałem ze wstepne bo w sumie plansze wyglądają inaczej szczegolnie w 1 platformy wyglądają zupełnie inaczej i trzeba bylo to holerstwo pociąc i dostosowac i to bylo najgorsze ale jest juz na komorce i spoko działa :) i jeszcze taki koncept czy cos w tym stylu zeby pozyskac licencje na mumie3, ale cos nie wyszło :)
Napisano 13 Wrzesień 200717 l kot jest odpałowy w ciapki! :D Skąd Ty w ogóle bierzesz pomysły na te postacie, podpierasz się milionami fotek, czy od tak sobie wymyślasz? bardzo fajny zestaw tych szkicy, może se nad łóżkiem powiesze ;) pozdrawiam:)
Napisano 13 Wrzesień 200717 l a ja nabralem ochoty zeby pograc w jakas platformowke :) ten szkic do mumii rewelka szczegolnie ten wyzej z tym skaczacym kolesiem , no i ostatni kociamber wymiata :)