Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 150
  • Wyświetleń 22,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

^_^ no marchewkołak... wymiękam hahaha xD

P.S.

Ale na wegetarianina to mi nie wygląda... no ale nie sądźmy po pozorach ;)

Napisano

siema :) hehehe, z tą marchewką to niezła jazda była wczoraj :0

Napisano
  • Autor

dawno nic nie wrzucałem tu, troche szkicy co ostatnio robiłem zatem wrzucam tu.

beznazwy2ux4.jpg

beznazwy4pp1.jpg

beznazwy5fa1.jpg

beznazwy6fc6.jpg

wojatssssab9.jpg

wojatssssab9.1883cf57fd.jpg

beznazwy7th0.jpg

Napisano
  • Autor

i jeszcze takie starsze

west1ahk5.jpg

wojtas1asu0.jpg

domekdobrefengshuiuk9.jpg

i jeszcze taki projekcik planszy do gry na komorke

k1qm3.jpg kk1hu1.jpg

aha, komentujcie i radzcie bo potrzebuje pomocy mam wrazenie ze sie cofam ostatnio

Napisano

animacja rewelacyjna. napiszeszo o niej cos wiecej? bedzie w kolorze? ps3? jak warsztatowo do tego podchodzisz?

fajne te domki z westernu. choc troche sypie sie perspektywa. domyslam sie ze wszystko powinno byc orto jednak lokalnie czasto pojawia sie wrazenie rozbiegania lini hmm zbiegu.

Napisano
  • Autor

dzieks :)

no z tą perspektywą to troche chujnia jest, kombinowałem tak zeby mozna było odbijac horyzontalnie na komórce obiekty, no i oswietlenie tez przy tym takie nie konsekwentne, do tego chyba dosc krzywo mi to wychodziło ale generalnie na komórce po pocięciu i poskładaniu nie bedzie widoczne wszystko na raz i zakładam ze powinno byc ok jak sie poustawia odpowiednio obiekty.

Animacja była w fotoszopie robiona z uzyciem okna animacji w starszych fotoszopach to okno jest w image ready, w kolorze juz nie bede chyba robił bo niestety ten projekt smignął mi koło nosa i ktos inny go zrobił. warsztatowo to nie ma tu za duzo do opowiadania rysowałem kazdą klatke ludzika, istotne zeby nie poprawiac na skopiowanej klatce, bo tak kiedys z lenistwa robiłem i zle to mi wychodziło tylko kazdą klatke od zera przemyslec i narysowac nawet jak ruch jest niewielki.

mysz co ją tam wczesnie wrzucałem

myszuq3.gif

Napisano

szkice rewelka powiedz ile czasu robisz taki jeden szkic ?? jak sie do tego zabierasz itd ?

Napisano

niezle te olowkowe szkice, swietna plansza no i rewelacyjne animacje :D brawo!

Napisano

Dałeś do pieca teraz, ciekawa plejada charakterów . . . szczególnie ten kolo z dwururką git. ;) . . .

Pozdr.

Napisano

Ja bym chętnie przylookał więcej takich animacji...masz może jeszcze jakieś? ;)

Napisano
  • Autor

grass: dzieki, szkice zajmują mi różnie czasem jakies poł godziny jak np pani z parasolem, a czasem 3 godziny jak drętwa siedząca babcia. zazwyczj jak juz długo rysuje taki drętwy szkic to moj poziom frustracji doprowadza do zniszczenia go :/ ostatnio jakos czesto. Zabieram sie tak ze biore kartke i ostry ołówek :p najpierw zarys robie twardym h albo 2h a potem poprawiam miekkim jakims 2b 3b

DaRoz: dzieki :D

miriam: dzieki :D

CzAk1: mam sporo animacji w sumie, ale wiekszosc w pixelartach i w formacie takim specjalnym na komorki, ze troche za duzo pieprzenia zeby to jakos na gify przerobic,

ale moze cos odgrzebie jeszcze.

pzdr

Napisano
  • Autor

nad takim artworkiem teraz siedze i kombinuje i juz nie wiem czy czegos nie zjebałem ogolnie z ustawieniem perspektywą itp. wydaje mi sie ze jest ok, ale wole popytac zanim podokanczam

arteo0.jpg

Napisano
  • Autor

tak udało mi sie go podkręcic tylko bo juz i tak za długo robilem :/

art1hp8.jpg

Napisano

Fajne pracki... jakbys niekojażył - to mi tlumaczyles w Breakpoin jak sie pracuje przy grafice do gier na kom. ;] W koncu niewyszło z tymi zleceniami - ale to dlatego ze sytuacja jest dosyc skomplikowana (poprostu pracuje w innej firmie, ale suma sumarum dla tej samej osoby co wy w breakpoint - tyle ze ja mam robote nudna jak flaki z olejem).

Napisano

Fajny ten skoczek ;)

Niepodoba mi się tylko jego lewa ręka. Coś z nią nie tak...

Napisano
  • Autor

obo: tez mi cos z tym kolesem nie tak, widze juz co jest z jego prawą reką, ale i tak jakis taki dziwny mi wyszedł :/

Marduk: kojaże jak najbardziej ;) miło zobaczyc zacnego forumowicza na żywo :). Sytuacja jest niestety skomplikowana i w sumie nieciekawa w tej firmie i w sumie nic tu nie wiadomo, sama robota poki co ciekawa, ale nic tu nie jest pewne.

Napisano
  • Autor

kombinowałem jeszcze troche z tą reką i glowe popoprawiałem bo kolegi powiedzieli ze wygląda jak troglodyta :P

artwork1hq7.jpg

Napisano

Nadal nie podoba mi się lewa ręka ;)

A dokładnie chodzi mi o to, że biceps jakoś zabardzo jest przeciągnięty. Zielona linia pokazuje miejsce łokcia, a czerwona pokazuje biceps. Moim zdaniem to nie powinno tak wyglądać ;)

schowek02je8.jpg

Napisano
  • Autor

dzieki za pomoc, przesunąłem za tem łokiec troche bo jak bym skrócił biceps to przedramie by bylo za długie chyba, wiec moze tak troche lepiej?

art3ys7.jpg

Napisano
  WWWoj napisał:

Marduk: kojaże jak najbardziej ;) miło zobaczyc zacnego forumowicza na żywo :). Sytuacja jest niestety skomplikowana i w sumie nieciekawa w tej firmie i w sumie nic tu nie wiadomo, sama robota poki co ciekawa, ale nic tu nie jest pewne.

A to słyszałem... ze odkąd MNI was przejęło to nieciekawie jest... tzn. odkąd Nowak (jeden z moich obecnych szefów) sprzedał tyle udziałów, że ma praktycznie niewiele do powiedzenia...

Napisano
  • Autor

no dokładnie ostatnio jak przyszedłem z urlopu to sie dowiedziałem ze zwolniono jakies 7 osób, a juz wczesniej sporo nazwalniali wiec atmosfera jest bynajmniej zjebana i w sumie to nie jestem pewien czy za jakis czas bedziemy jeszcze robic giery... Dobra nie pisze bo jeszcze ktos kto nie powinien to przeczyta i tez polece :p bo reklamy bynajmniej nie robie

chmm.. moze skasuj nazwy firm w swoich postach ;)

taki pojedynek pixelowy:

1adi2.gif

Napisano
  • Autor

jakies takie speedowe twarze se próbuje wymyslac. Zainspirowałem sie przeglądając teczke Marduka :)

twarzeqb9.jpg

Napisano

Rączka już dużo lepiej wygląda ;)

Napisano
  • Autor

ten mi sie w sumie podobał wiec w nagrode domalowałem mu cielsko :]

ziom1oe8.jpg

Napisano
  • Autor

i jeszcze pokolorowałem go po pracy i sie zme...zmę.. czy.. łe. mmmm

koncept1qj8.jpg

Napisano

Hello.

Nie będę się nazbyt czepiał.

Sympatyczny w odbiorze bardzo. To dobrze :) Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy to te wykrojone cienie. Coś nie tak z nimi. Nie idą razem z formą i mają chyba za ciemny walor. Zobacz, że światła kładziesz inaczej. Mniej odważnie ( jakoś niepewnie), ale tak nie rażą, jak te ciemne plamy z lewej. Generalnie bardzo sympatyczny koncept. Koleś ma wyraz ( określiłeś cechy postaci), a o to chyba chodzi. Gratki :)

Napisano

a mi sie wydaje, że pomimo tego waloru ciemnego to, naprawdę świetnie podkeślają fakturę płaszczu, to mi się właśnie rzuciło w oczy na początku, aż czuć taką sztywność tego pobłyskującgo materiału...

za to mam "ale" do podłoża- poprostu nie mam pojęcia co to jest, a gość zasłużył na jakąś lepszą podłogę i cienia brak;)

Napisano
  • Autor

:) dzieki wielkie

Lacedemon: z tymi cieniami to tak mi wyszło bo żeby se przyspieszyc różczką zaznaczałem białe i po tym jechałem nieodważnie, a potem czarne i tez nieodwaznie i pewnie przez to taki efekt :)

purple: to fakt podłoge pokpiłem konkretnie i zwazywszy ze na gostku są ciemne plamy to tym bardziej razi brak cienia na psełdopodłodze :)

postaram sie z tym jakos powalczyc

Napisano

Fajna Animka...a ten koleś Hmm...Mi tam bardzie podoba sie w wersji czarno-białej. :)

Napisano
  • Autor

CzAk1: dzieki :) moja dziewczyna tez powiedziała ze czarnobiały lepszy, a nad tym kolorowym sporo dłuzej siedziałem.. ehh :/

maronski: dzieki :)

a takie jakies wypociny pod tytułem "w mc donalds spotkajmy sie"

koncept2fm5.jpg

Napisano
  WWWoj napisał:
CzAk1: dzieki :) moja dziewczyna tez powiedziała ze czarnobiały lepszy, a nad tym kolorowym sporo dłuzej siedziałem.. ehh :/

maronski: dzieki :)

a takie jakies wypociny pod tytułem "w mc donalds spotkajmy sie"

koncept2fm5.jpg

Haha niezly Mc'donald

Napisano

Na drugim i trzecim obrazku koncepty są najfajniejsze ;)

Napisano
  • Autor

obo: thnx tez tak sądze

jeszcze koncepcje wstępne plansz do platformowki:

laskonceptqs3.jpg

castleconceptpr2.jpg

Napisano

koncepty bardzo ładne takie malarskie, zgodze się z przedmówcą (2 i 3)

co do plansz to wyglądają zaawansowanie (no może kolory bym wzbogacił ale możliwe że ma być mrocznie ;]) ale zastanawiam sie czy nie za bardzo, na tym pierwszym trochę nie wiadomo będzie gdzie można biegać a gdzie nie, można by uporządkować trochę

ale i tak jak na platformówki to pierwsza klasa, mają klimat ;]

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

masz)rum dzieki. Własnie dlatego pisałem ze wstepne bo w sumie plansze wyglądają inaczej szczegolnie w 1 platformy wyglądają zupełnie inaczej i trzeba bylo to holerstwo pociąc i dostosowac i to bylo najgorsze ale jest juz na komorce i spoko działa :)

i jeszcze taki koncept czy cos w tym stylu zeby pozyskac licencje na mumie3, ale cos nie wyszło :)

mummykonceptml9.jpg

Napisano

kot jest odpałowy w ciapki! :D Skąd Ty w ogóle bierzesz pomysły na te postacie, podpierasz się milionami fotek, czy od tak sobie wymyślasz? bardzo fajny zestaw tych szkicy, może se nad łóżkiem powiesze ;)

pozdrawiam:)

Napisano

a ja nabralem ochoty zeby pograc w jakas platformowke :) ten szkic do mumii rewelka szczegolnie ten wyzej z tym skaczacym kolesiem , no i ostatni kociamber wymiata :)