#Pawel Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Narazie tyle. Astra GTC. Fajna bryczka :* Soft to oczywiście Blender. Renderowane w yafrayu :D Dopiero teraz zauważyłem kilka błędów :( Pozdro. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Mmmmm eno fajne se to mate pane :) Czysto przede wszystkim! Ladnie ladnie :) Kolejna osoba do konkurencji ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Ladnie, bardzo ladnie. Tez kiedys chcialem ją wymodelowac, ale jakos boje sie podejsc do trojwidokowych blueprintow :) Czekam z niecierpliwoscia na kolejne updaty ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 8 Listopad 2006 Autor Share Napisano 8 Listopad 2006 Właśnie nie mam blueprinta z góry więc będe robił na czuja. Jakby ktoś miał to proszę zapodać :) Dzięki chłopcy. Kolejna osoba do konkurencji ;P Weź nie żartuj xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 Witam!! to ja sie troche przyczepie.....zartowalem ;) bardzo ladnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Listopad 2006 Share Napisano 8 Listopad 2006 no bardzo ładnie nawet super ! czekam na wiecej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 Ostatnio nie miałem czasu. Poza tym na nowym linuxie coś blender nie chciał działać. Dopiero wczoraj uporałem się z tym i wrzucam ile mam już zrobione: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 Ostro jest :] Dla mnie bomba :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 bardzo ładnie, pokaż siatke;) a czym to robisz poly, nurbsy czy jeszcze czym innym, bo nieznam tego programu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 Wiedziałem, że będe musiał pokazać siatke. O wygląd siatki za bardzo nie dbam bo ważniejsze jest dla mnie to co jest na renderze ale wiadomo, zawsze mając dobrą siatke ma się czyste sumienie. Robię w poly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 siatka nie najladniejsza ale to co widac na renderze- miod! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 Fajowo, bo w Blenderze i na Linuxie. :) Tam gdzie zaznaczyłem żółtym kolorem powinien być według mnie edge, natomiast tam gdzie jest pięciokąt coś niedobrego się dzieje. Poza tym jest tam trochę za płasko. :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 Elegancko Ci wychodzić zaczyna. Nom... Fajny samochodzik :D Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 3 Grudzień 2006 Share Napisano 3 Grudzień 2006 bardzo ładny modelik ... aż chyba sam będe musiał wyprubować blendera w jakiejś wolnej chwili. dawaj update :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2006 Blacha skończona. Dzięki za komenty :) RA - edge zrobiony a tam gdzie coś niedobrego się dzieje to jeszcze poprawie :D Pozdro Przepraszam za jakosc JPEG'a. Po prostu konwersji na 100 zapomniałem ustawić. Następnym razem się postaram :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 Hoho, nie moge sie doczekac konca. Tylko chyba cos nie teges nad tym przetloczeniu z boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 Siateczka niczego sobie, podoba mi się inteligetnie ułożona, czekam na wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 Powiem tylko tyle BAJKA Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 13 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2006 Żeby nie było, że się obijam ale bardzo mało czasu na wszystko jakoś tak ostatnio mam:D W szkole męczą dupcie, a jak przyjde do domu to relaks czyli True combat elite ;) No znowu coś skopałem z jakością rendera ale już wiem ocb! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 korzystasz z blura ;p ? nieładnie ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 ładny model :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 14 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2006 nieładnie korzystam:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 18 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2006 Hej! Wiem, przedni błotnik kanciasty, zapomniałem subsurfa dać na 3 :O Troszkę lusterko muszę poprawić. Pasują felgusie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 mjodzio zajebiodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 Spoko :] aleeeeeeeee to ta felga?? http://www.rsportscars.com/foto/01/steinmetzastra05_081600.jpg jak tak to gdzie te rowki?? ;););) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 możesz pokazać blueprinty ;] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 18 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2006 gucias danke Bubu zgadłeś, może dorobie rowki :] mentaller mogę. ale czy muszę? :P Prosze: http://www.tutorials3d.com/eng/blu_sheet.asp?id=485 niestety without widoku z góry ;( chlip chlip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 >tu sa takie same tylko ze wieksze. ale ogolnie na jedno wychodzi. wracajac do tematu ^^- bedzie srodek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 19 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2006 Tak ale prymitywny, tylko po to, żeby nie robić czarnych szyb. Nie zamierzam robić renderów środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 24 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2006 Nie obijam się! Zaraz zabiore się za wnętrze. Wesołych Świąt Co myślicie o takim kadrze? Dzięki guciasowi za pomoc przy lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 bardzo ładniy, prawie tak jak mój [joke ;)] ale studio coś nie bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 25 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2006 Jade dalej. Proszę mówcie co sie nie podoba bo jak dla mnie jest wszystko ok :) Jeszcze musze materiał felg zrobić, rejestrację. Macie jakieś propozycje do koloru auta i tła? Taki mały renderek bo czasu nie miałem :/ Jutro dam większy. Pozdrawiam. A tu taki bonus. nudziło mi się - gimp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 Witam Świetny model i materiały :) Czym renderujesz?? Mógłbyś dać screena z viewporta (żeby było widać jak wygląda studio) ?? I plisss powiedz jak zrobiłeś lakier :) Jest super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 25 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2006 Renderuje w Yafrayu tak jak na początku mówiłem. Party jak widze bawisz się w maxie wiec chyba opowiedzenie Ci jak z materiałem gucias mi pomógł to chyba Ci się nie przyda :) Te kwadraty nad autem to po prostu zwykle figury geometryczne tylko z ustawionym emitem na maxa czyli dają dużo światła... stąd takie refleksy na aucie. mówcie jak wam nie pasi że rozwaliłem tak wątek :D hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 o lampy ładniejsze od moich :) co do renderu to jest taki...szary:p ale głównie nie pasują mi refleksy bo są takie chaotyczne a imho powinny podkreślać linie nadwozia, być bardziej subtelne i nie być najbardziej zauważalne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 25 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2006 Ale żeś to ładnie ują :-) a imho powinny podkreślać linie nadwozia, być bardziej subtelne i nie być najbardziej zauważalne ;) Ok pokombinuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 podpisuje się pod tym co mówił pecet ;], poza tym popracuj jeszcze nad shaderami (obserwacja fot studyjnych itp. ;] ). kadr super :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2006 a może czarny? nigdy nie mam pomyslu na dobry kolor lakieru i kolor tła, doradźcie proszę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 Jak dla mnie to cień na podłozu za twardzy, moze dla lampy ktora daje ten cien zmniejsz sile, i daj druga w tym samym miejscu bez ray shadow zeby doswietlic scene, no i wiesz poprobuj tez Kerkythea fajny renderer, aha i na koniec powiem ze kadr paskudny, reszta fajna blender rulez :) . Btw: ubuntu 6.10?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2006 Tak ubuntu 6.10. Kadr zostanie. Na renderze są 2 cienie :D jeden to ten ostry z lampy leci a drugi to yafrayowski Full :] Kerkythea chyba nie rozpracuje :D Długo tam idą rendery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 Jak dobrze ustawisz wszystko to szybciej niz na yafie, z reszta tam masz kilka metod renderingu do wyboru i trzeba sie pobawic (jest nawet metoda podobna do indigo czyli fajna jakosc, za ktora trzeba zaplacic czasem, nie wiem czy tez wykozystuje MLT ale renderuje sie podobnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2006 a może tak: chociaż wole ten czarny tylko nie wiem jak zrobić, żeby odbicia były rozmazane :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 jeśli vray to zmniejsz glossines ponizej 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2006 używam blendera i yafraya :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Super Ten Biały Na Ciemnym Tle!!!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 wyglada slabo ale tylko z jednego powodu... zbyt niski kontrast! gdyby nie to to byloby swietnie! pozdrawiam i do pracy!!;);) moze cos w takim kierunku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 hk--> wyglada jak ink 'n paint :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 ja bym szedl w kierunku taki jak pokazal hk, tylko jeszcze pokombinowac z odbiciami. W czarnym troooche przyciemnic tlo [teraz szczegoly gina, jak jest czarne na bialym], tez pokombinowac z odbiciami i sadze ze bedzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi