salvage Napisano 18 Listopad 2006 Napisano 18 Listopad 2006 Jak dla mnie wrażenie super! Ale, dach mi troche nie pasi, albo masz za mały sampling albo cos zwalone z tymi dachówkami, w każdym razie nie komponują się tymi z lewej ;-) Trawkę bym troche poprawił. Iiii jesteś pewny, że kąt padania światła jest zgodny z tłem? Pozdrawiam
polka dot Napisano 18 Listopad 2006 Napisano 18 Listopad 2006 coraz bliżej do ruskich na tych wizualkach :) grats
@seba@ Napisano 18 Listopad 2006 Napisano 18 Listopad 2006 kat padania swiatla napewno jest dobry, wsztstko jest 3d :), na brazie jest tekstura.
ozzyslip Napisano 18 Listopad 2006 Napisano 18 Listopad 2006 wszystko super tylko brakuje dispa na kamieniach.
tweety Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 fajnie wyszło :) ps: przy drzwiach nie ma dzwonka i wycieraczki :]
klikus1984 Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 bardzo mi sie podoba i mam pytnka. 1.Jakie oswietlenie sun&sky, czy direct ? 2. Roslinki wyszly super !!!!!!!!! czy sa to zdjecia z mapa alpha, jezeli tak, to jakie ?
tuptup Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 brak mi slow :) rewelka chociaz przyczepil bym sie jednak tego kamienia brakuje Bump Mapingu :( wiem bo sam go wykorzystywalem w swoich exterior korzystales z jakiegos plugina do roslisnnosci ? np RPC
klikus1984 Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 vraysun.... roslinki 3d mozesz dac jakis namiar do tych roslinek ? nazwe, cokolwiek...
Drakon Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 Pracka super .... tylko texture dachu dym zmienił ... na jakis zielony :D.... Ale pracka super .... Respekt :D
Georgas Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 Świetny exterior, wszystko pasuje do siebie, roślinki świetne, daj na nie jakieś namiary :)
klikus1984 Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 haha widze ze nie tylko mi podobaja sie roslinki. dotychczas uzywalem map z kanalem alpha, ale nie wychodzi to za fajnie :\ mam jeszcze pytanka odnosnie pracki 1. napisales ze to sun&sky, bardzo podobaja mi sie kolory, wyszlo tak naturalnie, nie udaje mi sie uzyskac takiego efektu, czy mozesz podac parametry slonca ozone itp... oraz czy uzywales Psyhical camera, a jezeli tak, to jakie ustawienia. Serdeczne dzieki :) PS: i koniecznie te roslinki !!!! sa bomba
Bobby_digital Napisano 20 Listopad 2006 Autor Napisano 20 Listopad 2006 onyx a ustawienia to niestety tajemnica zawodowa :) niechce miec zbyt duzej konkurencji :)
klikus1984 Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 hah ok dzieki za info o roslinkach, a tajemnice zawodowa w pelni rozumiem. pozdro
Gość Napalm Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 Praca bardzo ładna, tylko troche kiepsko wygląda ta klamka w drzwiach
Pawelkos Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 wow, super wizka i jak wszystkim podobaja mi sie roslinki na oknach, mozesz powiedziec jak robilems odbicia w oknach , czy jakas mapka w env czy jakos inaczej, dzieki i pozdr, gratuluje super pracki
Bobby_digital Napisano 27 Listopad 2006 Autor Napisano 27 Listopad 2006 odbicia to poprostu mapka HDRI... (w reflection enviroment vraya)
Piun Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 Panowie sami sobie kurcze przeczycie przeczytajcie jescze raz post po poście to wszystko. Piszecie : świetna praca, wypas, bomba, normalnie rewelacja a potem : zmienił bym brązowy kolor na około dachu, klamka w drzwiach dziwna, tekstura dachu do wymiany, kamień na elewacji do bez bumpa, trawa nie taka i od siebie dodam że przesadzona perspektywa pionowa (za niski budynek na takie zbiegi). O co chodzi ?? Bobby - bez urazy ale ten render wyłanczając roślinki i światło w ogóle mi się nie podoba ale jak sie czyta to co reszta pisze to nie wiem czy ja coś mam skrzywine czy dostajesz takie dobre komentarze tylko z uwagi na Twoje poprzednie świetne prace. Wybacz że akurat na twoim przykładzie pisze to co pisze, ale chyba o to tu chodzi żeby oceniac to co widze a nie to kto to wkleił. podpisze się ktoś pod tym co napisałem czy mam juz zmieniac nicka :D
Bobby_digital Napisano 2 Grudzień 2006 Autor Napisano 2 Grudzień 2006 no moze masz racje piun... mi sie osobiscie wydawalo ze render wyglada wporzadku :) dlatego go zamiescilem... ale beda nastepne moze starczy czasu by je lepiej dopracowac :)
#Pawel Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 A mimo to mi się podoba! Wg. mnie czepiacie się :)
t0m3k Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 super, szkoda tylko ze dach sie po prawej skaszanil i ze nie ma bumpa na kamieniu. szyba w drzwiach i obok drzwi nie ma zadnego refleksu i widac co jest w srodku. EDIT: wlasnie przeczytalem co napisal Piun :) mi sie pracka podoba, watpie zeby ktos pisal to co pisze na podstawie czyjegos nicka, z tego co zauwazylem to to forum jest dosc "ostre" pod wzgledem opini. Faktem jest ze czesto zdarza sie ze niektorzy slodza ale i nie zapominaja czegos tam wytknac. Niestety Piun ale nie mozesz zaprzeczyc ze pracka jest dobra mimo kilku mankamentow. Wiekszosc ludzi ocenia obrazek, to czy im sie podoba czy nie, niewielu bedzie wnikac w to czy ten budynek jest np. zgodny z prawem budowlanym :)
Bobby_digital Napisano 13 Grudzień 2006 Autor Napisano 13 Grudzień 2006 direct vs vraysun.... ktore lepsze ? :)
buczer Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 vraysun tylko mniej budyniowaty budynek i będzie ok, szyby jak zwykle do bani ;) ps: ale podjazd sam miod
anJek Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 direct vs vraysun.... ktore lepsze ? :) oczywiscie vraysun, cieplejsze kolory, miekksze to wszystko, chociaz przy direct'cie bardziej mi sie podoba kamien na murze... ogolnie piekna praca, nie powiem, ze Twoja najlepsza, ale sam sobie podkreciles poziom i bedziesz juz zawsze porownywany do swoich lepszych prac :D szacunek i pozdro!!
Bobby_digital Napisano 13 Grudzień 2006 Autor Napisano 13 Grudzień 2006 odbicia sa phisically correct :D niema tu PS poza wklejonym niebem. i tam contrast wiadomo ... :)
t0m3k Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 slonce lepsze. kamien dalej plaski. prawe skrzydlo bramy jest pod dziwnym katem. tan murek ktos bosch'em tak rowno ucial u gory? :)
buczer Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 btw. kolejna hacjenda dla pani Magier... vel silicon developer? ;)
artur728 Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 Bardzo piękna praca podoba mi się. Pozdro
Zbychowaty Napisano 16 Grudzień 2006 Napisano 16 Grudzień 2006 Kamera fizyczna czy zwykla? Wbrew niektorym opiniom widzialem mega fotorealistyczne prace z sunem przy kamerze zwyklej.Napisz jak mozesz ktorej uzyles. Praca oswietleniowo dobra. Sam budynek zas "typowy". Pozdrawiam.
Filip Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Pracka super.Tylko zawiasów w bramie brakuje.
Rekomendowane odpowiedzi