andy_a Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 Witam Ostatnio postanowiłem przypomnieć sobie trochę nurbs’y (Rhino) oraz zrobić jakiś przyzwoity lakier, więc wymodelowałem sobie taki samochodzik: Zdaję sobie sprawę z błędów, ale model był robiony na szybko w celu renderingu. Jak na razie to tylko ao pass – byłbym wdzięczny za jakieś sugestie dotyczące car studio i lakieru pod mental ray’a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 jakos nie przypomina mi 407... robiles go z bluepintami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 [...]więc wymodelowałem sobie taki samochodzik: [/url] Hehe... brawo za poczucie humoru, takie sobie tam autko, phi...;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 BArdzo ladny, czysty modelling!! Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 jak to miał być Peugeot 407 to musze powiedzieć że oszpeciłeś piękne auto:) jest dużo niezgodności z orginałema, ale jak do zabawy materiałami to się nadaje:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy_a Napisano 19 Listopad 2006 Autor Share Napisano 19 Listopad 2006 hkropinski tak robiłem zgodnie z blueprintami i problem w tym, że nawet pasuje to wszystko do siebie wieć sam nie wiem gdzie tkwi największy błąd :( Touch samochodzik :) bo wcześniej robiłem audi r8 ale robiąc przednie nadkole stwierdziłem, że szkoda mi czasu na niego (pewnie dopiero teraz miałbym połowę jeśli nie mniej) ..:: 3D XTREME ::.. dzięki ale to nie moja zasługa to nurby’s :P mrkrzysiek no wiesz jak to się mówi sh** happens xD a tak na serio to nie chciało się mi ciągle tworzyć tych powierzchni od nowa Jakby kogoś interesowała siateczka to proszę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 Mi się ten model bardzo podoba. Dawaj jakiś fajny render ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 niezgodności według mnie wynikają z braku korzystania z referek. wszystkie linie nadwozia biegną raczej tak jak powinny, ale nie ma odpowiednich przejść między nimi. edit: no dokładnie to co RA powiedział ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 Nie wiem jakich printów używałeś, ale to nie jest to auto. Może bryłowo jako tako się zgadza, ale zagłębiając się w szczegóły (i to wcale nie takie małe), wychodzą duże niezgodności. Klocek ci wyszedł, tymczasem to auto takie pościnane nie jest. Średnice dużej ilości filletów czy innych blendów się nie zgadzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 troche japońsko wyszedł ten peżocik, a może to chińska podróbka (teraz taka moda :P ) tył mi się bardziej od oryginału podoba, model ładny r8 nie taki trudny, przynajmniej w poly... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaJKel_zmc Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 Stary nie schrzań go bo to moje ulubione (z dostępnych dla zwykłego śmiertelnika) auto. Życzę powodzonka w modelowaniu, jak na razie wygląda to średnio. Czekam na oteksturowaną wersję.pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 bo to coupe jest http://arabam.milliyet.com.tr/fuar/2005/frankfurt/peugeot_407coupe.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 jak na razie wygląda to średnio haha model swietny :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 bo to coupe jest http://arabam.milliyet.com.tr/fuar/2005/frankfurt/peugeot_407coupe.jpg Myślę, że wszyscy mieli na myśli coupe pisząc swoje posty. Mam nadzieję przynajmniej, bo różnice są znaczące. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy_a Napisano 19 Listopad 2006 Autor Share Napisano 19 Listopad 2006 obo się zrobi :P na razie muszę rozpracować mentala pod XSI :) chudy w pełni się z Tobą zgadzam RA Dzięki za bardzo konstruktywną krytykę :) Co do filletów to wszystkie były na oko bez patrzenia na referki (mój błąd np. w porę przed filletowaniem zorientowałem się, że kilku surfów mi brakuje :) ) pecet Thenx :) Co do r8 to w nurbsach jeżeli się nie zrobi odpowiednich powierzchni początkowych to można tylko pomarzyć o właściwych wypukłościach (filletach) a w tym samochodzie (audi) jest kilka takich miejsc co trzeba by było się nad nimi porządnie zastanowić MaJKel_zmc postaram się i to bardzo :) Co do modelowania to to już jest skończone – teraz żeby cokolwiek zmienić musiałbym sporą część samochodu robić od nowa :] Bacry dzięki – czego to człowiek się z forum nie dowie xD na serio po prostu znalazłem blueprinty i go wymodelowałem nie zgłębiając szczegółów nielot007 dzięki przyda się :) Co do lakieru to troszkę dzisiaj się zawiodłem i doszedłem do wniosku, że bez dobrego studia nie ujadę :( Jutro wezmę się za dopasowywanie oświatlenia a końcowy render raczej zrobię na warstwach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy_a Napisano 29 Listopad 2006 Autor Share Napisano 29 Listopad 2006 Niestety po kilku dniach prób stwierdziłem, że za pierwszym razem było lepiej :] Jak na razie zrobiłem taki lakier (muszę jeszcze popracować nad kolorem ale chyba załatwię to przy dodawaniu gi ) Wszelkie rady mile widziane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Nie znam sie na samochodach, ale model super;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 daj widok z perspektywy bo malo "czytelny" ten render... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 no średio to wygląda aa słabe ale rozumiem że to testy więc poczekam na koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 jedno światło nie wystarczy chyba do dobrego oświetlenia samochodu ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi