Napisano 9 Grudzień 200618 l Autor Aaa to to... dobra, ale bede musiał przebudowywać całą siatke :/ no ale zobacze, może coś uda mi się z tym zrobić...
Napisano 10 Grudzień 200618 l Autor Sorki, że post pod postem ale nikt by update'a nie zobaczył :* Poprawiłem to miejsce przy świetle, zrobiłem klamkę i drzwi... :)
Napisano 10 Grudzień 200618 l Po środku przodu auta ten kant jest chyba troche zbyt ostry ale gril ok i swiatla juz chyba tez... Coraz lepiej. ;) Powodzenia.
Napisano 10 Grudzień 200618 l klamke lepiej zrob od nowa, nawet z takiej odleglosci widac bugi, a tak to nieliczac niezgodnosci z oryginalem to dobrze
Napisano 11 Grudzień 200618 l Autor Nvidia - thx :) Kr3tz - no tylko odstaje od karochy ale to poprawię, thx :) Dawcio_m - hehe, thx :) max_1989 - thx :) damusTo - już raczej nie jest krzywo (na forum jeszcze tego nie widać :)), ale update'a jeszcze nie dam :*
Napisano 11 Grudzień 200618 l moze wez sie za jakies łatwiejsze auto bo w tym masz pełno bugow, zobacz sobie jak wygląda grill, wogole maska jest inna u gory
Napisano 11 Grudzień 200618 l no i teraz mozna powiedziec ze umiesz modelowac samochody :D choc (jak kazdy) musisz sie jeszcze duuuzo uczyc bo tylko samochodmi czlowiek nie zyje ;)
Napisano 12 Grudzień 200618 l naprawde niezle ci idzie z tym modelem :) ciekawy jestem jak to bedzie dalej bo zapowiada na całkiem pozywywny samochodzik. PS: patry mogłbyś mi wyslac printy tego merca? mac2ek(at)interia.pl :D
Napisano 15 Grudzień 200618 l Autor nielot- hehe, thx :) :X-em[2]: - thx :) Proszę bp - http://img452.imageshack.us/img452/8250/bpppvo2.png I update
Napisano 15 Grudzień 200618 l no nielot niewiem ja patrze na modeling :D zgonosciami sie nie przejmuje.... ;)
Napisano 17 Grudzień 200618 l Autor Nielot007 - thx :) Hkropinski - oki, błędy poprawione, ale o co Ci chodzi z tą linią na dole to nie wiem :) Dawcio_m - thx :) Apdejt Ehhh... ale trudny tył ma ten merol :/
Napisano 17 Grudzień 200618 l I to się nazywa modeling ...... :) Keep going..... /Jak dla mnie tył ok. tylko patrz na referki [/b]
Napisano 20 Grudzień 200618 l No tył troche krzywy miejscami jest. Chyba nawet nie trzeba Ci pokazywać gdzie ;) Popraw to i bedzie git.
Napisano 20 Grudzień 200618 l no troche gorzej Ci idzie, ale nie odpuszczaj tylko poprawiaj, na początku przód też miał wiele błędów...
Napisano 21 Grudzień 200618 l Autor obo - ok :) pecet - nom... :) Ehhh... długo nad tym tyłem siedziałem, ale mam nadzieję, że efekt jest dobry :)
Napisano 21 Grudzień 200618 l lepszy ale do dobrego jeszcze wiele brakuje... pracuj a bedzie dobrze, pozdr;)
Napisano 22 Grudzień 200618 l Autor hkropinski - dzienx :) Gen.Baton - hehehe, dzienx :) A oto co dzisiaj wyskrobałem :) (sorry za plamy od gi...)
Napisano 22 Grudzień 200618 l ojej ale krzywy bagaznik na dole i rowek między zderzakiem - błotnikiem i światłem :P
Napisano 22 Grudzień 200618 l Trochę rowki mają za słaby chamfer szczególnie ten z nadkola a tak to bardzo fajnie idzie
Napisano 23 Grudzień 200618 l Autor javor - bagażnik... no fakt, krzywy... ale nie mogę sobie z nim poradzić :( A co do tego rowka, to masz rację, ale niewiem czy poprawię go, bo w siatce mam same czworokąty, więc bugu nie powinno być, a jest... :( Dawcio_m - jak będę robił końcowy render to dam ms na 3 i rowki będą ostre ;) I thx :) A na dzisiaj zrobiłem to coś na dole pod drzwiami (nie wiem jak to się nazywa :)) i wyciąłem dziurki na masce i dachu Chyba już karoseria gotowa :)
Napisano 23 Grudzień 200618 l Dokończ go tak jak teraz go robisz, nie zagłębiaj się w poprawki, nie jest źle. Postępy i ślepy zauważy. :) Następny a może 2 wóz po tym powinien być już naprawdę dobry. :)
Napisano 23 Grudzień 200618 l Moim zdaniem jeszcze powinieneś jednak powalczyć z tyłem. Ale może później. Bo juz pewnie nie masz siły na ten tył ;) Rób teraz dalej, a później postaraj się to poprawić. Ja tak często robię :) Pozdrawiam
Napisano 23 Grudzień 200618 l wow patry naprawde duże postępy zrobiłes , i w końcu pokazujesz model estetycznie , jedziesz dalej :)
Napisano 23 Grudzień 200618 l Autor JohnZi - thx :) RA - dopiero nastęny?? :( myślałem, że ten już będzie dobry :/ I.. thx :) obo - oj chyba z tyłem nie powalczę, bo po prostu nie wiem jak poprawić te bugi z tyłu :( (w nastęnym update dam siatke tyłu i pomożecie?? :)) Georgas - thx :) hkropinski - oj niewiem hkropinski czy ma nie być wypukłe... patrząc na refki doszłem do wnoisku, że mam wszyskto dobrze.... PS jak tam wacom?? :D
Napisano 24 Grudzień 200618 l Autor Bug już zlikwidowany dzięki pomocy mrkrzyśka :) Takie detale sobie teraz dłubie :)
Napisano 24 Grudzień 200618 l swiatel to za szczegolowych to nie zrobiles:P a ta linia przez srodek maski tak ma byc?:P
Napisano 25 Grudzień 200618 l Autor JohnZi - bo słabe referki mam :( A ta linia na środku maski taka ma być na 100% obo - właśnie sam niewiem :( Macie jakieś dobre refki świateł ?? I jeśli możecie to zaznaczcie co jest nie tak w moich światłach, błagam!!!
Napisano 25 Grudzień 200618 l ale to chyba nie sa swiatla z tego modelu? http://www.seriouswheels.com/2007/2007-Mercedes-Benz-CL-Class-Dr-Dieter-Zetsche-1600x1200.htm
Napisano 25 Grudzień 200618 l Hejasek :-) Bardzo dawno mnie tu nie było, bo cały czas na delegacjach siedzę ale ma to parę plusów... naprzykład: mogę Ci podrzucić parę dobrych referek :) TU masz zdjęcie lamp CLa, które zrobiłem w Bremen w fabryce Mercedesa... Życzę powodzenia z tym modelem, bo to naprawdę piękne autko... bydle robi niesamowite wrażenie jak stanie się z nim twarzą w twarz ;-) Pozdrawiam!
Napisano 26 Grudzień 200618 l Autor Witam i dziękuję za światne refki :) Update świateł PS macie jakieś dobre refki tylnych świateł??
Napisano 26 Grudzień 200618 l wyskaluj jeszcze te soczewki bo są za małe i będzie dobrze :) HXL - możesz mi załatwić zdjęcie wewnętrznej części drzwi od astry III (takie żeby sie nadawało na bluprint :)
Napisano 26 Grudzień 200618 l zacznij tylko prosze swiatla od nowa bo model calkiem calkiem a swiatla kompletnie nie pasują... zupelnie niezgodne... większosc swiatel t powinna byc jedna czesc, przypatrz sie referką, wiem ze nie sa latwe ale pracuje bo ci zepsują cale autko... pozdr
Napisano 27 Grudzień 200618 l Autor pecet - ale wzdłuż której osi mam przeskalować?? Dawcio_m - hehe, dzięki :) hkropinski - od nowa...?? Zupełnie niezgodne?? Co do 1 części to spróbuję wszystko poweldować w 1 część... A co do tych szczegółów na światłach typu szkło chropowate itd. to nie będę tego modelował tylko bumpem to załatwie :)
Napisano 27 Grudzień 200618 l a co powiesz na takie coś?? Mam nadzieje ze te zdjecia rozwięją wszelkie wątpliwości;) pozdrawiam