Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 203
  • Wyświetleń 18,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Aaa to to... dobra, ale bede musiał przebudowywać całą siatke :/ no ale zobacze, może coś uda mi się z tym zrobić...

Napisano
  • Autor

Sorki, że post pod postem ale nikt by update'a nie zobaczył :*

Poprawiłem to miejsce przy świetle, zrobiłem klamkę i drzwi... :)

10rla0.jpg

Napisano

Po środku przodu auta ten kant jest chyba troche zbyt ostry ale gril ok i swiatla juz chyba tez... Coraz lepiej. ;) Powodzenia.

Napisano

klamke lepiej zrob od nowa, nawet z takiej odleglosci widac bugi, a tak to nieliczac niezgodnosci z oryginalem to dobrze

Napisano
  • Autor

Nvidia - thx :)

Kr3tz - no tylko odstaje od karochy ale to poprawię, thx :)

Dawcio_m - hehe, thx :)

max_1989 - thx :)

damusTo - już raczej nie jest krzywo (na forum jeszcze tego nie widać :)), ale update'a jeszcze nie dam :*

Napisano

moze wez sie za jakies łatwiejsze auto bo w tym masz pełno bugow, zobacz sobie jak wygląda grill, wogole maska jest inna u gory

Napisano

no i teraz mozna powiedziec ze umiesz modelowac samochody :D

choc (jak kazdy) musisz sie jeszcze duuuzo uczyc bo tylko samochodmi czlowiek nie zyje ;)

Napisano

naprawde niezle ci idzie z tym modelem :) ciekawy jestem jak to bedzie dalej bo zapowiada na całkiem pozywywny samochodzik.

PS: patry mogłbyś mi wyslac printy tego merca? mac2ek(at)interia.pl :D

Napisano
  • Autor

Nielot007 - thx :)

Hkropinski - oki, błędy poprawione, ale o co Ci chodzi z tą linią na dole to nie wiem :)

Dawcio_m - thx :)

Apdejt

11rua9.jpg

Ehhh... ale trudny tył ma ten merol :/

Napisano

I to się nazywa modeling ...... :) Keep going..... /Jak dla mnie tył ok. tylko patrz na referki [/b]

Napisano
  • Autor

Nvidia - thx :)

Coś czuję, że coraz gorzej mi idzie :(

11rzj0.jpg

Napisano

No tył troche krzywy miejscami jest. Chyba nawet nie trzeba Ci pokazywać gdzie ;)

Popraw to i bedzie git.

Napisano

no troche gorzej Ci idzie, ale nie odpuszczaj tylko poprawiaj, na początku przód też miał wiele błędów...

Napisano
  • Autor

obo - ok :)

pecet - nom... :)

Ehhh... długo nad tym tyłem siedziałem, ale mam nadzieję, że efekt jest dobry :)

11riv8.jpg

Napisano
  • Autor

hkropinski - dzienx :)

Gen.Baton - hehehe, dzienx :)

A oto co dzisiaj wyskrobałem :)

(sorry za plamy od gi...)

12rpeq0.jpg

12rteb7.jpg

Napisano

ojej ale krzywy bagaznik na dole i rowek między zderzakiem - błotnikiem i światłem :P

Napisano

Trochę rowki mają za słaby chamfer szczególnie ten z nadkola a tak to bardzo fajnie idzie

Napisano
  • Autor

javor - bagażnik... no fakt, krzywy... ale nie mogę sobie z nim poradzić :(

A co do tego rowka, to masz rację, ale niewiem czy poprawię go, bo w siatce mam same czworokąty, więc bugu nie powinno być, a jest... :(

Dawcio_m - jak będę robił końcowy render to dam ms na 3 i rowki będą ostre ;)

I thx :)

A na dzisiaj zrobiłem to coś na dole pod drzwiami (nie wiem jak to się nazywa :)) i wyciąłem dziurki na masce i dachu

Chyba już karoseria gotowa :)

13rqp3.jpg

Napisano

Dokończ go tak jak teraz go robisz, nie zagłębiaj się w poprawki, nie jest źle. Postępy i ślepy zauważy. :)

Następny a może 2 wóz po tym powinien być już naprawdę dobry. :)

Napisano

Moim zdaniem jeszcze powinieneś jednak powalczyć z tyłem.

Ale może później. Bo juz pewnie nie masz siły na ten tył ;) Rób teraz dalej, a później postaraj się to poprawić. Ja tak często robię :)

Pozdrawiam

Napisano

wow patry naprawde duże postępy zrobiłes , i w końcu pokazujesz model estetycznie , jedziesz dalej :)

Napisano
  • Autor

JohnZi - thx :)

RA - dopiero nastęny?? :( myślałem, że ten już będzie dobry :/

I.. thx :)

obo - oj chyba z tyłem nie powalczę, bo po prostu nie wiem jak poprawić te bugi z tyłu :( (w nastęnym update dam siatke tyłu i pomożecie?? :))

Georgas - thx :)

hkropinski - oj niewiem hkropinski czy ma nie być wypukłe... patrząc na refki doszłem do wnoisku, że mam wszyskto dobrze....

PS jak tam wacom?? :D

Napisano
  • Autor

Takie detaliki sobie podłubałem :)

13rqj6.jpg

I siatka

13szn4.jpg

Proszę, pomóżcie!!

Napisano
  • Autor

Bug już zlikwidowany dzięki pomocy mrkrzyśka :)

Takie detale sobie teraz dłubie :)

14r1eh4.jpg

14r2de8.jpg

Napisano

swiatel to za szczegolowych to nie zrobiles:P a ta linia przez srodek maski tak ma byc?:P

Napisano

patry te światła to naprawdę takie mają być??

Napisano
  • Autor

JohnZi - bo słabe referki mam :(

A ta linia na środku maski taka ma być na 100%

obo - właśnie sam niewiem :(

Macie jakieś dobre refki świateł ?? I jeśli możecie to zaznaczcie co jest nie tak w moich światłach, błagam!!!

Napisano

Hejasek :-)

Bardzo dawno mnie tu nie było, bo cały czas na delegacjach siedzę ale ma to parę plusów... naprzykład: mogę Ci podrzucić parę dobrych referek :) TU masz zdjęcie lamp CLa, które zrobiłem w Bremen w fabryce Mercedesa...

Życzę powodzenia z tym modelem, bo to naprawdę piękne autko... bydle robi niesamowite wrażenie jak stanie się z nim twarzą w twarz ;-)

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Witam i dziękuję za światne refki :)

Update świateł

15rho7.jpg

PS macie jakieś dobre refki tylnych świateł??

Napisano

wyskaluj jeszcze te soczewki bo są za małe i będzie dobrze :)

HXL - możesz mi załatwić zdjęcie wewnętrznej części drzwi od astry III (takie żeby sie nadawało na bluprint :)

Napisano

zacznij tylko prosze swiatla od nowa bo model calkiem calkiem a swiatla kompletnie nie pasują... zupelnie niezgodne... większosc swiatel t powinna byc jedna czesc, przypatrz sie referką, wiem ze nie sa latwe ale pracuje bo ci zepsują cale autko... pozdr

Napisano
  • Autor

pecet - ale wzdłuż której osi mam przeskalować??

Dawcio_m - hehe, dzięki :)

hkropinski - od nowa...?? Zupełnie niezgodne??

Co do 1 części to spróbuję wszystko poweldować w 1 część...

A co do tych szczegółów na światłach typu szkło chropowate itd. to nie będę tego modelował tylko bumpem to załatwie :)

Napisano

a co powiesz na takie coś??

503154798b8a17e7.jpg

76cf03f28284c62f.jpg

2789dfb2449c8063.jpg

Mam nadzieje ze te zdjecia rozwięją wszelkie wątpliwości;) pozdrawiam

06413fb59d6c17c7gd7.jpg