jefim Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 Logo "Vline" jest nazwą grupy ludzi zjmującą się 3D może w przyszłości firmą zajmującą się grafiką. ale jak na razie nasza strona jest jeszcze w przygotowaniu zobaczymy co to będzie:). Logo wymyśliłem wczoraj. i już niech tak zostanie miało być proste, żadnych zbędnych baajerów.
Secator Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 krzywe, widac kanty. I mozna by je jeszcze dopracować :P
chudy Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 no to jeszcze zrób porządnie to logo i będzie spoko ;]
makbol Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 eee...jesli to ma być logo grafikow 3d to powinno być jakie ciekawe a tu nic specialnego...
piksar Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 odpada, jakbys normalnie nie napisał Vline to z logo bym nie wykapowal, za mało intuicyjne
Hynol Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 Pomysł nie najgorszy - proste (więc dobre jako logo), w miare czytelne. Obiekt z V za bardzo wpycha się na reszte napisu. No i poprawić trzeba te szczegóły które są kiepskie z renderingu. eee...jesli to ma być logo grafikow 3d to powinno być jakie ciekawe a tu nic specialnego... Logo to logo a nie miejsce gdzie się ładuje tone grafiki, zdjęcia kolorki i bóg jeden raczy wiedzieć co jeszcze. Jak widze takie odpustowe potworki to już wiem że twórce należy obchodzić szerokim łukiem. Dużo pracowałem z prawdziwymi profesjonalistami w dziedzinie logotypów i musze Ci powiedzieć że logo WCALE nie ma być ciekawe. Ma się kojarzyć z przedmiotem działalności, być proste, łatwe do zapamiętania. Nie ma być ciekawe. Ciekawe mają być prace w portfolio.
streaker Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 szkoda tylko, że MS'ie oszczędzałeś :) pomysł sam w sobie jest ok, tylko wykonaj go porządnie grafiku :P
Badyl Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 Hynol ma racje, logo powinno byc proste, najlepiej dwukolorowe ale z drugiej strony nie moze byc zbyt proste jefim :)
Master Kiełbaster Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 mógłbyś trochę odsunąć boxa od napisu.
Hynol Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 ale z drugiej strony nie moze byc zbyt proste jefim :) Może, może :). Zobacz sobie na JVC, Lego, Nestle, Kodak, Dell - sama czcionka w zasadzie z niewielkimi ozdobami. http://www.epsvectorlogosoncd.com/graphics/color_company_logos_on_dvd.jpg Albo tutaj - jedne z najlepszych i najwyżej ocenianych: http://homepages.ius.edu/RALLMAN/logotypes.jpg http://60minutelogo.com/images/examples/logotypes.gif Pamiętać należy żeby w miare możliwości logotyp dało się walnąć w dwóch - trzech kolorach - na wizytówke na przykład.
jefim Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Napisano 1 Grudzień 2006 dziękuję za wszystkie uwagi i krytykę ustosunkuję się właściwie to juz poprawia to mój qumpel przepraszam jedynie że nie umieściłem tego w work in progress
jasiek311 Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 dokladnie, jak wyzej, wszystkie uwagi sa dobre, z tym, ze podsumuje. jesli zabierasz sie za robienie loga, to 3dsmax chyba nie jest najlepszym programem do tego... proponuje corela... i wektorowke - to daje wieksze mozliwosci, poniewaz z tak przygotowanego logotypu mozesz zrobic np papier firmowy, wrzucic to logo na wizytowke, albo nawet zrobic baner wielkosci 10m ;) oczywiscie bez straty jakosci... jak wyzje, dwa kolory - czyli czern i biel i to wszystko - mily dla oka kroj czcionki i to wszystko... plus jakis logotyp, czyli znak graficzny :) powodzenia i czekam na jakies propozycje ;) pozdro!
jefim Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Napisano 1 Grudzień 2006 nową wersję wykonał cfaniak tylko że logo zaproponowae wcześniej miało wyłącznie widnieć na stronie nigdy nie myślałem o wykożystaniu w druku dziękuję zatem za uzmysłowienie
deshu Napisano 1 Grudzień 2006 Napisano 1 Grudzień 2006 jezeli chodzi o pierwsza wersje loga, to ja bym przesunal kamere nad "v", nie po srodku calego napisu, i potem obcial co nie potrzebne.
jasiek311 Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 chyba nieco za duze to V mi cos nie pasi w tej nowszej wersji - za maly napis line, a za duzy V, pewnie sie powtarzam ;) no ale w dobrym kierunku podarzasz... pozdro!
Idaho Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 Nie zgadzam się z poprzednikiem nie przeczytałem nazwy i od razu skojarzyłem że ma być V. Na twoim miejscu zostałbym przy poprzednim pomyśle a nie tym zaproponowanym przez cfaniaka (za bardzo przypomina mi logo helionu - na pierwszy rzut oka) W poprzednim widać że projektant ma fantazję, musi być ten element nadający smaku. Przychylam się do opini Hynola na temat loga. Kiedyś była gazetka widziałem jeden numuer w której było np lolgo shella i jak kształtowało sie na przestrzeni kilkudziesięciu lat świetna sprawa albo wizytówki to jest dopiero wyzwanie.
Rekomendowane odpowiedzi