Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Logo "Vline" jest nazwą grupy ludzi zjmującą się 3D może w przyszłości firmą zajmującą się grafiką. ale jak na razie nasza strona jest jeszcze w przygotowaniu zobaczymy co to będzie:). Logo wymyśliłem wczoraj. i już niech tak zostanie miało być proste, żadnych zbędnych baajerów.

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

eee...jesli to ma być logo grafikow 3d to powinno być jakie ciekawe a tu nic specialnego...

Napisano

odpada, jakbys normalnie nie napisał Vline to z logo bym nie wykapowal,

za mało intuicyjne

Napisano

Pomysł nie najgorszy - proste (więc dobre jako logo), w miare czytelne. Obiekt z V za bardzo wpycha się na reszte napisu. No i poprawić trzeba te szczegóły które są kiepskie z renderingu.

eee...jesli to ma być logo grafikow 3d to powinno być jakie ciekawe a tu nic specialnego...

Logo to logo a nie miejsce gdzie się ładuje tone grafiki, zdjęcia kolorki i bóg jeden raczy wiedzieć co jeszcze. Jak widze takie odpustowe potworki to już wiem że twórce należy obchodzić szerokim łukiem. Dużo pracowałem z prawdziwymi profesjonalistami w dziedzinie logotypów i musze Ci powiedzieć że logo WCALE nie ma być ciekawe. Ma się kojarzyć z przedmiotem działalności, być proste, łatwe do zapamiętania. Nie ma być ciekawe. Ciekawe mają być prace w portfolio.

Napisano

szkoda tylko, że MS'ie oszczędzałeś :)

pomysł sam w sobie jest ok, tylko wykonaj go porządnie grafiku :P

Napisano

Hynol ma racje, logo powinno byc proste, najlepiej dwukolorowe

ale z drugiej strony nie moze byc zbyt proste jefim :)

Napisano
ale z drugiej strony nie moze byc zbyt proste jefim :)

Może, może :). Zobacz sobie na JVC, Lego, Nestle, Kodak, Dell - sama czcionka w zasadzie z niewielkimi ozdobami.

http://www.epsvectorlogosoncd.com/graphics/color_company_logos_on_dvd.jpg

Albo tutaj - jedne z najlepszych i najwyżej ocenianych:

http://homepages.ius.edu/RALLMAN/logotypes.jpg

http://60minutelogo.com/images/examples/logotypes.gif

Pamiętać należy żeby w miare możliwości logotyp dało się walnąć w dwóch - trzech kolorach - na wizytówke na przykład.

Napisano
  • Autor

dziękuję za wszystkie uwagi i krytykę ustosunkuję się właściwie to juz poprawia to mój qumpel przepraszam jedynie że nie umieściłem tego w work in progress

Napisano

dokladnie, jak wyzej, wszystkie uwagi sa dobre, z tym, ze podsumuje.

jesli zabierasz sie za robienie loga, to 3dsmax chyba nie jest najlepszym programem do tego...

proponuje corela... i wektorowke - to daje wieksze mozliwosci, poniewaz z tak przygotowanego logotypu mozesz zrobic np papier firmowy, wrzucic to logo na wizytowke, albo nawet zrobic baner wielkosci 10m ;) oczywiscie bez straty jakosci... jak wyzje, dwa kolory - czyli czern i biel i to wszystko - mily dla oka kroj czcionki i to wszystko... plus jakis logotyp, czyli znak graficzny :)

powodzenia i czekam na jakies propozycje ;)

pozdro!

Napisano
  • Autor

nową wersję wykonał cfaniak tylko że logo zaproponowae wcześniej miało wyłącznie widnieć na stronie nigdy nie myślałem o wykożystaniu w druku dziękuję zatem za uzmysłowienie

Napisano

jezeli chodzi o pierwsza wersje loga, to ja bym przesunal kamere nad "v", nie po srodku calego napisu, i potem obcial co nie potrzebne.

Napisano

chyba nieco za duze to V

mi cos nie pasi w tej nowszej wersji - za maly napis line, a za duzy V, pewnie sie powtarzam ;)

no ale w dobrym kierunku podarzasz... pozdro!

Napisano

Nie zgadzam się z poprzednikiem nie przeczytałem nazwy i od razu skojarzyłem że ma być V. Na twoim miejscu zostałbym przy poprzednim pomyśle a nie tym zaproponowanym przez cfaniaka (za bardzo przypomina mi logo helionu - na pierwszy rzut oka) W poprzednim widać że projektant ma fantazję, musi być ten element nadający smaku. Przychylam się do opini Hynola na temat loga. Kiedyś była gazetka widziałem jeden numuer w której było np lolgo shella i jak kształtowało sie na przestrzeni kilkudziesięciu lat świetna sprawa albo wizytówki to jest dopiero wyzwanie.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.