Vorek Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 Ruszamy z kolejnym Speed Contestem na forum. Tym razem będziemy malować :) Idea speed-paintingu na pewno każdemu jest znana ale na wszelki wypadek przypominam: Dowolną techniką należy stworzyć obraz na zadany temat w wyznaczonym czasie. Temat: TEATR Regulamin: - Czas malowania: 2h, - Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna, - Prace umieszczamy w tym wątku, - Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 800 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku, - Jedna osoba może umieścić jedną pracę. Nagrody: - Wybór kolejnego tematu, - Rekomendacja na stronie głównej serwisu. ZAKOŃCZENIE 1 SESJI: 23 XII 2006 godzina: 21:00 Powodzenia ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 super dzieki :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 Świetny pomysł, ale ja bym dał max 15min żeby to był szkic a nie studium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 osz wy znowu od klicka malpujecie :D:D zarcik :D dobry pomysl czekam na jakies pracki ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_saskybody Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 QUL, :D Fajnie by było gdyby Ci główni wyjadacze nie brali udziału z tego względu że młoda ikra dryfująca na fali forum mogłaby się pokazać ;) ,ale z drugiej strony Ci debesciacy maja z reguły fajne pomysły wsparte techniką ;) i też byłoby fajnie ,gdyby w przyszłości możnabyłoby zobaczyć takie bitwy ,lecz dla poziomów: - początkujący - średnio-zaawansowany ;) Co wy na to ?? au revoir! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipalol Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 Co wy na to ?? au revoir! NIEE !!! wszystko co powiedziałes, odpada...bo najlepej dla poczatkujacych jak od razu na głeboka wode ich sie wrzuca .Musimy przywyknac do przegranych ;] Bo tak sie wiecej naumiemy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 taaa... dwie godziny to masa czasu... Popieram to co powiedział Tymko... ma być szybko i ma być to widać!:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 QUL, :D Fajnie by było gdyby Ci główni wyjadacze nie brali udziału z tego względu że młoda ikra dryfująca na fali forum mogłaby się pokazać ;) pewnie..po co rownac w gore..lepiej w dol :) pzdr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_saskybody Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 ok to ja już nic nie pisze :D ;) :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 o_O kolejna glancka iniciatywka :D, nice, nice jak rozumiem startujemy 23.XII, czy też termin jest dowolny a jedynie nie przekraczalna granica to 2h, dość szeroki temat :D, ale fajnowaty. Przy okazji nie wiem czemu nie mieli by w tym brać udział "wyżyny" - moim zdaniem lepiej jak startują bo człek wie że jeszcze sporo drogi przed nim i ma tego świadomość oraz chęć do samodoskonalenia ;) POzdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaJKel_zmc Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Będę śledził i komentował pracki.pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2006 jak rozumiem startujemy 23.XII, czy też termin jest dowolny a jedynie nie przekraczalna granica to 2h, STARTUJEMY JUŻ TERAZ, 23 XII zostanie utworzona sonda wyłaniająca zwycięzce Jeżeli 2h to faktycznie za dużo, piszcie, można dać mniej, ale nie 15 min. To ma być speedpainting ale nie szkicowanie :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Ja myślę, że 2h dla tych biednych początkujących to jak 15 minut dla wyjadaczy. To nie jest za dużo. Jeżeli damy 15, czy nawet 30 minut to boję się, że gdyby nie umieszczenie pracy w tym wątku, trudno byłoby odgadnąć, że to teatr :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Remedy konkurs to konkurs własnie chodzi o to kto ile poitrafi w 2 h zrobić Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 jeszcze jedno podejrzewam że gupie pytanko, ale Teatr - jak teatr - może bardziej uściślić ... hmm teatr jako sztuka, czy też może obiekt, a może to be or not to be ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2006 MCMiriam - możesz nawet sobie to zinterpretować jako "Nasze życie jest teatrem, każdy codziennie odgrywa swoje małe role" To już od Ciebie zależy, chciałem żeby możliwości interpretacyjne były dość spore. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 No to ja będę pierwszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 ja pi**** ze zdjecia czy glowy ? moze jak ktos maluje w painterze to wrzocilby skrypta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Z głowy i dlatego nie wygląda tak jak powinno :) To było malowane w shopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość michlord Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Ekstra. Jak takie coś się robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 miałbym taką prośbę żeby tematy w następnych tygodniowych speedach były właśnie takie jak ten , nie sprecyzowane a raczej dające możliwości poszukiwań dowolnej interpretacji tematu. Proponowałbym również inne ocenianie prac - nie po tym kto lepiej coś narysuje czy namaluje bo tu można się spierać co to znaczy lepiej, tylko po ciekawym zinterpretowaniu tematu. Wtedy zatrze się ta granica kto lepszy czy gorszy „warsztatowo”. W końcu grafika to nie tylko „warsztat”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziamka Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Ja myślę,że każdy i tak ocenia według swoich kryteriów a nie ściśle za *warsztat* czy *interpretację* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 No dobra...Weedlog wygrał. Koniec zabawy;) MCMiriam - możesz nawet sobie to zinterpretować jako "Nasze życie jest teatrem, każdy codziennie odgrywa swoje małe role" Coś tego typu było na próbnej maturze podstawowej z polskiego w rozumieniu tekstu czytanego. Właśnie chyba sam podejde fdo tematu pod tym kątem i postaram się coś zmalowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Dziamka – dobrze że tak jest. Spotkałem się jednak tu na forum z ocenami warsztatu a nie interpretacji, dlatego tak napisałem. Dla mnie osobiście najwartościowsza jest umiejętność ciekawego interpretowania tematu. Warsztat jest tylko pomocą w osiągnięciu zamierzonego celu. Jeśli jest traktowany inaczej to jest tylko popisem umiejętności zgrabnego malowania czy rysowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Po co te rozprawy filozoficzne? :) Wiadomo, pełny sukces to warsztat+pomyślunek. Bez pierwszego lub drugiego wielkiego dzieła nie będzie. Jeżeli ja mam wybierać to wolę sensowny warsztat bez specjalnie głębokiego przesłania niż na odwrót (a to że nie mam ani jednego ani drugiego to już trzeba mi wybaczyć he he). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 przeciez te speady maja wlasnie rozwinac technike a Ty weedlog juz nie nazekaj jaki to cienki jestes bo tylko denerwojesz ludzi :D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Weedlog - 3d maxowy Degas...:-) świetne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 weedlog - jak zwykle ;) poziom przytłaczający - tu ode mnie short w ramach praktyki . . . cóż wiele wody upłynie zanim do poziomu takiego dorównać zdołam, ale ... upiora zapodam . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Nie można się spierać, co kto lepiej, powinno być warsztatowo. Myśle że to speed PAINTING, a nie speed wymyśl_super_temat_na_pracke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 weedlog świetny obrazek co do tych dwóch godzin - jestem za, bo dla początkujących bez wprawy tak jak mnie tyle czasu jest potrzebne chociażby po to żeby znaleźć odpowiednie ustawienia pędzli. po 1 godzinie i 55 min wyszło mi coś takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 potem wzuce cos ambitniejszego a to ukryje :] tak tylko zeby watek nie umieral Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 kurcza! na SP to max winno byc 30-40 min, ale to już naprawdę max! jak bedę miał z 25 min to coś wytrzaskam pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 No dobra, znalazłem chwilke czasu :P potem bym o tym zupełnie zapomniał, ale fajnie jest się rozluźnić przy SP ;) Czas malowania pracy to 27 min ;) z przerwą na papierosa! i dla zabawy zrobiłem kilka zbliżeń: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrBrightside Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 mniej więcej 1.5h pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 designboot - ciekawa struktura tkaniny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 ania super :p ja taka sobie interpretacje zrobiłem. pełne 2h z czego z 30 min zabłądziłem troche nie w tym kierunku chrzaniąc sie z niebem które i tak spierdzieliłem ale trudno :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 pomyślałem sobie że zrobię pracę na temat teatru który rozgrywa się w świecie wirtualnym. Zrobiłem tych prac więcej tu wstawiam: Każdy z nas siedząc przed komputerem zakłada swoją maskę. Praca wykonana akwarelą na papierze. Czas to mniej niż minuta (kilkanaście sekund) + wyczyszczenie w Photoshopie ok minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 Ciekawa praca ;) popracowałbym na formą komputera (więcej trafionych odpić :) ) bo gdybyś tego nie powiedział i jeszcze o tych maskach - nie skumałbym :( ale podoba mi się :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 w swoim wątku wstawiłem inne wersje. Pozdrawiam i zapraszam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 Co to już wszyscy ? A tyaki ciekawy temat :) wwwoj podoba mi sie pracka. Fajna technika ttaaddeekk a ty masz bardzo fajny pomysł heh podoba mi sie ta poza, wogole z materiałem mozna robić cieawe rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 Właściwie to do kiedy można zgłośić swoja prace? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 ZAKOŃCZENIE 1 SESJI: 23 XII 2006 godzina: 21:00 Zapraszamy do pierwszego postu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 Pytanko małe czy tylko jedną prackę można czy też ilość jest niograniczona :)?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2006 Właśnie myślałem o tym, bo coś widzę zainteresowanie contestem niewielkie, może temat nie podpasował :) Zrobimy tak: wrzucać można ile się chce ale trzeba zaznaczyć która pracka idzie pod głosowanie, wolałbym uniknąć zamieszania z głosowaniem na kilka prac jednego autora, no chyba że będziemy oceniać "całokształt". Na razie niech będzie tak że jedna praca, wybrana przez autora idzie do sondy ale wrzucać można więcej. Ważne tylko żeby przed zakończeniem wybrać ostateczny obraz i mnie o tym poinformować, najlepiej w tym wątku i PM'kiem W następnej edycji pomyślimy, może coś się zmieni. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ragons Napisano 22 Grudzień 2006 Share Napisano 22 Grudzień 2006 ETNA - tajemnicza i niebezpieczna... jak w greckim teatrze.... czas 2h... no dobra 2,14 pochłoneło mnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 designboot suyper kolorki odoba mi się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi