Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam - zaczynam działać w Mudbox i napotkałem się na dziwny ale myśle dość znaczący problem.

Mesh rzeźbi się nie w miejscu gdzie jest kursor tylko jakieś 100 pixeli nad nim.

Mam podłączony tablet, ale w przypadku myszy działa to podobnie.

Strasznie mnie to wkurza i w zasadzie przekreśla uzywanie Mudbox gdy problem nie zostanie rozwiązany.

Może mieliście podobne problemy tego typu z innym softem?

pozdrawiam

Qbikster

• Odpowiedzi 25
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Qbikster - nie zakładaj dwóch takich samych wątków w różnych działach, poczekaj trochę, jeżeli ktoś będzie znał odpowiedź na Twoje pytanie, na pewno udzieli jej w tym wątku.

Pozdrawiam

Napisano

Dziwne, podczas korzystania z Mudbox'a, nie spotkałem się z czymś takim.

Próbowałeś przeinstalować program?

Napisano

napisz jaki masz tablet, bo cos czuje ze to raczej w tym jest problem. nie masz jakiegos pentagrama?

jezeli masz wacoma, to zainstaluj najnowasze stery 6.00 costam. najpierw odinstalowujac stare i restartujac kompa.

Napisano
  • Autor

mam wacoma graphire - zaraz spróbuję przeinstalować sterowniki.

dam znac jak poszło - dzięki

Napisano
  • Autor

witam przeinstalowałem sterowniki i problem nadal się pojawiał

odłączyłem tablet, odinstalowałem sterowniki i zrobiłem reinstall mudboxa i nic to nie dało.

Rzeźbienie nadal występuje około 3 cm nad kursorem.

kompletnie nie kumam o co chodzi.

Każda sugestia mile widziana

dzięki

Napisano

Sugeruję odnistalować sterowniki oraz Mudbox'a a potem gruntownie przeczyścić rejestr systemowy. Usuń wszelkie pozostałości po programie i próbuj ponownie.

Napisano

kengi - przy myszce to samo, więc to nie wina sprzętu, mudboxem bawiłem się tylko w celu ogólnej oceny, ale to co radzi Remedy wydaje się być jedynym sensownym wyjściem.

Napisano

jak kupiłeś Muda to masz dostęp do forum a tam pewnie znajdziesz to czego szukasz.

Napisano

Ja nawet mimo kursora wyżej o kilkanaście pikseli mam jeszcze czarny pasek który to powoduje .Nie mam tabletu.

my.php?image=12232006230833si2.jpg

Napisano

chveti: nie mądruj się xD :*

Wygląda na problem ze sterownikami do karty graficznej (tzn. na problem wewnętrznej kontrolki przy komunikacji ze sterownikiem karty). Nowe stery instaluj i daj znać.

Napisano

:*:*:*

I pytanie przy imporcie numero uno (mam 1gb ram a problem jest nawet przy 3 poly)

12242006001200ig4.jpg

Napisano

mialem identyczny problem co chveti... zainstalowanie nowych sterownikow nvidii naprawilo cala sprawe. :) jupii

Napisano

mam ten sam problem co chveti - i przeinstalowanie na nowsze stery nie pomoglo nawet juz pożyczyłem lepsza grafę z geForce 4 mx 440 na Radeon 9550 i nic.....pomocy :((((

Napisano

mam to samo i u mnie też nowe sterowniki nie pomogły

czy ktoś ma jeszcze inne propozycje?

Napisano

to jeszcze raz spytam : wtf

z każdym modelem i każdej porze i po każdym uruchomieniu PRZY KAŻDYM IMPORCIE :/

Jestem z tym sam?

12242006001200ig4.jpg

Napisano

a mi działa jak ta lala ;) przed chwilą sprawdziłem exportując z modo

na mudBoxa v1,03

może spróbujcie jakimś innym programem siatke zrobić

ja kiedyś miałem niezłe problemy z modelami z silo przenoszonymi do majki wystarczyło unlockować normalne i zadziałało

Napisano

Hej.... a mnie po instalacji wersji 1 nie działa teraz nawet beta, która wczesniej śmigała aż miło! A upgrade do wersji 1.03 też nic nie daje.

Moze to kwestia eksportu? Ja ostatnio eksportowałem jako poly, a nie trisy...

EDIT: kiszka, żadna opcja nie działa... ani trisy, ani quady, ani poly...

Btw: beta otwiera mi za to wszystkie pliki, jakie wcześniej w becie otwierałem, i to nie tylko zapisane w formacie *.mud, ale i *.obj.

EDIT 2:

ZNALAZłEM SPOSóB!!!!

Przynajmniej na betę, może zadziała na pełną wersję, chwilowo ją odinstalowałem, ale możecie sprawdzić:

Nalezy z maxa 9 zrobic eksport do *.obj jako quads, a następnie importowac do maxa 8 i stamtąd ponownie zrobić export do *obj jako quads. Takie pliki mudbox łyka.

Innymi słowy wygląda na jakis błąd zapisu, albo niekompatybilnośc wrsji eksportowej *.obj robionej z poziomu maxa 9.

W razie czego, jeśli metoda zadziała, to jest taka ikonka z wagą... :D

Napisano

Shogun 3D - jeśli możesz podesłac jakiś .obj zrobiony który u ciebie działa był bym wdzięczny ponieważ prócz max9 nie mam miejsca na dysku jeszcze na 8:(

edit---------------------

niestety shogun ale chyba ten sposob dziala tylko na bete przynajmniej u mnie nie poszlo :(

Napisano

HEHE, POTWIERDZAM!!!!!

Zainstalowałem teraz Mudboxa 1,03 i zaimportowałem do niego bez bólu meshe rodem z maxa 8. Innymi słowy przepis działa! :D

Napisano

Z tego co zauważyłem w wersji 1.0.3 nawet spod maxa 9 wsio się dobrze importuje :)

Napisano

No, to mnie nadal odmawia posłuszeństwa, ale skoro problem da się obejść, tomniejsza o szczegóły. :)

Napisano

Co do importu,

odziwo zrobilem drugie konto uzytkownika na kompie i juz nie ma problemów o_0.

Teraz spece od mudboxa - powie mi ktos jak ladnie wyeksportowac normalke?

Bo mam z tym problem :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.