Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Yo!! zamierzam zrobic tego dziadka z laska ponizej jednak w nowej wersji i nowym konceptem ktory mozna obejrzec tu

jak sie podoba to go zrobie zreszta nie wiem czy wogole dalbym rade przy moich zdolnosciach... ;/ jezeli sie nie podoba to polece ze starego konceptu, ktory jest bardziej ubogi w detale. co o tym myslicie, ymnn??

NECRO.jpgnecromancer0.gif

• Odpowiedzi 50
  • Wyświetleń 6,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wspaniale. Wtedy komputera jeszcze nie miałem, ale zagrywałem się u kumpla :) Genialna gra.

Napisano

Fakt gra genialna. Chyba pierwsza w jaką grałem na swoim pierwszym komputerze :)

Rób ze starego konceptu. Mniej więcej coś jak na pierwszy (zapodanym przez Ciebie) obrazku.

Powodzienia

Napisano

trumna-> booze, pierwszy 3dfx owy tpp w jakiego grałem...od temtego razu zaden tpp nie jest taki sam....spróbuj spaprać to cie za j...a powiesze :D :D :D :D pozdrawiam

Napisano

grałem w to kiedyś w empiku, jak był te śmieszne "jaskinie gier" ehhh, to były czasy :D

Powodzenia

Napisano
trumna-> booze, pierwszy 3dfx owy tpp w jakiego grałem...od temtego razu zaden tpp nie jest taki sam....spróbuj spaprać to cie za j...a powiesze :D :D :D :D pozdrawiam

Hexen 2 nie był fpsem?

Napisano

byl podobny - heretic :) wiec moze sie koledze pomylilo :)

a i tak wszystko na silniku dooma2 :)

Napisano

Naprawdę stare czasy :] łezka w oku się kręci.

Ja też jeszcze wtedy kompa nie miałem.

Powodzenia

Napisano

empeck - touché! :)

ale heretic chyba na doomie byl tak czy siak.. ale w sumie to dawno bylo wiec mgla zapomnienia na mnie opadla...

paoas

Napisano

Hexen 2 wraz z Tomb Raiderem były moimi pierwszymi grami 3d. Takich rzeczy się nie zapomina ;)

Napisano

no to faktycznie :)

moje pierwsze 3d to byl symulator LHX na komodora :)

oppaas

Napisano

Ach....To były czasy, jak się grało w gry takie jak Hexen. Wtedy ważniejsza od grafiki była fabuła i grywalność, a teraz przy niektórych grach mam wrażenie, że jest zupełnie na odwrót. W każdym razie życzę powodzenia.

Napisano

Mnie hexen nie podszedl, mam gdzies oryginal nawet sie szlaja. Wtedy mlocilem w blood i nic nie moglo mnie od niego oderwac XD

Napisano
  • Autor

thanks all for support;]:) :)

i o to co udalo mi sie wypocic przez okres przedswiatecznych porzadkow

mialem zamiar robic modelik ze swojego szkicu....

necmdl_old.jpg

jednak przypominal bardziej jakiegos miesniaka....

i zrobilem nowy jednak glowka zostala ta sama napewno pozniej poprawie bo niczym nie przypomina tego staruszka na szkicu

modelik jeszcze nie skonczony pelno w nim dziur i nieposklejanych czesci 9 tors,glowa rece itd) mnozecie byc pewni ze go jeszcze dopieszcze...;)

necmdl1.jpg

bo jeszcze nie osiagnolem nawet polowy limitu na 7000 scianek lol:cool:

jak co mowice czy sie podoba i co zmienic zamin jeszcze czas

mile widziane bluzgi i obelgi heheh:D :D :D

necmdl2.jpg

Napisano

mi też sie podoba (kierunek w ktorym idziesz), nad głową przedewszystkim i nad szatą u dołu :) , a i troszke ten kapturek popraw coby w powietrzu nie wisiał.

Pozdro

Napisano

Ułaa, boskie. Polycount jak w World of Warcraft. Do tego super tekstury i jestem w niebie.

Napisano
  • Autor

dzieki wam za komersy

rzeczywiscie Szal miales racje co do kapturka troche latal w powietrzu :D

podlubalem nieco nad szta i glowa (mam nadzieje ze teraz nieco przypomina staruszka z konceptu) i chyba render trwal dluzej niz poprawki ktore nanioslem:D )...uff nie moge sie doczekac konca...brnac przez uv-ke...

Enjoy ;)

h2nec_01.jpg

siateczka lezy w okolicach 4500 tris

h2nec_g.jpg

Napisano
  • Autor

Nieprzypomina wam troche Gandalfa lub Sarumana??;]moze wlasnie w takich kolorach moze go zrobie...eee znowu ta czern...

giorgione - dzieki man:)

JmTm00 - stary nie mam pojecia jak zrobie alphe by uzyskac taki efekt jakna koncepcie, potarganych zrzartych przez czas szat, a co dopiero rig....a tekstury ajjjj THX:)

Napisano

Rewelka. Szkoda, że taki symetryczny.

A jak zrigować? normalnie, każda szmatka z kostką ;)

Napisano

Nooo rewelka ale faktycznie tak jak Empeck mówi szkoda że taki symetryczny - moze pozmieniaj coś jak juz połączysz połówki.

Napisano

wygląda świetnie, równiez czekam na tekstury z niecierpliwością

Napisano
  • Autor

dzieki wszystkim za komentarze;]

normaliki praktycznie gotowe, mapowanie mam juz za soba ;

2 tekstury 1024, dodatkowa dla alphy 1024 (sztay), chociaz nie jestem co do niej przekonany (pewnie ja poprawie), teraz zostalo popracowac nad teksturka...

n02wz3.jpg

pozdro:)

Napisano

wygląda świetnie.

nie wiem co mógłbym jeszcze napisać, morda jakas dziwna ale pewnie po diffusie bedzei ok

Napisano

Łech, szaty po prostu niesamowite :D Piękna robota :)

Mi też twarz z deczka nie pasuje, coś jakaś trochę przerysowana imho - no ale pewnie z teksturą będzie już inaczej wyglądało - tak czy siak - piękne :)

Napisano
  • Autor

Cruzh3r - lapaj linka bys nie czul sie urazony ;]

http://lukasztrumna.w.interia.pl/img/n02.jpg

edit;

ziomuś , Ledyr - nie wiem co z twarza nie tak gosciu ma byc z charakterem i tyle, niczym gargamel;] ma byc brzydki i zly i swoja postawa budzic starch u przeciwnikow a przerysowanie glownie wyniklo z calosci jak poszczegolne partie maja sie do do calego modelu no i glownie chodzilo o pokazanie staruszka takiego jaki jest na koncepcie

all of you people dziueki za zainteresowanie:)

p.s brat tez mi mowi wciaz ze glowa jakas dziwna;p

Napisano

brat dobrze prawi sluchaj go :)

Moim zdaniem masz 50% progresu :) jeszcze dif + spec hehe

Trzymam kciuki bo jest ekstra a wiem ze bedzie jeszcze lepiej wiec jedziesz ! :D

Btw z niego ma byc taka chudzinka ? :)

Napisano

hehe,Dzięki , super modelik i alpha, dosyć spektakularnie:)

Chciałbym taki modelik zobaczyć poruszający się w grze:)

Tak btw. To jaka rozdzielczość alphamapy.

Napisano

Te oczy (jak u murloca z WoW'a) psują efekt troche, dają mu taki rybi wygląd, a mógłby być bardziej kościotrupi(kości policzkowe, głęboko osadzone oczy!)

Pozdro

Napisano
  • Autor

no niestety nie skoncze postaci na czas hmmm....dostalem zlecenie i mam wyznaczony deadline, takze swoje sily kieruje teraz w inna strone, ale jak co skoncze model to moze wrzuce na max3d.pl

uczestnikom mini-bitwy zycze powodzenia;]

pozdro