Napisano 14 Lipiec 200717 l Świetny Człowiek wąż szczególnie pomysł z tymi ten tego niby tatuażami na ramionach i całosc niczego sobie Pozdrówka
Napisano 26 Lipiec 200717 l Autor Dzięki za komentarze. Ostatnio siedze między innymi nad tym: Mogą jeszcze dojść poprawki, więc jeśli ktoś będzie miał jakies słuszne uwagi, to byćmoże skorzystam ;) A tutaj Barbarian jakiego robiłem jakiś czas temu do Mystery of Albesila:
Napisano 26 Lipiec 200717 l Za pozwoleniem u barbariana dodał bym smaczek :) róznice mięsni rozluzowanych i napiętych --pozatym super masz kolorki w prackach
Napisano 3 Sierpień 200717 l Autor Szkic, który zacząłem przed snem i podmalowałem jeszcze dzisiaj popołudniu. Wersja "Pseudokadr z Filmu" (dodany lekki motion blur):
Napisano 3 Sierpień 200717 l absolutnie nie. Blur tylko na tylną część statku na pierwszym planie. Efekt gorąca.
Napisano 3 Sierpień 200717 l pupsa ma małego;D Pewnych ważnych rzeczy w ogóle nie ma ;) Bardzo fajne te latadła, ale od strony praktycznej... ja bym nie dał takich wątłych skrzydełek ;)
Napisano 3 Sierpień 200717 l maronski dobra ale to cielo leci w tyl wiec powinno tez nachodzic na tamten statek....
Napisano 4 Sierpień 200717 l a ja bym dal blura na statki,a chmury zostawil-albo odwrotnie-blur na chmury,statki luzem. Swoja droga bardzo fajne te statki;]
Napisano 5 Sierpień 200717 l Hello:) Ten blur jest za wielki i za szybki. Szkoda blurować ładnych rzeczy. Dałbym jedynie na wyloty z silników, na te błękity. Może jakieś rozedrganie ciepłego powietrza? Ładne te stateczki. Prawy górny róg: zamknąłeś kompozycję kończąc chmury (błękitny trójkąt) Zrobiło się ciasno. jak otworzysz to może da więcej przestrzeni i lekkości. Sprawdź. Pozdro.
Napisano 5 Sierpień 200717 l oj marduk ci ostatnio skill podskoczyl...pozazdroscic.. statek swietny..(ten bez bluru:)
Napisano 5 Sierpień 200717 l no pieknie wyszlo, szczegolnie tlo, malowales pedzlami, czy rasowales zdjecie? dobre kolory, z blurem to sie zgodze z maronskim, ze na wylocie daj dla efektu rozgrzanego powietrza...
Napisano 6 Sierpień 200717 l Autor To miała być głównie zabawa z designem statku... w sumie powinienem napisać, że tło to podmalowane zdjęcie, bo może zmienić punkt widzenia niektórych osób. Chmurki nie są jakimś super wyzwaniem i dałoby rade dojść do takiego efektu i bez fotki (aż wrzuce niedługo jakiś widoczek, żeby spróbować to potwierdzić ;) ), ale zajęłoby tą jakąś godzinkę do dwóch - a czas ten wolałem spędzić nad czym innym (przykładowo nad marnie płatnym zleconkiem które już męcze jakiś czas). Stateczki mam w sumie na oddzielnej warstwie, więc wrzucenie ich do jakiegoś innego tła bez użycia fotki też jakimś problemem niebędzie (jeśli będzie chciało mi się do tego jeszcze przysiąść kiedyś).
Napisano 6 Sierpień 200717 l bez przesady z tymi chmurami....w obrazku o statek przeciz chodzi :] pzdr.
Napisano 6 Sierpień 200717 l ten blur jakoś intensywnie podziałał na moją podświadomość i przypomina mi wczorajsze piwa :P
Napisano 11 Sierpień 200717 l Autor Dzieki wszystkim za komenty. No to przyszła pora na coś nowego. Szkice kobiecych twarzy (namazane tak dla ćwiczeń): Początkowo ćwiczonko z referki (których robie zdecydowanie za mało), ale dosyć szybko zacząłem już "jechać jak leciało": I dosyć wstępny szkic jednej z ilustracji nad którą teraz siedze. Juz teraz widze pare rzeczy do poprawek, ale co mi tam - może ktoś bedzie miał dobre rady dotyczące tej pracy etc. ;) Pozdrawiam i mam nadzieje, że niedługo czymś porzadniejszym tutaj zarzuce ;).
Napisano 18 Sierpień 200717 l Autor Drakula: Dzięki Mały update. Szkic z przedwczoraj. Jakies półtorej godzinki:
Napisano 18 Sierpień 200717 l szkice ladniutkie, ten landskejpik tez daje rade, chociaz mozna go jeszcze podrasowac kolorem. Progresujesz.
Napisano 18 Sierpień 200717 l szkice bardzo ciekawe, dynamiczne, koncentrujesz się na "rysunkowych" postaciach? landskejp z referki? Trza go jeszcze dopiepieścić moim zdaniem, w szczególności lewą część, ale kroi się porządny digital;) laseczce z góry dałabym plastyczniejsze włosy. pozdrowionka:)
Napisano 20 Sierpień 200717 l Autor Lanshaft zrobiony głównie dla ćwiczonka, więc niewiem czy pociagne dalej - moze kiedyś ;) Referka była, ale głównie po to, żeby podpatrzeć jak wyglądaja tego typu góry. Choć generalnie sporo elementów wygląda jak na zdjeciu z którego mazałem. Co do koncentrowania się na rysunkowych postaciach - ostatnio sobie poprostu tak chciałem spróbować porysować, bo generalnie żadko mi się zdaża rysować w taki sposób. No to pare szkicowych maszkaronów: No i łepetyna stwora jakiego spróbuje zmontowac na obecną CAB na digarcie:
Napisano 23 Sierpień 200717 l Autor Praca na DACAB "Nomadzki Wierzchowiec" Posiedziałbym nad tym dłużej, gdyby nie jutrzejszy wyjazd. Postaram się wrócić do tego jak tylko będe miał okazje. No chyba, że donna to praca i waszym zdaniem niewarto. Wszelkie uwagi/krytyka mile widziane. Wrzucam też tekst, który wrzuciłem do pracy na digarcie: "Podróż ciągnęła się już od tygodni, a słońce z każdym dniem prażyło coraz bardziej. Nadchodził czas schronienia w cieniu najbliższych skał. Słońce było już zbyt wysoko by ryzykować dalszą wędrówkę. Podróżnik szybko skierował głoworożca w odpowiednie miejsce. Gdy dotarł do celu, zsiadł z wierzchowca, sprawdził stan swojego dobytku. Zaczynając oględziny odciął zgrabnym ruchem niewielki kawałek dzikusa upolowanego przed paroma dniami. Mięso szybko powędrowało do ust. Powoli przeżuwał każdy kęs. Jedyne pożywienie jakie mu zostało - nie dość, że cuchnące, to jeszcze ciężko przechodziło przez gardło. Wierzchowiec którego dosiadał - choć z pozoru powolny i ociężały - jest najszybszym czy może jedynym transportem w jaki można przebyć tę przeklętą pustynię. Większość stworzeń oswojonych przez człowieka po prostu pada po paru dniach wędrówki. Z wyczerpania lub dopadnięta wraz z właścicielem przez drapieżniki. Niewielu śmiałków jest w stanie pomyśleć nawet nad taką podróżą... "
Napisano 24 Sierpień 200717 l bardzo ładne. szkoda tylko że tak bardzo przypomina brotorerium z uintaterium. ale ogólnie niezła praca.
Napisano 11 Wrzesień 200717 l szkice twarzy eleganckie, ogolnie caly czas brak przestrzeni w kolorowych, a potworki srednie, juz ktos na tym forum pawie identyczne umieszcza i jak dla mnie to wyglaskanie jest be, pozdr
Napisano 14 Wrzesień 200717 l Autor Dzięki za komenty... ostatnio niemiałem zabardzo ani czasu ani siły nad czymś konkretnym posiedzieć... wszystko z powodu nudnej roboty ;]. Dopiero niedawno zabrałem się znowu za mazanie... Z tym, że jest płasko to już od dłuższego czasu walcze ;/ Bardziej chodzi o postać/potwora niż o przestrzeń? (mam nadzieje)
Napisano 17 Wrzesień 200717 l fajny klimacik, domki sie ładnie wyłaniają ze skał,wogole fajnie szkicujesz góry :) pzdr
Napisano 17 Wrzesień 200717 l ... i te kolorki, dobra robota jakimś jeszcze pierwszym planem mógłbyś zarzucić ale bez konieczności ;]
Napisano 17 Wrzesień 200717 l fajowo "brudne". pierwsza mysl jaka mi przyszla do glowy, to ze mozna by z tego zrobic klimatyczna ilustracje.... ze grecja, druga wojna swiatowa, jakis "partyzancki" pierwszy plan... cos takiego mi chodzi po glowie ;) ale to twoj rysun oczywiscie :)
Napisano 18 Wrzesień 200717 l Autor Dzięki za komentarze. Pusto jest w sumie dlatego, że zabardzo pomysłu niemiałem... a i czasu, żeby przy tym posiedzieć też zadużo niebyło - gdybym to robił dla siebie to pewnie jeszcze bym przy tym posiedział. Co do pędzli - sporo eksperymentuje z dualbrushami... jeśli ktoś jest chętny to moge wrzucić gdzieś do ściągnięcia paczkę z co ciekawszymi pędzlami z których skorzystałem powyżej.
Napisano 18 Wrzesień 200717 l jak chetnie :) podrzuci linka co do obrazka to zamiast wypeniac bez pomyslu sprobuj wykadrowac ten obrazek.
Napisano 18 Wrzesień 200717 l ja też tepędzelki poproszę:) a obrazek...jest śliczny, zapowieda się na coś naprawdę dobrego, ale na razie wygląda jak speed:)
Napisano 19 Wrzesień 200717 l Klimacik fajny. Szkoda, że światło na śniegu jest z prawa i z lewa takie samo.
Napisano 19 Wrzesień 200717 l Autor Pędzle wrzuce jutro, bo teraz jestem w pracy, a wieczorem niebędę miał jak ich wrzucić. Co do tych pędzli - w Photoshopie jest dosyć ciekawa opcja (tam gdzie macie other dynamics i shape dynamics), która się nazywa Dualbrush. Opcja ta łączy dwa pędzle dając fajne efekty. Tak czy siak moje pędzle to jest głównie zabawa z opcjami jakie są dostępne w photoshopie. Teksture (skórę słonia) wykorzystałem tylko przy dwóch pędzlach... a stosuje je najczęściej do malowania chmur ;]. Lacedemon: Ze światłem mam taki problem, że malując widzoczki - żadko się zastanawiam z której strony mam tak naprawde światło.
Napisano 19 Wrzesień 200717 l Zwróć na to uwagę, bo światło lepiej określi Ci przestrzeń. Sam się zaczynam tego uczyć podglądając mistrzów. ;)