janko1987 Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 Świetny Człowiek wąż szczególnie pomysł z tymi ten tego niby tatuażami na ramionach i całosc niczego sobie Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 Świetne :) trzymasz poziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 fajne fajne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 może coś nowego zasadzisz,hę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 fajne, ciekawe te ostatnie prace:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 26 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2007 Dzięki za komentarze. Ostatnio siedze między innymi nad tym: Mogą jeszcze dojść poprawki, więc jeśli ktoś będzie miał jakies słuszne uwagi, to byćmoże skorzystam ;) A tutaj Barbarian jakiego robiłem jakiś czas temu do Mystery of Albesila: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Za pozwoleniem u barbariana dodał bym smaczek :) róznice mięsni rozluzowanych i napiętych --pozatym super masz kolorki w prackach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 30 Lipiec 2007 Share Napisano 30 Lipiec 2007 pupsa ma małego;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 3 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2007 Szkic, który zacząłem przed snem i podmalowałem jeszcze dzisiaj popołudniu. Wersja "Pseudokadr z Filmu" (dodany lekki motion blur): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 bez blura lepsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 bez blura lepsze :) Prawda to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Ja bym dal blur tylko na 2 statek! byloby wtedy bardziej realne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 absolutnie nie. Blur tylko na tylną część statku na pierwszym planie. Efekt gorąca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gemi83 Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 pupsa ma małego;D Pewnych ważnych rzeczy w ogóle nie ma ;) Bardzo fajne te latadła, ale od strony praktycznej... ja bym nie dał takich wątłych skrzydełek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 maronski dobra ale to cielo leci w tyl wiec powinno tez nachodzic na tamten statek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 a ja bym dal blura na statki,a chmury zostawil-albo odwrotnie-blur na chmury,statki luzem. Swoja droga bardzo fajne te statki;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Hello:) Ten blur jest za wielki i za szybki. Szkoda blurować ładnych rzeczy. Dałbym jedynie na wyloty z silników, na te błękity. Może jakieś rozedrganie ciepłego powietrza? Ładne te stateczki. Prawy górny róg: zamknąłeś kompozycję kończąc chmury (błękitny trójkąt) Zrobiło się ciasno. jak otworzysz to może da więcej przestrzeni i lekkości. Sprawdź. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 oj marduk ci ostatnio skill podskoczyl...pozazdroscic.. statek swietny..(ten bez bluru:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 no pieknie wyszlo, szczegolnie tlo, malowales pedzlami, czy rasowales zdjecie? dobre kolory, z blurem to sie zgodze z maronskim, ze na wylocie daj dla efektu rozgrzanego powietrza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 6 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2007 To miała być głównie zabawa z designem statku... w sumie powinienem napisać, że tło to podmalowane zdjęcie, bo może zmienić punkt widzenia niektórych osób. Chmurki nie są jakimś super wyzwaniem i dałoby rade dojść do takiego efektu i bez fotki (aż wrzuce niedługo jakiś widoczek, żeby spróbować to potwierdzić ;) ), ale zajęłoby tą jakąś godzinkę do dwóch - a czas ten wolałem spędzić nad czym innym (przykładowo nad marnie płatnym zleconkiem które już męcze jakiś czas). Stateczki mam w sumie na oddzielnej warstwie, więc wrzucenie ich do jakiegoś innego tła bez użycia fotki też jakimś problemem niebędzie (jeśli będzie chciało mi się do tego jeszcze przysiąść kiedyś). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 6 Sierpień 2007 Share Napisano 6 Sierpień 2007 bez przesady z tymi chmurami....w obrazku o statek przeciz chodzi :] pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Designer79 Napisano 6 Sierpień 2007 Share Napisano 6 Sierpień 2007 ten blur jakoś intensywnie podziałał na moją podświadomość i przypomina mi wczorajsze piwa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 11 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2007 Dzieki wszystkim za komenty. No to przyszła pora na coś nowego. Szkice kobiecych twarzy (namazane tak dla ćwiczeń): Początkowo ćwiczonko z referki (których robie zdecydowanie za mało), ale dosyć szybko zacząłem już "jechać jak leciało": I dosyć wstępny szkic jednej z ilustracji nad którą teraz siedze. Juz teraz widze pare rzeczy do poprawek, ale co mi tam - może ktoś bedzie miał dobre rady dotyczące tej pracy etc. ;) Pozdrawiam i mam nadzieje, że niedługo czymś porzadniejszym tutaj zarzuce ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 11 Sierpień 2007 Share Napisano 11 Sierpień 2007 w pyte szkice! O_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 Drakula: Dzięki Mały update. Szkic z przedwczoraj. Jakies półtorej godzinki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 szkice ladniutkie, ten landskejpik tez daje rade, chociaz mozna go jeszcze podrasowac kolorem. Progresujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 szkice bardzo ciekawe, dynamiczne, koncentrujesz się na "rysunkowych" postaciach? landskejp z referki? Trza go jeszcze dopiepieścić moim zdaniem, w szczególności lewą część, ale kroi się porządny digital;) laseczce z góry dałabym plastyczniejsze włosy. pozdrowionka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 Lanshaft zrobiony głównie dla ćwiczonka, więc niewiem czy pociagne dalej - moze kiedyś ;) Referka była, ale głównie po to, żeby podpatrzeć jak wyglądaja tego typu góry. Choć generalnie sporo elementów wygląda jak na zdjeciu z którego mazałem. Co do koncentrowania się na rysunkowych postaciach - ostatnio sobie poprostu tak chciałem spróbować porysować, bo generalnie żadko mi się zdaża rysować w taki sposób. No to pare szkicowych maszkaronów: No i łepetyna stwora jakiego spróbuje zmontowac na obecną CAB na digarcie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 23 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2007 Praca na DACAB "Nomadzki Wierzchowiec" Posiedziałbym nad tym dłużej, gdyby nie jutrzejszy wyjazd. Postaram się wrócić do tego jak tylko będe miał okazje. No chyba, że donna to praca i waszym zdaniem niewarto. Wszelkie uwagi/krytyka mile widziane. Wrzucam też tekst, który wrzuciłem do pracy na digarcie: "Podróż ciągnęła się już od tygodni, a słońce z każdym dniem prażyło coraz bardziej. Nadchodził czas schronienia w cieniu najbliższych skał. Słońce było już zbyt wysoko by ryzykować dalszą wędrówkę. Podróżnik szybko skierował głoworożca w odpowiednie miejsce. Gdy dotarł do celu, zsiadł z wierzchowca, sprawdził stan swojego dobytku. Zaczynając oględziny odciął zgrabnym ruchem niewielki kawałek dzikusa upolowanego przed paroma dniami. Mięso szybko powędrowało do ust. Powoli przeżuwał każdy kęs. Jedyne pożywienie jakie mu zostało - nie dość, że cuchnące, to jeszcze ciężko przechodziło przez gardło. Wierzchowiec którego dosiadał - choć z pozoru powolny i ociężały - jest najszybszym czy może jedynym transportem w jaki można przebyć tę przeklętą pustynię. Większość stworzeń oswojonych przez człowieka po prostu pada po paru dniach wędrówki. Z wyczerpania lub dopadnięta wraz z właścicielem przez drapieżniki. Niewielu śmiałków jest w stanie pomyśleć nawet nad taką podróżą... " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 no ba wyszło świetniacko - :D - bardzo szczegółowy :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 bardzo ładne. szkoda tylko że tak bardzo przypomina brotorerium z uintaterium. ale ogólnie niezła praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 wysmienite te twarzyczki kobiet :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 Wyśmienite pracki ostatnie ogólnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 szkice twarzy eleganckie, ogolnie caly czas brak przestrzeni w kolorowych, a potworki srednie, juz ktos na tym forum pawie identyczne umieszcza i jak dla mnie to wyglaskanie jest be, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 14 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2007 Dzięki za komenty... ostatnio niemiałem zabardzo ani czasu ani siły nad czymś konkretnym posiedzieć... wszystko z powodu nudnej roboty ;]. Dopiero niedawno zabrałem się znowu za mazanie... Z tym, że jest płasko to już od dłuższego czasu walcze ;/ Bardziej chodzi o postać/potwora niż o przestrzeń? (mam nadzieje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 17 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Po dłuższej przerwie - dosyć szkicowy landschafcik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 fajny klimacik, domki sie ładnie wyłaniają ze skał,wogole fajnie szkicujesz góry :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Baaardzo fajnie te n arcik lekki i przyjemny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 ... i te kolorki, dobra robota jakimś jeszcze pierwszym planem mógłbyś zarzucić ale bez konieczności ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 na miniaturce wygląda super, ale całość z lekka pustawa. Fajne pędzle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 17 Wrzesień 2007 Share Napisano 17 Wrzesień 2007 fajowo "brudne". pierwsza mysl jaka mi przyszla do glowy, to ze mozna by z tego zrobic klimatyczna ilustracje.... ze grecja, druga wojna swiatowa, jakis "partyzancki" pierwszy plan... cos takiego mi chodzi po glowie ;) ale to twoj rysun oczywiscie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Dzięki za komentarze. Pusto jest w sumie dlatego, że zabardzo pomysłu niemiałem... a i czasu, żeby przy tym posiedzieć też zadużo niebyło - gdybym to robił dla siebie to pewnie jeszcze bym przy tym posiedział. Co do pędzli - sporo eksperymentuje z dualbrushami... jeśli ktoś jest chętny to moge wrzucić gdzieś do ściągnięcia paczkę z co ciekawszymi pędzlami z których skorzystałem powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 jak chetnie :) podrzuci linka co do obrazka to zamiast wypeniac bez pomyslu sprobuj wykadrowac ten obrazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 ja też tepędzelki poproszę:) a obrazek...jest śliczny, zapowieda się na coś naprawdę dobrego, ale na razie wygląda jak speed:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciosek Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 ja tez sie na pedzle pisze :) co do prac calkiem fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 co to są dualbrushe :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 moze jakies clonery :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Klimacik fajny. Szkoda, że światło na śniegu jest z prawa i z lewa takie samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Pędzle wrzuce jutro, bo teraz jestem w pracy, a wieczorem niebędę miał jak ich wrzucić. Co do tych pędzli - w Photoshopie jest dosyć ciekawa opcja (tam gdzie macie other dynamics i shape dynamics), która się nazywa Dualbrush. Opcja ta łączy dwa pędzle dając fajne efekty. Tak czy siak moje pędzle to jest głównie zabawa z opcjami jakie są dostępne w photoshopie. Teksture (skórę słonia) wykorzystałem tylko przy dwóch pędzlach... a stosuje je najczęściej do malowania chmur ;]. Lacedemon: Ze światłem mam taki problem, że malując widzoczki - żadko się zastanawiam z której strony mam tak naprawde światło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Zwróć na to uwagę, bo światło lepiej określi Ci przestrzeń. Sam się zaczynam tego uczyć podglądając mistrzów. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi