grzegerz Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 no więc widząc przejeżdżającego potężnego Chryslera 300 C obok mnie wychodząc z uczelni zapragnąłem mieć takiego :D hahah Ale jescze troszke trzeba poczekać wiec w miedzy czasie zarabiania na tą furkę :P postanowiłem ją wymodelować w miare moich skromnych umiejętności. mam nadzieje go skończyć Bo mi ten samochodzik bardzo sie podoba :D. więc sobie zacząłem skrobać pare chwil temu. Narazie niewiele ale się rozkręcę mam nadzje bom po sesji już :) Więc maska wpierw. Wiem ze jest pare błędów ale nie zawsze umiem je poprawić więc jesli mozna to pomóżcie mi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 malo... daj jakiegos konkretnego upa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 nono powodzenia życze, też sie zakochałem w tym statku , jeden z najpieknieszych sprzęcików jakie ziemia stworzyła ;] bede sie tu pojawiał czekam na upki pozdawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 no zrób kawalek jakis konkretny i w tedy wsaw upka to sie zaczna komenty P.S ładna forteca z tego autka Powodznia zycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 NiezłeTO bydle jest to fakt! :) Daaaaawaj dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Luty 2007 Share Napisano 17 Luty 2007 Samochód sportowców morderców. ;) Dobrze się zapowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 18 Luty 2007 Autor Share Napisano 18 Luty 2007 no więc nieźle męczyłem na tym przodem sam nie wiem dlaczego te autko jest troszke trudne ale chyba da sie rade. zobaczymy :P demerwuja mnie te ostre krawędzie i o one tyle kłopotu sprawiają ehh.. Ta część grilla jest troche na szybko robiona wiec nie pasuje jak ulał ale bedzie poprawa:P. więc maly upek bo dlugo mi z ty zeszlo ale teraz bedzie wiecej czasu:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 18 Luty 2007 Share Napisano 18 Luty 2007 Nie podoba mi się siatka wokół nadkola ;) Pomaział bym ją inaczej bo fałdy powychodziły! I wyrównać ją trzeba w niektórych miejscach żeby miała poprawny kształt półkola. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 18 Luty 2007 Autor Share Napisano 18 Luty 2007 Mały upek. ciezko zrobic te nadkole dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 19 Luty 2007 Share Napisano 19 Luty 2007 narazie jest ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 24 Luty 2007 Autor Share Napisano 24 Luty 2007 UP. niech ktos mi podesle linka do dobrego tutka na Vraya zebym mogl zrobic fajne realistyczny render, bo nie wiem jak ustawic swiatla i parametry wiec by mi sie przydał Pliss... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 narazie zostaw zabawy z lakierem i zajmij sie modelem ;) uwielbiam takie plaszczyzny jak maska :D model ladny ale troszeczke krzywy i bugi widac :):) jesli mozna troche porysowalem :) czerwone--> tak powinno byc :) zielone--> usunac :) heh ok widze jeszcze pare bledow w siatce ale zapomnialem zaznaczyc :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 tak jak pisze nielot, radziłbym się skupić na dobrym wymodelowaniu tej bryki... idzie Ci całkiem nieźle! Popraw gdzieniegdzie tą siateczkę i będzie miodzio :) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 Ja znalazlem 2 bledy, chociaz 5-katow jest wiecej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 24 Luty 2007 Autor Share Napisano 24 Luty 2007 Dzięki nielot007 zrobilem tak jak narysowales :) moze znajdziecie jeszcze jakies błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 24 Luty 2007 Autor Share Napisano 24 Luty 2007 Dzieki HXL, ^johny trzeba trzeba sie skupić na siateczce hehe:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 Na szybko pomaziane :) TU na czerwono - do usunięcia (strzałki - do przesunięcia) na zielono - do dodania na zółto - krzywizny Powodzenia jeszcze raz!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 26 Luty 2007 Autor Share Napisano 26 Luty 2007 no i Update. tak węie postaralem sie poprawic to i owo dzieki waszym radom. Wielkie dzięki chłopaki:) moim zdaniem to tył mi lepiej wyszedł niż przód, jest mniej krzywy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Jeszcze sie zastosuj do tego co Ci HXL napisał, bo ta siatka nadkola obok otworu na przednia lampe, to paskudztwo. Stanowczo za duzo jest tam cięć. P.S. Świetny samochód wybrałeś do modelowania, byleś się tylko nie spieszył za bardzo z wykonaniem a dokładniej pracował. Zatem powodzenia w dalszej pracy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 jeszcze nad tylnym nadkolem, nie jest tak jak być powinno ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 27 Luty 2007 Autor Share Napisano 27 Luty 2007 no poprostu musialem sie pobawić heheh... no ale dobra zrobilem tylny bumper nie dokonca ale dzisiaj powinienem skonczyc. jeszcze pasek chromu na nim. a render robilem na kiepskim procku na moim laptopie wiec troche dlugo mi sie rederowal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 lakier tragiczny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 27 Luty 2007 Autor Share Napisano 27 Luty 2007 no co pecet ja sie tylko jak dzicko bawie :P hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Luty 2007 Share Napisano 28 Luty 2007 Bryla auta OK, ale lakier faktycznie do wymiany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 28 Luty 2007 Autor Share Napisano 28 Luty 2007 wiem ze lakier do wymiany hehe. no ale mam pytanko jak zrobic taki lakier metalic silver jak np zrobił hkropinski taki fajnusi srebrnusi ;D hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 4 Marzec 2007 Autor Share Napisano 4 Marzec 2007 no i po dłuższym czasie znów update. zrobiłem parę szczegółów. do szczescia brakuje tylko przednich reflektorow, znaczka chryslera, listwy z boku, i moze jescze paru szczególików, No i jescze Kół brakuje ale to chyba na końcu. zastanawialem sie nad lakierkiem, a także nad tym czy nie zrobić jakiejs sceny na jakiejs drodze czy jakies małe podwórko czy cos takiego, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 wydaje mi sie że po za dwoma dziadami jest elegancja francja ;) pozdrawiam EDIT: czekam na fele :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 5 Marzec 2007 Autor Share Napisano 5 Marzec 2007 znów troche zabawy z renderem. materialy tylko na szybko robione na teścik. felgacze dzisiaj robione. opony robione na szybko, będa lepsze, Zauważyłem ze na renderku pokazało sie kilka krzywizn, które trzeba bedzie poprawić, no cóż taki los ;D a więc prosze o opinie... dzieki arturprx2 już są ale beda pewnie jescze inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 5 Marzec 2007 Autor Share Napisano 5 Marzec 2007 next image Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 no no ciekawie ;) pokaż na jaśniejszych renderkach pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 Idziesz w dobrę stronę he he :) Zapowiada się smakowicie! Mam tylko nadzieję, że tak jak piszesz poprawisz wszystkie nierówności (!!!) i pokażesz nam prościutki model na jaśniejszych renderach ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 popraw błędy bo strasznie krzywo a nie się renderami bawisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 5 Marzec 2007 Autor Share Napisano 5 Marzec 2007 wiem wiem ze jest troche krzywo w paru miejscach ale zauwazylem to dopiero na renderze jawor :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 6 Marzec 2007 Autor Share Napisano 6 Marzec 2007 na tym renderku juz mniej krzyo bo troche juz poprawilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 Witam. Ładnie idzie, ale daj jasniejszy render z wiekszą ilościa refleksów, bo przecież nie chodzi o to, żeby błędów nie było widać, ale żeby ich poprostu nie było. To co mi się wydaje krzywo w załączniku. Pozdrawiam i powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 Fajna furke wybrałeś, przedni zderzak faluje przy przejściu na bok - machnij go relaxem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 10 Marzec 2007 Autor Share Napisano 10 Marzec 2007 niestety wciąż prubuje se poradzić z tymi krzywiznami ehhh. ciężki przekaz z nimi wim ze troche ciemny render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Marzec 2007 Share Napisano 10 Marzec 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 10 Marzec 2007 Autor Share Napisano 10 Marzec 2007 dzieki chveti heh ale pokaże pozniej siatke paru miejsc wiec moze powiecie mi jak moge to zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 10 Marzec 2007 Autor Share Napisano 10 Marzec 2007 siatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1nS Napisano 10 Lipiec 2007 Share Napisano 10 Lipiec 2007 Wg mnie wszystkie linie powinny iść gładko jak bezier, a nie zygzakiem. Jak wszystko wyprostujesz patrząc z góry, boku i przodu to powinny zniknąć niektóre załamania. Wyobraź sobie, że pakujesz auto w taką jakby siateczkę po cebuli (taka żółta - pomarańcze teżw tym sie pakuje). Każda lić siatki styka się z innymi i tworzy prostokątne oczko. Zmierzam do tego, że powinno się unikać trójkątów (źle działają przy TurboSmooth itp.) i np. vertexów, które mają tylko 3 połączenia (brakuje jednego do pełnej siatki). Heh nie wiem jak Ci to wytłumaczyć normalnie :)... Patrz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 10 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2007 ostatnio porobilem troche zdięc tego chryslera i mysle ze go skancze bo dawno go nie robilem. ale po tym jak skoncze terazniejsza pracke. dzieki 1nS za przypomnienie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi