Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

także... "małe przygody są równie piękne co te wielkie" Myszak, ulubione rozpieszczone zwierzątko w domu uciekł ze swojej pięknej ciepłej klatki na poszukiwanie przygody, w nieznane;)

So... "little adventures are as beatiful as those huge" Mouse, favourite pet in the house, has escaped from his beatiful and comfortable cage to find something new. Unknown adventure.

9c41a264c03bf26d.jpg

• Odpowiedzi 36
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie zapomniałem. Nie poddałem się:D Nie poddam(Oby :D)

Tak więc coś wydłubałem sobie w spokoju, więc wątek zaczynam traktować na serio. Miniaturka dodana.

tutaj 2 rendery. materiały wszystkie testowe, bo to pierwszy render z materiałami.

render6zi9.jpg

render9qn4.jpg

Napisano

hmm fajnie tylko grubsza klate zrob myszce i mozew zeby sie cos odbijalo w lustrze a w zlewie byl potezny wir ktory wciaga myszke do kanalizacji :p

Napisano

no tak tak;) wszystko co powiedzieliście będzie oprócz wiru:p za kamerą dam jakąś kabinę prysznicową chyba aby była tam gdzieś w lustrze no i różne rzeczy;) kafelki zupełnie do wymiatny idą no i ogólnie dłubie :D

Napisano

coraz lepiej sie prezentuje tylko moze dodasz jakies faldy na ubraniu bo zadko kiedy sa one tak jednolite i kciuk za maly i barki chyba tez nie proporcjonalne :)

Napisano

Dzięki za zainteresowanie i odppowiedzi;) Jest tak dobrze że nie a czego wytykać czy tak źle że nie wiadomo co?

Ubranka tekstury i ogólnie materiały myszy. Wiem że Unwrap w niektórych miejscach krzywy ale na finalnym Renderze powinno być dobrze.

render13qk1.jpg

Napisano

No i lecimy dalej, najpierw chciałem podziękować za komentarze;] Fałd w sumie raczej nie będzie, bo jak materiał się rozkłada na taki mmałym obiekcie to za dużo ich nie ma;)

Coraz bardziej się przekonuje nad zmianą kadru. podjadę z kamerą trochę bliżej mychacza. teraz wezmę się za otoczenie;)

Render+ Unwrap:

uvwgoradiffom4.jpg

render14zu4.jpg

Napisano

dobra: kadr, ogólne zmiany.

prosze o jakiś komenty. żebym wiedział wogóle co zmieniać. opinia innych to nie to samo co swoja...

czysty render:

render18rgbut6.jpg

occlusion:

render18occlcr0.jpg

occl+render+DOF

render18df6.jpg

tekstura kafelek. musze je jakoś bardziej wyeksponować w pracy bo mi się podobają jak je sobie wymyśliłem i zrobiłem:D

kafelkidiffii8.jpg

Napisano

ładnie ładnie ,co mi sie tak średnio podoba to..woda troche jeszcze do poprawy (ten occlusion dziwny efekt nadaje wodzie na krańcach..jakby to był budyń :P]

fajny materiał zlewu ,ale ustawienia światła Ci to psują z tego co widze (cień kranu - kropki)

co to jest za zlewem? ręczniczek jedwabny?:P

dodasz jakeiś zabrudzenia tu i tam czy nie?:)

szczoteczka chyba zbyt metalicznie wygląda

pozdrawiam ,mam nadzieje że pomogłem:P

Napisano

ja bym tam zmienil kolorystyke lazienki na taka biala i czysta - jeslui wiesz co mam na mysli a przede wszystkim tex zlewu i kafelek:/

ale praca coraz lepsza :)

aaa i moze jakos urozmaicic scene np:

-jakies przeszkody dodac po obu stronach zlewu po to by przeprawa wodna byla jedyna droga - bo tak to ja bym poszedl na okolo :p

Napisano

tylko po co ten recznik do wody wsadziles? ;)

co do wody to masz w umywalce fale jak nad jeziorem.

lepiej by wyg;adalo jakbys zrobil okregi wokol mydla z mysza i troche przy brzegach umywalki.

pozdr.

Napisano

Szczerze mówiąc to mysz (via szczur) wygląda, jakby była sztywna, żeby nie powiedzieć - martwa. Nie wiem, skąd te wrażenie - może przez nogi? Poza tym te ludzkie proporcje są dość przerażające... I jeszcze jedno - jeśli szczoteczka jest wiosłem, to powinna wzburzyć wodę.

Ale poza tym całkiem fajnie! Życzę powodzenia!

Napisano

upek:

czyste rendery bez ao i innych:

my.php?image=render25lg9.jpg

full res:http://img222.imageshack.us/img222/2822/render25iu9.jpg

Dodałem kotwice, walcze z błędami, zmieniona mina myszy. Koła na wodzie wersja beta. prosze o wszelakie pomysły na temat dodatków, detali, motywów. ostra krytyka. trzeba wiedzieć co zmieniać;)

Napisano

wiekszy upek. prosze o komenty. co zostawić, co zmienić. zmiana kamery. piana wydaje mi się że wyszła w miare ok, dam tylko mniejsze troszeczke opacity i powinna być ok. bluszzczo kwiatek do góry chyba trochę pójdzie i te mocowania haczyka na ręcznik i trzymadełka na mydło za duże radiusy mają. poza tym opacity śladów stóp koło kotwicy mi leży. poza tym nie widze za dużo... czegoś mi w tym wszystkim brakuje, nie wiem czego... hm.... prosze o pomoc...

render27finaliswv2.th.jpg

Napisano

Fatalny kadr - wszystko, co istotne, dzieje sie po lewej stronie, na prawej nie ma własciwie nic, poza tą kotwicą... Ponadto, tak na chłopski rozum, to po co ta mysza weszła do wody, skoro zlew mogła spokojnie obejść naokoło? Jakaś mało roztargnięta...

Napisano

up:

wyjeżdżam na majówke więc umieszczam wersje która raczej już się nie zmieni do 3 maja czyli do nominacji.tak więc jeśli założymy optymistyczną wersje i jakoś się prześlizgnę przez 3-go to potem do 20 jeszcze dopieszcze myszaka. ;) upek w 1-szym poście;)

Napisano

no wiec upek.

jak dodać w Psie taki bajkowy glow, kolory?

w związku z padającym zasilaczem do kompa nie moge puscic wiekszego renderu, nie jestem w stanie. syt sie zmieni w sobote, możliwe wiec ze jeśli przeslizgne sie przez eliminacje to bedzie pokazniejszy render z pokazniejszymi poprawkami;)

2 wersje, jedna z ucietym myszakiem z prawej strony, nie wiem ktora lepsza...

bf3dc1dc-render_33_fin.jpg

e5e89690-render_33_fin_zw.jpg

edit: teraz patrzxąc to jednak drugiej myszy nie będzie i kadr będzie inny:D

makak_ - ten "tribal" co w nim złego?:D

Napisano

Hmm... kompozycja mi nie pasuje w żadnej ze scen. Dużo pustej przestrzeni. Oświetlenie wygląda takie jak na zewnątrz. Bąble w wodzie też przydałby się dopracować. Ten czarny tribal, rozumiem że on jest na jakiejś szybie oddzielającej wannę chyba można by wywalić albo zmienić na coś innego. Pozdrawiam.