Orangegraphics Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 także... "małe przygody są równie piękne co te wielkie" Myszak, ulubione rozpieszczone zwierzątko w domu uciekł ze swojej pięknej ciepłej klatki na poszukiwanie przygody, w nieznane;) So... "little adventures are as beatiful as those huge" Mouse, favourite pet in the house, has escaped from his beatiful and comfortable cage to find something new. Unknown adventure.
Orangegraphics Napisano 18 Marzec 2007 Autor Napisano 18 Marzec 2007 no to coś pokażę chociaż w sumie nie wiem po co:) dłubie mysz cały czas, na razie łeb. siatka: turbosmooth 3 it + UVW: Jakieś próby futra:
Orangegraphics Napisano 24 Marzec 2007 Autor Napisano 24 Marzec 2007 Nie zapomniałem. Nie poddałem się:D Nie poddam(Oby :D) Tak więc coś wydłubałem sobie w spokoju, więc wątek zaczynam traktować na serio. Miniaturka dodana. tutaj 2 rendery. materiały wszystkie testowe, bo to pierwszy render z materiałami.
Eden-3d Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 witam te plamki na kafelkach nie pasuja ,popraw bledy i bedzie git powodzenia
Fidiasz Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 hmm fajnie tylko grubsza klate zrob myszce i mozew zeby sie cos odbijalo w lustrze a w zlewie byl potezny wir ktory wciaga myszke do kanalizacji :p
Orangegraphics Napisano 25 Marzec 2007 Autor Napisano 25 Marzec 2007 no tak tak;) wszystko co powiedzieliście będzie oprócz wiru:p za kamerą dam jakąś kabinę prysznicową chyba aby była tam gdzieś w lustrze no i różne rzeczy;) kafelki zupełnie do wymiatny idą no i ogólnie dłubie :D
Orangegraphics Napisano 25 Marzec 2007 Autor Napisano 25 Marzec 2007 No i dalej: wiem już że na teksturce za mocno wytarłem kolana
Fidiasz Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 coraz lepiej sie prezentuje tylko moze dodasz jakies faldy na ubraniu bo zadko kiedy sa one tak jednolite i kciuk za maly i barki chyba tez nie proporcjonalne :)
Orangegraphics Napisano 30 Marzec 2007 Autor Napisano 30 Marzec 2007 Dzięki za zainteresowanie i odppowiedzi;) Jest tak dobrze że nie a czego wytykać czy tak źle że nie wiadomo co? Ubranka tekstury i ogólnie materiały myszy. Wiem że Unwrap w niektórych miejscach krzywy ale na finalnym Renderze powinno być dobrze.
Orangegraphics Napisano 1 Kwiecień 2007 Autor Napisano 1 Kwiecień 2007 No i lecimy dalej, najpierw chciałem podziękować za komentarze;] Fałd w sumie raczej nie będzie, bo jak materiał się rozkłada na taki mmałym obiekcie to za dużo ich nie ma;) Coraz bardziej się przekonuje nad zmianą kadru. podjadę z kamerą trochę bliżej mychacza. teraz wezmę się za otoczenie;) Render+ Unwrap:
Orangegraphics Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Napisano 7 Kwiecień 2007 dobra: kadr, ogólne zmiany. prosze o jakiś komenty. żebym wiedział wogóle co zmieniać. opinia innych to nie to samo co swoja... czysty render: occlusion: occl+render+DOF tekstura kafelek. musze je jakoś bardziej wyeksponować w pracy bo mi się podobają jak je sobie wymyśliłem i zrobiłem:D
peterr Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 ładnie ładnie ,co mi sie tak średnio podoba to..woda troche jeszcze do poprawy (ten occlusion dziwny efekt nadaje wodzie na krańcach..jakby to był budyń :P] fajny materiał zlewu ,ale ustawienia światła Ci to psują z tego co widze (cień kranu - kropki) co to jest za zlewem? ręczniczek jedwabny?:P dodasz jakeiś zabrudzenia tu i tam czy nie?:) szczoteczka chyba zbyt metalicznie wygląda pozdrawiam ,mam nadzieje że pomogłem:P
Destroyer Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Xiz0r ale mógłbyś jakąś kompresje małą zrobić bo 1,3 mb na fotke to dla mnie za dużo :P aż takiej cierpliwości to nie mam :)
Fidiasz Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 ja bym tam zmienil kolorystyke lazienki na taka biala i czysta - jeslui wiesz co mam na mysli a przede wszystkim tex zlewu i kafelek:/ ale praca coraz lepsza :) aaa i moze jakos urozmaicic scene np: -jakies przeszkody dodac po obu stronach zlewu po to by przeprawa wodna byla jedyna droga - bo tak to ja bym poszedl na okolo :p
Orangegraphics Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Napisano 8 Kwiecień 2007 dobra, tak więc upload... w sumie nie wiem po co bo gorszy:D czysty render, bez post produkcji. pytanie proste: jak zrobić ładny ręcznik?? to jest vray dips mod... ale jakoś tak średnio... inaczej?? furem też dziwnie wychodziło?? fidiasz, zgodnie z pomysłem jest ten ręcznik z prawej... wiem że ochydny:D full res: http://img477.imageshack.us/img477/293/render19tc4.jpg
tadzio Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 tylko po co ten recznik do wody wsadziles? ;) co do wody to masz w umywalce fale jak nad jeziorem. lepiej by wyg;adalo jakbys zrobil okregi wokol mydla z mysza i troche przy brzegach umywalki. pozdr.
Orangegraphics Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Napisano 19 Kwiecień 2007 upgrade sprzętu i od razu się lepiej pracuje;) sugestie prosze. wiem że mi się przesunęła szczoteczka w lewo i wisi obok ręki. Ręcznik wstępny. full res: http://www.slibe.com/image/93d90af1-render_23_final/
mookie Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 Szczerze mówiąc to mysz (via szczur) wygląda, jakby była sztywna, żeby nie powiedzieć - martwa. Nie wiem, skąd te wrażenie - może przez nogi? Poza tym te ludzkie proporcje są dość przerażające... I jeszcze jedno - jeśli szczoteczka jest wiosłem, to powinna wzburzyć wodę. Ale poza tym całkiem fajnie! Życzę powodzenia!
Orangegraphics Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Napisano 22 Kwiecień 2007 upek: czyste rendery bez ao i innych: full res:http://img222.imageshack.us/img222/2822/render25iu9.jpg Dodałem kotwice, walcze z błędami, zmieniona mina myszy. Koła na wodzie wersja beta. prosze o wszelakie pomysły na temat dodatków, detali, motywów. ostra krytyka. trzeba wiedzieć co zmieniać;)
Orangegraphics Napisano 26 Kwiecień 2007 Autor Napisano 26 Kwiecień 2007 wiekszy upek. prosze o komenty. co zostawić, co zmienić. zmiana kamery. piana wydaje mi się że wyszła w miare ok, dam tylko mniejsze troszeczke opacity i powinna być ok. bluszzczo kwiatek do góry chyba trochę pójdzie i te mocowania haczyka na ręcznik i trzymadełka na mydło za duże radiusy mają. poza tym opacity śladów stóp koło kotwicy mi leży. poza tym nie widze za dużo... czegoś mi w tym wszystkim brakuje, nie wiem czego... hm.... prosze o pomoc...
naeq Napisano 26 Kwiecień 2007 Napisano 26 Kwiecień 2007 powodzenia Pisior:D Dobrze mieć kogoś do pomocy :) wzajemna współpraca :D
Sanderalek Napisano 26 Kwiecień 2007 Napisano 26 Kwiecień 2007 Fajnie tylko że ta myszka jakaś taka.... sztywna... ? ;) pozdrawiam
..::Krzysiek M::.. Napisano 26 Kwiecień 2007 Napisano 26 Kwiecień 2007 wygląda jakby kopa w krocze dostała :D
mookie Napisano 27 Kwiecień 2007 Napisano 27 Kwiecień 2007 Fatalny kadr - wszystko, co istotne, dzieje sie po lewej stronie, na prawej nie ma własciwie nic, poza tą kotwicą... Ponadto, tak na chłopski rozum, to po co ta mysza weszła do wody, skoro zlew mogła spokojnie obejść naokoło? Jakaś mało roztargnięta...
Orangegraphics Napisano 27 Kwiecień 2007 Autor Napisano 27 Kwiecień 2007 up: wyjeżdżam na majówke więc umieszczam wersje która raczej już się nie zmieni do 3 maja czyli do nominacji.tak więc jeśli założymy optymistyczną wersje i jakoś się prześlizgnę przez 3-go to potem do 20 jeszcze dopieszcze myszaka. ;) upek w 1-szym poście;)
Orangegraphics Napisano 23 Maj 2007 Autor Napisano 23 Maj 2007 no wiec upek. jak dodać w Psie taki bajkowy glow, kolory? w związku z padającym zasilaczem do kompa nie moge puscic wiekszego renderu, nie jestem w stanie. syt sie zmieni w sobote, możliwe wiec ze jeśli przeslizgne sie przez eliminacje to bedzie pokazniejszy render z pokazniejszymi poprawkami;) 2 wersje, jedna z ucietym myszakiem z prawej strony, nie wiem ktora lepsza... edit: teraz patrzxąc to jednak drugiej myszy nie będzie i kadr będzie inny:D makak_ - ten "tribal" co w nim złego?:D
makak Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 Hmm... kompozycja mi nie pasuje w żadnej ze scen. Dużo pustej przestrzeni. Oświetlenie wygląda takie jak na zewnątrz. Bąble w wodzie też przydałby się dopracować. Ten czarny tribal, rozumiem że on jest na jakiejś szybie oddzielającej wannę chyba można by wywalić albo zmienić na coś innego. Pozdrawiam.
Orangegraphics Napisano 25 Maj 2007 Autor Napisano 25 Maj 2007 Nie wiem czy kogokolwiek to zainteresuje, jednak mimo przegranej w eliminacjach spróbuje i tak poprawić ostatecznie pracke i umieścić większy render.
bartonfink Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 Robisz bardzo madra zecz najwazniejsze to skonczyc :) powodzenia
Orangegraphics Napisano 23 Sierpień 2007 Autor Napisano 23 Sierpień 2007 hehe, może to smieszne. ale udało mi się po formacie strzelić upragnioną rozdzielczość.ciut zmian oświtlenia i kolorów... finished... at last ;) 2500x1500 pix http://www.orangegraphics.neostrada.pl/images/adventures.jpg dziekuje za pomoc. oraz juz wiem ze jak render sie krzaczy to czasami nie przez ram, nie przez zasilacz a przez system:D
Rekomendowane odpowiedzi