leander Napisano 25 Lipiec 2004 Share Napisano 25 Lipiec 2004 Ogladajac postepy chyba pierwszy raz w zyciu pomyslalem zeby sprobowac wymodelowac samochod. Twoj wip dziala jak reklama :) piekny, kolorowy, mily dla oka.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 25 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2004 Dziękuję za komentarze, Kółka już gotowe, choć może je jeszcze zmienię nieco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 Skąd wziąłeś te materialy np lamp czy też innych wlotów powietrza. Ja szukalem do swojego ale ich nigdzie nie ma , pozostanie mi tylko albo wymodelować albo tez zastąpić innymi materiałami lamp. Co do kół to się nie mam czego uczepić :) ale ten wydech z widoku z tyłu mi się nie podoba coś się tam bardzo mocno świeci w środku wydechu a tak wydechy nie wyglądają :( ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=6946&page=5&pp=30 - w trakcie tworzenia Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 26 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2004 Cine-FX - materiały sam zrobiłem, rurkę wydechową zmieniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 27 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2004 Witam, próbowałem jakiś montaż robić na biegu, nie wiem czy jest dobrze ale nawet jak jest to zdjęcie i tak nie moje więc nie mogę tego za bardzo uznać za swoją pracę. i przy okazji parę renderków: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2004 Witam, zrobiłem już własne zdjęcia, pogrzebałem trochę w shopie i coś takiego wyszło: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 31 Lipiec 2004 Share Napisano 31 Lipiec 2004 Cień jest zbyt czarny i odbicia na lakierze nie pasują do fotki. Może zrób kilka renderow na jakims podłożu? Taki tradycyjny biały plane by sie przydał, bo te obrazki z cyklu "zawieszony w przestrzeni" jakoś mi nie podchodzą:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2004 spoko spoko, to dopiero niewinne początki :) a co powiesz o tym Kozioo? Oczywiście nie wszystkie z tych obrazków z zmaierzenia miały być realistyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2004 kolega mi podsunął pomysł żeby jeszcze na samochodzie było pęd widać: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 31 Lipiec 2004 Share Napisano 31 Lipiec 2004 światło pada bardziej od przodu to co robi ten refleks na tylnym zderzaku ;) i cień samochodu na krzakach a fe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 31 Lipiec 2004 Share Napisano 31 Lipiec 2004 Tak na pobudzenie (bo to ty masz to wykonać pedantycznie i w sposób przemyślany- wypadało siedzieć dwa tygodnie aby maska była idealna to wypada siedzieć miesiąc aby render był idealny) , bo jak następnym razem wpadnę i zobaczę takie cóś to chyba spalę respirator... Leciwy bo leciwy ale po kosztach i tak Ci się dostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2004 hehe, spokojnie ludzie, to była tylko zabawa narazie, taki szybki teścik, ale dzięki temu padły cenne komentarze, jak się zabiorę na poważnie to oczywiście nie będzie takich błędów jak cień nie z tej strony czy jakieś tam... :) Ale nie rozumiem o co chodzi Gotham z tym czymś co wpakowałeś na obrazek? Wygląda trochę jak DOF ? Chyba pokrzywiłeś lekko model, rozumiem że perspektywa modelu też się nie zgrywa z tłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 31 Lipiec 2004 Share Napisano 31 Lipiec 2004 Hehe, respirator mu się spalił :) A póki co najlepsza była ta najbardziej fioletowa wersja.. ech, mam takie zboczenie do fioletu - zawsze myślałem, że to tylko do kobiet w fioletowych ciuszkach, a tu popatrz - samochody też oceniam pod kątem nasycenia fioletem ;) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 31 Lipiec 2004 Share Napisano 31 Lipiec 2004 Nie będe sie rozpisywał i napisze że jest OK. Dokładnie zobacze co ci wyszło jak bede miał dostęp do stałego złącza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2004 hej, podłubałem nieco, też chyba nie jest perfekcyjnie :) ale pokomentujcie proszę, będę wiedział co nie tak, generalnie, lepiej jest czy gorzej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 31 Lipiec 2004 Share Napisano 31 Lipiec 2004 ooo mamo. porazka. to moze lepiej zostaw na tym szarym tle? lakier byl ladny i model bylo widac. a tak kupa. a moze pokusilbys sie o zrobienie takie np scenki. odpadaja kombinacje z hdr i refleksy masz ze sceny. http://www2.porsche.com/english/int/entertainment/desktop/bilder/911/911c4s2_8x6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2004 SansSerif - mi też się wydaję że jest gorzej :) cóż, to dopiero WIP, btw nie chce mi się scenek robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 31 Lipiec 2004 Share Napisano 31 Lipiec 2004 no to moze pustynia. http://www.cgnetworks.com/cgfilms/cgfilm.php?story_id=2210 pustynia chyba nie jest trudna do wymodelowania??? albo zostaw juz na tym szarym tle jak bylo bo szkoda modelu. kazdy bedzie ci sie przyczepiac do kiepskiego rendera ktory zabija model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 1 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2004 Hmm ten ostatni render nie jest piękny, ale 2 przed ostatnie nie są aż takie złe! Poprawię trochę odbicia, szyby i będzie całkiem całkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 1 Sierpień 2004 Share Napisano 1 Sierpień 2004 mysle ze powinienes zrobic sobie przerwe od tego modelu bo straciles obiektywizm oceny ;) na renderach z szarym tlem udalo ci sie zrobic jeden z najlepszych lakierow na tym forum. model masz zajeb!sty i starasz sie go za wszelka cene sprzedac z przesterowana kiepska fota z wakacji. pomijajac fakt ze nie umiesz photoszopa ten model duzo straci na takiej formie przedstawienia :) ot: loozack tez mnie zapewne przeklinal ze sie przypierzam a w koncu wyszedl na ludzi i zrobil sliiiczne renderki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi