Błazi Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 :D:D. Niech komentuja dalej bo chce słyszeć prawdziwe a nie zakłamane opinie :>. No większosc czasu na kolorowaniu oczywiscie ale niestety i tak najlepsze nie wyszły :D Jedyne co mnie pociesza to to: Ale jeśli to twoja pierwsza praca to i tak jesteś mistrz. Gratulacje. Dopiero sie ucze i mozna powiedziec ze jest to moja pierwsza praca w photoshopie ale takze i ogolnie w 2d - wczesniej nawet na kartkach nie rysowałem :D
pa6L0 Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 ee no to jak nawet na kartkach nie rysowałeś to chwali ci się jeszcze bardziej, w dodatku ogulne proporcje dobre zachowałeś:).no ale zeby cię nie chwalić to: kontury skopane strasznie...do kolorowania włosów posłuż się tutorialami (przyjżyj sie jakimi etapami inni rysują włosy i jakimi pędzlami). i generalnie kontórów się nie uzywa...bo w przyrodzie nic nie jest oplecione czarnym drutem...i dalej ćwicz rysowanie obiektów przestrzennych bo widać ze masz kłopot z wyobraźnią przestrzeną co widać na podbrutku tej kobiety
OMAM Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 panie i panowie wątek przejżałem po łepkach ale i tak jestem pod wrażeniem umiejętności, dlatego taki mały skanik wrzucam. Bo i we mnie coś drgneło przepraszam oto skanik
Jedistef Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 Zgadzam się z panem pa6LO w 80, powiedzmy, procentach. Te kontury niezbyt ładne, dają natomiast niezwykłą atmosferę rodem z komiksów. Nie jest to majstersztyx, ale wygląda nieźle (jak na początki) :)
lord_saskybody Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 La bazgroly oceniac moje początki moze wsumie maluje z 10 h nawet nie wiem czy mniej a ostani raz trzymalem kredki/olówek w zerówce ;) a i troche tabletem próbowalem ale olówek lepszy ??? ;) skaner mi uciol troche pracki fajnie mi wyszła ta postac na tym hipkiem co trzyma patyk ale fryz mu dziabnelo ;
OMAM Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 jak dla mnie bomba.A im dłużej bedziesz się bawił kredkami i ołówkami to postempy będą. Zresztą ja też po długim zastoju wracam w łaski kredek i ołówków.
lord_saskybody Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 wiesz tych bazgrolów nie rysowalem 10 H ;). zreszta wiadomo ze t*praktyka = wyższy poziom ;) niewiem czy kazdy ma taki objaw jak ja ze boje sie spróbowac rysowac na formacie 100x45(znaczy sie duzy) wole rysowac na A4 i tj. widac tutaj "dłubac sie"
rzuq Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 maly speed na moja prywatna alter stronek "zyciewkatowicach"
OMAM Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 z tym formatem to doskonale cię rozumiem.Mimo wszystko duży format duże możliwości, poprostu wbrew pozorom łatwiej się rysuje.
Hindus Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 leander z tigerem cos chyba szykuja ze tak ich nie widać ;)
Błazi Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 leander z tigerem... jak już to "lijander z tajgerem" ;)
Drakula Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 heh, watek schodzi na psy... :P NIkt juz nie pamieta jakie byly zalozenia watku? 1 post = 1 praca! Blazi - zaloz nowy topik i nie rob tu "obory". THX :]
Łukasz Misztela Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 moja pierwsza pracka akwarelkami taki speed kolo 10 minutek
lord_saskybody Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 No Anniu ladnie domek ładny. gługopis jest niewyrazny z deka lepszy olówek narysuj cos olówiekm (ps. roboty ,cyborgi itp ) Pzdrowko
maciekG Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 niezupelnie speed (ok 1,5h) ale pierwszy rysun na tablecie, wiec nie bylo sensu nowego watku :)
leander Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 leander z tigerem cos chyba szykuja ze tak ich nie widać ;)Ja tam sie do snu szykuje ;) Łukasz Misztela: swietnie reka wyszla OMAM: niezly skanik, wrzuc wiecej maciekG: bardzo mi sie kompozycja podoba. Jak to pierwszy rys tabletem to super. Dobrze sobie poradziles z rozmyciami i kontrastami zeby wydobyc smoka. Ania C: ten pierwszy bardzo fajny tablet mi odmawia posluszenstwa, wiec tylko pare kolorkow na rys olowkiem
BeLiAL Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 Ot takie słabiutkie coś na (mam nadzieje) dobry poczatek :) Jakies 30 minut, ołówek + photoshop
chveti Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 belial - jak dal mnie super :) cóż za wejście pierwszy post i wylądowałeś w rekomendacjach. Witamy na forum!
sayonerka Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 Chcialem tylko pogratulowac BeLiAL'owi debiutu, ale jak Deus zauwazyl, trzeba przy okazji wazeliniarstwa nieco zamiescic. Wiec jesli uwazasz, ze jeszcze masz dobre oczy, to nie polecam, a odwaznym.. milego lzawienia ;) Ps. to sie w Kato porobilo, teraz to dopiero trzeba uwazac na swoj tylek ;)
Jedistef Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 BeLiAL, niezla pracka. Podoba mi sie nawet. Dopracuj szczegoly (chodzi m. in. o te stopy i proporcje ciala - nogi ciut za grube), dodaj ciut lepsze tlo (np. ziemie, na ktotej stoi), daj w miare mozliwosci wieksza rozdzielczosc obrazu, a (za twoim pozwoleniem, oczywiscie) zrobie kopie i powiesze ja sobie nad lozkiem. Powaznie.
Marduk Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 Może z 30 min... armia krocząca w stronę ciemności...
Hatred Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 BeLiAL bardzo fajna twazyczka, ale nogi to jesj tak dopasiles ze szok, nie to ze jestem za anoreksja ale przez te nozki dziewuszka wyglada jak by kilku wazniejszych elementow pod spudniczka jej brakowalo :D
Azazello Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 Speed z prawdziwego zdażenia:) Moja złamana (czego pewnie nie widać) lampka.
leander Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 Deus, misiekhc: dzieki :) misiekhc - niezly awatar :) BeLiAL: kojarze Twoje prace z drawing board. Bardzo fajny subtelny styl masz. Nawet nie wiedzialem, żeś rodak :D Ołówek z lustra + ps. Leru: tutaj to dopiero widać, ze sie zestarzałem ;)
AGmakonts Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 Sam nie wiem po co ja się kompromituje przed całym forum ale cóż... co mi tam i tak by mnię prędzej czy później wyśmiali więc wole to mieć za sobą. Jest to moja pierwsza praca na tablecie (volito) nie licząć czasami mixowania tekstur. Speed jak speed bo 6H mi to zajeło wiem że wy mistrowie zrobilibyście to w 25 min ale cóż jak już mówiłem to moja pierwsza pracka. Inspiracją był tutek z 3dtotal. Wiem że nie dokończone i że bez tła ale to jest wersja ostateczna bo nie mam już nerwów do teko pieroństwa.
Marduk Napisano 18 Czerwiec 2005 Napisano 18 Czerwiec 2005 AGmakonts: Dobra rada - nie rysuj fragmentami, żeby potem zostawić niektóre miejsca praktycznie puste... Rozrysuj najpierw wszystko mniejwięcej - kompozycja itp. A dopiero potem pracuj nad szczegółami...
Drakula Napisano 18 Czerwiec 2005 Napisano 18 Czerwiec 2005 jakos tragicznie to nie jest :P tylko co to jest?
AGmakonts Napisano 18 Czerwiec 2005 Napisano 18 Czerwiec 2005 Marduk - O tym wiedziałem ale to był taki trening który z założenia nie maił byc skończonyn więc się tym nie przejmowałęm ale obiecuje następne jakoś już lepiej zrobić. A co to jest? Hmmm. sam nie wiem w sumie jak stwierdziłem że oddaliłem się bardzo od tutka to już poszedłęm w sowoją droge i można to znzwac "wesołą twórczością":)
OMAM Napisano 18 Czerwiec 2005 Napisano 18 Czerwiec 2005 AGmakonts prosze niemów o tym że się kompromitujesz, bo w takim razie co ja mam powiedzieć. A pracka fajna. Nie wiem dlaczego ale troche mi się kojaży z STARWARS-ami,architektonicznie .
maciekG Napisano 18 Czerwiec 2005 Napisano 18 Czerwiec 2005 walki z tabletem ciag dalszy jakies 35 min PS, wczesniej szybki podrys olowkiem
maciekG Napisano 18 Czerwiec 2005 Napisano 18 Czerwiec 2005 hehe faktycznie, ale prawde mowiac to bardziej martwia mnie cienie rzucone przez okap i gzymsy :/
BeLiAL Napisano 18 Czerwiec 2005 Napisano 18 Czerwiec 2005 Wielkie dzięki za miłe powitanie :) Troche zbyt życzliwi jestescie, szczególnie biorąc pod uwage fakt, że jeszcze nie pokazałem na co mnie stać ;) (gdybym nie kolorował moich wypocin to zmieściłbym się w 5 minutach, bo zwykle tyle zajmuje narysowanie kobietki bez szczegółów typu ręce czy stopy, z którymi zawsze są problemy). Może gdzieś kiedyś wkleje coś takiego bardziej dokończonego... leander: Fajnie slyszec o tym ze ma sie (przynajmniej w pewnym stopniu) rozpoznawalny styl, co oznacza, że zbliżam się do momentu kiedy odnajde wreszcie swój własny głos (co sugerował mi wieki temu Tom Hunt, jeden z tych ludzi, którzy są w moich oczach pół-bogami). No i sie rozpisalem zamiast cos narysowac... Pozdrawiam
Marduk Napisano 18 Czerwiec 2005 Napisano 18 Czerwiec 2005 Dzisiaj bardzo skromnie... może puźniej wrzuce coś konkretnego ;).
remanent Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 witam,po przerwie czas cos wrzucic ale najpierw zdejmę czapkę przed moderatorami i stałą załogą. fajnie się tu dzieje Oktawia - 5 min
Azazello Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 Macie jakiś sposób aby narysować jedno oko PODOBNE do drógiego?:)
lord_saskybody Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 marduk weno cos namaluj konkretnego a nie takie pierdoly niedokonczone robisz... stać cie spokojne rzebys cos wygrzebał solidnego i godnego uwagi a nie jakies łączenie teł z osobami ludzi dziwnie i niefajnie to wyglada powodznia ps. mumio najlepszy kabaret :D
GrafMax Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 Dzisiaj bardzo skromnie... może puźniej wrzuce coś konkretnego ;). noo, i to jest coś w stylu tej pracy, o której pisałem wcześniej, też ma coś z tej chropowatości. Tak trzymaj, ale dalej zachwecam do mieszanie technik, a nie bazowania tylko na cyfrze ;) P.S. unikaj rozbieleń
GrafMax Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 tak na szybko OMAM na szybko, to nie ma sensu sie w ogole do roboty brać
Rekomendowane odpowiedzi