Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

coraz lepsze pracki, spidujcie spidujcie...

a tu maly eksperyment, zabawa z brushem jednym takim, ktory mi sie spodobal,

w ogole nie eksperymentuje z pedzlami, czas zaczac ech.. pozdrawiam

282ki.jpg

331gs.jpg

Napisano

Maciek, w zasadzie jedyny filtr jakiego używam to sharpen. Prackę robię w dużej rozdziałce np. 4000x3000 i potem skaluję. Po zeskalowaniu jest to mało ostre więc wyostrzam.

Co do tych delikatnych teksturek to są to najczęściej papiery z Paintera i trochę mazania kredą/węglem (painterowskim).

Napisano

weedlog - normalnei wymiękam - dam ci linki to posciagasz soft nagrasz videotutka a potem zapodasz na rapidshare albo gdzie indziej ok ? zaczynasz wymiatać powoli i jak teraz nam nie zrobisz czegos z tutkiem na wzór ostatniego malowidełka to potem cie zwerbują i nie będziesz miał czasu :]

Napisano

wow, anji - świetny kawałek, kolorki i faktura...

anji, maciekG, Siegmar: Dzięki chłopaki.

mały makinof, właściwie po prostu kolejne warstwy obrazka:

lasmakinof4ja.jpg

Napisano

weedlog dzieki za info

anji bardzo fajne :], fajnie ze noga i prawa reka sa puszczone

wert dzieki za makin' of, mozesz wytlumaczyc o co chodzi z ta teksturka? (piata faza :] ),nakladzasz ja na malym opacity czy jak ? bo ja generalnie ciemny jestem jesli chodzi o digital painting

dok.jpg

Napisano

Piąta warstwa zrobiona jest tak: Wrzuciłem teksturkę do shopa, skopiowałem ją parę razy, żeby pokrywała cały obrazek i wygładziłem clone stamp tool'em łączenia. Ustawiłem blend mode, jak dobrze weed się domyślił, na overlay, z opacity 50%.

Teraz, aby tekstura była tylko tam gdzie chcemy, add vector mask - hide all, i malując na masce bielą ukazuje się teksturę. U mnie kanał maski wyglądał tak:

las71rf.jpg

Dopytujcie się o wszystko jakby co.

Napisano
ciakawi mnie co byscia myszką narysowali :] extra pracki - czekam na tablet także sory za prac a nadmiar komentsów :]

myszka sie nie da, nie ma kontroli sily nacisku :]

Napisano
myszka sie nie da, nie ma kontroli sily nacisku :]

eee tam...kiedyś i myszką się pracowało...da się...tylko że jest duży problem z tym że trzeba często zmieniac średnicę pędzla

Napisano

anji świetnie rysujesz :D najbardziej podobala mi sie twoja pracka "speed3". AHHHhh gdybym ja tak potrafil :P Gratuluje

Jak byś zdradzil jak to namalowales to by bylo szuper :D np jakie pedzle itp.

Ja dopiero poczatkujacy

Napisano

Dokładnie, oczywiście w CS'ie, w innych nie wiem.

EDIT: Nie Vector mask, tylko Layer mask oczywiście. Mój błąd. Po wektorowej pędzlem się nie pomaluje.

Napisano

No Panowie teraz moj przypalek , ucze sie wydobywania glebi z obrazka i innych tam rzeczy.To sa takie proby ktore jednak sa speedami ta zajela mi 20 min.Corel Photo Paint.

Napisano

weedlog - super ... klimat i nawet ten ciut wektorowy feeling przywodzi mi na mysl gierke sprzed lat ... Another World ! Czy ktos pamieta jeszcze te niesamowita gre?

Napisano

Siegmar: mnie ten 1szy obrazek raczej przypomina flashbanga (kontynuacje another world). Tam bylo tak zielono, bo w Another World byly raczej pustynne klimaty :-) 2 obrazek podoba mi sie bardzo, a speed Odd'a - weedlog juz powiedzial :-)

Napisano

Another world i Flashback - dokładnie ten klimat. Obrazek Weedloga chociaż prościutki wywołuje pozytywne uczucia, a to najważniejsze.

btw, żadna inna gra po Another World nie zrobiła już na mnie takiego wrażenia.