BeLiAL Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 piękne rzeczy tu wrzucacie bez referki (pewnie widać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 coraz lepsze pracki, spidujcie spidujcie... a tu maly eksperyment, zabawa z brushem jednym takim, ktory mi sie spodobal, w ogole nie eksperymentuje z pedzlami, czas zaczac ech.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shin Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 pscs, jakies 10 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 to jeszcze jeden na dobranoc, wkrecilem sie, ...jeszce mi tylko brakuje intuosa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 wert i weedlog ... super cos ostatnio speedy jakies fajne sie pokazuja w watku ... coniektorzy poszli mocno do przodu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Maciek, w zasadzie jedyny filtr jakiego używam to sharpen. Prackę robię w dużej rozdziałce np. 4000x3000 i potem skaluję. Po zeskalowaniu jest to mało ostre więc wyostrzam. Co do tych delikatnych teksturek to są to najczęściej papiery z Paintera i trochę mazania kredą/węglem (painterowskim). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 weedlog - normalnei wymiękam - dam ci linki to posciagasz soft nagrasz videotutka a potem zapodasz na rapidshare albo gdzie indziej ok ? zaczynasz wymiatać powoli i jak teraz nam nie zrobisz czegos z tutkiem na wzór ostatniego malowidełka to potem cie zwerbują i nie będziesz miał czasu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 dalej mecze tablet.choc z mizernym skutkiem... ;( a i przychylam sie do propozycji hindusa:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anji Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 misiekhc...sper dynamiczna ta pracka z lecacym pojazdem...wypas ja też sie trochę wkręciłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Anji, ciekawe połączenie brązów z tymi pomarańczowymi blikami. Fajnie to rysowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLUKA Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 mi sie bardzo podobaja te zacienione fragmenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 wow, anji - świetny kawałek, kolorki i faktura... anji, maciekG, Siegmar: Dzięki chłopaki. mały makinof, właściwie po prostu kolejne warstwy obrazka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 weedlog dzieki za info anji bardzo fajne :], fajnie ze noga i prawa reka sa puszczone wert dzieki za makin' of, mozesz wytlumaczyc o co chodzi z ta teksturka? (piata faza :] ),nakladzasz ja na malym opacity czy jak ? bo ja generalnie ciemny jestem jesli chodzi o digital painting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 maciek, on chyba ją nałożył na obrazek lekkim overlayem albo coś w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 dzieki weedlog, heh jeszcze duzo nauki obslugi softu przede mna pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Piąta warstwa zrobiona jest tak: Wrzuciłem teksturkę do shopa, skopiowałem ją parę razy, żeby pokrywała cały obrazek i wygładziłem clone stamp tool'em łączenia. Ustawiłem blend mode, jak dobrze weed się domyślił, na overlay, z opacity 50%. Teraz, aby tekstura była tylko tam gdzie chcemy, add vector mask - hide all, i malując na masce bielą ukazuje się teksturę. U mnie kanał maski wyglądał tak: Dopytujcie się o wszystko jakby co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 dzieki wert szybko przed snem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 ciakawi mnie co byscia myszką narysowali :] extra pracki - czekam na tablet także sory za prac a nadmiar komentsów :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 dobra, powiedzcie mi teraz, czemu ja tak nie umiem?! :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Nie jest to z pewnością speed, ale powstał w kilkanaście min. na badziewnym tablecie i to rez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 ciakawi mnie co byscia myszką narysowali :] extra pracki - czekam na tablet także sory za prac a nadmiar komentsów :] myszka sie nie da, nie ma kontroli sily nacisku :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anji Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 myszka sie nie da, nie ma kontroli sily nacisku :] eee tam...kiedyś i myszką się pracowało...da się...tylko że jest duży problem z tym że trzeba często zmieniac średnicę pędzla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 az przypal cokolwiek wrzucac ale cotam:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikes Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 anji świetnie rysujesz :D najbardziej podobala mi sie twoja pracka "speed3". AHHHhh gdybym ja tak potrafil :P Gratuluje Jak byś zdradzil jak to namalowales to by bylo szuper :D np jakie pedzle itp. Ja dopiero poczatkujacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Nikes: może http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=553 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Wert, gdzie jest opcja "add vector mask" ? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 DEUS- layer=>add vector mask :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Dokładnie, oczywiście w CS'ie, w innych nie wiem. EDIT: Nie Vector mask, tylko Layer mask oczywiście. Mój błąd. Po wektorowej pędzlem się nie pomaluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLUKA Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 ech ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Nieźle wymiatacie. Codziennie oczy mi sie coraz szerzej otwieraja. Ja dawno nie speedowałem i teraz umiem robić już tylko dzieła sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nermal Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 No Panowie teraz moj przypalek , ucze sie wydobywania glebi z obrazka i innych tam rzeczy.To sa takie proby ktore jednak sa speedami ta zajela mi 20 min.Corel Photo Paint. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 Taki mały speedzik. A jakby ktoś był zainteresowany to tutaj jest video-tutek z robienia go: http://www.ef.art.pl/index.php?p=8&a=6&id=60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 fajnie weedlog ... dzieki za tutka ... ciekawie sie oglada ... ale tym razem z sharpenem troche przegiales :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 weed dzieki za tutka :] bardziej test fotoszopa niz rysunek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oDD Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 no to ja sobie też dzisiaj pospeedziłem - ot taka mała wizja jednego z kontów - po prostu :) z dość szaloną perspektywą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 hehe .. fajne .. az mi sie oczy rozjezdzaja 8-o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 oDD bardzo fajnie Kooba ma klimacik, fajne moje heh strasznie krzywe.. ale wrzucam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 oDD, Z.A.J.E.B.I.S.T.E. z tego może będzie coś więcej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 weedlog - super ... klimat i nawet ten ciut wektorowy feeling przywodzi mi na mysl gierke sprzed lat ... Another World ! Czy ktos pamieta jeszcze te niesamowita gre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 Jak speed to speed. 27 sekund :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 weedlog extra :o odd też seuper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Siegmar: mnie ten 1szy obrazek raczej przypomina flashbanga (kontynuacje another world). Tam bylo tak zielono, bo w Another World byly raczej pustynne klimaty :-) 2 obrazek podoba mi sie bardzo, a speed Odd'a - weedlog juz powiedzial :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Another world i Flashback - dokładnie ten klimat. Obrazek Weedloga chociaż prościutki wywołuje pozytywne uczucia, a to najważniejsze. btw, żadna inna gra po Another World nie zrobiła już na mnie takiego wrażenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Drugi tabletowy speedpaint jaki zrobiłem (pierwszy jaki tu zamieszczam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belzebub Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 dawno mnie tu nie bylo. poziom rosnie jak widze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyttry Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belzebub Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 i jeszcze take cus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi