Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wszystko takie słodkie... Referencyjne... Więc postanowiłem ubarwić speedy.

Luźno oparty na szkicu z PKP speedzik prosto z główki.

• Odpowiedzi 10,6k
  • Wyświetleń 1,7m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano

Dla mnie bomba. Bardzo monumentalny klimat.

Teraz tak sobie pomyślałem, że gdyby postrzegać to tak jak ja - jako olbrzymiej wielkosci twór skalny - to bym mocniej osadził głowę. No ale to tylko moja wizja.

Napisano

Jak speedują wszyscy to wszyscy:))obydwa ponizej godzinki, jest troche błedów ale mam nadzieje ze wprawa przyjdzie z czasem :)

Napisano

gotham fajne kojazy mi sie z warcraftem III z mrocznymi elfami. swietne ile ci to zajęło?

Napisano

Dzięki za miłe słowa. Cały czas rozmawiałem sobie z Uleńką... Potem długa przerwa... Sam nie wiem. 45 - 60 min.?

Napisano
Originally posted by Gotham

Wszystko takie słodkie... Referencyjne... Więc postanowiłem ubarwić speedy.

Luźno oparty na szkicu z PKP speedzik prosto z główki.

Na początku myślałem że to w 3D maxie Gratki Gothi za wykonanie:) mam diabelskie myśli że jest tam eviroment:)

Napisano

Patrząc na dzieła BIGA coraz bardziej mi się podoba wykonanie kreską:) tylko opano0wanie tego wymaga chyba rozpoczęcia nauki od nowa Czy mógłbym prosić o to abyście opisali styl wykonywania pracki ? oczywiście czy wszystko na kompie czy inaczej i jakich programów używacie ,oprócz tego co w głowie i w ręku:)

Napisano

Gotham bardzo ładny speed :)

Naprawiłem dziś tablet...i w akcie zadowolenia emocjonalnego :P trzasłem 2h speeda :P

pozdrawiam...[piwo]

Napisano

DarCon- Hihi, tylko shopek. Eviroment? Chodzi ci o tą chmurę w tle? Dodge i Burn... Do tego się nadają. A metoda to a) duża jednolita plama (kontur) b) babranie się małymi twardymi pendzelkami.

Phantom- W końcu wziąłeś się za malowańsko :). Super.

Napisano

bardzo mi się podobają pracki... w zasadzie wszystkie...(szczególnie skalny Kolos)...

mam wrażenie...ale nie wiem czy powinienem... że w Aktowej pracy Ikim\'a...brakuje jeszcze miniaturki oryginalnego zdjęcia... ale EFEKT jest całkiem całkiem..-..przypomina malarstwo Modigliani\'ego...

pracka Phantoma działa na mnie pozytywnie...ale czuję respekt jakbym miał do czynienia z ręką... kogoś naprawdę dużego.. kogoś kto właśnie zrobił coś niedobrego..(krew na palcu..?.)

od strony formalnej..qll..

pozdrawiam

Napisano

no a ja sprawilem sobie tablet i zadowolony z niego nie jestem (patrz dzial hardware) ale udalo mi sie jakos maznac mega ultra speeda ;]

panie ,panowie , oto upadly aniol w pozycji \"na plasko\" ;]

Napisano

Speedować każdy może, jeden lepiej a drugi troche gorzej... :) Ok, chwyciło mnie, musiałedm sobie pospeedowac. oto efekty:

Napisano

świetne prace...:D

ja może troche dłużej speeduje :P

to miało być samo oko...potem poszło kawałek dalej...a teraz jush mi się nie kce:P bo nie widze sensu...żeby jechać bazgrać dalej :)

pozdro...

Napisano

Mateusz, jak to \"portret pamięciowy\"? Z pamięci takie cos stworzyles?! :o

Aha - moze dawajcie troche mniejsze prace, kiepsko sie oglada takie olbrzymy, jak ten portret.

misiek hc - \"takie cos\" mi sie bardzo podoba :)

To teraz ja. Tym razem zaczalem od szkicu olowkiem. Wyszlo calkiem wiernie.

19-asiao8.jpg

Napisano

Sorry za offtopic , ale chce sie upewnic czy t ylko ja mam takie cos....

cos mi sie komp pieprzy , bo zamiast avatara misiesch ka widze weeeelki(800 x 600 0-o) scrin mojej starej pracki...

Napisano

Troszke się zle wyrazilem, oczywiscie (niestety) korzystalem z fotki, ale wiele zrobila wyobraznia i pamiec i jakos to tak nazwalem... :)

p.s. sorry za taki rozmiar pracki.

Napisano

takie mnie dziwne wychodza dzisiaj, zaczynam robic speeda i nie mam pojecia co ma nim byc, a po chwili wychodzi \"takie cos\" :), ot np. kolejny:

Napisano

Misiekhc- Fajne speedy :), ale umieść avatar w sieci aby miał swój URL. Obecnie ścieszka prowadzi na f:/1.jpg i nikt go nie widzi, a jeśli ktoś ma na własnych komputerze taki plik to mu się wyświetli... Tak jak koledze Jedrushowi...

Napisano

dzieki za wyjasnienie problemu - juz mialem sobie dysk formatowac... a i zeby to nie byl taki offtopic , to powiem :Swietne pracki ;D

Napisano

misiekhc: świetny bardzo mroczny tajemniczy klimat, \"połknęły\" mnie te prace :)

Napisano

wow, zadziwiacie mnie. rewelacja. mam nadzieje ze zobacze podobnie dobre prace w bitwie 2d

Napisano

tiger...świetna praca !! tyle że portret ten w mojej podświadomości strasznie się kłuci z bielą...tak merytorycznie naziści na białym tle...w oczach historii raczej nie pasuje :) taka mała dygresja...ale w czerni albo czewieni lepiej by pasowało :P

pozdrawiam...[piwo]

Napisano

Korzystając z okazji i chwili wolnego czasu, zamieszczam moją pracę. Nie jest to nic specjalnego (szczególnie kolorystycznie), ale jest to moja pierwsza praca 2d wykonana tabletem. Bardzo fajna zabawa.

PS. Praca wykonana w okrągłą godzinkę.

Napisano

Wow wszyscy super!!

Teraz znowu troche mojego.Pierwsze cztery sa z paintera i sa one jednoczesnie moimi pierwszymi rysunkami w tym sofcie i musze powiedziec ze chyba rzuce szopa:D painter po prosu wymiata.Bardzo swobodna praca szybki i moj tablet chodzi z nim 10x szybciej i dokladniej:).A dwa pozostale syfy to szop z przed kilku dni nie dalem ich wczesniej bo chcialem dac jeszce cos do nich bo same blado wypadaja:D.

\"Tuszem\";)

SithBoy:D.W stylu Mignoli.

sitboy.jpg

Cos w stylu Adlera.

adl.jpg

Cos w stylu Millera.

kom.JPG

No kobitka:)

mis.JPG

No i szopki.

Godzilla;)

godz.JPG

Iron Man:P

iron.JPG

Do widzenia.

Napisano

Moja wersja Mad mana :D

Batou - super !! tylko troshke pyszczek mu się wydłużył i zniekształcił :)

Scatmax...bardzo fajne prace...jedna przypadła mi tak do gustu że gustu, że zrobiłem speeda w podobnej technice :]

pozdrawiam...[piwo]

Napisano

Phantom: świetne jest to \"wyostrzenie\" końcówki lufy. Skupia uwage i każdy oglądający od razu czuje sie celem i bierze to do siebie. Możesz wysyłać potencjalnym wrogom :)

Scatmax: Iron Man ma bardzo ładnie zarysowane mięśnie. W ogóle na razie wole Twoje prace w PS-ie.

Batou: Koń robi wrażenie..

Tiger1313: Pokazałes ludzka strone faszysty. Brawo.

.. ale jakies kraty mogles dac w tle ;)

Napisano

A mi sie nie podoba Phantomowe \"oswietlenie\", ktore jest imho nieprzemyslane.

Ze Scatmaxowych bardzo podoba mi sie \"Cos w stylu Millera\". Czadzik.

Batou: kon robi wrazenie... zmutowanego;) Pysk jest jakis taki zbytnio wyciagniety, ale poza tym bez zarzutu.

leander: ludzka strone faszysty? Kojarzy mi sie ze strona \"ludzka twarz pedofilii\" :P

Napisano

Bigle powinienem Cie srogo opierniczyc;) Mogłbys sie bardziej postarac, poprzednie speedy lepsze.

Macie tu sindy krołford tylko sza bo po uszach od kobiety moge za takie malunki dostać ;)

port.jpg

Napisano

Mmmmm.... uwielbiam te pania, to moja ulubiona modelka. Cien w jej prawym oczku jest za daleko od nosa, wyglada jak Quasimodo ;)

Nie podoba mi sie dlon, wyglada na strasznie koscista, a cieniowanie na ramieniu jest takie jakies \"poszarpane\".

Ale ogolnie bardzo fajnie. Moze nie jestem obiektywny?;)

Napisano
  • Autor

Tig, opierniczaj, nie samymi laurkami czlowiek zyje:), a cio do Sindy to dlon wyglada jak rendgen, a i staraj sie jak najwiecej zalatwic jak najmniejsza iloscia pocio\\agniec, zeby nie dziubac tak jak ja na ramieniu podziergales - o! tyle ci powiem:)

Napisano

DruG twoja krytyka jest wszechobecna może byś pokazał więcej swoich \"dzieł \" bo mam wrażenie że tylko pisać potrafisz? Trochę mi to leżało więc napisałem:mad: nie zachęcasz ludzi wręcz odwrotnie ,wytłumaczyć można inaczej , są tu ludzie którzy zachęcają i tłumaczą a nie wyśmiewają .

Napisano

Nie musze byc kompozytorem, zeby stwierdzic, ze ten, czy tamten kawalek jest dretwy, a ta pani falszuje.

Napisano
  • Autor

Hmm, Uno, z tego co wiem Tiger bardzo ceni porzadnakrytyke, to ambitny czlek i dazy do czegos i slucha uwaznie. due, Drug chyba nie krytykuje az tak dosadnie?, na ogol polzartem pisze, poprostu przeczytaj jeszcze raz i zobaczysz ze nie pisze zlosliwie, a jak nie da rady to jeszcze raz i jeszcze raz:), Ponoc lepszy szczery komentarz niz nieszczere zachwycanie sie. Poprostu wloz rozowe okulary zanim bedziesz czytal, to pomaga:)

Napisano

Heh nie ma to jak dostać porządnego kopa w zad :) Pobudza to ambicje jak cholera i se myśle: \"już ja Ci kurna DruG pokaze tego Kwazimodo!! ;) \"

Pozdrawiam [piwo]

Napisano

Hehehe... Quasimodo dlatego, ze wyszly takie rozstawione oczy;) Nie ma jak obrazowe porownanie. Przeciez napisalem, ze jest sliczna, Tigerku, nie denerwuj sie[lol]

Wygrzebalem wydziubanego speeda \"komiksowego\" z pleneru w Przesiece, z roku 2001. Cienkopis, siedzialem na zimnym kamieniu ok 3-4 godzin. ;) aha, to wersja troche przerobiona na kompie (szare tlo i blur), ale nie chcialo mi sie skanowac oryginalu.

Jak komus to przyniesie ulge i satysfakcje, to moze sie na nim wyzyc w odwecie;)

Napisano

jaki piekny podpis ;) - widac ze artysta rysowal prace z Takim pieknym podpisem [mruga]

zaraz zaraz.... co tam jest napisane? Starowiejski???