Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

lol Leander :)

Ćwiczenie anatomii, twarz nie wychodziła to nawiązałem do modnego ostatnio why so serious batmanowego

koło 1h

035ou4.jpg

[edit] lol... dopieroteraz zauważyłem te zakorzenione stopy

Edytowane przez noiprox

• Odpowiedzi 10,6k
  • Wyświetleń 1,7m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano

Łukasz Jaskólski: Ty jestes mistrz swiata w takich b&w szkicach.

leszek_lenia: Twoj koles spoko, dobrze czuc jego bryle i mase. I przestrzen z tylu przekonywujaca.

noiprox: Fajnie wyszlo, chociaz postac troche przegrywa z tlem, gdzie kolor jest duzo ciekawszy i generalnie jest tam ostrosc, a postac w kolorze jest nudno-żółto-biała i troche niewyrazna. No i kontekst batmanowy troche z d.. wziety ;) Ale mi tez sie ciagle wgryza w prace ;)

Leander: fajna ta ostania czacha :) w tle nie pasi troche to zdjecie...nie wiem do konca czego :D..w kazdym badz razie wyglada jak nie z tej bajki ;)

To tlo czachy, to jeden z pedzli tez, ale faktycznie od czapy tam jest. Wrzucilem obie czachy w jeden obrazek i troche podkolorowalem.

leander-czacha-razemb.jpg

Napisano

Łukasz J.: pierwsze dwa wygladaja jak scenki z titanica :D :) super! :)

Leander: co do czaszek to juz sie wypowiadalem na digu.. ;)

dfwi5.jpg

stqa9.jpg

Edytowane przez leszek_lenia

Napisano

Araval : thx , w tym ostatnim fajne swiatlo uzyskales...ale chyba troche malo konsekwentnie uzyte...zbyt bardzo tez upraszczasz...przez co nie wiadomo na co zwrocic uwage....tak mi sie zdaje :D ;)

23947066ee2.jpg

Napisano

Leszek - no ten moj ostatni w ogole uwazam za nieudany...

Teraz troche lepiej.

cloudfortressvo1.jpg

Napisano

JakóbM: swietne te szkice, szczegolnie ten flashowy (chyba flashowy), martwa tez spoko i generalnie duzy plus za powstrzymanie sie od wszedobylskich blików i szklanych powierzchni. Dobrze to zrobilo pracom. W tym pejzazu blikow i bieli nie zabraklo przez co np woda przypomina kisiel. W martwej z kubkiem, wg mnie, zblizyles sie znacznie bardziej do pokazania prawdziwej sytuacji.

Szkice na A4, jeden w kolorze

leander-szkic-a4.jpg

leander-arek-grozny.jpg

Edytowane przez leander

Napisano

to znowu ja, tym razem robocik :) tak troszkę ponad godzinę, no ale jako speed wrzucam...

kurcze trochę tu nie zaglądałem i już pełno genialnych prac :D

steam2m3d.jpg

Napisano

bardzo mi się podobają te prace. Ja sam jestem bardzo początkującym i myślę że wkrótce wystawie jakiegoś speeda.

edit:

pierwsza próba

koncowawersjacopy.jpg

druga próba

alone.jpg

Edytowane przez AKIA

Napisano

selfu: fajnie wyszlo, z charakterem obrazek.

rysunek tuszem, troche podbarwiony w ps

szkodzinski-100x70-11-2008-p2.jpg

Napisano

Znow zabralem sie za bazgrolki:D

AKIA - pierwszy obrazek - niebo, a drugi bardzo od niego odstaje jesli idzie o poziom, ale tez ma cos w sobie.

Takie dwa mnie dzis napadly

9b63bisiq7b6xpicuijq.jpg

A drugi z referki

991uvld1qbjaw799e8vj.jpg

Napisano

swietna strona siwetne pracki i swietni ludzi tylko ja tu zamiescic jakies prace prosze o napisanie jak mozna pozdr

Napisano

Witam.

Seria wieczorno-nocnych speedów, po 15-20 min każdy (Kaziu trochę dłużej). Pierwsze dwa live, twarze z fotografii.

Napisano

kartka na konkurs joemonstera - kolo 3h, nie chce mi sie szukac mojego topiku z wypocinami. Wesolych ;]

mikomiko08wp1.jpg

Napisano

No pewne prace zajely mi wiecej czasu no ale finish artwork to napewno nie jest a czy wip to tez watpie wiec tutaj wkleje. Ogolnie to nowy jestem jezeli chodzi o pokazywanie swoich wypocin ale watek przegladam od pierwszych postow no ale moze cos bede pokazywal i straszyl obrazkami od czasu do czasu :)

-noiprox az slinka leci

-Drakula fajny pomysl na Mikolaja :p

Edytowane przez bloody

Napisano

Thx - dajesz chlopie!!!

Mkaszpir - mily szkic

leszek_lenia - w ostatnim poscie ten w szarosciach najfajniejszy dotychczas moim zdaniem ;)

f_cusnowenowem_0b0c1ad.jpg

Napisano

Próba naśladowania stylu z pierwszych speedów Biglebowskiego w tym threadzie: (jakieś 25minut)

73395140py3.jpg

Pewnie jeszcze raz do tego podejdę od nowa, bo masa błędów jest i niedociągnięć

Napisano

chwila z martwa natura i airbrushem gimpa

-noiprox lubie taka kreske a twarz wydaje mi sie zbyt "miekka"

Napisano

selfu: nosek i te jasne tony na twarzy bardzo urokliwe

leszek_lenia: te dwa ostatnie bardzo fajne

tusz, akryl i pedzel na duzym formacie

szkodzinski-100x70-12-2008-a4.jpg

Napisano

przepraszam za zaśmiecanie tego tematu, ale nie byłem pewny czy powinienem to dać do "domowego przedszkola" jako że tam jest pewien zestaw ćwiczeń, a to nie mieściło się w żadnej z wymienionych tam kategorii...

Nie gniewajcie się że podciągam to trochę na siłę pod speedpainting (speed jak najbardziej, ale painting już mniej ;)...

2n7fnfm.jpg

Próbowałem przećwiczyć trochę bryłę głowy mężczyzny walorem - taki najprostszy Loomisowy wariant. Światło z głowy - wiem że powinienem użyć refki albo zrobić model 3d, ale nie znalazłem żadnej refy na te bryły, a programów 3d niestety nie umiem używać.

Chciałem zapytać czy dobry sobie kierunek ćwiczeń wybrałem (tzn upraszczanie bryły) ?

edit:

spróbowałem trochę bardziej skomplikować bryłę... z Loomisa znowu... jak ja lubię tego gościa :]

95zmon.jpg

Edytowane przez SBT77

Napisano

Mój speed przy waszych to pikuś ; ) No ale człowiek uczy się cały czas

xgmdj7.jpg