Napisano 16 Listopad 200816 l lol Leander :) Ćwiczenie anatomii, twarz nie wychodziła to nawiązałem do modnego ostatnio why so serious batmanowego koło 1h [edit] lol... dopieroteraz zauważyłem te zakorzenione stopy Edytowane 16 Listopad 200816 l przez noiprox
Napisano 18 Listopad 200816 l Łukasz Jaskólski: Ty jestes mistrz swiata w takich b&w szkicach. leszek_lenia: Twoj koles spoko, dobrze czuc jego bryle i mase. I przestrzen z tylu przekonywujaca. noiprox: Fajnie wyszlo, chociaz postac troche przegrywa z tlem, gdzie kolor jest duzo ciekawszy i generalnie jest tam ostrosc, a postac w kolorze jest nudno-żółto-biała i troche niewyrazna. No i kontekst batmanowy troche z d.. wziety ;) Ale mi tez sie ciagle wgryza w prace ;) Leander: fajna ta ostania czacha :) w tle nie pasi troche to zdjecie...nie wiem do konca czego :D..w kazdym badz razie wyglada jak nie z tej bajki ;) To tlo czachy, to jeden z pedzli tez, ale faktycznie od czapy tam jest. Wrzucilem obie czachy w jeden obrazek i troche podkolorowalem.
Napisano 19 Listopad 200816 l Łukasz J.: pierwsze dwa wygladaja jak scenki z titanica :D :) super! :) Leander: co do czaszek to juz sie wypowiadalem na digu.. ;) Edytowane 19 Listopad 200816 l przez leszek_lenia
Napisano 20 Listopad 200816 l Araval : thx , w tym ostatnim fajne swiatlo uzyskales...ale chyba troche malo konsekwentnie uzyte...zbyt bardzo tez upraszczasz...przez co nie wiadomo na co zwrocic uwage....tak mi sie zdaje :D ;)
Napisano 21 Listopad 200816 l Leszek - no ten moj ostatni w ogole uwazam za nieudany... Teraz troche lepiej.
Napisano 22 Listopad 200816 l JakóbM: swietne te szkice, szczegolnie ten flashowy (chyba flashowy), martwa tez spoko i generalnie duzy plus za powstrzymanie sie od wszedobylskich blików i szklanych powierzchni. Dobrze to zrobilo pracom. W tym pejzazu blikow i bieli nie zabraklo przez co np woda przypomina kisiel. W martwej z kubkiem, wg mnie, zblizyles sie znacznie bardziej do pokazania prawdziwej sytuacji. Szkice na A4, jeden w kolorze Edytowane 22 Listopad 200816 l przez leander
Napisano 23 Listopad 200816 l to znowu ja, tym razem robocik :) tak troszkę ponad godzinę, no ale jako speed wrzucam... kurcze trochę tu nie zaglądałem i już pełno genialnych prac :D
Napisano 23 Listopad 200816 l To i ja cos dodam :) max 2 h :) na akzdy rysun poszlo ( nie czy nie za dlugo jak na ten dzial)
Napisano 1 Grudzień 200816 l jol :) niezle dajecie.. :) Edytowane 1 Grudzień 200816 l przez leszek_lenia
Napisano 1 Grudzień 200816 l bardzo mi się podobają te prace. Ja sam jestem bardzo początkującym i myślę że wkrótce wystawie jakiegoś speeda. edit: pierwsza próba druga próba Edytowane 1 Grudzień 200816 l przez AKIA
Napisano 3 Grudzień 200816 l selfu: fajnie wyszlo, z charakterem obrazek. rysunek tuszem, troche podbarwiony w ps
Napisano 3 Grudzień 200816 l Znow zabralem sie za bazgrolki:D AKIA - pierwszy obrazek - niebo, a drugi bardzo od niego odstaje jesli idzie o poziom, ale tez ma cos w sobie. Takie dwa mnie dzis napadly A drugi z referki
Napisano 4 Grudzień 200816 l swietna strona siwetne pracki i swietni ludzi tylko ja tu zamiescic jakies prace prosze o napisanie jak mozna pozdr
Napisano 15 Grudzień 200816 l Witam. Seria wieczorno-nocnych speedów, po 15-20 min każdy (Kaziu trochę dłużej). Pierwsze dwa live, twarze z fotografii.
Napisano 16 Grudzień 200816 l kartka na konkurs joemonstera - kolo 3h, nie chce mi sie szukac mojego topiku z wypocinami. Wesolych ;]
Napisano 17 Grudzień 200816 l No pewne prace zajely mi wiecej czasu no ale finish artwork to napewno nie jest a czy wip to tez watpie wiec tutaj wkleje. Ogolnie to nowy jestem jezeli chodzi o pokazywanie swoich wypocin ale watek przegladam od pierwszych postow no ale moze cos bede pokazywal i straszyl obrazkami od czasu do czasu :) -noiprox az slinka leci -Drakula fajny pomysl na Mikolaja :p Edytowane 18 Grudzień 200816 l przez bloody
Napisano 18 Grudzień 200816 l Thx - dajesz chlopie!!! Mkaszpir - mily szkic leszek_lenia - w ostatnim poscie ten w szarosciach najfajniejszy dotychczas moim zdaniem ;)
Napisano 18 Grudzień 200816 l Próba naśladowania stylu z pierwszych speedów Biglebowskiego w tym threadzie: (jakieś 25minut) Pewnie jeszcze raz do tego podejdę od nowa, bo masa błędów jest i niedociągnięć
Napisano 18 Grudzień 200816 l chwila z martwa natura i airbrushem gimpa -noiprox lubie taka kreske a twarz wydaje mi sie zbyt "miekka"
Napisano 18 Grudzień 200816 l selfu: nosek i te jasne tony na twarzy bardzo urokliwe leszek_lenia: te dwa ostatnie bardzo fajne tusz, akryl i pedzel na duzym formacie
Napisano 20 Grudzień 200816 l przepraszam za zaśmiecanie tego tematu, ale nie byłem pewny czy powinienem to dać do "domowego przedszkola" jako że tam jest pewien zestaw ćwiczeń, a to nie mieściło się w żadnej z wymienionych tam kategorii... Nie gniewajcie się że podciągam to trochę na siłę pod speedpainting (speed jak najbardziej, ale painting już mniej ;)... Próbowałem przećwiczyć trochę bryłę głowy mężczyzny walorem - taki najprostszy Loomisowy wariant. Światło z głowy - wiem że powinienem użyć refki albo zrobić model 3d, ale nie znalazłem żadnej refy na te bryły, a programów 3d niestety nie umiem używać. Chciałem zapytać czy dobry sobie kierunek ćwiczeń wybrałem (tzn upraszczanie bryły) ? edit: spróbowałem trochę bardziej skomplikować bryłę... z Loomisa znowu... jak ja lubię tego gościa :] Edytowane 20 Grudzień 200816 l przez SBT77