Napisano 12 Wrzesień 200519 l coraz lepsze pracki, spidujcie spidujcie... a tu maly eksperyment, zabawa z brushem jednym takim, ktory mi sie spodobal, w ogole nie eksperymentuje z pedzlami, czas zaczac ech.. pozdrawiam
Napisano 13 Wrzesień 200519 l to jeszcze jeden na dobranoc, wkrecilem sie, ...jeszce mi tylko brakuje intuosa...
Napisano 13 Wrzesień 200519 l wert i weedlog ... super cos ostatnio speedy jakies fajne sie pokazuja w watku ... coniektorzy poszli mocno do przodu!
Napisano 13 Wrzesień 200519 l Maciek, w zasadzie jedyny filtr jakiego używam to sharpen. Prackę robię w dużej rozdziałce np. 4000x3000 i potem skaluję. Po zeskalowaniu jest to mało ostre więc wyostrzam. Co do tych delikatnych teksturek to są to najczęściej papiery z Paintera i trochę mazania kredą/węglem (painterowskim).
Napisano 13 Wrzesień 200519 l weedlog - normalnei wymiękam - dam ci linki to posciagasz soft nagrasz videotutka a potem zapodasz na rapidshare albo gdzie indziej ok ? zaczynasz wymiatać powoli i jak teraz nam nie zrobisz czegos z tutkiem na wzór ostatniego malowidełka to potem cie zwerbują i nie będziesz miał czasu :]
Napisano 13 Wrzesień 200519 l dalej mecze tablet.choc z mizernym skutkiem... ;( a i przychylam sie do propozycji hindusa:D
Napisano 13 Wrzesień 200519 l misiekhc...sper dynamiczna ta pracka z lecacym pojazdem...wypas ja też sie trochę wkręciłem :)
Napisano 13 Wrzesień 200519 l Anji, ciekawe połączenie brązów z tymi pomarańczowymi blikami. Fajnie to rysowane.
Napisano 13 Wrzesień 200519 l wow, anji - świetny kawałek, kolorki i faktura... anji, maciekG, Siegmar: Dzięki chłopaki. mały makinof, właściwie po prostu kolejne warstwy obrazka:
Napisano 13 Wrzesień 200519 l weedlog dzieki za info anji bardzo fajne :], fajnie ze noga i prawa reka sa puszczone wert dzieki za makin' of, mozesz wytlumaczyc o co chodzi z ta teksturka? (piata faza :] ),nakladzasz ja na malym opacity czy jak ? bo ja generalnie ciemny jestem jesli chodzi o digital painting
Napisano 13 Wrzesień 200519 l maciek, on chyba ją nałożył na obrazek lekkim overlayem albo coś w tym stylu.
Napisano 13 Wrzesień 200519 l Piąta warstwa zrobiona jest tak: Wrzuciłem teksturkę do shopa, skopiowałem ją parę razy, żeby pokrywała cały obrazek i wygładziłem clone stamp tool'em łączenia. Ustawiłem blend mode, jak dobrze weed się domyślił, na overlay, z opacity 50%. Teraz, aby tekstura była tylko tam gdzie chcemy, add vector mask - hide all, i malując na masce bielą ukazuje się teksturę. U mnie kanał maski wyglądał tak: Dopytujcie się o wszystko jakby co.
Napisano 14 Wrzesień 200519 l ciakawi mnie co byscia myszką narysowali :] extra pracki - czekam na tablet także sory za prac a nadmiar komentsów :]
Napisano 14 Wrzesień 200519 l Nie jest to z pewnością speed, ale powstał w kilkanaście min. na badziewnym tablecie i to rez.
Napisano 14 Wrzesień 200519 l ciakawi mnie co byscia myszką narysowali :] extra pracki - czekam na tablet także sory za prac a nadmiar komentsów :] myszka sie nie da, nie ma kontroli sily nacisku :]
Napisano 14 Wrzesień 200519 l myszka sie nie da, nie ma kontroli sily nacisku :] eee tam...kiedyś i myszką się pracowało...da się...tylko że jest duży problem z tym że trzeba często zmieniac średnicę pędzla
Napisano 14 Wrzesień 200519 l anji świetnie rysujesz :D najbardziej podobala mi sie twoja pracka "speed3". AHHHhh gdybym ja tak potrafil :P Gratuluje Jak byś zdradzil jak to namalowales to by bylo szuper :D np jakie pedzle itp. Ja dopiero poczatkujacy
Napisano 14 Wrzesień 200519 l Dokładnie, oczywiście w CS'ie, w innych nie wiem. EDIT: Nie Vector mask, tylko Layer mask oczywiście. Mój błąd. Po wektorowej pędzlem się nie pomaluje.
Napisano 14 Wrzesień 200519 l Nieźle wymiatacie. Codziennie oczy mi sie coraz szerzej otwieraja. Ja dawno nie speedowałem i teraz umiem robić już tylko dzieła sztuki.
Napisano 14 Wrzesień 200519 l No Panowie teraz moj przypalek , ucze sie wydobywania glebi z obrazka i innych tam rzeczy.To sa takie proby ktore jednak sa speedami ta zajela mi 20 min.Corel Photo Paint.
Napisano 15 Wrzesień 200519 l Taki mały speedzik. A jakby ktoś był zainteresowany to tutaj jest video-tutek z robienia go: http://www.ef.art.pl/index.php?p=8&a=6&id=60
Napisano 15 Wrzesień 200519 l fajnie weedlog ... dzieki za tutka ... ciekawie sie oglada ... ale tym razem z sharpenem troche przegiales :)
Napisano 15 Wrzesień 200519 l no to ja sobie też dzisiaj pospeedziłem - ot taka mała wizja jednego z kontów - po prostu :) z dość szaloną perspektywą
Napisano 16 Wrzesień 200519 l oDD bardzo fajnie Kooba ma klimacik, fajne moje heh strasznie krzywe.. ale wrzucam
Napisano 16 Wrzesień 200519 l weedlog - super ... klimat i nawet ten ciut wektorowy feeling przywodzi mi na mysl gierke sprzed lat ... Another World ! Czy ktos pamieta jeszcze te niesamowita gre?
Napisano 17 Wrzesień 200519 l Siegmar: mnie ten 1szy obrazek raczej przypomina flashbanga (kontynuacje another world). Tam bylo tak zielono, bo w Another World byly raczej pustynne klimaty :-) 2 obrazek podoba mi sie bardzo, a speed Odd'a - weedlog juz powiedzial :-)
Napisano 17 Wrzesień 200519 l Another world i Flashback - dokładnie ten klimat. Obrazek Weedloga chociaż prościutki wywołuje pozytywne uczucia, a to najważniejsze. btw, żadna inna gra po Another World nie zrobiła już na mnie takiego wrażenia.
Napisano 17 Wrzesień 200519 l Drugi tabletowy speedpaint jaki zrobiłem (pierwszy jaki tu zamieszczam)