noiprox Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Zdaję sobie sprawę, że ta praca jest przyćmiana przez wiele świetnych grafik, które tutaj są, ale... No cóż, wrzucam :) Jeśli zdarzy się, że ktoś chciałby obejrzeć proces powstawania obrazka, to podaję link na youtube'a: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 noiprox to jest całkiem fajne... takie spokojne, melancholijne. Tylko jedno mnie zastanawia...czy temu aniołkowi nie zimno - za przeproszeniem - w pupe?? :) Pozdrawiam Dziękuję Mortom :) Powiedzmy, że anioły i aniołki nie cierpią z powodu zimna :) Chociaż może jest jej zimno... nie wiem, nigdy się nie skarżyła, więc... :x Takim impulsem do narysowania tej aniołki było zadanie na podstawy kompozycji plastycznych na studiach (studiuje inżynierię komputerową, specjalizacja: grafika komputerowa, ale to studia inżynierskie nie artystyczne... matematyka, fizyka, programowanie i tego typu rzeczy, kompozycja to nasz jedyny taki przedmiot który nam się przyda w czasie tworzenia grafiki, dlatego go lubię (tylko ja w grupie... ;P) ). Mieliśmy zrobić zdjęcie z zachowaniem złotych proporcji... ale po co robić zdjęcie skoro można poćwiczyć do tego grafikę :> Wrzucam też inny obrazek, trochę starszy: I ponownie wrzucam link na youtube'a: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 grzesiek zes dosadzil z tymi balonami :P leszek fajne te niektore przeswitujace brushe, na koszuli zwlaszcza :) ode mnie speedzior na cgtalk daily sketch... czas? 35min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 Troche leniwie w speed painting ostatnio. Wszyscy chyba teczki pozakladali, albo rodziny.. Albo zdolowali sie nader ostatnio wysokim poziomem dzialu 2D (jak ja) i czekaja na lepsze czasy ;) Nieco malo malarskie szkice cierpliwych kolegow z nocnej zmiany: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomzar Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 efekt czekania aż kobiety sie wyszykują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 dziendobrywieczor no, czas wracać do krypty błenosnoczes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Aż głupio re-postować po takich pracach, ale co mi tam :P Łukasz - ostatnie masakra :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 Jako że załapałam się na darmowy kurs rysowania aktu, przedstawiam wam moje wypociny z ostatnich trzech tygodni. Tych najgorszych wam oszczędze. Tutaj koleś który zmieniał pozycję co 3 minuty: A tutaj szkice które trwały nieco dłużej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 spoko rysunki Łukasz jak zwykle masakrujesz :) taki niewiadomokto z butlą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomzar Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 Lukasz- Wulfman rox :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 dawno tu nie zagladalem, ale leander i lukasz w formie, amruna pracka milutka, daroz rozwijasz sie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazziu Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 A takie pare min w psie zeby nie zastygnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 tomzar - świetny klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 Kazziu->niezle Grzesiek->fajne fajne :D LukaszJaskolski- :) geniusz ;) NO to ja zapostuje, ogolem stwierdzam iz mam ogromny kryzys(crysis :P) tworzczy, no niestety jakos trzeba zyc chyba kazdy go przechodzi :) teraz za to jesli juz uwazam ze nic mi nie wychodzi :P cwicze sobie robiac takie ot speedy albo na jakis temat albo z referek, wrzucam dzisiejszy jeden i... :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 Daroz- fajna farbka na mordzie i hełm Zainpirowany genialnymi artworkami z Witchera porobiłęm pare 10 minutówek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 i drugi, cos sie nei wyswietlalo :/ Grzesiek tez tylko jeden twoj widze...czy jeden dawales tylko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 drugi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 leadner: ja np. boje się cokolwiek wrzucać bo mam kompleksy później, albo czas trace tylko zastanawiając się "BOŻE?! MAM JUŻ JAKIEŚ POZYTYWNE KOMENTARZE?!" i co 5 minut na forum wchodze...;P i tak np. wrzuce tutaj tego speeda, a pozniej o godzinie 15;00 sprawdze czy juz ktos odpisal, czy jeszcze nie....... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 sammael_at: Na speedach to bym specjalnie nie liczyl na mnogosc komentarzy, bo trzeba cos namalowac, zeby wyrazic zachwyt cudzymi pracami. To pewne utrudnienie :) Generalnie, co moge powiedziec o ostatniej pracy.. hmm.. Niewatpliwie wyroznia sie na tle innych :D Plakatowe masz te prace. Moze sprobujesz wyjsc poza komputer, bo w technikach bardziej warsztatowych takie wizje nabralyby wiecej wyrazu. Mam na mysli jakis drzeworyt, frotaz, zabawe fakturami. Na komputerze takie ekspresyjne abstrakcje troche sie "duszą". WWWoj: inspirujacy ten koles z butla. Ja pomeczylem czaszke szkicami na A4: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 leander: no nie liczę :P a co do pracy warsztatowej, to chyba nie miałbym gdzie tego robić ;) tylko oleje czasami maluje, ale to sporadycznie. ps, Ty kiedyś rysowałeś taką fajną czachę/twarz/maskę białym na czarnej kartce?[ badz na szarej ] ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 thx fellas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Łukasz Jaskólski: nie wiedziałem że w kolorze też takie fajne potrafisz ^^ :> najfajniejsza jest chyba faktura skały na pierwszym planie pod smokiem, oraz podłoża na środku tej półki skalnej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 Jeszcze przed spaniem cobym nie zapomnial jak sie speeduje... Tak nie nalezy parkowac :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 leander: swietne szkice tej czaszki....krecha wymiata.....i fajnie ze zaczynasz czesciej cos wrzucac.... Łukasz Jaskólski : jak widze Towje prace..to az sie chce za tablet chwycic...masakra.....!!! OmeN2501 J\W podmalowalem sobie stary szkic..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 martwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 leszek_lenia: spoko, widac znacznie lepsze zlapanie proporcji i bryly w podmalowce. Tylko cos niebezpiecznie Twoje ostatnie portrety zmierzaja w jakims mongolskim kierunku. Chyba, ze to ta sama dziewczyna o jakiejs orientalnej urodzie. Ale na szkicu po prawej tych cech orientalnych nie dostrzegam. A moze to specjalnie? OmeN2501: Poniewaz tak dopieszczasz wieksze prace, jestem zawsze zaskoczony Twoimi lekkimi szkicami. Zaczynam myslec, ze to postacie odbieraja Twoim pracom tej lekkosci szkicow. Bo faktycznie caly environment masz zwykle bardzo malarsko rozwiazany. maciekG: very nice martwa Dalsze stadium autoportretu, ktory juz wrzucalem. Jeszcze z sierpnia. Chcialem dac juz finalna wersje, ale praca zmienila strukture ze sztywnego kawalka kartonu na pognieciony kawalek kartonu i praca finalna nigdy nie powstanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 Eh Leander, jak bede umial lekkosc szkicow do skonczonych prac przeniesc to bedzie naprawde cos - na razie to taki ze mnie grafik jak z koziego zadka trabka. Ale cwicze cwicze... A tak btw - co to jest to takie z drutami kolo twojego obrazu? :D -------- Uwaga na ostre nanowłókna! . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 dzieki leander..btw przyłączam sie do pytania omena :) omen..omen...spiduj wiecej prosze :]...o niebo bardziej mi sie podobaja twoje szkice od finished (co oczywiscie nie znaczy ze te drugie sa zle :p)...naprawde swietne.. kolejna nudna martwa..:] edit: jeszcze taki landszaft...ale kolory zupelnie mi siadly w prawej stronie wiec dalej nie ciagne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 Dzieki maciekG - czasem mnie na te speedy wezmie ale generalnie bardziej siedze nad tym co mi mniej wychodzi... zeby zaczelo wychodzic bardziej :P Taki uparciuch ze mnie ;] A generalnie za duzo jedziesz jednym brushem, dlatego te ogry wyszły równie miękkie jak las. Czyms ostrzejszym je potraktuj i lassem sobie ładnie krawędzie wycinaj ;] Na dzis studium anatomi ktore wyrwalo sie spod kontroli: Rachel: May I ask you a personal question? Deckard: Sure. Rachel: Have you ever retired a human by mistake? Deckard: No. Rachel: But in your position that is a risk... - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 Link do pełnej wersji: http://img231.imageshack.us/img231/5772/kochamci2zm4.jpg I link do filmiku gdzie rysuję ten obrazek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 OmeN2501: Blade Runner czy się mylę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 ofmordkę :] to teraz zaniżam poziom . . . Omen jak zwykle ;) i Maciek super !! noiprox nio nio dziołcha :] . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 25 minut jeden. Z refki ^__^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 Dzieki chlopaki ;] Masz)rum: Blade, Blade - tak mi sie obrazek skojarzył z likwidacja replikantow ;] Miariam: za szybko na wysokie tony wchodzisz i na prawdziwe highligty juz ci skali brakuje. Trzymaj sie srodka palety, tam jest naprawde sporo miejsca by dobrze bryle zbudowac ;] Dzis interior taki parkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
:PiechI: Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 super speedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 Omen dzięki postaram się następnym razem załapać o co biega ;) . . . i kolejny ćwiczebny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 masakra"ka" cala strona speedow :D no to ode mnie tez cus znow musze wznowic speedowanie bo cos nie czuje piorka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 Tym razem z innego działania . . . //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
:PiechI: Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 mój badziew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazziu Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Taki maly speedzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
:PiechI: Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Kazziu: bardzo fajny speed i moje 1.5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 faJNE malunki chlopaki Leander: co do oczek to nie wiem...moze dlatego takie wychodza bo ostatnio dorwalem ksiazke "jak rysowac komiksy" (czy jakos tak) i troche rysowalem postacie z tego..a tam u wiekszosci ludkow :D takie oczka byly...pzdr a tu malo podobny i nieudany portret mojej kobiety.. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 dzieki za rady Omen..z brushami to faktycznie u mnie ciezko..czesto jade cala pracke zwyklym okraglakiem tylko...teraz sprobowalem czterech..btw ten park to taki mocno verhasseltowy :) (w sensie ze fajne:p) fajna bestia miriam...fajnie ze tak miekko wyszlo cos nie ida mi kolory ostatnio przy landszaftach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 maciek fajny pomysł, super kolor . . . leszek_lenia komiksy fajna rzecz, milusia :], :PiechI: dobrze idzie ;), zima za pasem . . . u nas śniegu mnogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 dawac dawac miriam: za duzo czerni miejscami.... maciekG: spoko i bardzo mile kolorki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
:PiechI: Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 leszek_lenia; super!! i moja zabawa( dodalem troche texturek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi