Gotham Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Wszystko takie słodkie... Referencyjne... Więc postanowiłem ubarwić speedy. Luźno oparty na szkicu z PKP speedzik prosto z główki.
leander Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Dla mnie bomba. Bardzo monumentalny klimat. Teraz tak sobie pomyślałem, że gdyby postrzegać to tak jak ja - jako olbrzymiej wielkosci twór skalny - to bym mocniej osadził głowę. No ale to tylko moja wizja.
ikim Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Jak speedują wszyscy to wszyscy:))obydwa ponizej godzinki, jest troche błedów ale mam nadzieje ze wprawa przyjdzie z czasem :)
saygon Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 gotham fajne kojazy mi sie z warcraftem III z mrocznymi elfami. swietne ile ci to zajęło?
Gotham Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Dzięki za miłe słowa. Cały czas rozmawiałem sobie z Uleńką... Potem długa przerwa... Sam nie wiem. 45 - 60 min.?
DarCon Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Originally posted by Gotham Wszystko takie słodkie... Referencyjne... Więc postanowiłem ubarwić speedy. Luźno oparty na szkicu z PKP speedzik prosto z główki. Na początku myślałem że to w 3D maxie Gratki Gothi za wykonanie:) mam diabelskie myśli że jest tam eviroment:)
DarCon Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Patrząc na dzieła BIGA coraz bardziej mi się podoba wykonanie kreską:) tylko opano0wanie tego wymaga chyba rozpoczęcia nauki od nowa Czy mógłbym prosić o to abyście opisali styl wykonywania pracki ? oczywiście czy wszystko na kompie czy inaczej i jakich programów używacie ,oprócz tego co w głowie i w ręku:)
Phantom Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Gotham bardzo ładny speed :) Naprawiłem dziś tablet...i w akcie zadowolenia emocjonalnego :P trzasłem 2h speeda :P pozdrawiam...[piwo]
Gotham Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 DarCon- Hihi, tylko shopek. Eviroment? Chodzi ci o tą chmurę w tle? Dodge i Burn... Do tego się nadają. A metoda to a) duża jednolita plama (kontur) b) babranie się małymi twardymi pendzelkami. Phantom- W końcu wziąłeś się za malowańsko :). Super.
sly Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 bardzo mi się podobają pracki... w zasadzie wszystkie...(szczególnie skalny Kolos)... mam wrażenie...ale nie wiem czy powinienem... że w Aktowej pracy Ikim\'a...brakuje jeszcze miniaturki oryginalnego zdjęcia... ale EFEKT jest całkiem całkiem..-..przypomina malarstwo Modigliani\'ego... pracka Phantoma działa na mnie pozytywnie...ale czuję respekt jakbym miał do czynienia z ręką... kogoś naprawdę dużego.. kogoś kto właśnie zrobił coś niedobrego..(krew na palcu..?.) od strony formalnej..qll.. pozdrawiam
Jedrush Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 no a ja sprawilem sobie tablet i zadowolony z niego nie jestem (patrz dzial hardware) ale udalo mi sie jakos maznac mega ultra speeda ;] panie ,panowie , oto upadly aniol w pozycji \"na plasko\" ;]
Mateusz Napisano 27 Wrzesień 2003 Napisano 27 Wrzesień 2003 Speedować każdy może, jeden lepiej a drugi troche gorzej... :) Ok, chwyciło mnie, musiałedm sobie pospeedowac. oto efekty:
Phantom Napisano 27 Wrzesień 2003 Napisano 27 Wrzesień 2003 świetne prace...:D ja może troche dłużej speeduje :P to miało być samo oko...potem poszło kawałek dalej...a teraz jush mi się nie kce:P bo nie widze sensu...żeby jechać bazgrać dalej :) pozdro...
Mateusz Napisano 27 Wrzesień 2003 Napisano 27 Wrzesień 2003 a to jest portret pamieciowy mojego kolegi :)
leander Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 Mateusz, jak to \"portret pamięciowy\"? Z pamięci takie cos stworzyles?! :o Aha - moze dawajcie troche mniejsze prace, kiepsko sie oglada takie olbrzymy, jak ten portret. misiek hc - \"takie cos\" mi sie bardzo podoba :) To teraz ja. Tym razem zaczalem od szkicu olowkiem. Wyszlo calkiem wiernie.
Jedrush Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 Sorry za offtopic , ale chce sie upewnic czy t ylko ja mam takie cos.... cos mi sie komp pieprzy , bo zamiast avatara misiesch ka widze weeeelki(800 x 600 0-o) scrin mojej starej pracki...
Mateusz Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 Troszke się zle wyrazilem, oczywiscie (niestety) korzystalem z fotki, ale wiele zrobila wyobraznia i pamiec i jakos to tak nazwalem... :) p.s. sorry za taki rozmiar pracki.
misiekhc Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 teraz naprawde szybki speed:), kilka minut:
misiekhc Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 takie mnie dziwne wychodza dzisiaj, zaczynam robic speeda i nie mam pojecia co ma nim byc, a po chwili wychodzi \"takie cos\" :), ot np. kolejny:
Gotham Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 Misiekhc- Fajne speedy :), ale umieść avatar w sieci aby miał swój URL. Obecnie ścieszka prowadzi na f:/1.jpg i nikt go nie widzi, a jeśli ktoś ma na własnych komputerze taki plik to mu się wyświetli... Tak jak koledze Jedrushowi...
Jedrush Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 dzieki za wyjasnienie problemu - juz mialem sobie dysk formatowac... a i zeby to nie byl taki offtopic , to powiem :Swietne pracki ;D
leander Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 misiekhc: świetny bardzo mroczny tajemniczy klimat, \"połknęły\" mnie te prace :)
saygon Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 wow, zadziwiacie mnie. rewelacja. mam nadzieje ze zobacze podobnie dobre prace w bitwie 2d
Phantom Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 tiger...świetna praca !! tyle że portret ten w mojej podświadomości strasznie się kłuci z bielą...tak merytorycznie naziści na białym tle...w oczach historii raczej nie pasuje :) taka mała dygresja...ale w czerni albo czewieni lepiej by pasowało :P pozdrawiam...[piwo]
Batou Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 Korzystając z okazji i chwili wolnego czasu, zamieszczam moją pracę. Nie jest to nic specjalnego (szczególnie kolorystycznie), ale jest to moja pierwsza praca 2d wykonana tabletem. Bardzo fajna zabawa. PS. Praca wykonana w okrągłą godzinkę.
dr Ug Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 Tiger: to chyba faszisti po obozie koncentracyjnym;)
Scatmax Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 Wow wszyscy super!! Teraz znowu troche mojego.Pierwsze cztery sa z paintera i sa one jednoczesnie moimi pierwszymi rysunkami w tym sofcie i musze powiedziec ze chyba rzuce szopa:D painter po prosu wymiata.Bardzo swobodna praca szybki i moj tablet chodzi z nim 10x szybciej i dokladniej:).A dwa pozostale syfy to szop z przed kilku dni nie dalem ich wczesniej bo chcialem dac jeszce cos do nich bo same blado wypadaja:D. \"Tuszem\";) SithBoy:D.W stylu Mignoli. Cos w stylu Adlera. Cos w stylu Millera. No kobitka:) No i szopki. Godzilla;) Iron Man:P Do widzenia.
Phantom Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 Moja wersja Mad mana :D Batou - super !! tylko troshke pyszczek mu się wydłużył i zniekształcił :) Scatmax...bardzo fajne prace...jedna przypadła mi tak do gustu że gustu, że zrobiłem speeda w podobnej technice :] pozdrawiam...[piwo]
saygon Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 no no klimatyczny. phantomik niezle niezle.
leander Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 Phantom: świetne jest to \"wyostrzenie\" końcówki lufy. Skupia uwage i każdy oglądający od razu czuje sie celem i bierze to do siebie. Możesz wysyłać potencjalnym wrogom :) Scatmax: Iron Man ma bardzo ładnie zarysowane mięśnie. W ogóle na razie wole Twoje prace w PS-ie. Batou: Koń robi wrażenie.. Tiger1313: Pokazałes ludzka strone faszysty. Brawo. .. ale jakies kraty mogles dac w tle ;)
dr Ug Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 A mi sie nie podoba Phantomowe \"oswietlenie\", ktore jest imho nieprzemyslane. Ze Scatmaxowych bardzo podoba mi sie \"Cos w stylu Millera\". Czadzik. Batou: kon robi wrazenie... zmutowanego;) Pysk jest jakis taki zbytnio wyciagniety, ale poza tym bez zarzutu. leander: ludzka strone faszysty? Kojarzy mi sie ze strona \"ludzka twarz pedofilii\" :P
misiekhc Napisano 29 Wrzesień 2003 Napisano 29 Wrzesień 2003 phantom: fajne, tylko ze dolna czesc refkojesci(?) broni wyglada jak dodatkowy palec:)
biglebowsky Napisano 29 Wrzesień 2003 Autor Napisano 29 Wrzesień 2003 Tiger, widac ze to zolnierz ktory duzo przezyl
leander Napisano 29 Wrzesień 2003 Napisano 29 Wrzesień 2003 To w ręku wygląda mi na zorkę 5. Praca genialna jak zwykle.
Cpt.Obvious Napisano 29 Wrzesień 2003 Napisano 29 Wrzesień 2003 Bigle powinienem Cie srogo opierniczyc;) Mogłbys sie bardziej postarac, poprzednie speedy lepsze. Macie tu sindy krołford tylko sza bo po uszach od kobiety moge za takie malunki dostać ;)
dr Ug Napisano 29 Wrzesień 2003 Napisano 29 Wrzesień 2003 Mmmmm.... uwielbiam te pania, to moja ulubiona modelka. Cien w jej prawym oczku jest za daleko od nosa, wyglada jak Quasimodo ;) Nie podoba mi sie dlon, wyglada na strasznie koscista, a cieniowanie na ramieniu jest takie jakies \"poszarpane\". Ale ogolnie bardzo fajnie. Moze nie jestem obiektywny?;)
biglebowsky Napisano 29 Wrzesień 2003 Autor Napisano 29 Wrzesień 2003 Tig, opierniczaj, nie samymi laurkami czlowiek zyje:), a cio do Sindy to dlon wyglada jak rendgen, a i staraj sie jak najwiecej zalatwic jak najmniejsza iloscia pocio\\agniec, zeby nie dziubac tak jak ja na ramieniu podziergales - o! tyle ci powiem:)
DarCon Napisano 29 Wrzesień 2003 Napisano 29 Wrzesień 2003 DruG twoja krytyka jest wszechobecna może byś pokazał więcej swoich \"dzieł \" bo mam wrażenie że tylko pisać potrafisz? Trochę mi to leżało więc napisałem:mad: nie zachęcasz ludzi wręcz odwrotnie ,wytłumaczyć można inaczej , są tu ludzie którzy zachęcają i tłumaczą a nie wyśmiewają .
dr Ug Napisano 29 Wrzesień 2003 Napisano 29 Wrzesień 2003 Nie musze byc kompozytorem, zeby stwierdzic, ze ten, czy tamten kawalek jest dretwy, a ta pani falszuje.
biglebowsky Napisano 29 Wrzesień 2003 Autor Napisano 29 Wrzesień 2003 Hmm, Uno, z tego co wiem Tiger bardzo ceni porzadnakrytyke, to ambitny czlek i dazy do czegos i slucha uwaznie. due, Drug chyba nie krytykuje az tak dosadnie?, na ogol polzartem pisze, poprostu przeczytaj jeszcze raz i zobaczysz ze nie pisze zlosliwie, a jak nie da rady to jeszcze raz i jeszcze raz:), Ponoc lepszy szczery komentarz niz nieszczere zachwycanie sie. Poprostu wloz rozowe okulary zanim bedziesz czytal, to pomaga:)
Cpt.Obvious Napisano 29 Wrzesień 2003 Napisano 29 Wrzesień 2003 Heh nie ma to jak dostać porządnego kopa w zad :) Pobudza to ambicje jak cholera i se myśle: \"już ja Ci kurna DruG pokaze tego Kwazimodo!! ;) \" Pozdrawiam [piwo]
dr Ug Napisano 29 Wrzesień 2003 Napisano 29 Wrzesień 2003 Hehehe... Quasimodo dlatego, ze wyszly takie rozstawione oczy;) Nie ma jak obrazowe porownanie. Przeciez napisalem, ze jest sliczna, Tigerku, nie denerwuj sie[lol] Wygrzebalem wydziubanego speeda \"komiksowego\" z pleneru w Przesiece, z roku 2001. Cienkopis, siedzialem na zimnym kamieniu ok 3-4 godzin. ;) aha, to wersja troche przerobiona na kompie (szare tlo i blur), ale nie chcialo mi sie skanowac oryginalu. Jak komus to przyniesie ulge i satysfakcje, to moze sie na nim wyzyc w odwecie;)
kru Napisano 29 Wrzesień 2003 Napisano 29 Wrzesień 2003 jaki piekny podpis ;) - widac ze artysta rysowal prace z Takim pieknym podpisem [mruga] zaraz zaraz.... co tam jest napisane? Starowiejski???
Rekomendowane odpowiedzi