@seba@ Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 Dawno nic nie wrzucalem :). Zachecam do krytyki Pozdrawiam 1
t0m3k Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 bardzo fajny projekt i wykonanie, szczegolnie podoba mi sie woda i zielen. troche dziwne refleksy na szybach na pierwszym renderze (chodzi mi o to ciemne odbicie). wieczorne rendery bardzo mile choc wydaje mi sie ze udynek jest troche za jasny.
@seba@ Napisano 29 Marzec 2007 Autor Napisano 29 Marzec 2007 To dziwne odbicie to druga strona zatoki, faktycznie moglem dac tam troche zieleni...
buczer Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 oj za dużo renderów domków dworków sie zrobiło :) przaśne obrazki
Kub@ Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 renderki very coll tylko kamienie zepsułeś :P ale niezła woda Ci wyszła.. ogólnie fajny projekt pozdro .
!Ewert Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 ładnie ale najładniejsza jest woda i zieleń a projekt domu nie w moim guscie:p
arev Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 Podpisuję się pod opinią o ładności wody i zielonego :) Jeśli można spytać - skąd ten bump wody? I czy dodałeś meshsmootha do postaci?
chveti Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 Ładna całość. Sam design kojarzy mi się z latami 60/70' nie wiem czemu :) Pozdrawiam.
siwy Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 Renderki ładne, projekt ciekawy, trąci latami 60 jak wspomniał chveti. jak to oglądam to zastanawiam się czemu nie zrobiłeś fotomontażu w szopie, przecież ten render z trawą na pierwszym planie po zastąpieniu trawy zdjęciem wyglądałby kozacko a tak wyszło sterylnie i makietowo.
gregorjan Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 Jak mówią..kól wygląda Tylko te kamienie przy wodzie powinny być trochę zarośnięte glonami :) P.S. Fajny motyw z tym pokazywaniem coraz to większej liczby szczegułów obracając kamerę wokół domu. Aż chciało się zobaczyć co będzie dalej.
eric Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 Hej JAk robileś te drzewa?Bo bardzo ladne i chcialbym sie dowiedziec!pozdrawiam!!
x-men Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 Ten domek jest bardzo ładny i oryginalny ale za bardzo wysunięty. Za mało wtopiony w otoczenie. Może kilka donic z jakimiś kwiatami na tarasie nie zawadziłoby. Te kamienie też nie pasują. To jednak tylko moja opinia i tak poza tym to jest ok.
Gość User190 Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 Pani wygląda trochę plastikowo- nie lepiej wstawić tam fotkę?? :>
1084 Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 Nie wiem.... ale przypomina przerośniętą przyczepę kempingową. ...a renderki fajne:)
carlosss Napisano 31 Marzec 2007 Napisano 31 Marzec 2007 Ładnie :) troche ta pani psuje całość ;/ pytanko: jak robiłeś wodę i trawę z góry dzięki za odpowiedź ;)
Nezumi Napisano 31 Marzec 2007 Napisano 31 Marzec 2007 Pytanie 1 - od strony wody masz taki tarasik na ktory prowadzi trap - czy to jest ruchomy element? Jesli tak to po co wlasciwie? A jesli nie to po co komu haki do cumowania zasloniete tym taraso-molem, te umieszczone na glownej bryle budynku ;)? Acha - i nie zaslaniaj tych hakow poreczami od gory bo rzucenie cumy stanie sie cyrkowa sztuczka a nie rutynowym dzialaniem. Pytanie 2 - ktos pobielil te kamienie czy sa styropianowe? ;) makietowo i sterylnie ale daloby rade cos z tego wyciagnac - projekt a la "Zandarm z Saint-Tropez" ale osobiscie lubie takie male retro.
lolipop Napisano 31 Marzec 2007 Napisano 31 Marzec 2007 rendy bardzo fajnie.drzewka wygladaja jak onyx ale moge sie mylic. ->z jakiej okazji zrobiles ten dom na wodzie?
@seba@ Napisano 1 Kwiecień 2007 Autor Napisano 1 Kwiecień 2007 Witam, dziekuje za wszystkie komentarze. Z wiekszoscia uwag niestety sie zgadzam, mozna bylo zrobic to lepiej :). Drzewka to onyx tree, trawka vray displacment, woda tez displacment. Wizka zrobiona dla wloskiej firmy zajmujacej sie tego typu architekturka. Mysle ze bedzie tego wiecej. Pozdrawiam
MOTHMAN Napisano 1 Kwiecień 2007 Napisano 1 Kwiecień 2007 Już praktycznie wszystko powiedziano ... Jeżeli chodzi o projekt to oszczędnie w detalu i słusznie zauważono że przywodzi na myśl przyczepę :) przyczepiłbym się do imo zbyt jasnej boxowej podstawy całego obiektu, Myśle że balustrada w tej formie nie przejdzie - chyba ze tam jest szkło którego nie widać - może wystarczyło dodać siatkę lub coś innego. Postacie odstają poziomem od reszty podobnie jak kamienie, no i przyłącze się do opinii że pierwszy plan mógłby być "wklejką" z fotografii. Oświetlenie świetne, podobnie jak woda i smakowita zieleń :] Ogólnie - wizualizacja pokazuje wszystko co jest niezbędne do odczytania pomysłu :]
Stachu Napisano 1 Kwiecień 2007 Napisano 1 Kwiecień 2007 ja jedynego czego bym się przyczepił to trawki :p reszta ok
vinc Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 Mi trawka sie podoba...ale ludzie strasznie jak wlepka....;]
Udziar Napisano 4 Kwiecień 2007 Napisano 4 Kwiecień 2007 Patrze i patrze i... nie moge sie zdecydowac - czy ten kszałt jest tak wyjatkowy czy troszke tandetny :P Na pewno nie jest oklepany! Bardzo ładna wizka.
Jim mee Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 gdzie ten obrazek ? Ten attachment ma z 50 x100 ;|
Rekomendowane odpowiedzi