Napisano 29 Marzec 200718 l bardzo fajny projekt i wykonanie, szczegolnie podoba mi sie woda i zielen. troche dziwne refleksy na szybach na pierwszym renderze (chodzi mi o to ciemne odbicie). wieczorne rendery bardzo mile choc wydaje mi sie ze udynek jest troche za jasny.
Napisano 29 Marzec 200718 l Autor To dziwne odbicie to druga strona zatoki, faktycznie moglem dac tam troche zieleni...
Napisano 29 Marzec 200718 l renderki very coll tylko kamienie zepsułeś :P ale niezła woda Ci wyszła.. ogólnie fajny projekt pozdro .
Napisano 29 Marzec 200718 l ładnie ale najładniejsza jest woda i zieleń a projekt domu nie w moim guscie:p
Napisano 29 Marzec 200718 l Podpisuję się pod opinią o ładności wody i zielonego :) Jeśli można spytać - skąd ten bump wody? I czy dodałeś meshsmootha do postaci?
Napisano 29 Marzec 200718 l Ładna całość. Sam design kojarzy mi się z latami 60/70' nie wiem czemu :) Pozdrawiam.
Napisano 29 Marzec 200718 l Renderki ładne, projekt ciekawy, trąci latami 60 jak wspomniał chveti. jak to oglądam to zastanawiam się czemu nie zrobiłeś fotomontażu w szopie, przecież ten render z trawą na pierwszym planie po zastąpieniu trawy zdjęciem wyglądałby kozacko a tak wyszło sterylnie i makietowo.
Napisano 30 Marzec 200718 l Jak mówią..kól wygląda Tylko te kamienie przy wodzie powinny być trochę zarośnięte glonami :) P.S. Fajny motyw z tym pokazywaniem coraz to większej liczby szczegułów obracając kamerę wokół domu. Aż chciało się zobaczyć co będzie dalej.
Napisano 30 Marzec 200718 l Hej JAk robileś te drzewa?Bo bardzo ladne i chcialbym sie dowiedziec!pozdrawiam!!
Napisano 30 Marzec 200718 l Ten domek jest bardzo ładny i oryginalny ale za bardzo wysunięty. Za mało wtopiony w otoczenie. Może kilka donic z jakimiś kwiatami na tarasie nie zawadziłoby. Te kamienie też nie pasują. To jednak tylko moja opinia i tak poza tym to jest ok.
Napisano 30 Marzec 200718 l Nie wiem.... ale przypomina przerośniętą przyczepę kempingową. ...a renderki fajne:)
Napisano 31 Marzec 200718 l Ładnie :) troche ta pani psuje całość ;/ pytanko: jak robiłeś wodę i trawę z góry dzięki za odpowiedź ;)
Napisano 31 Marzec 200718 l Pytanie 1 - od strony wody masz taki tarasik na ktory prowadzi trap - czy to jest ruchomy element? Jesli tak to po co wlasciwie? A jesli nie to po co komu haki do cumowania zasloniete tym taraso-molem, te umieszczone na glownej bryle budynku ;)? Acha - i nie zaslaniaj tych hakow poreczami od gory bo rzucenie cumy stanie sie cyrkowa sztuczka a nie rutynowym dzialaniem. Pytanie 2 - ktos pobielil te kamienie czy sa styropianowe? ;) makietowo i sterylnie ale daloby rade cos z tego wyciagnac - projekt a la "Zandarm z Saint-Tropez" ale osobiscie lubie takie male retro.
Napisano 31 Marzec 200718 l rendy bardzo fajnie.drzewka wygladaja jak onyx ale moge sie mylic. ->z jakiej okazji zrobiles ten dom na wodzie?
Napisano 1 Kwiecień 200718 l Autor Witam, dziekuje za wszystkie komentarze. Z wiekszoscia uwag niestety sie zgadzam, mozna bylo zrobic to lepiej :). Drzewka to onyx tree, trawka vray displacment, woda tez displacment. Wizka zrobiona dla wloskiej firmy zajmujacej sie tego typu architekturka. Mysle ze bedzie tego wiecej. Pozdrawiam
Napisano 1 Kwiecień 200718 l Już praktycznie wszystko powiedziano ... Jeżeli chodzi o projekt to oszczędnie w detalu i słusznie zauważono że przywodzi na myśl przyczepę :) przyczepiłbym się do imo zbyt jasnej boxowej podstawy całego obiektu, Myśle że balustrada w tej formie nie przejdzie - chyba ze tam jest szkło którego nie widać - może wystarczyło dodać siatkę lub coś innego. Postacie odstają poziomem od reszty podobnie jak kamienie, no i przyłącze się do opinii że pierwszy plan mógłby być "wklejką" z fotografii. Oświetlenie świetne, podobnie jak woda i smakowita zieleń :] Ogólnie - wizualizacja pokazuje wszystko co jest niezbędne do odczytania pomysłu :]
Napisano 4 Kwiecień 200718 l Patrze i patrze i... nie moge sie zdecydowac - czy ten kszałt jest tak wyjatkowy czy troszke tandetny :P Na pewno nie jest oklepany! Bardzo ładna wizka.