Por@szek Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Hmm, akurat u mnie to troche inaczej. Jak skonczylem prace w zeszlym roku nad portfolio, to chcialem troche odpoczac, ale od kilku tygodni mam mase roboty w pracy, a ostatnio to juz wogole i jakos dziwnym trafem lista rzeczy ktore mam do zrobienia sie pomnozyla. Paczkowanie czy cos. Wiec szczerze siedzac w pracy po en godzin wracajac do domu wieczorem to tak mi sie nie chce.... Szczegolnie ze w pracy straszny kociol, tu sie sypie, naprawisz to co innego, poprawki z ostatniej chwili, ktos nadpisze twoj plik, albo zmieni sie cos w silniku w ostatniej chwili ... masakra. Po 12h pracy czuje sie jak po calodziennym kopaniu rowow. (nawet zdania nie umiem sklecic pozadnie tylko edytuje po 15 razy lmao) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 21 Luty 2008 Autor Share Napisano 21 Luty 2008 Ja chciałbym sprawdzić w tym konkursie, czy potrafiłbym zrobić coś co będzie zgodne z zadanym tematem :) Efektu nie jestem pewien, bo jestem kompletnym amatorem. Muszę przyznać, że czekałem na DW, bo już mi bokiem wychodził radiant. Przez ponad miesiąc cały dzień lepienie zębów, po nocach mapa, i to po dość długiej przerwie, więc wszystko szło jak pod górę. Myślę już nad postacią, szczegółowego konceptu nie zrobię, bo wiem że i tak w trakcie będę coś zmieniał :) Swoją drogą, czy ktoś wyszperał wątki poprzednich zwycięzców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bad Moon Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Nie wiem co ma na celu zmiana nicka, może np to aby znajomi Cię nie odnaleźli, bądź broń boże posta napisali? Na cg talku jest juz 13 stron po 25 topików każda, co daje teraz ponad 300 prac lub więcej, ale mimo wszystko spróbuję swych sił: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=234&t=598272 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Koncepcik pierwsza klasa! Jedna sugestia, coś mi nie pasi z rękami, chyba za krótkie są trochę, znaczy jeśli chodzi o proporcje ludziego ciała to spoko, kończą się chyba na właściwej wysokości, ale jeśli weźmie się pod uwagę resztę postaci, to ręce wydają się za mało.. hm.. właściwe słowo, za mało gramotne? :) Zobacz gdzie jest staw, wydaje mi się że za nisko, jakby zginał to mu trochę niekomfotowo było z resztą zbroi. No chyba że na koncepcie ma je zgięte, cofnięte do tyłu łokcie. Pewnie wiesz o co mi chodzi.. Najbardziej mi się stopy i naramienniki podobają. Rewelka ogólnie! Zresztą pewnie jakieś takie niejasności w budowie podociągasz w modelu..wiadomo.. pozdro i powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 21 Luty 2008 Autor Share Napisano 21 Luty 2008 Koncept super, i jeśli tempo będziesz miał takie, jak jakiś czas temu w minibitwie, to za tydzień kończysz :D Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Ironicznie wiekszac podanych tutaj watkow wyglada narazie jakby polacy prubowali nauczyc sie angielskiego komentujac swoje prace nawzajem na zgranicznych forach :) to to mozecie rowniedobrze robic tutaj, po co nabijac sobie posty, a raczej zasmiecac watek?.. w zeszlej edycji chyba Pain dal tutaj watek ze swoja praca z DW i to bylo rozsadne podejscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Racja racja Konras, wypada tutaj pozakładać... Dzięki temu szybciej uda mi się dobić kolejny tysiąc postów:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AkkA Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Bad Moon wymiatasz tym konceptem. Powodzenia wszystkim startującym, może w nastepnej bitwie wezme udział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Hehe, na polycouncie i cgtalku pojawiły się wątki "Know your enemy!":D Są linki do wymiatających wątków. http://boards.polycount.net/showflat.php?Cat=0&Number=272123&an=0&page=0#Post272123 http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=234&t=597820 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Jak se tak przeglądam te pracki no to szczena opada, mają ludzie talent :P, biorąc pod uwagę , że to jak dobrze pójdzie to będzie mój pierwszy w 100% ukończony game art, to jak nie będe ostatni to z siebie dumny :). Btw. mozna używać jakichś systemów cząsteczek?? jak nie to jaki jest najlepszy sposób na robienie efektów typu ogien?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 21 Luty 2008 Autor Share Napisano 21 Luty 2008 ETA - zdaje się, że przynajmniej do Winning Pose powinno się używać podstawowych technik, ale już przy Beauty renderze możesz użyć wszystkiego, łącznie z Photoshopem. Mgiełki i świecidełka możesz zrobić na plane'ach z alfą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Ironicznie wiekszac podanych tutaj watkow wyglada narazie jakby polacy prubowali nauczyc sie angielskiego komentujac swoje prace nawzajem na zgranicznych forach :) to to mozecie rowniedobrze robic tutaj, po co nabijac sobie posty, a raczej zasmiecac watek?.. w zeszlej edycji chyba Pain dal tutaj watek ze swoja praca z DW i to bylo rozsadne podejscie. Konras dziękujemy Ci za jakże cenną uwagę bez której nasze żenujące próby spróbowania własnych sił w zagranicznym konkursie,były by jakże nudna lekcją języka angielskiego dla początkujących. Osobiście jest mi zawsze bardzo milo kiedy ktokolwiek odpisuje na moje watki i komentuje moje prace czy wypowiedzi(nieważne czy polak czy nie, jak znajomy to nawet lepiej...), zawsze daje mi to pozytywnego (czasami nawet negatywnego)ale zawsze kopa do wytężonej pracy. Jedyne czego nie lubię to ironicznych wypowiedzi po adresem ludzi którzy rzeczywiście próbują coś robić i pracować nad sobą z ust osób które z moich obserwacji wynika ze są dokładnie ich przeciwieństwem... także jeszcze raz dziękuje Ci za twoją cenna uwagę i następnym razem kiedy będę coś postował postaram sie sprawdzić, (specialnie dla Ciebie) poprawność angileskieg żebyś nie musial sie za nas wstydzić. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Ironicznie wiekszac podanych tutaj watkow wyglada narazie jakby polacy prubowali nauczyc sie angielskiego komentujac swoje prace nawzajem na zgranicznych forach :) to to mozecie rowniedobrze robic tutaj, po co nabijac sobie posty, a raczej zasmiecac watek?.. w zeszlej edycji chyba Pain dal tutaj watek ze swoja praca z DW i to bylo rozsadne podejscie. Dosyć nieudana prÓba pisania w języku polskim. ;) Osobiście z negatywnymi komentarzami bym się na razie wstrzymał, zawsze można dopingować rodaków (choćby na takich samych zasadach jak reprezentację piłkarską- mimo że nie wymienił bym 5ciu zawodników ;) ). Przy czym w tego typu konkursach dawał bym dużo większe szanse concept arterom bez umiejętności low poly... Niż utalentowanym rzemieślnikom lp. No ale zobaczymy jak sytuacja będzie się rozwijać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 ja piernicze ludzie jestescie poje****, serio zawsze musicie narzekac :) Gotham --> racja napewno bardziej sie patrzy na koncept ale i tak trzeba umiec modelowac/texturowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 2d?? Dobrze wyczytalem? jest sekcja 2d?? This war is sooo on! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 O co biega z tymi miniaturkami na stronie DW? Trzeba to jakoś samemu submitować? Póki co polycount ma jedno entry tam:/ I nie ma nigdzie nie ma przycisku żeby się zamieścić oficjalnie. To jeszcze nie działa? Czy oni sami pobierają co trzeba z wątku z for? 2d?? Dobrze wyczytalem? jest sekcja 2d?? This war is sooo on! :D Bardzo fajno!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bad Moon Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Omen startuje! Ciekawe kto zajmie drugie miejsce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 21 Luty 2008 Autor Share Napisano 21 Luty 2008 Lewus - z tego co pamiętam, każdy zgłaszający się do bitwy otrzyma własną stronę, na której poda swoje dane, wrzuci finałowe prace itp. Na tej samej stronie będzie okienko do wrzucania miniaturek. Jeśli dobrze się orientuję, to opcja ta jest na razie dostępna tylko dla startujących z GA. No ale bitwa się jeszcze nie zaczęła, więc nie ma co lamentować :) PS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Kuba, dzięki za info! Omen startuje! Ciekawe kto zajmie drugie miejsce :D Weź nie zapeszaj;p Trzeba było jednak zgłosić nasze skromne forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Może małe ale jare:), e tak btw. do tych miniaturek to czasami nie lapie tylko z GA?? Tzn. dlatego trzeba bylo robic konto tez na GA chyba.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Ironicznie wiekszac podanych tutaj watkow wyglada narazie jakby polacy prubowali nauczyc sie angielskiego komentujac swoje prace nawzajem na zgranicznych forach :) to to mozecie rowniedobrze robic tutaj, po co nabijac sobie posty, a raczej zasmiecac watek?.. w zeszlej edycji chyba Pain dal tutaj watek ze swoja praca z DW i to bylo rozsadne podejscie. Jestes idiota czy kretynem? Jezeli masz zamiar sie z nas wysmiewac i przedstawiac jakies zalosne proby wywyzszania swojego ja i dowartosciowania swojego ego to nie to forum. To jest forum elitarne i zamkniete - kretynom mowimy stanowcze nie. Z tego co sie orientuje to onet prowadzi dzialalnosc charytatywna wspomagajaca biednych umyslowo polaczkow ktorych pustoslowie normalnych ludzi przyprawia o mdlosci. Jezeli nie masz nic konkretnego do napisania tylko swoja zenujaca postawa obrazac nas to lepiej zmien forum, bo to jest kolko wzjamnej adoracji i wsparcia a nie zebranie hipokrytow ktorzy nie widza nic po za swoja boskoscia. Jezeli jestes taki madry to prosze cie bardzo pokaz na co cie stac, jezeli nie to stfu i gtfoad. NOOB (FLAME ONNNNNNN) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Przejrzalem sobie rozne rzeczy i... bardzo duza, wrecz przytlaczajaca ilosc uczestnikow... Troche szkoda bo w takiej masie nawet oryginalne pomysly beda sie powtarzac :/ Naprawde trzeba cos niestandardowego wymyslec by sie jakos przebic... Ja mialem fajny pomysl ale juz widze cos podobnego... no nic, jakby co nikt nie broni zmienic koncepcji w polowie bitwy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Omen wejdzi w głąb swego umysłu i wyciągnij najbardziej wykręcone i nieracjonalne pomysły :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 No wlasnie wszyscy robia jakies zakrecone formy, megazbroje i hipermiecze i cotam jeszcze a ja bym jakos bardzie uzytecznie do tematu podszedl. Taki design na tyle prosty i charakterystyczny zebys by go w stanie w miare latwo ogarnac i zapamietac nawet po jednym rzucie oka. Tak zeby obrazek wdawal sie lekko znany a jednoczesnie calkiem nowy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 No wlasnie wszyscy robia jakies zakrecone formy, megazbroje i hipermiecze i cotam jeszcze a ja bym jakos bardzie uzytecznie do tematu podszedl. Taki design na tyle prosty i charakterystyczny zebys by go w stanie w miare latwo ogarnac i zapamietac nawet po jednym rzucie oka. Tak zeby obrazek wdawal sie lekko znany a jednoczesnie calkiem nowy ;] Dobrze że nie zawarłeś w tym słów "wystarczy tylko":) Z tego co piszesz Omen, imo nadaje się tylko to. Jeszcze nie wypatrzyłem nic bardziej podchodzącego pod definicję "zapadalności w oko" i innowacyjności. Jeśli model będzie równie odjechany co koncept to zapewne dla autora miejsce na podium się znajdzie. http://forums.3dtotal.com/showthread.php?t=56637&page=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 No wlasnie o tym mowilem kiedy mialem na mysli ze ktos mi pomysl podwedzil :P Choc i tak pewnie zaczne robic swojego maga ktory wiezi w swojej zbroi sadystyczna demonice by przez nia kanalowac energie do czarow :] Moze bedzie wystarczajaco rozne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Porach Ciebie to juz chyba zycie i lenistwo zmarnowalo... poglos niesie widac krzyki najbardziej urazonych badz tez prawda w oczy kolo, jak tam uwazasz, zwucilem jedynie uwage na dziwne zachowania... ty natomiast najprawdopodobniej nie umiac splesc swych mysli w nic bardziej oryginalnego wypluwasz slowa "idiota", "kretyn" bezmyslnie zreszta podejrzewam. Wroga z Ciebie istota niesamowicie, wracaj wiec do swej jaskini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Konras, wiesz zasada prosta... jak dajemy tu linki do tematow na innych forach to jak ktos znajomy wejdzie to zostawia posta i cos tam pokomentuje podopinguje, a że nie wszyscy umieja ang. na dobrym poziomie, no chociazby ja, to wygloda to jak wygloda. to to mozecie rowniedobrze robic tutaj, po co nabijac sobie posty, a raczej zasmiecac watek?.. w zeszlej edycji chyba Pain dal tutaj watek ze swoja praca z DW i to bylo rozsadne podejscie. No nie do konca... w zasadach jest, ze trzeba prowadzic WIP'a na wybranym forum.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Konras sorry, ale nie masz racji. Skosnoocy zawsze siebie dopinguja i co w tym zlego?? Mowia jeszcze gorszym angielskim niz my. Ale slowa otuchy nawet w polamanym jezyku zawsze dopinguja do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Oh my Good! No be bad gays! Be work gays!:p Levus lerning english! Not bad to Levus. Go work! And You and You go to work too! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Niech wam bedzie... aczkolwiek jednak wiele osob watki tutaj zalozylo wiec nie dreczyc mnie juz prosze... bo troche racji w tym musialo byc... :) ok koniec tej dyskusji zlej :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Szacun Konras:] Przyznac sie do bledu wielka rzecz:] Ja juz koncze dyskusje na ten temat:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 To je niezłe u Rosjan, trochę klimatem zajeżdża nekromantą Rawkstara, ale widocznie taki stylee ma kolo. Mie nrawiatsa, posmotrejtie tawarisze: http://www.cgtalk.ru/forum/showthread.php?t=19317 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 23 Luty 2008 Autor Share Napisano 23 Luty 2008 Ten link chyba już gdzieś się przewinął. Koncepty są niesamowite, a jego tempo pracy miażdży :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 nice: http://boards.polycount.net/showflat.php?Cat=0&Number=270333&page=0&fpart=2&vc=1&nt=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 nice: http://boards.polycount.net/showflat.php?Cat=0&Number=270333&page=0&fpart=2&vc=1&nt=2 O w morde, Boehme w tej edycji tez startuje? Omg to nie czlowiek, ten koles jest gorszy niz rockstar, bobo, dom i dh razem wzieci. Ech zal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 O widze, ze ktos pomyslal i wyodrebnil watki z DWII:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 no chwała mu za to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 25 Luty 2008 Autor Share Napisano 25 Luty 2008 Gdyby ktoś pytał, DW III jest już oficjalnie rozpoczęte :) Może jakiś news na stronie by się przydał, żeby wszyscy się dowiedzieli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 28 Luty 2008 Share Napisano 28 Luty 2008 stfu i gtfoad. NOOB (FLAME ONNNNNNN) Mega :DD a tak by the way super ze rośnie popularność DW na naszym forum może kiedyś spróbujemy wystartować jako forum jak popularność będzie dalej rosnąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 No na dzień dzisiejszy popularność urosła do 3. Jeszcze chyba tylko Paszczak tylko z Polaków został i robi. Czy ktoś jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 To jest dość porąbane:D http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=234&t=596843 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 No i konkurs mam z bani:P Moze w 2009 uda sie wejsc do top 50:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 :( cóż, nie jesteś sam:p.. trzeba się będzie lepiej starać na przyszłość! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Hehe w 2009 to moooże nawet uda mi się skończyć poracke na czas:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 7 Maj 2008 Autor Share Napisano 7 Maj 2008 Brak Levusa w top 50 to dla mnie trochę zaskoczenie, bo model był naprawdę bardzo oryginalny. Może z drugiej strony to i dobrze, przynajmniej chłopaki nie spoczniecie na laurach :) Za rok powalczymy razem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Yyyy fajnbie jakby udało się max3d.pl wystawić :P.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 to jak tam juz są wyniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Ogłoszono listę "odpadniętych w przedbiegach":p Forum raczej na pewno będzie się dało wystawić w przyszłym roku, oby się tylko wojownicy nie wykruszyli. A brak Levusa, cóż, były niedociągnięcia w modelu, mało widoczny normal, ale jak Kuba pisze, nie ma tego złego;) Połowa celu osiągnięta (modelik do folio:) ), trochę poskilowane, jest okej:D Było naprawdę dużo fajnych modeli na forach więc będzie co pooglądać na finale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 29 Maj 2008 Autor Share Napisano 29 Maj 2008 http://www.gameartisans.org/forums/showthread.php?t=1741&page=54 Czyli może jeszcze dzisiaj coś się ruszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi