Napisano 17 Maj 200717 l Hej zastanawiam sie nad wzieciem nowego telefonu, chcialbym przeznaczyc na to max 1000 zl, chodzi mi raczej o pda z system, albo jaki kolwiek inny dobry telefon, nie pytam na innych forach, bo wam jakos bardziej ufam :) marka nie ma znaczenia moze byc fajny no name, oby wormsy 2 działały LOL dzieki za wszelkie porady itp
Napisano 17 Maj 200717 l ja szalałem za SPV M3000 kiedyś ale ugrzązłem ze zwykłym fonem NOKIA 5200 wiec zobacz go jak Ci się spodoba.. cena przystępna.. poniżej 1000zł :d a IPhone to coś pięknego.. co za płynność animacji i te funkcje :) mmm.
Napisano 17 Maj 200717 l Jak telefon to z symbianem :D Polecam nokię 3250, kolega jest w posiadaniu. Nie droga, ma Symbiana 9.1, ładny dźwięk (to nokia muzyczna) i aparat 2Mpix. Nówki na allegro od 820zł.
Napisano 17 Maj 200717 l mam nokie e61 i jestem z niej bardzo zadowolony, jak duzo korzystasz z maila to świetna sprawa taki fonik. Symbian s60 3rd. dodatkowo mozna dokupic antene gps, instalujesz TomToma i masz świetną nawigację. Wordy, excele, power pointy, drukowanie poprzez bluetooth... A no i jeszcze WiFi, wiec w darmowych spotach mozesz smigac za free po necie - przegladarka super, mozna tez zainstalowac Opere, GG i inne duperele. Odtwarza divixy nawet. Osobiscie najczesciej na niej korzystam z maila, gps, kalendarza - bo ma swietne synchro z Outlookiem. Klawiaturka qwerty sparawia, ze naprawde milo sie na nim pisze. I niech Cie nie przerazi jego wielkość, bo telefon jest bardzo wygodny mimo pozorow.
Napisano 18 Maj 200717 l za 1700 moge ci oddac mojego phona :D ale to chyba troszke przekracza limit :) (HTC TYTN) Jeśli szukasz telefonu typowo do pracy jakies wordy, excele, smsy to bierz spv m3000 najlepszy wybór tylko procek troszke kiepskawy ale da sie przezyc :), natomiast jesli chcesz dzwonic to nie polecam palmtopów bo kiepsko sie spisują pod względem telefonu w porównaniu do nawet jakiejs starej nokii
Napisano 18 Maj 200717 l jesli chcesz smartphone`a to lepiej zapytaj na www.pdaclub.pl a tak od siebie to odradzam :) lepiej wydać mniej i kupić normalny telefon zamiast bawić się w gadgety. Smartphony w porownaniu do palmtopów mają słabe wyświetlacze, kiepski procesor i mało ramu ;] ale za to baterię lepszą. te które mają w/w w lepszym standardzie troche kosztują ;] Kiedyś się też napaliłem ale skonczyło się na kupnie fujitsu-siemens n560 bo ma wbudowany GPS :) a telefon mam stary. jeśli nie potrzebny ci email w telefonie to nie ma sensu bawić się w smartphony :) chyba że lubisz się bawić takimi rzeczami (z resztą ja tak po części) kup sobie Motorole F3 :) koszerny telefon dla arabów. word i exel to inna sprawa, ale i tak lepiej się sprawują w smartphonach z wbudowaną (nie ekranową) klawiaturą. I tak nie wierze żeby Klicior korzystał z worda lub z arkuszy kalkulacyjnych ;]
Napisano 18 Maj 200717 l Autor dzieki chlopaki za pomoc :) zastanawiam sie nad spv 3000, ale nie wiem :) Marcin - hmm w sumie dokladnie chcialbym sie pobawic takim gadzetem. Najwazniejszy dla mnie ficzer to duuuzo pamieci na mp3 + dobry aparat foto reszte łącznie z dizajnem moge przebolec :)
Napisano 18 Maj 200717 l kup sobie oddzielnie mp3, aparat i nokie 6310i. gdzetami sie pobawisz i Ci sie znudza a bedziesz sie wk!@#$ ze Ci bateria siada. telefon sluzy do rozmow
Napisano 18 Maj 200717 l spv m3000 to ja mam Klicek wiec wiesz jak wyglada i co ma w sobie (wormsy tez chodza, trza wgrac :P ) tak wogole nie chce ktos kupic? Klicek nie chce bo ma rysy male na obudowie. Najwazniejszy dla mnie ficzer to duuuzo pamieci na mp3 + dobry aparat foto reszte łącznie z dizajnem moge przebolec nastepca wizarda (spv3000) jest idealny, ale niestety 1000zl nie wystarczy A tak wogole powodzenia w poszukiwaniach
Napisano 18 Maj 200717 l a ja ci proponuje telefony z tej serii (nowosc!) maja wbudowana bardzo uzyteczna funkcje uderzania nim w glowe drecha ktore chce cie okrasc, dziala na zasadzie ciosu cegla, poza tym nowoczesny disajn i miejsce na odtwarzacz mp3 i zapalniczke
Napisano 19 Maj 200717 l Jedna uwaga ... jak bedziesz wybierał telefon to dobrze aby miało wejscie na karte sd a nie minisd bo te drugie strasznie drogie :\
Napisano 19 Maj 200717 l imo tylko symbian 9.1 ci poradze, ale:D: e61 troche nieporęczna i napewno cena >1000, e50 taka dziwaczna jest, malutki wyswietlacz ma, nokii 3250 nie kupuj, bo niby ma symbiana ale rozdzielczosc wyswietlacza to tylko 176x208px. podobnie rzecz sie ma z nokią n91, do ktorej jednak dodają karty 4gb... nokia n90 ma starego symbiana, n92 ciężko dostępna, n93, n95 droga, n71 mi nie pasuje bo jest otwierana:/ z nokii zostaje ci..: NOKIA N73 + jest fajna + zarąbista kamera (QVGA) i niezły aparat (3,2 mpx) + bardzo wysoki kontrast ekranu - za kilka miesięcy będzie miał ją każdy, bedzie to coś w stylu 3310:D - joystick jest do niczego, ciężko chodzi i za nic sie nie chce wyrobic:P Test na symbianos.pl NOKIA N80 + jest bardzo fajna + prosty lecz ciekawy design + aparat i kamera, choć nieco slabsze niz w N73 - wyświetlacz mniejszy niz w N73 ktora ma 2,4 cala - tu jest "tylko" 2,2 Test na symbianos.pl z Nokii to tyle, w iphony bym sie nie bawil:D są jeszcze sony ericssony: M600, W950i i cos jeszcze, nie pamietam, są bardzo szybkie, ale brakuje im aparatu, motorola ostatnio tez sie bawila w symbiana ale im za bardzo nie wyszlo;) ps. czekaj na nokia n76, nie ma byc zbyt droga, a prezentuje się świetnie, soon pozdrawiam
Napisano 19 Maj 200717 l yyy... fakt hindus, zwracam honor;), z rozpędu napisalem vga a teraz poprawka ze kamera jest qvga:D ale fakt faktem ze nokia odczepila sie w tych modelach od 3gp i przeszla na mpeg4, duzy sukces i i dzieki temu jakosc filmow i tak jest duzo wyzsza.
Napisano 25 Maj 200717 l klicek też polecam czarodzieja ale lepiej jak weźmiesz mda vario /qtek 9100, to ten sam telefon (pod innym logiem i inną obudową.), ale podobno farba tak sie nie łuszczy jak miała w zwyczaju w wyprodukowanych wczesniej spv m3000. Część mówi że poprawili to z wprowadzeniem chipów g4 (wcześniej g3) w g3 łatwiej zmienić rom na innego opa, wgrać wm6-następce wm5 podsumowywując : jeżeli czarodziej to mda vario lub qtek 9100 jeśli spv m3000 to g3 jeśli chcesz w nim majstrować lub g4 jeśli wolisz ładną obudowe