zajacowo Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Witam z braku weny taki renderek inspirowany betonowymi domkami z jednej z książek o architekturze. Pzdr. Link poniżej http://img339.imageshack.us/img339/4631/domkifinalcj5.jpg
SWRSC Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 świetnie wyszły wnętrza, ale brakuje mi troszke ostrości na renderze - a może to i dobrze? Uwielbiam wizki z takim oświetleniem, ogolnie na plus :)
piksar Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 bardzo ładnie wyszło, co do konceptu paskudny ale to nie nasz problem
Orangegraphics Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 czy ja tam widze blura?:D poprosimy o ostrość:D ładne, znaczy nie ładne, ale realistyczne;d
!Ewert Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 wszystko pieknie:) ale betonowe konstrukcje nie zachecaja do mieszkania w nich;p
jurekk Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Wizualizacja bardzo fajna. Projekt (połączenie PRL+szklane domy) do mnie nie przemawia.
zajacowo Napisano 3 Czerwiec 2007 Autor Napisano 3 Czerwiec 2007 Dzieki za comment. Chodziło mi bardziej o oświetlenie i ujęcie niż o architekturke. generalnie taki betonowy minimalizm Wnętrza to taki experyment z diifuse glowem więc może sie wydawać zblurowane lekkunio. Pzdr
Lis Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Ładne domki. pomysł i konstrukcja. Co do renderu to: - rażą bugi po gi na żaluzjach. Na przyszłość polecam Qmc + Lc - Ujęcie prawie trafione. Poczytaj trochę o mocnych punktach obrazu + Przy takiej architekturze super sprawdza się duża perspektywa. - Światełko nawet ładne choć więcej kontrastu by mu nie zaszkodziło.
Pawelkos Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Jak dla mnie super, render oczywiscie bo budynki mi sie nie podobaja, no i troche te upstrzone firanki tam troche nie pasuja, no chbya ze to zaluzje z bledami GI jak pial Lis ale mi to na zaluzje troche nie wyglada, wiec czy tak czy siak ten element przydaloby sie poprawic
Hynol Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Rendery spoko. Ale domki w których nie można sobie luźno w samych gaciach spacerować to nie dla mnie ;)
zajacowo Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Napisano 4 Czerwiec 2007 mam pytanie: jak zrobiłeś trawe? trawa to texturka zrobiona w photoshopie zmiksowane kilka różnych zdjęć trawy i wymaskowanych. Potem ta sama na grayscale i zabawa kontrastem i jasnoscia zeby uzyskac mape to displacementu. A w maxie texturka na diffuse a druga szara na vray displacement i juz:) Tak na serio trzeba dobra texture zrobic w shopie Teraz probuje wyrenderowac ta scene przy dziennym oswietleniu i juz tak fajnie trawa nie wychodzi..musze nad nią posiedzieć troszke jeszcze w shopie Pzdr.
lukasz3d Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 Zgadzam sie ze jak do swobodnego mieszkania troszke duzo przeszklen ale w ogole sie nie zgadzazm ze takie konstrukcje zelbetowe nie nadaja sie do mieszkania-czysta forma, proste ksztalty,elegancja bez falek i wygibasow.A co pewno wolicie slodkie daszki:Pz czerwona dachowka...blleeee pozdro....a i renderki ladne
zajacowo Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Napisano 12 Czerwiec 2007 Zawsze można zasłonic wewnetrzne verticale zeby uzyskac troche prywatności Pzdr
hcpiter Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 Fajnie :) widzialem te domki w ksiazce tez fajne ;)
Kedzior Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 bardzo przyjemne oświetlenie, ale sam design domków dla odważnych indywidualistów, co nie znaczy, że są złe ;)
Gość mikrobus11 Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Czy możesz zdradzic jakie dałes ustawienia dla materiału szyb??
Rekomendowane odpowiedzi