Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

świetnie wyszły wnętrza, ale brakuje mi troszke ostrości na renderze - a może to i dobrze? Uwielbiam wizki z takim oświetleniem, ogolnie na plus :)

Napisano

Dzieki za comment.

Chodziło mi bardziej o oświetlenie i ujęcie niż o architekturke.

generalnie taki betonowy minimalizm

Wnętrza to taki experyment z diifuse glowem więc może sie wydawać zblurowane lekkunio.

Pzdr

Napisano

Ładne domki. pomysł i konstrukcja.

Co do renderu to:

- rażą bugi po gi na żaluzjach. Na przyszłość polecam Qmc + Lc

- Ujęcie prawie trafione. Poczytaj trochę o mocnych punktach obrazu +

Przy takiej architekturze super sprawdza się duża perspektywa.

- Światełko nawet ładne choć więcej kontrastu by mu nie zaszkodziło.

Napisano

Jak dla mnie super, render oczywiscie bo budynki mi sie nie podobaja, no i troche te upstrzone firanki tam troche nie pasuja, no chbya ze to zaluzje z bledami GI jak pial Lis ale mi to na zaluzje troche nie wyglada, wiec czy tak czy siak ten element przydaloby sie poprawic

Napisano
mam pytanie: jak zrobiłeś trawe?

trawa to texturka zrobiona w photoshopie zmiksowane kilka różnych zdjęć trawy i wymaskowanych.

Potem ta sama na grayscale i zabawa kontrastem i jasnoscia zeby uzyskac mape to displacementu.

A w maxie texturka na diffuse a druga szara na vray displacement i juz:)

Tak na serio trzeba dobra texture zrobic w shopie

Teraz probuje wyrenderowac ta scene przy dziennym oswietleniu i juz tak fajnie trawa nie wychodzi..musze nad nią posiedzieć troszke jeszcze w shopie

Pzdr.

Napisano

Zgadzam sie ze jak do swobodnego mieszkania troszke duzo przeszklen ale w ogole sie nie zgadzazm ze takie konstrukcje zelbetowe nie nadaja sie do mieszkania-czysta forma, proste ksztalty,elegancja bez falek i wygibasow.A co pewno wolicie slodkie daszki:Pz czerwona dachowka...blleeee

pozdro....a i renderki ladne

Gość mikrobus11
Napisano

Czy możesz zdradzic jakie dałes ustawienia dla materiału szyb??

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności