Napisano 3 Czerwiec 200717 l Witam z braku weny taki renderek inspirowany betonowymi domkami z jednej z książek o architekturze. Pzdr. Link poniżej http://img339.imageshack.us/img339/4631/domkifinalcj5.jpg
Napisano 3 Czerwiec 200717 l świetnie wyszły wnętrza, ale brakuje mi troszke ostrości na renderze - a może to i dobrze? Uwielbiam wizki z takim oświetleniem, ogolnie na plus :)
Napisano 3 Czerwiec 200717 l czy ja tam widze blura?:D poprosimy o ostrość:D ładne, znaczy nie ładne, ale realistyczne;d
Napisano 3 Czerwiec 200717 l wszystko pieknie:) ale betonowe konstrukcje nie zachecaja do mieszkania w nich;p
Napisano 3 Czerwiec 200717 l Wizualizacja bardzo fajna. Projekt (połączenie PRL+szklane domy) do mnie nie przemawia.
Napisano 3 Czerwiec 200717 l Autor Dzieki za comment. Chodziło mi bardziej o oświetlenie i ujęcie niż o architekturke. generalnie taki betonowy minimalizm Wnętrza to taki experyment z diifuse glowem więc może sie wydawać zblurowane lekkunio. Pzdr
Napisano 3 Czerwiec 200717 l Ładne domki. pomysł i konstrukcja. Co do renderu to: - rażą bugi po gi na żaluzjach. Na przyszłość polecam Qmc + Lc - Ujęcie prawie trafione. Poczytaj trochę o mocnych punktach obrazu + Przy takiej architekturze super sprawdza się duża perspektywa. - Światełko nawet ładne choć więcej kontrastu by mu nie zaszkodziło.
Napisano 3 Czerwiec 200717 l Jak dla mnie super, render oczywiscie bo budynki mi sie nie podobaja, no i troche te upstrzone firanki tam troche nie pasuja, no chbya ze to zaluzje z bledami GI jak pial Lis ale mi to na zaluzje troche nie wyglada, wiec czy tak czy siak ten element przydaloby sie poprawic
Napisano 4 Czerwiec 200717 l Rendery spoko. Ale domki w których nie można sobie luźno w samych gaciach spacerować to nie dla mnie ;)
Napisano 4 Czerwiec 200717 l Autor mam pytanie: jak zrobiłeś trawe? trawa to texturka zrobiona w photoshopie zmiksowane kilka różnych zdjęć trawy i wymaskowanych. Potem ta sama na grayscale i zabawa kontrastem i jasnoscia zeby uzyskac mape to displacementu. A w maxie texturka na diffuse a druga szara na vray displacement i juz:) Tak na serio trzeba dobra texture zrobic w shopie Teraz probuje wyrenderowac ta scene przy dziennym oswietleniu i juz tak fajnie trawa nie wychodzi..musze nad nią posiedzieć troszke jeszcze w shopie Pzdr.
Napisano 5 Czerwiec 200717 l Zgadzam sie ze jak do swobodnego mieszkania troszke duzo przeszklen ale w ogole sie nie zgadzazm ze takie konstrukcje zelbetowe nie nadaja sie do mieszkania-czysta forma, proste ksztalty,elegancja bez falek i wygibasow.A co pewno wolicie slodkie daszki:Pz czerwona dachowka...blleeee pozdro....a i renderki ladne
Napisano 12 Czerwiec 200717 l Autor Zawsze można zasłonic wewnetrzne verticale zeby uzyskac troche prywatności Pzdr
Napisano 12 Czerwiec 200717 l bardzo przyjemne oświetlenie, ale sam design domków dla odważnych indywidualistów, co nie znaczy, że są złe ;)