Skocz do zawartości

Wasze zdanie na temat tego pojazdu :) 102 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wasze zdanie na temat tego pojazdu :)

• Eee tam... nic nowego, ble :-P
      3
    • Ujdzie w tłoku, ciężko, ale ujdzie :)
      12
    • Ciekawy, podoba mi się ;-)
      59
    • Nio rewelacja, he he :-D
      28

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Napisano

teraz jest zajebiście... wkońcu drzwi pasują...

Został tylko wyczesany render i do srebrnej albo złotej...

• Odpowiedzi 135
  • Wyświetleń 15,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
(...)

Został tylko wyczesany render i do srebrnej albo złotej...

a to dobre :-) tylko kto ten render zrobi, he he ;-)

pecet w planie jest jeszcze dość szczegółowe wnętrze... także dużo wody upłynie zanim jakieś rendery się pojawią.

Marcin_ps nio szerokie biodra ma to prawda :-)

Napisano

WOW genialny model :)

ps. kiedy można sie spodziewać prototypu ?? ;>

Napisano

Homa, no ten model jest po prostu piękny. Może sobie kiedyś w garażu postawię taki samochód ;)

Napisano
a dupa taka wielka :P

z samochodami to jak z kobietami... dupa musi byc wielka:D

mi sie podobuje:), model od strony technicznej wypas:)

Napisano

Jesli mialby trafic do produkcji w takiej postaci to czujniki cofania nie rozwiazuja problemu. Lusterka i czujniki dadza rade na parkingu, ale nie wystarcza na drodze. Anyway to koncept i wyglada super, a o to chodzi ;) Masz juz jakis plan co do ukladu tylnich swiatel?

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze panowie. Kr3tz jeśli chodzi o tylne lampy to nic ciekawszego niż ostatnio nie potrafię spłodzić, więc puki co wygląda to tak:

04mi6.jpg

Z tym brakiem widoczności do tyłu chyba nie jest tak źle :) Screen z viewportu:

05ze3.jpg

Napisano
  • Autor

Proszę... tylko się nie śmiać - wiem, że namotane gdzieniegdzie :-)

s0pk7.jpg

s1we2.jpg

Napisano
pikna siatka panie, mia taka rowna nie wychodzi:D

Bo to pewnie efekty specjalne :D wiesz prosy tak robiom żeby pro wyglondać :P

Napisano

mi sie podobal i podoba nadal ale tym skrinem dotyczacym widocznosci udowodniles ze jej nie ma :) - mozna poogladac to co jest z tylu w znacznej odleglosci od samochodu a powinno byc na odwrot :) -ale ok - to jest koncept - poza tym zawsze mozna miec sys kamer z tylu ktore pokaza kierowcy what's going on za jego furmanka ;)

Napisano
  • Autor

Dzięki bardzo za komenty panowie :) A z tą równą siatką to bym nie przesadzał, he he. Siatę robię matodą a la' Loozack, czyli najpierw spline i później poly editing do tych splineów, żeby prosto było - są jadnak miejsca cholernie krzywe, ale wam nie powiem gdzie skoro nie widać :-P

eco jeśli chodzi o to co widać zaraz za pojazdem, to wydaje mi się, że za bardzo nie odbiegam od standardu aut sportowych, czy nawet niektórych limuzyn :) Zdecydowanie więcej widać z mojego modelu, niż np. z murcielago :-P

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

nio i właśnie tego, między innymi, nie chciałem pokazywać Thunder, ale skoro już prosisz:

s2ot3.jpg

Powodzenia z Twoim modelem...

JohnZi chciałbym modelować tak jak Ty, więc proszę się ze mnie już więcej nie nabijać!

A wyżej widać przykład nierównomiernego rozłożenia siatki, choć efekt końcowy (po ms) nie jest najgorszy, to siatę w tym miejscu możnaby troszkę poprzesuwać (w imię zasad) ;-)

Pozdrawiam!

Napisano

imo bardzo dobrze ci wyszlo to miejsce, choc rzeczywiscie siatka troche namieszana w tym miejscu, no ale zbytnio nie robi to roznicy:) a tak poza tym homa to ja sie nie nabijalem:) ja tez mam swoje tajemnice:P :D

Napisano
  • Autor

W wolnych chwilach, czyli raz na dwa tygodnie próbuje poustawiać model w studio.

Akurat mam net, więc zapodaję ostatnie wypociny: próba lakieru i studia. Co o tym sądzicie?!

Proszę szczerze i konkretnie na temat - co jest do bani, a na co można przymknąć oko?!

Pozdrawiam Wszystkich!

sth01nc1.jpg

PS. Jak patrzę na datę ostatniego postu to czuję się jak górnik, ale ten czas leci hehe :-)

Napisano

Sam ten samochodzik wymyśliłeś? Czadowy! Taki groźny jeździec ;)

Co do pomysłu, modelu i wykonania to świetnie a na renderach się nie znam więc nie będe oceniał :)

Napisano

taki sobie ten render ;) ale ja jeszcze chciałem sie wypowiedzić o samym modelu, ten dach wraz z szybami wygląda bardzo "krucho" myśle że dobrze by było jak byś zrobił takie czarne "obwódki" wokół szyb, to by już nadało troche masywności

edit: o takie:

audi_2007-R8-009_4.jpg

Napisano
  • Autor

deha21 - tak to mój wóz ;-) dzięki...

pecet - powyższy render to tak jak pisałem test lakieru i studia. Na szyby mam już przygotowaną teksturę, taką jak pokazałeś, ale jeszcze się nie bawie szybami...

Liczyłem na Twoją dogłębną analizę, a nie "taki sobie render" :-P

Wiem, że jest taki sobie, ale dlaczego?! Ja już nie wiem - za długo sie w niego wpatrywałem :)

Napisano

powinien mieć bardziej rasowy kolor ten niebieski troche mu nie pasi. Może się powtórze ale doświelt fele daj czerwone hamulce brembo i gites

Napisano
  • Autor

qbuś światła mają być włączone - taki jest plan ;-)

felgi doświetlę i biorę się za kolejne materiały...

yasutoco masz rację z tym kolorem. Nie wiem czemu wszystkie swoje bryki maluję na blado niebieski lub blado czerwony... ten typ tak ma :-] Może później zmienię, ale pomarańcz, żółć czy zieleń nie bardzo mi pasują. Próbowałem z szarym, ale cała scena wypada wtedy dość szaro... może biały jeszcze, zobaczymy?

Pozdrawiam i dzięki za komenty!

Napisano

1 Kolor. czerwony od razu lepiej.

2. Dach wygląda jakby był grubości kartki papieru, zresztą szyba też

reszta super

Pozdro

Napisano

'kruchy' dach to kwestia braku podsufitki i i wewnetrznej strony slupkow. z tymi elementami bedzie poprawnie.

Napisano
  • Autor

nio nie mogę z wami! przeciaż pisałem, że to test lakieru i świateł w studio!

na szybach będzie tekstura - czarna obwódka wokół, więc nie będzie widać cienizny sufitu :)

ale jeśli to tak bardzo rozprasza to rozumiem, że studio może być? bo za pół roku wrzucę w finished i będziiecie krzyczeć ze oświetlenie do bani i refleksy ble?

na kołach nie ma materiałów i na całej reszcie oprócz karosy i chromu grila też - żeby nie było wątpliwości.

A z kolorami to tak zawsze juz mam. Przy ostatnim finale mojego pojazdu zrypaliście mnie, że za blado - macie rację! Tak już chyba mam, że wypłowiałe mi wszystko wychodzi, a może to kwestia monitora he he he?!

Kliment zrobię dla Ciebie wersję czerwoną jak skończę ze wszystkimi materiałami!

Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dzięki za komenty!

Napisano
  • Autor

Wojtek ja też lubię czerwony, także wszystko zgodnie z planem, spoko ;-)

Next step:

sth102kk6.jpg

Napisano

Super to idzie!!

Zmniejszylbym troche to swiatlo z tylu -zeby nie bylo takie intensywne - ale to pewnie tylko próby.

Pozdro!

Napisano
  • Autor

Prace uznaję oficjalnie za skończoną ;-)

Zapraszam do finished: LINK

Dziekuje wszystkim za pomoc i komentarze!

Pozdrawiam

Homa