nielot007 Napisano 30 Lipiec 2007 Share Napisano 30 Lipiec 2007 WitaM!! tak tak kolejna bitewka ktora pewno umrze, jakos nie mam szczescia do bitewek :D(ja skoncze) ok jak w temacie frankenstein :) ja bede robil na podstawie modelu Kolby Jukes :) oto link do mojej referki--> http://www.kolbyjukes.com/gallery/main.php/v/personal/Frankenstein.jpg.html jakby ktos chcial robic tez ta wersje to mam kilka widokow :D ok teraz zasady: -tylko modelowanie tradycyjne -modelujemy maxymalnie bust, mozna tylko szyje :) -detale robione w sculpterach zabronione(mozna je robic ale prywatnie i nie pokazywac tutaj) :) to chyba tyle odnosnie zasad ;) licze na robienie duuuuzej ilosci delali w normalnym sofcie, gdyz gdzie nie spojerzec to ciagle ktos sculptuje :( ZAPRASZAM !! LISTA: -_kuba_ -zeet -briz -KLICEK -wrzecionek -zonk -SUPER_OKO :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 30 Lipiec 2007 Share Napisano 30 Lipiec 2007 Ostatnim razem dałem ciała, ale może tym zrobię coś dobrego. Ja skorzystam z czegoś takiego: http://www.lesedwards.com/showpic.php?id=7&pid=388 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2007 fajnie kuba ze sie przylaczyles :) ps. fajny koncept :P zeet--> super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 30 Lipiec 2007 Share Napisano 30 Lipiec 2007 Ja też powalczę ,referek muszę poszukać :) edit referka http://userblogs.free-radio.de/media/Frankenstein.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2007 WitaM!! zeet--> fajjna referka :) ok zaczlem robic :) narazie tyle :) przypominam noja referke --> http://www.kolbyjukes.com/gallery/main.php/v/personal/Frankenstein.jpg.html pozdro i siateczka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 nice one brother;) ale proponuje bardziej "agresywny", ostry, wyrazisty nos, jest za lagodny jak na ta postac. pozdrawiam i powodzonka Panowie :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2007 nice one brother;) ale proponuje bardziej "agresywny", ostry, wyrazisty nos, jest za lagodny jak na ta postac. pozdrawiam i powodzonka Panowie :* dzieki :) nos zrobiony w pare sekund :) bo nie chcialem pokazywac samego "oka" :D narazie to jest taka baza, dopeiro pozniej zacznie sie rpawdziwe modelowanie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 ładnie ci idzie. ale co on ma za gulkę na nosie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2007 tweety garba ma na nosie a nie gulke :P ok ostatni update dzisiaj :P ps. zaznaczam ze to tylko baza :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 jak zwykle mi się podoba - śpiesz się, niedługo wyjeżdzamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 Kurcze nielot007 ale śmigasz, świetnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 nielot ładny poziom narzuciłeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2007 WitaM!! dzieki :) kuba jesli mozna cos zasugerowac ? to troche plasko :) tzw te faldy ktore ida od nosa w dol twarzy powinny isc bardzije do tylu :) (tak jak na koncepcie) ale komu ja rady daje, przeciez to weisz :) widac ze detalik bedzie (juz jest) pierwsza klasa !! :) bardzo mi sie podoba gorna czesc twarzy swietne okolice oczu :) zeet nie gadaj tylko wrzucaj jakis progresik :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 spróbuję dołączyć do bitwy, na początek wymodziłem takie coś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2007 WitaM!! briz--> witamy w bitewce :) fajnie sie prezentuje :) ok to ja tez cos wrzuce, powolutku do przodu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 narazie miażdżysz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2007 chveti-->dzieki, fajnie ze sie podoba, ale do miazdzenia to troche brakuje :D ok narazie tyle zrobilem :P daje tez siateczke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Ja już prawie skończyłem. Nie wyszedł do końca jak chciałem, ale... P.S. Zrobiłem tylko szyje nic niżej, zaczątek ubranka to tylko taki dodatek. Wrzucamy tylko scriny z vieportów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2007 swieeeeeeeeeetne kuba!! narazie numer jeden!! piekna robota :) tak tylko screeny i siatke :) ale kilka widokow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Ludzie opanujcie się nie tak szybko :). Jak na razie tylko tyle mi wyszło,detale i poprawki będę powoli ,wolniutko dodawał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2007 na dzisiaj koniec :) zeet dawaj dawaj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 _kuba_, czad normalnie, zupełnie inny niż wszystkie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 RA mi przypomina z profilu, mojego nauczyciela od wf z liceum :) i finalny obrazek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 RA mi przypomina z profilu, mojego nauczyciela od wf z liceum :) Albo JunioR'a czy hcpiter'a :D nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 hej mozna sie dolaczyc ?, juz zrobilem sobie w zaciszu, jak cos to krzyczcie to usunę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2007 WitaM!! ok wiec robimy tak, bitewke konczymy w poniedzialek-wtorek ok ? edit: klicek krzyczymy ze w zaciszu :D tak wlasnie o tobie myslalem ze nawet komentsa zadnego nie dasz a tu prosze taka mila niespodzianka :D fajnie ze sie przylaczyles :) piekna siateczka, detalik :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 klicek czy ty sypiasz czasami? kiedy go zdążyłeś zrobić? powaliłeś mnie tymi detalami w tak krótkim okresie czasu! zeet twój najbardziej przypomina mi postać frankensteina, świetne pracki panowie! wysoki poziom! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Dzieki chlopaki :) Nielot, no troche nie komentowałem, bo czekałem jak sie sprawy rozwina i widze ze super sobie tu poczynacie :) Raffaello dzieki :), sypiam, nie wiem dzisiaj poł dnia dłubałem mu wlosy hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 No to żeście pozamiatali panowie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 KLICEK świetnie Ci wyszedł franki, bardzo inspirujący. Te włosy poezja normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 _kuba_ - modelik przepyszny, bardzo ladny oddajacy rewelacyjnie cechy glownego bohatera tego watku Zeet - Supa ekstra taki kartonowy stajl, odrazu wiadomo wokogo chodzi Klicek - No z modelem to odleciales.. wcholere detalu, Co do tematu, brakuje troche glownych cech bohatera, jedyna rzecz jaka tutaj sie utozsamia to te szwy. Bardziej mi to przypomina jakas strzyge lub super bohaterow z moich ulubionych filmow powstalych z ziemi. Nielot - zapewne nie powiedziales jeszcze swojego ostatniego "polygona", no ale musze to powiedziec, narazie jestes w tyle za wszystkimi. FrankeStein sie kojazy mi i pewnie nie tylko z duza masywna i pociagla twarza, z duza mozgo czaszka i duza rzuchwa.. no u ciebie to skala poszla nie w ta strone co trzeba jakby. Podsumowanie: Narazie _Kuba na przedzie Klicek (za naprodukowanie miliona poly) i Zeet (za charakter) - leca leb w leb Nielot (hmm ... narazie wacha nieczystosci) - ale czekam na final Powodzenia Ups.. jeszcze Briz .. no troche jakby odstajesz od czolowki - Tutaj brakuje jakby wszystkiego - proporcje twarzy nie teges przedewszystkim.. Teraz zauwazylem updejta.. zamiast dopracowac proporcje, uchwycic odpowiednio charakter, to dowaliles miliardy poly niepotrzebnie. Czasami szescian wyglada lepiej niz jakis przedziwna forma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2007 jeszcze nie koniec .... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Briz, jest niezle, staraj sie jednak zrobic gładsze przejscia, niekiedy warto tez pierw zrobic taka jakby czaszke, a pozniej dokladac troszke miesistosci tu i tam, uwazam ze za szybko wszedles w detal, powinienes pierw lepiej uformowac glowke, tak czy inaczej wierze ze poprawisz jeszcze :) Nielot swietnie idzie do przodu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Nielot ale mu du...e zrobiles z tylu glowy ;P Ale i tak swietnie;) Klicek no normalnie... idz sobie bo ludzi peszysz (a przynajmniej mnie, przez Ciebie kompleksy mam...) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2007 tadzio hehe taki byl koncept :D powiem szczerze ze to chyba najlepsza minibitwa ktora odbyla sie na forum, choc pamietam ze byla tez pomiedzy lookzackiem i sikhamem odnosnie modelowania samochodu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Koncept;) Dobra dobra, po prostu cienki jestes i tyle ;) A tak baj de łej kiedy rusza tygodniowe speed modelingi?????? Klicku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2007 hehe poprostu myslalem ze glowa franka to dupa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 To wszystko tlumaczy ;) Nielot i tak rulezujesz :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 nielotku świetny model, tylko narazie za bardzo on mi nie przypomina tytułowej postaci z bitwy, oczywiście kazdy widzi go na własny sposób wiec bede czekac na finała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzecionek Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Praca Klicka jest swietna ale gdybym nie wiedział ze jest to Frankenstein to nigdy bym na to niewpadl. Inne prace tez mi sie bardzo podobaja. Ps Dopiszczie i mnie do listy uczestników. opierałem sie na tym http://www.lesedwards.com/main/frankenstein.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2007 Witam!! wrzecionek--> witamy w bitewce :) ok ja juz skonczylem mozna by tak poprawiac bez konca, ale starczy... :) koncowe obrazki dam kiedys indziej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Wrzecionek splaszczyles mu lekko twarz, jakby dostal plaskacza z patelni, moze podciagnij mu zuchwe do przodu ? Nielot no i super jest, ale posiedz moze nad nim jeszcze dodaj kilka rzeczy masz dobra refke mozesz poszalec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2007 klicek--> posiedze ale dopiero po weekendzie :) ok troche mu wygluzylem twarz, ktora wersja lepsza lewa czy prawa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 lewa! bardziej to franki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 zdecydowanie lewa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 jakby nie to wodogłowie :P to by wyglądał prawie jak normalny człek...co nie zmienia faktu że model całkiem całkiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 No to jak wszyscy to wszyscy, nie wiem czy juz po czy jeszcze nie.. ale walnalem sobie tez takiego speeda niezbyt specjalnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 no i swietna glowka :D fajnie ze sie przylaczyles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Upss.. przesadzilem z wielkoscia obrazkow. Poprawie jutro. Po robocie, dorobilem troche poprawek i detalu, maly pseudo renderek testowy aby zobaczyc jak by te piekne elektrody mogly by wygladac. Ps. Klicek natknalem sie na twoja refke, no mozna powiedziec, ze masakrycznie fajnie sobie poradziles z tym modelem, miszczyk. Tak sie troche poprzygladalem im, jakbys zrobil troche bardziej kwadratowa glowke z lekka i z tym podbrudkiem cos zrobil - w orginale mi sie wydaje troche wiekszy i tez bardziej taki kwadrotowy, to juz by byla naprawde rewelacja - model nie do pokonania. PZDR dla wszystkich walczacych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi