NV Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Witam ;) Niedawno zacząłem modelować takie o to autko. Jest to mój dopiero drugi pojazd. Proszę o komentarze i pomoc bo bez niej może być kiepsko. Pozdrawiam Nvidia ;) Główna referka http://www.varnavto.com/hqwp/widescreen/2006_dodge_viper_srt10_coupe_1.jpg (Przód/maska nie skończone!) Wiem rowek krzywy / naprawi sie ;) Shot at 2007-08-08 Shot at 2007-08-08 Shot at 2007-08-08 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 jak na razie ok;) czekam na dalsze screeny z pracy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 super Ci to idzie, pracuj pracuj tylko nie skończ tak jak ja :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Witam To ja Ci trochę pomarudzę:) Krzywą masz linię maski przy przejściu w zderzak. I pewnie będe się czepiał dalej bo modelujesz Viper'a, a ja mam lekkie skrzywienie na punkcie tego samochodu ;) Generalnie bardzo fajnie wychodzi ale na oficjalnej stronce Dodge'a model 2008 wygląda tak: http://www.dodge.com/en/2008/viper/gallery/ Różnice niewielkie a jednak wloty inne na masce. Czekam na postępy i kibicuję. BTW Logo na nowym modelu Viper'a jest inne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2007 Ale ja modeluje wersje 2006 podajżę a ona jest taka jak podałem w linku. Poza tym w BP wloty itd zgadzają mi sie do referki.../ No chyba ,że ty tak po prostu podałeś wersje 2008 w każdym razie dzięki za uwagi / jutro poprawie i będę robił dalej. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Sorry mój błąd. Model 2008 jest poprawioną wersją 2006. Po prostu 2006 poknocił mi się z concept carem Viper'a jaki kiedyś był prezentowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Dajesz. Narazie krzywo. Moje auto-marzenie z młodości :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasutoco Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 poka siate!!!! co do modelu to modelowałeś z printów czy na oko, bo wydaje się troche za wąski - ale to tylko moje odczycie A i czekam na up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 przypatrz sie, elementy karoserii Ci sie nie schodza ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osterman Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 Fajnie to wygląda, czekam na dalszą część. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 16 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2007 Dziękuje za komentarze, aż się zdziwiłem ,że tak wiele pozytywnych. Niestety postępy malutkie bo miałem czterodniową przerwę w modelowaniu. Dzisiaj starałem sie poprawić krzywizny oraz dopracować zgodność z oryginałem bo był spory odstęp od niego przy zderzaku. Teraz mam z nim małe problemy a właściwie z chamferem ale jakoś chyba sobie poradzę. Wrzucam to tylko po to żeby nie było ,że sie obijam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 łączenie lampy ze zderzakiem na lewo jest krzywe + z maskom, reszta w miare z tych fotek co podałeś :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 16 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2007 Mógłbyś zaznaczyć? Proszę... Aaa o to chodziło bo mnie trochę te na lewo zmyliło ok. Już poprawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osterman Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Znalazłem pare błędów, najlepiej bedzie jak pokazesz siatke: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Fajne autko, ciesze się ze wreszcie znalazło amatora ostatnie wskazówki są bardzo celne qba tez dobrze prawił działaj i nie zepsuj go bo się będziemy gniewać jako ze to moja osobista sympatia jasne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 Osterman: Dzięki za te uwagi mam nadzieję ,że poprawiłem błędy. damusTO: Aż sie przestraszyłem, wolę go nie zepsuć ;) Shot at 2007-08-17 Tyle zrobiłem / siatki na razie nie daje bo sie co chwilkę zmienia a drugi powód to to że brzydka jest ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 dalej ciut krzywawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Troszeczkę krzywo tak jak AGmakonts pisze, ale ogólnie jest fajnie :) Poka no tą siatkę w końcu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Witam Model bardzo fajny ma parę błędów ale to spoko. Może jak byś pokazał siatkę to bardziej byśmy ci pomogli. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 NO jest juz prosciej ale jak dla mnie to malo - rob szybciej ;P Siatka by sie przydala - kazdy by mogl zweryfikowac conieco i pomoc...! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 24 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2007 Wiem ,że strasznie powoli robię, ale mam mało czasu na modelowanie i staram sie jak mogę, dlatego też tak wolno ,lecz wole dawać małe postępy w pracy gdyż wtedy możecie zaznaczać błędy na bieżąco a jak bym dał duży updata, to potem miałbym duży problem z poprawieniem tego wszystkiego. No i to moje 2 autko dopiero więc liczę na wyrozumiałość :) --------- Sporo (imo ;) rzeczy poprawiłem w przednim zderzaku oraz masce i powoli zaczynam robić bok auta. Brzydka siatka wiem :( ale gęsta z założenia miała być :) Jeszcze trochę ją wyprostuje i poprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 Na razie model prawidłowy z jednym chyba wyjątkiem, czy ta zaznaczona powierzchnia nie jest za bardzo wysunięta do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 robiąc taką gęstą siatkę sam sobie utrudniasz;) ciężko wtedy idealnie prostować. ale walcz. jest na dobrej drodze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 Wiem to szczegół, ale tak krawędz jest chyba jeszcze za ostra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 24 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2007 Oki krawędź poprawie / chociaż jest tylko troszkę za ostra. Xiz0r: A jest źle czy jak bo walczyć to będę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 Just look at this http://dodge.jbcarpages.com/Viper/Wallpapers/Paper5/2003%20Viper%20SRT-10%20Red%20front%20left4%201024.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 25 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2007 DamusTO: mam tą fotkę na dysku a o co chodzi? Jeśli o tą dziurę na światło to b. dużo zależy od perspektywy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joint Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 o mój ulubiony samochód :) powodzenia ziom; jak narazie model chyba jak najbardziej poprawny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 dajesz dalej bo dobrze jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 1 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2007 Powoli zabieram się za bok autka chociaż z przodu jeszcze chamfera jednego muszę poprawić. Mam nadzieję że między innymi o niego Damusowi'TO chodziło ;) Ale wiem że na jego standardy to i tka ten model słabiutki jest :( No powoli ale na szczęście do przodu :) Do poprawki http://img102.imageshack.us/img102/89/doporawkilt6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 do oryginalu nie porownywalem, ale wydaje mi sie ze dobrze. przypomina Vipera, i to bardzo ;) + za wybor modelu. szkoda tylko ze ta siatka taka pogmatwana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 Dla Damusa to wsztstko jest slabe chocbys nie wiem co... ;P Wyglada to poprawnie choc pomiedzy nadkolem a maska jeszcze delikatnie bym obczail :) Starasz sie widze i moze z tego wyjsc naprawde super bryka - ale gdzie tam do detali ;) teraz to jest przyjemna robota - detale dobijaja... Walcz a bedzie gicior :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 wyglada coraz lepiej, widze ze zaczynasz ogarniac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Fajnie jest :) Tylko tam gdzie zaznaczyłem jest chyba krzywo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 2 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Podłubałem dzisiaj jeszcze chwilkę , ale nie wiele :) Błędy staram sie poprawiać, lecz mimo wszystko proszę i z góry dziękuje za ich zaznaczanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Lepiej lepiej tylko mało :p EDIT: Wiktor coś ty taki wrażliwy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 23 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Trochę dorobiłem. Mam kłopoty z tyłkiem ale jakoś idzie. Mam nadzieję ,że ujdzie w tłumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 no bo tylek jest klopotliwy a jakiego rodzaju klopoty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Tył Viper'a zawsze był kłopotliwy ;) Zaczyna fajnie wyglądać tylko czy ten dach nie jest za wysoki? A może mi się zdaje. EDIT: http://www.autoviaggiando.com/archivio/2007/01/11-salone-di-detroit-dodge-viper-srt10-2008/large-dodge-viper-02.jpg Czy ta szyba z tyłu nie powinna tak wyglądać jak na zdjęciu? U Ciebie strasznie ostro się schodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 nabiera przyjemnych kształtów... oby tak dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 23 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Dirk. Tak masz rację z ta szyba ale widzisz nie połączyłem modelów bo dałem mirror i dlatego ;) Homa: Hehe to sie ciesze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortal Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Znawcą nie jestem, ale jak na moje oko, wyszło Ci to nieźle :) Wrzuć jeszcze siatkę, chętnie obejrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Ładnie, ale polecam modyfikator symmetry. Przez to dach wygląda jakby sie zapadał do wnętrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 jakos tak nie rowno te krawedzie:/ BTW nie lepiej by bylo robic starego srt10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 23 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2007 M4rcus: Jak chodzi o rowki to wina AA i Perspektywy przy takim tle i oświetleniu. Później może wrzucę screen z maxa (jeśli o te krawędzie chodzi) Filip: Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 bardzo ładnie dajesz dalej;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 popracuj nad rowkami bo to u CIebie siada najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 29 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Taki mi się ( mniej więcej ) widzi scena na szybkiego w ps'ie co myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Baaardzo fajny klimacik. Podabają mi sie scenki w hangarach, halach i wszelkich pomieszczeniach z kupą żelastwa w środku... Jestem za, he he ;-) (choć ten samolocik w tle to już chyba przesada ;-P). Nio... proporcje i perspektywe dobrze musisz uchwycić jeszcze. Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2007 Chciałem dać jakiegoś większego updat’a ale postanowiłem ,że się przypomnę wcześniej. Jeśli ktoś napotka w necie referencje tego viper'a (szczególnie tył) to bym bardzo prosił o linka, bo mam małe problemy i bez dobrych fotek ciężko się pracuje. Zmian jak powiedziałem wielkich nie ma, małe poprawki i kilka nowych nieskończonych elementów. Staram się jak mogę :) Teraz będzie trochę wolnego czasu to popracuje na autem :] PS: Sroki za ciemne rendery (różnica monitorów CRT / LCD Bonus: Testowałem czasy nowego proca a co tam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi