FF Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 Witam! Z okazji 2 rocznicy rozpoczęcia przygody z grafiką 3D trzeba zrobić jakiś nowy model:) Jednak tym razem nie jest to niemiecki samolot z II wojny światowej ale włoski samochód z 1934 roku i to na dodatek wyścigowy. Coś na początek: I tu mam problem bo nie mam zdjęcia koła od strony wewnętrznej i nie wiem jak dokładnie wygląda ten cały mechanizm skręcania i hamowania:( Niby coś mam i jak będzie trzeba to cos wymyśle ale nie lubie robić 'na czuja'. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 narazie ładnie ale pokaż jakieś referki żeby było z czym porównac. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 no najsssss i prócz referek siateczke plis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 26 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2007 Zawsze te siatki i siatki:P A co do referek to właśnie sie okazało że miałem olbrzymie szczeście bo 3 dzni temu ściągnąłem ze strony ze 20 dobrych zdjeć i właśnie przeczytałem ze facet zamknął strone:D Ale coś tak jest: http://www.atspeedimages.com/csrg2003/bugatti_type_59_left_front_end.jpg http://www.atspeedimages.com/csrg2003/bugatti_type_59_rear.jpg http://www.atspeedimages.com/csrg2003/bugatti_type_59_left_side.jpg http://www.atspeedimages.com/csrg2003/bugatti_type_59_left_side_details.jpg Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 26 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2007 Co tak nic nie mówicie, komentujcie:P Wydziergałem sobie taką siatke, troche meczące ale warto było mysle:) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 fajna fura ;0 szkoda ze zaczales od "dupy" strony ;) bo teraz nie ma co komentowac :D super detalik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 nie podoba mi się, za szczegółowo, zbyt ładny detal, zbyt piękny model nie nie, nie podoba się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 26 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2007 nielot, to jak by było od twarzy strony w takim razie:P Piksar-to chyba komplement?:D Mały up na zakończenie dnia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 Lecz się chłopie :P Masz zwyrodnienie-nad dokładności :P Bardzo godny modeling, oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 fiu fiu fiu, no ładne cacko :-) Bardzo ładny detalik, wiem że utrzymasz, wiec nie piszę "oby tak dalej" Fajna siateczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 Fiul ditejl ;) Ladnie bardzo :] uzwyasz ms ?? bo jak ja bralem sie za rame i wszystko inne to sie balem ze komp mi sie skonczy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 Janek ładnie...ale skończ...dorniera i tak ci nie podaruje:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 29 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2007 E tam dornier:P przy samolotach sie nie można wykazać w modelowaniu:P Używam ms ale na razie wszystko jest ok, nie na darmo kupowałem nowego kompa z 4GB ramu:) I apdejt, namęczyłem sie nad tą maską trzeba przyznąć:P I siatka bez ms: Pozdrawiam i zachęcam do komentowania:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Ta siata poprostu pwnuje .................. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Musisz mieć dużo wolnego czasu :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 to ty ta maske z ms'em jeszcze ? wow ale chyba niepotrzebnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 omg ja bym już dawno to rzucił :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 upierdliwa robota te skrzela co? wiem cos o tym:) ale najgorsze masz juz za soba chyba...czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 Piękny modelling, tylko górne rogi maski z przodu chyba troszeczkę odstają do góry:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 Śliczna maszyna, jedna z najładniejszych w historii. Model będzie mam nadzieje jakościowo jak zwykle. Z tym że ja nie zwykłem pisać niekonstruktywnych postów :). No to zacznijmy od tego co na pierwszy rzut oka jest bardzo niedobrze ;). "Skrzela" na bokach maski. Dolny rząd powinien być wyższy niż górny i wchodzic do srodka a nie na zewnątrz. Liczba skrzeli za duża "wzdłużnie". Maska cos nie teges z propocjami - długość/tapernig w kierunku obudowy chłodnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 30 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2007 AAAAAAA!!!!! Jak mogłem tego nie zauważyć;( Eh, jak ja to teraz poprawie... dobra nie bede sie użalał, trzeba coś z tym zrobić bo na takie uchybienie nie moge sobie pozwolić:P Nie wiem o co chodzi z tymi proporcjami, dla mnie wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 ale siatka :D niestety pokrywa silnika nie schodzi sie dobrze z przednia czescia karoserii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 Nie wiem o co chodzi z tymi proporcjami, dla mnie wszystko jest ok. Może kamera przekłamuje w perspektywie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 1 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2007 Maska poprawiona. Nie mogłem sie powstrzymać:P Być może jest to wielka kupa, ja tam sie nie znam na lakierach i w ogóle na materiałach ale mi sie podoba:D Jeszcze gdzieniegdzie są nierówności ale nie na długo;> Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 cudenko!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 do studia hdri nie pasuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 Genialnie to wygląda, dobry detal ale ten lakeir chyba zbyt mocno się błyszczy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 chrom za ciemny Janek..a lakier mi sie podoba..nie słuchaj tych malkontentów zmanierowanych! jak qba!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 zejdz Pan ze mnie bo mi duszno :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 okno otwórz, może pomoże?:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Piękna wyścigówka, bardzo dobry model. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Ładne ładne. Czym renderujesz? Brazil, Vray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Dzieki. Artur-nie trafiłeś, mental:D Ale właśnie zmieniłem na vraya, co o tym sadzicie, mi sie bardziej podoba: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 ćma....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Dobrze - to znowu będe upierdliwy - kolor lakieru niedobry :). Na pewno nie metalik. Troche ciemniejszy. W latach 30tych lakiery nie były jeszcze tak wypasione jak obecnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2007 No i dobrze, trzeba być upierdliwymi, po to jest forum:) Ale kolor mi sie wydaje dobry, 90% egzemplarzy które widziałem taki mają. Może faktycznie zbyt odpicowany, nie wiem jakie wtedy mieli. EDIT: Zapomniałem zapytać co znaczy ta tajemnicza ćma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Z farbami bugatti są spore problemy - zmieniali je w okresie międzywojennym - lakiery były coraz ciemnejsze. Model który wybrałeś był malowany czymś zbliżonym do współczesnego Bugatti Light Blue - RGB: 9, 116, 173. Chociaż mozna nieco podkręcić jeszcze niebieskie tony. Prawidłowa farba to RAL 5119, niestety nie mam jej w tablicach którymi dysponuje. Chyba tylko Testors produkuje farbe modelarską o zbliżonym odcieniu. ćma to chyba że ciemno na scenie... Edit: Acha - szkoda że nie type 35. Imho jeszcze ładniejsze było... Ale to dobrze w sumie, będzie coś do zrobienia na przyszłość :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 porzuc render, bierz sie dalej za modeling Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Hynol-poprawie kolor przy następnym upadacie, szkoda że lakier nie może być taki metalik bo mi sie podoba bardzo:P Miło że jest ktoś kto sie zna na rzeczy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Powiem jedno. Zajebiście. Inspirujesz mnie do dalszej pracy nad moim zabytkiem :D więc Dzięki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 przypomina mi sie Mafia: The City of Lost Heaven :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Janek..nie za rachityczne te szprychy? rób rób...tak sobie narzekam....:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Pieknie Ci to wychodzi. Odrazu mógłbyś dawać siateczke, chociaz jeden rzut. Pieknie, podziwiam. Pozdrawiam. Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Ten stozek ze szkrychami wystaje u Ciebie za felge czy nie ? pozatym opona wydaje sie byc zbyt wysoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Dzieki. lukos86-zawsze do usług:) Sprawę szprych już sobie wyjaśniliśmy, są dobre:) Stożek nie wystaje, wystaje tylko ta nakrętka na końcu czyli jest dobrze. Opona robiona według planów, nie dam głowy ale chyba tez jest ok. Zmieniłem lakier według zaleceń Hynola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 zdaje mi sie ze za slabo wystaje http://images.businessweek.com/ss/06/01/hottest_vintage/image/bugatti_type_59_supercharge.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 jak dla mnie lepiej ale hynol miał na mysli tez ze zbyt duzy odblask ma ten lakierek...moze zbluruj go odrobinke..zeby nie wyglądał jak lakier AD 2007 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 True. Jeszcze upewnie się że kolor jest ok, bo coś troszke za jasno chyba - pomaluje próbnik farbą i zrobie skan - będzie dokładnie to co być powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2007 Szkoła sie zaczęła i i praca sie kończy;/ Felgi faktycznie trzeba chyba poprawić. Lakier mi sie taki podoba, nie chce go zmieniać ale chyba trzeba będzie:( Mały up żeby nie było, wiem że nie jest to zbyt fajne ale raczej będzie mało widoczne:P Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Wypaz lakier i model MEGA wymodelowany. Full gtratz soon ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi