deha21 Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Znów coś poprzestawiałem :) I stało mi się coś takiego... Normalnie w viewporcie mam tak: Ale gdy chce obrócić/przesunąć/zbliżyć widok to dzieje się coś takiego: Jak zrobić, żeby nie robiły się te głupie Bounting Box? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 naciśnij o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deha21 Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Dzięki! Myślałem, że to będzie trudniejsze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Trudne to jest dopiero popatrzenie na FAQ... http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=21722 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 jak ktos jeszcze raz zalozy taki temat osobiscie dam +b ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Last Soldier Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 po ustawieniu blueprintow w viewportach front, top i left niewidze tekstur ktore wstawilem tylko same plane-y. co robie źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 jak ktos jeszcze raz zalozy taki temat osobiscie dam +b ;) a za dopisanie się do tego? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polon Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 3dsmax ultimate guide na youtube, to robil kolo z tego forum, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Numinatic STUDIO Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 ...a żeby zlikwidować boxowe zaznaczenie wokół obiektu, które mnie osobiście bardzo irytuje, a niestety jest defualtowo w nowej scenie w kazdym widoku, należy wybrac: customize -> viewport configuration -> use selection brackets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 ...a żeby zlikwidować boxowe zaznaczenie wokół obiektu, które mnie osobiście bardzo irytuje, a niestety jest defualtowo w nowej scenie w kazdym widoku, należy wybrac: customize -> viewport configuration -> use selection brackets W skrocie, nasisnac "j" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 A nie można takich wątków automatycznie usuwać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nivellen Napisano 6 Wrzesień 2008 Share Napisano 6 Wrzesień 2008 A nie można takich wątków automatycznie usuwać? Boże broń. Dzięki temu wątkowi ocalał mój monitor ;-) Kombinowałem z ułożeniem siatki "pelt" i widocznie coś kliknąłem tak skutecznie, że za cholerę nie mogłem dojść do standardowych ustawień. Jestem świeżym użytkownikiem max'a więc takie rady są dla mnie bardzo cenne, a forum po to jest, aby pomagać użytkownikom o różnym poziomie wiedzy i zaawansowania. PS Witam wszystkich i mam nadzieję pozostać tu na dłużej. Howgh! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nivellen Napisano 6 Wrzesień 2008 Share Napisano 6 Wrzesień 2008 A nie można takich wątków automatycznie usuwać? Boże broń. Dzięki temu wątkowi ocalał mój monitor ;-) Kombinowałem z ułożeniem siatki "pelt" i widocznie coś kliknąłem tak skutecznie, że za cholerę nie mogłem dojść do standardowych ustawień. Jestem świeżym użytkownikiem max'a więc takie rady są dla mnie bardzo cenne, a forum po to jest, aby pomagać użytkownikom o różnym poziomie wiedzy i zaawansowania. PS Witam wszystkich i mam nadzieję pozostać tu na dłużej. Howgh! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 6 Wrzesień 2008 Share Napisano 6 Wrzesień 2008 Boże broń. Dzięki temu wątkowi ocalał mój monitor ;-) Kombinowałem z ułożeniem siatki "pelt" i widocznie coś kliknąłem tak skutecznie, że za cholerę nie mogłem dojść do standardowych ustawień. Jestem świeżym użytkownikiem max'a więc takie rady są dla mnie bardzo cenne, a forum po to jest, aby pomagać użytkownikom o różnym poziomie wiedzy i zaawansowania. PS Witam wszystkich i mam nadzieję pozostać tu na dłużej. Howgh! Jako "świeży użytkownik maxa" powinieneś przeczytać najpierw nasze FAQ dotyczące tego programu. Czytałeś? O tyle dobrze, że nie założyłeś osobnego wątku z twoim problemem, tylko ten znalazłeś. I bardzo dobrze. FAQ raczej nie jest przeznaczone dla zaawansowanych użytkowników, tylko właśnie dla nowicjuszy. Powinno być pierwszym miejscem, gdzie zaglądają na forum. Pozdrawiam i życzę sukcesów w dziedzinie CG. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 6 Wrzesień 2008 Share Napisano 6 Wrzesień 2008 Boże broń. Dzięki temu wątkowi ocalał mój monitor ;-) Kombinowałem z ułożeniem siatki "pelt" i widocznie coś kliknąłem tak skutecznie, że za cholerę nie mogłem dojść do standardowych ustawień. Jestem świeżym użytkownikiem max'a więc takie rady są dla mnie bardzo cenne, a forum po to jest, aby pomagać użytkownikom o różnym poziomie wiedzy i zaawansowania. PS Witam wszystkich i mam nadzieję pozostać tu na dłużej. Howgh! Jako "świeży użytkownik maxa" powinieneś przeczytać najpierw nasze FAQ dotyczące tego programu. Czytałeś? O tyle dobrze, że nie założyłeś osobnego wątku z twoim problemem, tylko ten znalazłeś. I bardzo dobrze. FAQ raczej nie jest przeznaczone dla zaawansowanych użytkowników, tylko właśnie dla nowicjuszy. Powinno być pierwszym miejscem, gdzie zaglądają na forum. Pozdrawiam i życzę sukcesów w dziedzinie CG. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 dobra, to ja dorzuce swoje 3 grosze. Otóż przy pracy w maxie ustawiam sobie zawsze w viewport configuration layouta innego niż ten podstawowy (powiedzmy że 3 okeinka po lewej i jedno duże perspective), ale za każdym włączeniem programu od nowa wraca mi do tego samego pdst. layoutu. Da sie jakoś ustawić domyślny przy każdym włączeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 (edytowane) polon dzieki za reklame ;) i na prawde ludzie FAQ FAQ to nie jest fakju tylko efejkju czylu frequently asked questions (najczęściej zadawane pytania) :D a co ciekawe w takich wątkach jak ten to najszybciej sie robi ruch i najszybciej znika link do UGT3DSM w ogole to mozecie ten link podpiac do FAQ :) bo rozwiazuje dwa najczestsze problemy ktore maja jednopostowcy albo zrobić jakieś autoreply ;D Edytowane 25 Luty 2009 przez kamil.ochel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 więc jak z tym layout'em? a, i gdzie się ustawia domyślną scieżkę (na stałe) gdzie ma max mi prace zapisywać (bo nie chce żeby było na c, w folderach programu, tylko np. na d:/dokumenty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 eeeee no - bez jaj panowie - przecież to na zdrowy rozsądek się w 15 sek znajduje :( customize -> configure user paths Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 a jak chcesz zapisac swoja scene to File>save as.... Tak na przyszlość wyprzedzam kolejne pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 (edytowane) a jak się pudełko robi? nie no bez takich, ludzie xD poprostu pierwszy raz wogóle program na oczy widze Edytowane 25 Luty 2009 przez comander_barnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 mało masz helpa, manuali, tutoriali, faqusów, forów (szczególnie watków na tym naszym) filmow na YT? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 wiesz pytał sie o to czego nie znalazłem dotąd, ale grunt że juz wiem, pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 Nie wiem czemu wszystkich tak irytuje ten post, przecież każdy kiedyś zaczynał i mało umiał :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 nie bylbym taki poirytowany gdyby nie błąd w pisowni (bounDing box a nie bounTing) i to "CZYTAC!". To takie nie miłe, jakbyśmy byli kretynami i sami nie umieli kliknąć w wątek :) a poza tym yo myślę że trzeba zrobić jakieś info przy rejestracji typu takie FAQ przed regulaminem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 Nie wiem czemu wszystkich tak irytuje ten post, przecież każdy kiedyś zaczynał i mało umiał :). Swięta racja, wreszcie zrozumienie dla nowicjuszy Maxa. A co do nazw to zgadzam sie. Jak sie namnoży tych POMÓŻCIEE!!! CZYTAĆ! i RATUJCIE LUDZIE!!!, to aż sie nie chce od samego patrzenie wchodzić na wątek. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi