Damian Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 Mam mieszane uczucia co do tego, ale cholernie duzo tu wspolzalezności, jak ruszysz jedno to cała reszta idzie w diabły.. a to dal tego ze to robotaa na zlecenie, tło to pewnej rzeczy, a więc musi spełniac pewne warunki, niestety nie mające nic wspolnego z fizyczna poprawnością na którą chcąc nie chcąc 3ds max jest zoptymalizowany.. ale troche klimatu sie zrobilo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2003 zly link, zaraz poprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2003 !!!!!! obrazek kilkanascie postów dalej. !!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2003 a jak ktos jest urazony aluzją do naszego premiera to niech mnie pocałuje w D*** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 hehe, ciekawa praca :) oby nie prorocza :D pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 Damianku, nastaw sie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2003 Boze! udam ze tego nie przeczytalem! dewianci! :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rox Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 :o swietna praca tyle powiem P.S.w czym ja wykonales jesli mozna wiedziec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 hehe Podoba mi się. Mamy chyba podobne poglądy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 moderator mode : on Radzę ci Rox zmniejszyć avatara do regulaminowego rozmiaru, bo jak zobaczy to DruG.... Regulamin: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6231 moderator mode : off Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 a pod co to bedzie tlo?? moze pod kampanie prezydencka kandydata z ramienia SLD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2003 BOR zamowił u mnie animacje prezentującą nowe helikoptery rządowe w akcji :) kazali robić realistycznie, to zrobliem, a helikoptery tam są przypatrzcie sie dokladnie! jakies 2 metry pod piachem, z prawej stony wystaje taki prent - to antenka :) Ps. robilem maxem, bez GL, ale renderowalem vrayem ze wzgledu na szybkosc, i cienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 Tam, po lewej rozpoznaje zgliszcza pałacu Cooltury i Nałuki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 Trochę psują efekt te pojechane blurem roślinki po lewej. Reszta fajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 Super pracka, poglądy chyba mamy podobne, NIECH ŻYJE UPR!! :) no chyba niepodobne... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 25 Grudzień 2003 Share Napisano 25 Grudzień 2003 Czy to nie bialo-czerwony krawat z lewej strony wystaje z tej sterty rozsypanego importowanego zboza ? :D Pracka full wypas :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 25 Grudzień 2003 Share Napisano 25 Grudzień 2003 Gdyby nie niepoprawność polityczna wsio byłoby ok :) Anyway, chętnie rzuciłabym okiem na siatke. Damian czy robiłęs jakies podmalówki szopowe/painterowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 26 Grudzień 2003 Share Napisano 26 Grudzień 2003 Qrcze, podoba mi się, nawet bardzo :) Chociaż siateczke też bym chętnie zobaczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 28 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2003 siatke wyśle po świętach jak wroce do swojego kompa, podmalówek nie ma, jedynie pas wraków na orbicie jest wyrenderowany osobno i zapisany w 32 bitowej tardze i wklejony w shopie. a i jeszcze te \"glony\" co wiszą z latarni to dorobilem w shopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 28 Grudzień 2003 Share Napisano 28 Grudzień 2003 Świetnie ,ale Leander ma racje, te roślinki po lewej bym poprawił. Dodatkowo coś nie pasuje mi tekstura terenu - troszke za mocno rozmazana ... taka malo urozmaicona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 28 Grudzień 2003 Share Napisano 28 Grudzień 2003 Ciekawa wizja, ładna kompozycja... podoba mi się!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 31 Grudzień 2003 Share Napisano 31 Grudzień 2003 eheheheheheh swietna pracka, jeszcze lepszy tytul. Zebysmy mieli przynajmniej tego latajacego wraka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 1 Styczeń 2004 Share Napisano 1 Styczeń 2004 Wszystko pieknie ladnie ale kuleje 1 plan. Jest za malo szczegolowy, zrobiony troche chyba na szybkosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 1 Styczeń 2004 Share Napisano 1 Styczeń 2004 Andrea: Przeczytaj pierwszy post tutaj. Damian sam pisał, że była to robota na zlecenie (ale to brzmi ;)) więc mogło się tak zdarzyć, że musiał się śpieszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kichas Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 Pracka mi się bardzio podoba, aczkolwiek poprawiłbym temat ponieważ ktoś o takiej pisowni nazwiska mógłby się czuć urażony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 Hehe, Kichas biedaku :). Damian zmień temat, tego Millera się pisze przez dwa L :D. Kolega się czuje urażony :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 Damian, napisz millera, ale koniecznie z malej litery ;) che che... Przegladajac \"Wielkich Malarzy\" znalazlem obraz Francoisa Bouchera, kompozycyjnie bardzo mi przypomina twoja pracke... wieczorem wrzuce tu skan... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 zeskanowalem go teraz :D prosze bardzo... Francois Boucher Triumf Wenus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 ciekawe spostrzeżenie.. faktycznie kompozycja bardzo podobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Interesujące. Damian: Wzorowałeś się na tym obrazie, czy to czysty przypadek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 6 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2004 nie wzorowalem sie na zadnym obrazie, ta kompozycja to prawie ze podręcznikowy przyklad, nic skomplikowanego, samo jakos wyszlo, z biegiem lat człowiek nabywa tzw wrazliwosc plastyczna i specyficzna intuicję :) millera nie poprawie bo mi sie nie chce a drań na to nie zasluguje. a wracając do pracki, to jest to dosyc wczesny render, w weekend wstawie finalny efekt. (bo na razie internet to mam tylko w cafe...) wrzoce tez siatki i jakies redererki wczesne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 6 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2004 a tak wogole to juz mi sie zle robi jak widze ta praceke za dlugo przy niej siedzialem bo za kazdym razem co sie nie podobalo, przy okazji przypominam ze tło to tylko \"tło\" do tego byla jeszcze postac, hi res , bo to na okladke czy cos mialo byc, moze dam maly rendererek z postacią, no ale ten co placi to wymaga... w kazdym bodz razie juz skonczylem , zamknelem i kase zgarnelem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Połki Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Fajna plastyczna praca:) Nie wiem, co mógłbym tu jeszcze napisać.... Jakoś tu wcześniej nie trafiłem. Może przez ten tytuł, Drug dba o to, żeby łatwo nie można jej było znaleźć[lol2](Bez urazy Drug) Poprzednie komentarze też są ql. Ale się uśmiałem:D Pozdro[piwo] P.S. Ciekawe, czy miler tu kiedyś trafi:D Pewnie po tym podniesie stawkę VAT na oprogramowanie 3d do 60%:| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 13 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2004 przypominam przy okazji ze to nie o realizm chodzilo, i nawet jezeli mialo o co kolwiek chodzić to nie mi tylko zleceniodawcy. z grobsza mialo byc ilustracyjne i kazdy piepsony kamien mial swoje ustalone od górnie miejsce. do czego ani dla kogo nie zdradze bo nie ma po co. co do łaba to moge powiedziec ze mial byc podobny do christophera lamberta.. boze ile ja sie nameczylem by to wymodelowac, bo zrobic zwyklą glowe w 3d tozaden problem, ale nadac jej cechy indywidualne i to istniejącej juz osoby, ktorej oblicze jest cholernie znane to istna batalia z maxem. :) mial byc podobny, ale bardziej \"z pod ciemniejm zwiezdy\" i jeszcze bardziej z podełba mial lookać. a co do zeza, ktorego zapewne wszyscy sie doszukaja to skombinujcie sobie fotki lamberta on ma zeza. to jest oczywiscie miler po operacji ukrywający się jak saddam, zlapany i skuty. usmiech ma ten co zwykle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 no no, piekne świtlo, piekna praca... teraz to wszystko ma jeszcze wiekszy sens... Bardzo ladna kolorystyka... JESTEM ZACHWYCONY!! :) Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 13 Styczeń 2004 Share Napisano 13 Styczeń 2004 I ja również o wiele lepsze niż pierwotnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 14 Styczeń 2004 Share Napisano 14 Styczeń 2004 Fajne to wyszło. Jeśli mam się wypowiedzieć krytycznie, to dość mocno wstrzeliłeś tą postać i odcina się od tła... kompozycja nie należy do zbyt trafionych przez to... no i szkoda że nie dopracowałeś dłoni.... Co do podobieństwa - rewelka! od razu poznałem Lamberta, jeszcze zanim przeczytałem :) Światło rzeczywiście wyśmienite - całość bardzo lekka i przyjemna! podoba mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 14 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2004 postać z załozenia miała wyglądać jak naklejona poniewaz jak juz wczesniej wspominałem to w cos w rodzaju okładki, postac miała byc wyjatkowo wyrażna i wbrew sobie musiałem robic tak jak kazano.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 nono, ja też poznałem, że to Lambert, ale dopiero na tym drugim obrazku :) świetna praca [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 15 Styczeń 2004 Share Napisano 15 Styczeń 2004 Faktycznie, na drugim obrazku wykapany Lambert. Mimo wszystko ta postać za mocno się odcina. Mam wrażenie, że facet stoi w pokoju ze sztucznym oświetleniem a za nim wisi tapeta na ścianie. Ale z drugiej strony jeśli to okładka, to pewnie po lewej doszły jakieś napisy i jest spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 16 Styczeń 2004 Share Napisano 16 Styczeń 2004 a ja mysle ze tak niebedzie nie rozwiniemy sie tak zeby miec az tak zaawanowsna technologie, ale hmm coz powstrzymam sie od wypowiedzi polit. pracka rewepacja. cp dp racki to pobrudzilbym jego ubranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 16 Styczeń 2004 Share Napisano 16 Styczeń 2004 zazdroszczę.... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigBird Napisano 29 Styczeń 2004 Share Napisano 29 Styczeń 2004 Ale milera tam juz nie wsadzaj [lol2] Lambert juz wystarczy a wogule strach pomyslec co by mogl milerowi zrobic !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 30 Styczeń 2004 Share Napisano 30 Styczeń 2004 ja tylko powiem, ze razi mnie ksztalt tej lampy... chyba ten podrecznik do kompozycji klamal ;) ale pozatym - dla mnie niezla pracka pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 30 Styczeń 2004 Share Napisano 30 Styczeń 2004 nio tak ma byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 30 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2004 Jakiej lampy????????? toc tam ani jednej lampy nie ma.. chyba ze masz na mysli wstepny render z początku topiku. i btw, jaki znowu podręcznik???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 30 Styczeń 2004 Share Napisano 30 Styczeń 2004 Wszystko tylko nie interia, chyba tylko neostrada jest wolniejsza:) Co do pracki to tlo jest sympatyczne, ale postac mi sie juz nie podoba, znaczy nie jest totalnie zla ale jednak, troche nieanatomiczna przygarbiona, przypomina karzelka, a chyba nie o to chodzilo. Co do wtopienia postaci, no coz, jak piszesz ze takie widzimisie klienta, chociaz rewelacyjnie to nie wyglada, ale tyle to sam widziesz. Glowka bardziej podoba mi sie na renderze niz koncowej pracce, chociaz fajne jest to rozowe swiatlo z boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 30 Styczeń 2004 Share Napisano 30 Styczeń 2004 O geezas, jak fajnie widziec jakas ciekawa prace. Postac zaczyna byc Lambertem, gdy wiem, ze to on;) Oczywiscie zdaje sobie sprawe jak trudno uzyskac podobienstwo, w koncu robie swoj autoportret;) Super, nareszcie COŚ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 30 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2004 Big,... mi ta pracka sie wogole nie podoba ale pieniązki mi sie podobaja :) a kiedy juz mam pieniązki to przeciez nie bede na sile robil z jakiegos tam tematu ktory w cale mi nie lezy arcydzieło, mam inne rzeczy na głowie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 30 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2004 a co do zgarbienia to zacytuje : \"ma byc z ujęcia lekko od dołu (podalem pare dla przykladu) i ma koniecznie patrzec z podełba....\" to to chyba i tak dobze z tego wybrnełem :) co do łokci: \"ma wyglądac jakby rozrywal kajdany (tu zrobilem rozchylone łokcie lekko zgięte ramiona, skrecony korpos i przechyloną w bok głowe). było zle więc : \"ma miec łokcie jak najblizej ciała (ma juz je zanuzone w zebrach... - no to co..) i rozchylone ręce w rozciągniętych kajdanach.\" to na tyle. Ale z drogiej strony to rzeczywiscie bedzie pasowac do swoich zadań. to bedzie element dosyc często uzywanay w roznych konfiguracjach, np. sama postac, samo tło, albo z innym tłem, albo w formie jakiegos tam bannera, znaczka itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi