Morbid Karbid Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 witam, Koncepty te miałem przyjemność zrobić do projektu, któremu bardzo dopinguję. "Głowa Kasandry" to postapokaliptyczna wizja świata, w którym szaleństwo ludzi wywołało furię planety. Najgorsze, że ludzie i tak nie wyciągnęli z tego nauki. Photoshop i kilka dni zabawy. Copyright © 2007 by Buksfilm Ltd. All rights reserved.
ortheza Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 bajer :-) pierwsze i ostatnie mi sie najmniej podobaja. a te skalki to z refek czy z dyńki ?
DaRoZ Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 rewel panie morbid szczegolnie przedostatnie i ostatnie :D a co do skal to chyba podmalowane miejscowe foto czy mi sie wydaje? pozdrawiam
Morbid Karbid Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Napisano 18 Wrzesień 2007 hej skały to zmiksowana fota z domalowanymi zielonymi i brązowymi porostami. W temacie fot to jeszcze kawałek nieba z wesołego miasteczka to mocno podmalowana fota.
SzU Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 Co te gry robią z ludzi, patrzy człowiek na dwa ostatnie i już "Crysis", "Far Cry 2" :P 4 bardzo działa na wyobraźnię, ale chyba można było ciekawiej przedstawić... 1 rządzi!
miriam Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 O rzesz Ty w płytę główną . . . kiedy masz czas na to wszystko ;), ciekawe, szeroko rozwinięte scenerie, podobają mi się 3 i 4, to jakiś silos i rakiety ? Chyba najbardziej intrygujące z całej seryjki . . . //.Pozdr
janko1987 Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 Od pierwszej kopara mi wysiadła :O reszt a tez git choć można by jeszcze podszlifowac...
Gość obo Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 No morbid jak zwykle bjutiful :P Pierwsza i piata cudo ;) Drugra tez fajna :D
zeet Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 Opowiadanie "Głowa Kasandry" to właściwie gotowy scenariusz do filmu mam nadzieję że nie spartolą tematu. Podoba mi sie 1,5 i 6 praca.
masz)rum Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 wszystkie są na nawyższym poziomie ale 1,2 i 5 rządzi, kurcze jak ty to robisz z taką swobodą? Zapowiada się ładny projekt, będę bacznie obserwował ;]
Morbid Karbid Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Napisano 19 Wrzesień 2007 dzięki ludzie. Fajnie jakby ludzie z branży też się zajarali i sypnęli kasą na projekt. Może w końcu powstanie w Polsce nieobciachowe sf....
WWWoj Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 wow.. wy wy wypas ile zajmuje ci taki koncept jesli wolno spytac?
DaRoZ Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 wow.. wy wy wypas ile zajmuje ci taki koncept jesli wolno spytac? przylaczam sie do pytania, bo mnie rowniez ciekawi :D
TOGU Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 fju fju robi wrażenie, zwłasza ten pierwszy monochromatyczny.
Morbid Karbid Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Napisano 20 Wrzesień 2007 hej dzięki, taki koncept od 4h (wesołe miasteczko) do 8h (brama). Jednak sporo godzin schodzi na poszukiwaniu referencji - tego nie potrafię ocenić.
Gość obo Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 Morbid a Ja tak z innej beczki teraz. Gdzie można znaleźć coś na temat tego projektu? Troche poszukałem, ale nic nie znalazłem, a bardzo mnie to zaciekawiło.
Morbid Karbid Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Napisano 20 Wrzesień 2007 na razie nie znajdziesz i tak będzie pewnie jeszcze z rok.
designboot Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 dwa ostatnie są spoko .. w większości twoich prac brakuje głębi ... blury na pierwsyzm planie czase jest tandetnym efektem jeżlei cała praca przypominajeden wielki blur - staraj się czegoś takieo używac konsekwentnie ...
Mildanach Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 Hello. To chyba o tym mowa: http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=41097 Opowiadanie zrobiło na mnie spore wrażenie, więc będę śledził postępy ekipy. Oby adaptowali utwór z głową (nomen omen:) ) To chyba w Fantastyce przeczytałem, że Kasandra to taki graal polskiego kina SF, że ludzie próbowali ten temat ugryźć od dawna. Myślę, że dopiero dziś dostępność technologii pozwala na realizację takiego pomysłu (wiadomo jakość/cena przy polskich budżetach...) Gdyby przenieśli GK w 100% zgodnie (no, może opisy techniki się ciut zestarzały) to bym się nie obraził :) ...pozdrowienia dla pana boga... PS. A cóż nam uczynić trzeba, żeby pracować przy takim filmie :)?
Morbid Karbid Napisano 12 Listopad 2007 Autor Napisano 12 Listopad 2007 Opowiadanie jest niesamowite, ale nie da się w 100% przenieść na ekran, bo film mógłby być bardzo niezrozumiały w niektórych momentach. No i trochę za mało akcji człowiek - człowiek, jak na dzisiejsze standardy hollywoodzkie. Jeśli dojdzie do realizacji to na pewno pojawią się "powołania do kadry" hehe.
eco Napisano 12 Listopad 2007 Napisano 12 Listopad 2007 ...co ja bede duzo pisac -powalaja mnie wizje tego typu- swiat po zagladzie to miodzio temat, ktory slabo jest wykorzystywany -albo mierne pomysly albo mierna realizacja - mam nadzieje ze jezeli ten projekt ruszy to bedzie robiony jak nalezy :)
Rekomendowane odpowiedzi