Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 29
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pierwszy i drugi jako tako daje rade reeszta juz niezabardzo... Ładby material felgi opon :] Nop i jeszcze tylne siwatla tez ładne, ale reszte musisz dopracowac :] Lakier musi miec wiekszy kontrast moim zdaniem tzn teraz mimo tych przepalen wydaje sie taki za jasny ?? nie wiem jak to okresilic ;) tak jakby zbyt jednolicie oswietlone ;) pozdrawiam

Btw cos mi obiecales ;p

Napisano

Najlepiej wyszedł materiał felg i opon, nadwozie nie zabardzo mi się podoba. Modelingu chyba nie muszę komentować.

Napisano

Fakt, modelingu nie ma co komentować - światostwo ;-)

Co do rendera... klimacik fajny, kolorystyka dobra, choć zgodzę się z Bubu, że lakier możnaby dopracować. I chyba nie jest to kwestia oświetlenia - bo wydaje się być okay - tylko właśnie lakieru. Gdyby się z nim jeszcze troszkę pobawić efekt mógłby być lepszy... tak mi się przynajmniej wydaje ;-)

AA szwankuje również gdzieniegdzie (naprzykład na pierwszym renderku koło bocznych lusterek)...

Ale za to dobre są shaderki plastiku (osłona chłodnicy naprzykład) i kół ogólnie - baaardzo mi się podobają ;-)

Tak czy inaczej kawał dobrej roboty wykonałeś, także: GRATULACJE!!!

pozdr :-)

Napisano

podobaja mi sie ujecia, bardzo fajnie je dobrales, to od przodu takie grrrr:D podloze tez fajne, oryginalne... no ale ten lakier, czy tez studio( trudno ocenic w czym rzecz) cos nie gra, ciezko okreslic jaki kolor ma autko. Pzdro

Napisano

model ładny. tylko lakier taki trochę dziwny... jakby swiecił. szyby mi się też nie podobają - takie rozmyte. moze tak powinno być ale mi się to nie podoba. fajne studio :) i mi się wydaje że te koła trochę za duże do tego modelu...

Napisano

Nie ma to jak odwalić kawał dobrej roboty i stwierdzić, że:

jestem do niczego
bo pare osób stwierdziło, że lakier trzeba poprawić. Ktoś tu się chyba komplementów domaga :-P

Fajnie jakbyś jeszcze nad nim posiadział. Nie odpuszczałbym, jesteś zbyt blisko "ideału" :)

Napisano

Bardzo ładne rendery, lubie jak ktoś robi rendery które mu się podobają, robi po swojemu zamiast robić typowo katalogowe... mi bynajmniej się to podoba :) zwłaszcza felgi...

Napisano
dzieki wszystkim za komentarze

chcialem uzyskac fajny klimat rodem renderow audi tego typu http://img.netcarshow.com/Audi-A4_2008_800x600_wallpaper_52.jpg

ale widac po komentarzach ze nie wyszlo, jestem do niczego

moze jeszcze powroce do tego audi ale narazie sobie odpuszcze

jeszcze raz dziekuje za komentarze i pozdrawiam

eee tam biadolisz :). Jak poswiecisz tyle czasu ile poswieciles na nauke modelowania to bedziesz robil rownie dobre rendery co modele ! a moze i mniej czasu. Nie poddawaj sie.

Napisano
Jak poswiecisz tyle czasu ile poswieciles na nauke modelowania to bedziesz robil rownie dobre rendery co modele ! a moze i mniej czasu.
do 40-stki sie wyrobie haha

dzieki panowie

Robert - proporcje takie jak na blueprintach prosto od audi wiec nie moze byc skopane

calosc moze faktycznie za szybko ale w tym roku mam nagonke, ciesze sie ze duzo rzeczy udalo mi sie skonczyc i przelamac bariere wiecznego siedzenia w WIP.

Pozdrawiam

Napisano

bez użalania, tylko do pracy! trening czyni mistrza;) popracuj nad renderem, powodzenia

i jeszcze tak mi zapadło w pamięć więc pokaże...

Robert - proporcje takie jak na blueprintach prosto od audi wiec nie moze byc skopane

hehe uwierz mi ze blueprinty w wielu przypadkach klamią, trzymaj sie fotek

i co pan na to panie ReflectVision aka qba??:D

Napisano

Noooo tak...wystarczyło ze cie zostawiłem na 1,5 dnia samego.... no i narobiłeś! I cos narobił? :D zartowałem. chciałbym tak umiec modelowac i to w takim tempie... krytykowac nie będe, za mały jestem na krytykowanie mistrza....sa inni.. np. HK :D

Pozdrawiam!

Napisano

Wow, całkiem fajne renderki ale doczepiłbym się oświetlenia... jest dosyć płaskie. Polecam porenderować najpierw model z białym materiałem i znaleźć dobre ustawienie świateł tak, żeby wydobyć jak najwięcej głębi i kontrastów a dopiero potem przejść do lakieru i odbić :)

Pozdrawiam.

P.S. Modelik super!

Napisano

jak dla mnie swietnie, oczywiscie widzialo sie lepsze i zawszo moglo byc lepsze, ale jestes na bardzo dobrej drodze i o pare krokow od profesjonalizmu, jeszcze pare prac i co poniektorym szczeki opadna.

pozdrawiam

Napisano

NIe wiem czemu ale patrzac na te renderki mam wrazenie jakbym patrzyl na negatyw... te odbicia jakies takie wypalone.. qrde nie wiem... fajny efekt ale do mnie trafia zupelnie inaczej. CAle studio sie mi podoba - lubie ciemne studio. A modeling - no coz.. nie bede pisal bo wiadomo jaki :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności