Posted November 24, 200717 yr Witam Zakładam drugą teczkę - przeznaczoną wyłącznie na szkice i speedpainting. Często będą to prace powstałe bardzo spontanicznie, ot tak, dla oderwania się od czegoś. Zamierzam poćwiczyć anatomię, znajdą się tu też z pewnością klimaty sci-fi. Z natury: I szybkie obrazki z użyciem ArtRage: Edited September 28, 200816 yr by SzU
November 24, 200717 yr ostatni b fajny malarsko :)choc troszku wg mnie zbyt monotonny przestrzenniae..Pozdr
November 25, 200717 yr Art Rage??? Pierwsze słysze ale z tego co widzę to faktycznie fajny, te impasty zwłaszcza, ładnie malarsko wychodzi, kolorki też dobre całkiem ;]
December 10, 200717 yr Author PS: ArtRage dalej... Tego ostatniego pewnie rozwinę w bardziej czytelny koncept.
December 10, 200717 yr Nad samochodem bym posiedział jeszcze bo bardzo fajnie się zapowiada, szyby bym mu dał większe i jakieś takie 'wcięcie w talii by się przydało ;P Ten ostatni statek czy cooś to ma fajny kształt ale mało się dzieje wewnątrz, coraz bardziej interesuje mnie ten soft ;] ps: chyba ci się dwa razy ten sam post wklepał ;P o spoko już jest good ;]
December 10, 200717 yr Postaram się napisać co chyba sam wiesz :)) - design! światłocień, kolor! i 'martwa materia' bardzo fajne, natomiast zacznij studiować anatomię, bo w tych dłoniach z pistoletami brakuje właśnie jej znajomości, co by się przełożyło na lepsze działanie linią, poczułoby się ich masę, choć obserwujesz sprawnie ;)
December 10, 200717 yr Author Dzięki za komentarze, będę wrzucał dużo więcej i (mam nadzieję :P) lepsze prace, jak tylko wyjdę z pewnymi sprawami na prostą. Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam!
January 15, 200817 yr Author ok 30 min, ArtRage :) niestety nie mam czasu na nic więcej z prywatnych malunków...
January 16, 200817 yr fajna ostatnia karoseria, moze byc ekstra koncept. co do szkicow z poczatku - Twoj czarny nie jest czarny :) nie wiem czy to wina skanowania, czy uzytego olowka, troche mieksiejszy i powinno byc lepiej, bo hb wiele nie zdzialasz. uspokoj tez troche kreske :-)
January 16, 200817 yr Author Dzięki, będzie wypas koncept na pewno :) A co do ołówka to jakieś rady ze skanowaniem? Bo używam różnych twardości i na papierze wychodzi fajnie - gorzej z zeskanowanym, jeśli chcę coś więcej niż lineart.
January 16, 200817 yr Patrzę że szalejesz ;). nie wiem w jaki sposób skanujesz, u mnie wszystko idzie w 300 DPI i przy grey skali. //Pozdr.
January 16, 200817 yr Dzięki, będzie wypas koncept na pewno :) A co do ołówka to jakieś rady ze skanowaniem? Bo używam różnych twardości i na papierze wychodzi fajnie - gorzej z zeskanowanym, jeśli chcę coś więcej niż lineart. Doskonale Cię rozumiem - mam ten sam ból:/ A co do pracek - kolorystyka coraz lepsza i ujęcia ciekawe :)
January 16, 200817 yr Świetne - http://img90.imageshack.us/img90/559/200711243ly8.jpg wygląda jak płotno :)
January 16, 200817 yr Drugi szkic ołówkiem, się mi podoba. Kolorowe pracki, bardzo fajne Fajny efekt daje ta faktura pędzla, malarsko tak.
February 8, 200817 yr ostatni bardzo ciekawie sie zapowiada tylko moze tą pustke zapełnij więcej i zróżnicuj konikowi nogi przednie ale klimacik bardzo fajnie sie zapowiada...:)
February 10, 200817 yr Author Tfu - przed chwilą zamieściłęm crap więc edit. Lepiej? :) EDIT I jeszcze jedno:
February 10, 200817 yr hmm, forma fajna, z kopytami coś mi się nie podoba ;). może to jakoś pomoże ... link 1. link 2. link 3. link 4. link 5. //Pozdr.
February 10, 200817 yr anatomia konia troszke nieteges. pomysl czy by calego kadru troche nie pochylic, bo ta wieza z tylu troche psuje dynamika wg mnie.
February 11, 200817 yr Konikowi zróżnicuj przednie nogi wyzej jedną 2 nizej and ciekawiej moze by sie zrobiło jakby rycerz gonił ofiare albo moze w pędzie jedną pocwiartował i kieruje sie na tych z przodu w wogóle był bardziej monumentalny ?? :)///??
February 11, 200817 yr Masz i ucz sie ;) Andrew lub jak kto woli Android Jones :) http://www.ballisticpublishing.com/articles/andrew_jones/im11.jpg pooodobne cooo ;)?
February 23, 200817 yr Author Wersja niby-finalna. Do poprawienia oczywiście skały. Zachęcam do C&C :)
February 27, 200817 yr godne:) lewy dolny róg zdziebko pusty, można by coś z tym zrobić (np za pomocą oświetlenia.. dunno) skały skałami, rozumiem, że wojacy zblurrowani bo w ruchu, ale czemu te pokręcone gałęzie na górze też, chyba, że to "szybki najazd kamery" czy coś w ten deseń? tak czy siak podpada pod klimaty które lubie :) pzdr.
February 28, 200817 yr przedostatni najlepszy,w ostatnim cos z wojakami spieprzyles no i dol przez to pusty sie zrobil;/ aha no i dobrze mowili by wygiac kadr,bo ta pionowa wieza to pasuje jak piesc do oka, warto byloby podkreslic ten dynamizm kunia. pozdro;]
April 14, 200816 yr trochę za mało bawisz się łamaniem barw, moim zdaniem oczywiście. ostatnie dwie prace są właściwie dwubarwne, pomarańczowy odcień "gradientowo" wchodzi w kolor otoczenia i przypomina jakby sodowe lampy, znane z miejskich ulic. za to klimat... tego ci nigdy nie brakowało i oby tak dalej :)
June 8, 200816 yr bardzo mnie się podobać... fajne kolorki... ;) a jeszcze lepiej wygląda jak looknie się na to z odległości ok. 2-3m. ;)
June 14, 200816 yr Author 1,5 h - 60% ArtRage, 40% PS, detal chmur - zdjęcie z cgtextures Edited June 14, 200816 yr by SzU