Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Zakładam drugą teczkę - przeznaczoną wyłącznie na szkice i speedpainting. Często będą to prace powstałe bardzo spontanicznie, ot tak, dla oderwania się od czegoś.

Zamierzam poćwiczyć anatomię, znajdą się tu też z pewnością klimaty sci-fi.

20071115sfludekkf8.jpg

20071109rycerzfh0.jpg

Z natury:

20071019gnaty1vz2.gif

20071019gnaty2da2.jpg

I szybkie obrazki z użyciem ArtRage:

20071124je7.jpg

200711242ss9.jpg

Edytowane przez SzU

• Odpowiedzi 43
  • Wyświetleń 18,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Art Rage??? Pierwsze słysze ale z tego co widzę to faktycznie fajny, te impasty zwłaszcza, ładnie malarsko wychodzi, kolorki też dobre całkiem ;]

Napisano
  • Autor

PS:

20071205gy9.jpg

ArtRage dalej...

20071209kt7.jpg

200712101buw3.jpg

200712101agw6.gif

Tego ostatniego pewnie rozwinę w bardziej czytelny koncept.

Napisano

Nad samochodem bym posiedział jeszcze bo bardzo fajnie się zapowiada, szyby bym mu dał większe i jakieś takie 'wcięcie w talii by się przydało ;P Ten ostatni statek czy cooś to ma fajny kształt ale mało się dzieje wewnątrz, coraz bardziej interesuje mnie ten soft ;]

ps: chyba ci się dwa razy ten sam post wklepał ;P o spoko już jest good ;]

Napisano

Postaram się napisać co chyba sam wiesz :)) - design! światłocień, kolor! i 'martwa materia' bardzo fajne, natomiast zacznij studiować anatomię, bo w tych dłoniach z pistoletami brakuje właśnie jej znajomości, co by się przełożyło na lepsze działanie linią, poczułoby się ich masę, choć obserwujesz sprawnie ;)

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze, będę wrzucał dużo więcej i (mam nadzieję :P) lepsze prace, jak tylko wyjdę z pewnymi sprawami na prostą. Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

20080115vk2.jpg

ok 30 min, ArtRage :)

niestety nie mam czasu na nic więcej z prywatnych malunków...

Napisano

fajna ostatnia karoseria, moze byc ekstra koncept. co do szkicow z poczatku - Twoj czarny nie jest czarny :) nie wiem czy to wina skanowania, czy uzytego olowka, troche mieksiejszy i powinno byc lepiej, bo hb wiele nie zdzialasz. uspokoj tez troche kreske :-)

Napisano
  • Autor

Dzięki, będzie wypas koncept na pewno :) A co do ołówka to jakieś rady ze skanowaniem? Bo używam różnych twardości i na papierze wychodzi fajnie - gorzej z zeskanowanym, jeśli chcę coś więcej niż lineart.

Napisano

Patrzę że szalejesz ;). nie wiem w jaki sposób skanujesz, u mnie wszystko idzie w 300 DPI i przy grey skali.

//Pozdr.

Napisano
Dzięki, będzie wypas koncept na pewno :) A co do ołówka to jakieś rady ze skanowaniem? Bo używam różnych twardości i na papierze wychodzi fajnie - gorzej z zeskanowanym, jeśli chcę coś więcej niż lineart.

Doskonale Cię rozumiem - mam ten sam ból:/

A co do pracek - kolorystyka coraz lepsza i ujęcia ciekawe :)

Napisano

Drugi szkic ołówkiem, się mi podoba. Kolorowe pracki, bardzo fajne

Fajny efekt daje ta faktura pędzla, malarsko tak.

Napisano

widzę ze wyrobiłeś swój własny styl samolocików ^^

bardzo fajnie...

Napisano

ostatni bardzo ciekawie sie zapowiada tylko moze tą pustke zapełnij więcej i zróżnicuj konikowi nogi przednie ale klimacik bardzo fajnie sie zapowiada...:)

Napisano
  • Autor

lhog2wip2b2dx5.jpg

lhog2wip2c2gw0.jpg

Tfu - przed chwilą zamieściłęm crap więc edit.

Lepiej? :)

EDIT I jeszcze jedno:

lhog2wip2dvc9.jpg

Napisano

anatomia konia troszke nieteges.

pomysl czy by calego kadru troche nie pochylic, bo ta wieza z tylu troche psuje dynamika wg mnie.

Napisano

Konikowi zróżnicuj przednie nogi wyzej jedną 2 nizej and ciekawiej moze by sie zrobiło jakby rycerz gonił ofiare albo moze w pędzie jedną pocwiartował i kieruje sie na tych z przodu w wogóle był bardziej monumentalny ?? :)///??

Napisano
  • Autor

Wersja niby-finalna. Do poprawienia oczywiście skały. Zachęcam do C&C :)

lhogfinalszukv5.jpg

Napisano

godne:)

lewy dolny róg zdziebko pusty, można by coś z tym zrobić (np za pomocą oświetlenia.. dunno) skały skałami, rozumiem, że wojacy zblurrowani bo w ruchu, ale czemu te pokręcone gałęzie na górze też, chyba, że to "szybki najazd kamery" czy coś w ten deseń?

tak czy siak podpada pod klimaty które lubie :)

pzdr.

Napisano

przedostatni najlepszy,w ostatnim cos z wojakami spieprzyles no i dol przez to pusty sie zrobil;/ aha no i dobrze mowili by wygiac kadr,bo ta pionowa wieza to pasuje jak piesc do oka, warto byloby podkreslic ten dynamizm kunia. pozdro;]

Napisano

trochę za mało bawisz się łamaniem barw, moim zdaniem oczywiście. ostatnie dwie prace są właściwie dwubarwne, pomarańczowy odcień "gradientowo" wchodzi w kolor otoczenia i przypomina jakby sodowe lampy, znane z miejskich ulic.

za to klimat... tego ci nigdy nie brakowało i oby tak dalej :)

Napisano
  • Autor

45 minut to nie to samo co 6 godzin pracy :)

Poza tym - Szliniu.

Napisano

bardzo mnie się podobać... fajne kolorki... ;)

a jeszcze lepiej wygląda jak looknie się na to z odległości ok. 2-3m. ;)

Napisano
  • Autor

1,5 h - 60% ArtRage, 40% PS, detal chmur - zdjęcie z cgtextures

20080614copynx3.jpg

Edytowane przez SzU