Napisano 24 Listopad 200717 l Witam Zakładam drugą teczkę - przeznaczoną wyłącznie na szkice i speedpainting. Często będą to prace powstałe bardzo spontanicznie, ot tak, dla oderwania się od czegoś. Zamierzam poćwiczyć anatomię, znajdą się tu też z pewnością klimaty sci-fi. Z natury: I szybkie obrazki z użyciem ArtRage: Edytowane 28 Wrzesień 200816 l przez SzU
Napisano 24 Listopad 200717 l ostatni b fajny malarsko :)choc troszku wg mnie zbyt monotonny przestrzenniae..Pozdr
Napisano 25 Listopad 200717 l Art Rage??? Pierwsze słysze ale z tego co widzę to faktycznie fajny, te impasty zwłaszcza, ładnie malarsko wychodzi, kolorki też dobre całkiem ;]
Napisano 10 Grudzień 200717 l Autor PS: ArtRage dalej... Tego ostatniego pewnie rozwinę w bardziej czytelny koncept.
Napisano 10 Grudzień 200717 l Nad samochodem bym posiedział jeszcze bo bardzo fajnie się zapowiada, szyby bym mu dał większe i jakieś takie 'wcięcie w talii by się przydało ;P Ten ostatni statek czy cooś to ma fajny kształt ale mało się dzieje wewnątrz, coraz bardziej interesuje mnie ten soft ;] ps: chyba ci się dwa razy ten sam post wklepał ;P o spoko już jest good ;]
Napisano 10 Grudzień 200717 l przód jest fajny - ale szczerze mówiąc ten 2 szkic bardziej mi sie podoba :)
Napisano 10 Grudzień 200717 l Postaram się napisać co chyba sam wiesz :)) - design! światłocień, kolor! i 'martwa materia' bardzo fajne, natomiast zacznij studiować anatomię, bo w tych dłoniach z pistoletami brakuje właśnie jej znajomości, co by się przełożyło na lepsze działanie linią, poczułoby się ich masę, choć obserwujesz sprawnie ;)
Napisano 10 Grudzień 200717 l Autor Dzięki za komentarze, będę wrzucał dużo więcej i (mam nadzieję :P) lepsze prace, jak tylko wyjdę z pewnymi sprawami na prostą. Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam!
Napisano 15 Styczeń 200817 l Autor ok 30 min, ArtRage :) niestety nie mam czasu na nic więcej z prywatnych malunków...
Napisano 16 Styczeń 200817 l fajna ostatnia karoseria, moze byc ekstra koncept. co do szkicow z poczatku - Twoj czarny nie jest czarny :) nie wiem czy to wina skanowania, czy uzytego olowka, troche mieksiejszy i powinno byc lepiej, bo hb wiele nie zdzialasz. uspokoj tez troche kreske :-)
Napisano 16 Styczeń 200817 l Autor Dzięki, będzie wypas koncept na pewno :) A co do ołówka to jakieś rady ze skanowaniem? Bo używam różnych twardości i na papierze wychodzi fajnie - gorzej z zeskanowanym, jeśli chcę coś więcej niż lineart.
Napisano 16 Styczeń 200817 l Patrzę że szalejesz ;). nie wiem w jaki sposób skanujesz, u mnie wszystko idzie w 300 DPI i przy grey skali. //Pozdr.
Napisano 16 Styczeń 200817 l Dzięki, będzie wypas koncept na pewno :) A co do ołówka to jakieś rady ze skanowaniem? Bo używam różnych twardości i na papierze wychodzi fajnie - gorzej z zeskanowanym, jeśli chcę coś więcej niż lineart. Doskonale Cię rozumiem - mam ten sam ból:/ A co do pracek - kolorystyka coraz lepsza i ujęcia ciekawe :)
Napisano 16 Styczeń 200817 l Świetne - http://img90.imageshack.us/img90/559/200711243ly8.jpg wygląda jak płotno :)
Napisano 16 Styczeń 200817 l Drugi szkic ołówkiem, się mi podoba. Kolorowe pracki, bardzo fajne Fajny efekt daje ta faktura pędzla, malarsko tak.
Napisano 8 Luty 200817 l ostatni bardzo ciekawie sie zapowiada tylko moze tą pustke zapełnij więcej i zróżnicuj konikowi nogi przednie ale klimacik bardzo fajnie sie zapowiada...:)
Napisano 10 Luty 200817 l Autor Tfu - przed chwilą zamieściłęm crap więc edit. Lepiej? :) EDIT I jeszcze jedno:
Napisano 10 Luty 200817 l hmm, forma fajna, z kopytami coś mi się nie podoba ;). może to jakoś pomoże ... link 1. link 2. link 3. link 4. link 5. //Pozdr.
Napisano 10 Luty 200817 l anatomia konia troszke nieteges. pomysl czy by calego kadru troche nie pochylic, bo ta wieza z tylu troche psuje dynamika wg mnie.
Napisano 11 Luty 200817 l Konikowi zróżnicuj przednie nogi wyzej jedną 2 nizej and ciekawiej moze by sie zrobiło jakby rycerz gonił ofiare albo moze w pędzie jedną pocwiartował i kieruje sie na tych z przodu w wogóle był bardziej monumentalny ?? :)///??
Napisano 11 Luty 200817 l Masz i ucz sie ;) Andrew lub jak kto woli Android Jones :) http://www.ballisticpublishing.com/articles/andrew_jones/im11.jpg pooodobne cooo ;)?
Napisano 23 Luty 200817 l Autor Wersja niby-finalna. Do poprawienia oczywiście skały. Zachęcam do C&C :)
Napisano 27 Luty 200817 l godne:) lewy dolny róg zdziebko pusty, można by coś z tym zrobić (np za pomocą oświetlenia.. dunno) skały skałami, rozumiem, że wojacy zblurrowani bo w ruchu, ale czemu te pokręcone gałęzie na górze też, chyba, że to "szybki najazd kamery" czy coś w ten deseń? tak czy siak podpada pod klimaty które lubie :) pzdr.
Napisano 28 Luty 200817 l przedostatni najlepszy,w ostatnim cos z wojakami spieprzyles no i dol przez to pusty sie zrobil;/ aha no i dobrze mowili by wygiac kadr,bo ta pionowa wieza to pasuje jak piesc do oka, warto byloby podkreslic ten dynamizm kunia. pozdro;]
Napisano 14 Kwiecień 200816 l trochę za mało bawisz się łamaniem barw, moim zdaniem oczywiście. ostatnie dwie prace są właściwie dwubarwne, pomarańczowy odcień "gradientowo" wchodzi w kolor otoczenia i przypomina jakby sodowe lampy, znane z miejskich ulic. za to klimat... tego ci nigdy nie brakowało i oby tak dalej :)
Napisano 4 Czerwiec 200816 l cienie byłyby ostre jak zylety poza tym ta i poprzednia pracka wyczesane
Napisano 8 Czerwiec 200816 l bardzo mnie się podobać... fajne kolorki... ;) a jeszcze lepiej wygląda jak looknie się na to z odległości ok. 2-3m. ;)
Napisano 14 Czerwiec 200816 l Autor 1,5 h - 60% ArtRage, 40% PS, detal chmur - zdjęcie z cgtextures Edytowane 14 Czerwiec 200816 l przez SzU