Napisano 25 Listopad 200717 l SPC - Speed Paintings Collection :P Photoshop, Intuos3 A4, okolo 120 min od sztuki Postanowilem pocwiczyc na kadrach pewnego tajemniczego filmu dobieranie bardziej stonowanej palety kolorow. -------------------------------- Photoshop, Intuos3 A4, 60-90 min od sztuki Bede tu wrzucal paczki speedow (lub z grubsza nie dokonczonych obrazkow) jak ponizej, mam nadzieje ze uda mi sie rozkrecic w temacie na tyle by ciągle bylo cos świeżego. Uwagi i opinie jak najbardziej miel widziane :] Prace poniżej prawie chronologicznie
Napisano 25 Listopad 200717 l Można by powiedzieć pięknie ;) i wszystkie w jednym miejscu nio nio ;]. Zatem czekam na więcej . . . i Powodzenia. //Pozdr.
Napisano 25 Listopad 200717 l łup!!! głową w biurko, spoko się wątek zapowiada ;] Mobilizujący. Jak będę myślał że coś mi wyszło fajnie, to zajrzę tutaj i wezmę się z powrotem do pracy. Pozdrawiam i obserwuje ;] ps: zwracam się z zapytaniem jeśli można... Jak ty to robisz że takie równe cięte krawędzie trzymasz???
Napisano 25 Listopad 200717 l Super speedziki :) ps: zwracam się z zapytaniem jeśli można... Jak ty to robisz że takie równe cięte krawędzie trzymasz??? przylaczam sie do pytania, wymazujesz krzywizny czy poprostu jedziesz trojkatem(ew.kwadratowym) tak prosto ?
Napisano 25 Listopad 200717 l Autor Bywa ze Lassa uzywam prawie tyle co pedzla ;] No i brushami ostrymi prawie zawsze jade ps: no i te nowsze speedy w finale maja tak ze 2500px zeby lapiacy oko detal zawsze sie gdzies zmiescil
Napisano 25 Listopad 200717 l Sliczne! Mmnie szzcegolnie ten/ta assasin sie podoba :) rewela :) co prawda pojazdy s-f super ale dynamika tej postaci, krew na scianie ... hmmm miodzio :) p.s. a co do rozdzialki napisales ze maja 2500 px ... ale 72 czy mozee 300 DPI ?? moze glupie pytanko ale chcialem, wiedziec w jakiej "gestosci" pracujesz:)
Napisano 26 Listopad 200717 l To w stylu Davida Levego jest mistrzowskie - wygląda jakby on sam to namalował. Sci-fi z włóknami też świetne. To z ogromnym statkiem ma potencjał, ale nie widzę za bardzo bryły, formy statku. Lassem częsciej wycinasz czy zaznaczasz i malujesz mając jakby maskę?
Napisano 26 Listopad 200717 l Autor Yabbol: DPI ma znaczenie tylko przy wydruku. W digitalu pixel to pixel ;] Szu: Zazwyczaj wycinam I wiem ze bedziecie marudzic ze robie w stylu M@ czy Vyle'a ale ci koleie od zawsze byli dla mnie bogami speedu, i mam nadzieje z czasem do ich stylu dojdzie cos ode mnie. Na razie cwicze warsztat wiec prosze nie biczowac ;P
Napisano 26 Listopad 200717 l Yabbol: DPI ma znaczenie tylko przy wydruku. W digitalu pixel to pixel ;] Szu: Zazwyczaj wycinam I wiem ze bedziecie marudzic ze robie w stylu M@ czy Vyle'a ale ci koleie od zawsze byli dla mnie bogami speedu, i mam nadzieje z czasem do ich stylu dojdzie cos ode mnie. Na razie cwicze warsztat wiec prosze nie biczowac ;P Dobre pracki, ale jak juz jesteśmy przy ich temacie to mi jakoś nie podchodzi twoj sposób tworzenia pracek pod ich styl :)
Napisano 26 Listopad 200717 l Autor Mi sie mój sposób ostatnio przestał podobać wiec szukam czegoś nowego ;]
Napisano 26 Listopad 200717 l Mi sie mój sposób ostatnio przestał podobać wiec szukam czegoś nowego ;] Bredzisz :D swietny jest - unikalny i rozpoznawalny.
Napisano 26 Listopad 200717 l 3 x mistrzostwo w wykonaniu omena2501!!!! żebym to ja z 1/10 twojego talentu miał :> to było by maksiksowo :) Pozdrawiam
Napisano 26 Listopad 200717 l Autor Bredzisz :D swietny jest - unikalny i rozpoznawalny. Ahahaha - nie zartuj :D Takie wylizane do ostatniego detalu pracki jakies bezplciowe mi sie wydaja ostatnio, malo plastyczne. Poeksperymentuje ze speedami , to nie zaszkodzi a moze cos z tego bedzie. Takie szczegolowe oczywiscie tez rownolegle robie bo za cos jesc trzeba ;]
Napisano 26 Listopad 200717 l Takie wylizane do ostatniego detalu pracki jakies bezplciowe mi sie wydaja ostatnio, malo plastyczne. podzielam zdanie, ale nie uważam że jest to jakaś kaszana - taki wypieszczony styl. Wydaje mi sie poprostu mistrzostwem zajebiasty przekaz za pomocą speeda - wymaga już naprawdę niezłego skilla.
Napisano 26 Listopad 200717 l Zgadzam się, to co robisz, robisz Mastersko, może i jest dopieszczone i detaliczne ale widać że ci to swobodnie przychodzi a technika jest bogata w różne środki. PS: Nie znałem wcześniej M@ czy Valey'a, może i podobnie to wygląda ale dla mnie to będzie twój styl bo takim go poznałem ;] ...a i jeszcze jedno, nie próbowałeś ugryźć paintera?? Chętnie bym zobaczył jak to wygląda w twoim wykonaniu bo soft jest przedni i właśnie go rozpracowuje powoli.
Napisano 26 Listopad 200717 l Z mojej strony podziw iz mając takiego skilla nie poprzestajesz i szukasz czegos lepszego nowego .... a pracki O-O....Pzdr
Napisano 26 Listopad 200717 l mam pytanie co do fioletowego statku i tego budynku na pustyni strasznie mi zajerzdzają speedy prezentowanymi na DVD gnomon workshop from speedpaint to concept art czyż byś używał brushy które były załączone wraz z dvd ? :P
Napisano 26 Listopad 200717 l Autor Hoooczywiscie ze tak :D Sa to absolutnie boskie brushe do tworzenia przypadkowych ksztaltow :] Aczkolwiek wychodza wszystkie na jedno kopyto ;P Poki robie to dla siebie to mi wystarczy, moze z czasem pobawie sie w robienie wlasnych przypadkowych bryshy A to dvd polecam kazdemu - niezle otwiera oczy na sposob kreacji ps: Jest jescze jedno dobe - Creating Uniqe Enviromets - do tworzenia fantastycznych lokalizacji jak znalazl :D
Napisano 26 Listopad 200717 l mam pytanie co do fioletowego statku i tego budynku na pustyni strasznie mi zajerzdzają speedy prezentowanymi na DVD gnomon workshop from speedpaint to concept art czyż byś używał brushy które były załączone wraz z dvd ? :P czemuz nie ? jak brushe fajne to i zabawa przednia a brushe sie sciaga/udostepnia sciaga i udostepnia po to by nimi malowac :D
Napisano 26 Listopad 200717 l ja sie pochwale ze mam 10 gb kolekcje filmów gnomona a i tak dalej rysować nie umie, tylko ćwiczyć :P choć pokazały mi rzeczy o których wcześniej nie zdawałem sobie sprawy polecam również każdemu :P ehh z czasem sie wyrobie ^__^ pozdrawiam no iświetne speedy
Napisano 26 Listopad 200717 l Piękne spidy. Mam nadzieję, że niedługo wrzucisz takich więcej. Też mam ochotę w końcu coś poćwiczyć i te pracki zachęciły mnie jeszcze bardziej.
Napisano 28 Listopad 200717 l Hej Omen - wiem ze w digitalu pixek to pixel (moze zle sprecyzowalem pytanko) ale chodzilo mi o to ze gdy robisz jakas pracke ktora finalnie ma byc drukowana to od razu ustawiasz plik w rozdzialce np. 2500x2500 i dajesz 300 DPI czy moze zaczynasz 2500x2500 w 72 DPI a dopiero potem zmieniasz na 300 lub Cie to wogole nie interesuje bo tym zajumuja sie potem ludziska od DTP ... ?? Tak mnie wiecej powinno od razu brzmiec pytanko:)
Napisano 28 Listopad 200717 l bardzo mi podchodzą te twoje speedy - szczególnie fajne są dwa pierwsze i dwa ostatnie -czuć lekkość i gest (chwilami brakuje tego w twoich wykończonych pracach) pozdrawiam
Napisano 28 Listopad 200717 l Autor Dzieki ludziska :] CHwilowo nie mam nawet czasu na spanie ale teczka w koncu bedzie updatowana Yabbol : to oczym piszesz jez bez roznicy bo jak sworzysz dokument 2500x2500px w 300dpi czy 2500x2500px w 72dpi to on wciaz ma tyle samo pikseli. To dpi to tylko informacja dla uzadzenia drukujacego. Mozesz np zrobic obrazek w 2500x2500px w 72dpi a nastepnie stworzyc nowy pusty dokument 2500x2500px w 300dpi i zrobic po prostu ctr+c ctrl+v i tez bedzie :]
Napisano 28 Listopad 200717 l omen-pracki jak zwykle;] co do tych filmikow gnomon cos tam-skad to sciagnac mozna? jakby ktos byl mily i podal linka to morda by mi sie ucieszyla,dzieki!;]
Napisano 28 Listopad 200717 l ja tez bylbym bardzo wdzieczny za link do tych filmow a jeszcze bardziej za link do brushy
Napisano 28 Listopad 200717 l Autor Ehm - ludki bez przesady, te tutki sa do kupienia na http://www.thegnomonworkshop.com/ i akurat zestaw From Speedpainting to Concept Art (w ktorym jest wspomniany brushpack i jest pokazane jak sie go robi) jest wart absolutnie kazdej zlotowki Bylbym wdzieczny za nie robienie z tego watku warezowni ;]
Napisano 29 Listopad 200717 l Czasem zdażą się na ebay oraz allegro, lub bezpośrednio u Gnomona . i radzę zapoznać się z regulaminem forum, chłopaki ;).
Napisano 30 Listopad 200717 l dopiero teraz zobaczyłem. Jest super. Najbardziej ten "przedmiot" w "ogródku" Pozdrówka
Napisano 30 Listopad 200717 l Full Pro, wypas i w ogóle ołsom:) Jestem pod sporym wrażeniem. ... no, żebym se opinii tetryka nie psuł to się tylko babiczki czepne że za sztuczna:)
Napisano 5 Grudzień 200717 l Yabbol : to oczym piszesz jez bez roznicy bo jak sworzysz dokument 2500x2500px w 300dpi czy 2500x2500px w 72dpi to on wciaz ma tyle samo pikseli. To dpi to tylko informacja dla uzadzenia drukujacego. Mozesz np zrobic obrazek w 2500x2500px w 72dpi a nastepnie stworzyc nowy pusty dokument 2500x2500px w 300dpi i zrobic po prostu ctr+c ctrl+v i tez bedzie :] Trochę różnicy jest, bo różnią się one wielkością w cm. I tak zakładając 2500 px przy 72 dpi, obszar wynosi 88,19 cm a przy 300 dpi 21,17 cm. I tak chcąc mieć wydruk 88 x 88 cm przy 300 dpi, potrzebowałbyś stworzyć dokument 10000 x 10000 px. Inna sprawa, że przygotowując prace do druku z reguły ustalasz wielkość dokumentu w cm a nie w px... A speedy bardzo fajne. Zresztą bardzo podobają mi się twoje prace a seria o Mordimerze wymiata :) ps. będziesz też robił okładkę do ostatniej chyba części: Czarna smierć?
Napisano 28 Styczeń 200817 l Ładnie ;], świetnie ci to wyszło, już na miniaturce widać że to ten tajemniczy film, i do tego nie są takie wygłaskane, więcej brudów, fajnie ;]
Napisano 28 Styczeń 200817 l shock i pełna profesionalizacja ;). Więcej więcej więcej . . . I trzeba w koncu dla Omen'a teczkę założyć i potomnym pokazywać ... Powodzenia //Pozdr.
Napisano 28 Styczeń 200817 l “Czy androidy mażą o elektrycznych owcach” - co do prac, eh co ja tam będę się wysilał, po prostu -są dobre!
Napisano 29 Styczeń 200817 l tez lubie blade runnera. dobre prace, ale mam wrazenie, ze troche wymeczone. kolor mnie sie bardzo podoba =)